Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
zmeYpc
Интересна дискусия се заформи. Благодаря и на двама ви на свой ред. Ще се опитам да дам някои насоки (не преки отговори, защото няма еднозначни) на тези питания...
Всичко започва пак от топологията. Айсикю е централизирана система, т.е. има сървъри, има и клиенти. Skype e устроена равноправно, т.е. peer to peer (п2п), както за глас, картина, данни, така и за обмен на съобщения: кратки, текстови, мигновени. Няма сървъри, а само опорни точки, наречени „супервъзли“ (най-често машини на Skype, или на партньори на Skype, но в някои случаи и отделни потребители при определени условия).
Супервъзлите включват „облаци“ от клиенти (потребители), като супервъзелът не е сървър, а само точка, която знае къде са останалите от облака без да съхранява, анализира и натрупва информация за всеки поотделно. Информацията регулярно се опреснява и се пази само най-минималното. Понякога даден облак има повече от един супервъзел. Всеки супервъзел знае за други супервъзли и т.н. Крайната важна и чувствителна информация не стои по сървъри на Skype, a e разпръсната и се съхранява в милионите компютри и устройства на потребителите. Супервъзлите само свързват и поддържат данните свежи. Освен това важи принципът: Sharing is good, not sharing – bad. Това значи, че всички ние спомагаме дадени данни да достигнат до когото трябва, без с това (режим на препредаващ възел) да се прекалява. Тоест, противно на твърденията на конкуренти на Skype п2п се оказва с пъти по-ефективна и по-икономична, защото препредаване и споделяне не значи заемане и ползване на чужди ресурси и прочее без наше съгласие, а само улесняване на инфраструктурата в нейната мащабируемост (от 1 млн. на 12 млн. реални потребители по едно време за 4 години разрастване). Означава, че даваме по 2–4 кБ, друг дава още толкова, трети и той и т.н., значи че п2п има капацитет да обслужва едновременно повече потребители без допълнителни разходи по изграждане и поддържане на скъпа инфраструктура.
Разбира се при видеоразговор, или при Kонферентен разговор всеки дава повече, а най-много домакинът на този разговор, но това е странична тема. Само маркирам принципа, а не крайните числа на това даване, споделяне.
По този начин разговорите по Skype (от/към) са и ще са винаги безплатни. На практика потребителите с техните компютри и с техните абонаменти за интернет ВЕЧЕ са си платили и не е нужно да плащат нищо повече, за да общуват.
Тук само маркирам, че Skype е VOIP (пренос на глас по ИП) приложение, ползващо п2п, но на практика за своите платени услуги, и най-вече за терминиране на разговори от/към мрежата на Skype към мрежи на ОКТМ (стационарни и мобилни оператори), Skype се нарежда сред най-големите ползватели и разработчици на SIP устройства и технологии (протокол, ползван от конкурентите и прославян като единствена алтернатива, макар да датира от далечната 1990 като първа реализация). Наскоро четох интервю с един от бащите на SIP, който смята, че бъдещето на SIP е в посока p2pSIP. Каква ирония!
Но, както позитиви като технология п2п има и негативи, тоест това, което искате в Skype, гледайки Айсикю. Двете не могат да бъдат сравнявани механично. Просто не могат.
Проблемът с доставянето и блокирането вече разгледах и нищо ново не мога да добавя.
Напомням пак за принципа „Колкото повече, толкова повече“ и се аргументирах защо.
Що се отнася до екстрите и др. приложения, посетете сайта на Skype и ги търсете в галерията с екстри.
Да прав сте – екосистемата на Skype расте с всеки изминал ден и технологията намира най-невероятни приложения. Просто физически не е възможно да се следи всичко.
zmeYpc
Нещата изглеждат прости и логични. Но не е само това, за да се разрешат тези проблеми. Не мога да коментирам повече, но искам да знаете, че инженерите в Skype правят всичко възможно положението с тези неща да се подобри. Имайте предвид, че Skype е преди всичко приложение за разговори, а не за чат. Тоест мигновените съобщения са по-скоро допълнение в общуването, което при Skype е преди всичко в обмена на глас, картина и данни.
Не казвам дали вашата идея за справяне с проблемите е добра, или лоша, а само, че има още купища подробности и сценарии, които вашето изложение не взема предвид (просто няма как да ги знаете), за да може всичко, ако се постави така, както предлагате да заработи и да се оправи. Благодаря много. Аз в никакъв случай не гледам на вашите коментари като на нежелани съобщения (спам). Съжалявам, че нямам възможност да дискутираме с подробности. Предлагам да дадем време на технологията п2п и на Skype в следващите няколко основни версии (мн.ч.) да опита да се справи с тези дребни неудобства.
Пак ще повторя, че лично аз се вписвам едновременно на няколко машини и от различни доставчици на свързване, и понеже почти не се отписвам много рядко наблюдавам подобни проблеми. Но ги има.
fani
здравейте за пръв път пиша в този форум и се надявам да ми бъде простено това че питам може би не където трябва, но имам един въпрос относно настроението ми в скайп.Когато го сложа всичко е ок,но след броени минути изчезжа, може ли някои да ми помогне или да ми каже защо е така?
zmeYpc
1. Номер на ползваната от вас версия на Skype?
2. Ползвате ли екстри към нея (ДА/НЕ) и ако ползвате кои са те (име и версия)?
fani
получава се при всички версии,дори след като преинсталирах windows няма промяна.екстри не ползвам.благодаря за отзивчивостта
zmeYpc
Фани, не ми отговаряте конкретно. Нали другите милиони потребители на Skype също имат настроения и това не се случва при тях? Пишете ми по Skype. Да проверим някои неща. Друго не мога да направя. Преди години в една много пренаселена работа възприех следният маниер за справяне с хора, които твърдят, че нещо-си само при тях не работи. Отвръщах им: „Не знам при мен работи.“ Правех го, защото в по-голямата си част това бяха хора, които не искаха да вникнат в подробностите и особеностите на дадена програма и бяха готови да продължават да обвиняват програмата и компютъра без да вникнат нито в това, което по-опитните колеги им повтаряха, потретваха, нито в логиката на взаимодействие на програмното осигуряване. Надявам се вие да не сте от тези хора. Зад всяко следствие си има причина. Неща така генерално не се случват. Затова, ако желаете ми пишете да направим някои проби и да видим кое какво. smile.png toivo.gif
Forester
Здравейте,
имам проблем с входящото видео от версиите някъде след 3.1.* и нагоре.
Click to view attachment
Появяват се вертикални черти в образа на приеманото видео.
В същото време моето изходящо видео е ок, при снапшот също.
Вероятно проблемът е някъде в уебкамерата ми (Canyon 1.3 MPx), но все пак като се върна на версия 3.0.0.216, всичко е ок.
Ако някой е имал подобен проблем, ще се радвам да сподели опит.
zmeYpc
Пробвайте:
1. Да си обновите драйверите за камерата.
2. Да я настроите по-добре от Свойства.
3. Да смените тази много стара версия на Skype, с която сте, като я обновите до 3.8.0.139.
Ако знаете какво правите, можете да премахнете config.xml и shared.xml (писано е в тази тема, потърсете), за да върнете Skype до фабричните му настройки.
Въпрос: С какви точно версии на Skype са хората, с които срещате този проблем? Ако не знаете, питайте ги и пишете тук. Има ли потребител с в. 3.0.0.216, с когото имате същия проблем? ДА/НЕ
Forester
Благодаря за съветите, опитах всичко подред, но нищо не помогна, включително и изтриването на config.xml и shared.xml.
В момента и аз, и отсрещния човек сме с версия 3.8.0.139.
zmeYpc
QUOTE (Forester @ Mon Jun 23 2008, 20:12)
Go to the original post
Благодаря за съветите, опитах всичко подред, но нищо не помогна, включително и изтриването на config.xml и shared.xml.
В момента и аз, и отсрещния човек сме с версия 3.8.0.139.
Прочетох малко за този модел. Опитайте следното: използвайте стандартно приложение или друго, в което ползвате камера. Има ли такива вертикални черти? Погледнете настройките на камерата (разбрах, че идва със софтуер, който следи движението на лицето, изключете го). Пак в настройките може да има включен филтър, погледнете. Вижте на каква резолюция ползвате камерата. Поставете я на най-ниската и направете проби, дали чертите присъстват. Проверете оптиката, т.е. да не би да има възможност за ръчна настройка на фокуса. Друго не се сещам. Опитах да потърся дали са докладвани проблеми точно с този модел. Засега не открих. Пишете, ако има нещо ново. Аз имам камери на Logitech и забелязах (при последното инсталиране), че работят по-добре когато избера да инсталирам само драйвери без допълнителния софтуер. Внимателно анализирайте състоянието на кодеци с помощта на GSpot или друг инструмент и оправете всички пропуски. Ако ползвате вградения в камерата микрофон, опитайте да ползвате вградения в компютъра, или външен такъв, а този в камерата изключете. Потърсете в интернет за хора с подобни проблеми и прочетете дали няма нов пакет драйвери от производителя, с които да прабвате при вас. Поздрави сърдечни!
DianaNi
Проблем! Skype-вирусче!
Получих следното съобщение от мой абонат:
"удари едно око на това http://lfsbg.net/Skype/"
Отворих, изтеглих, стартирах. Програмата поиска разрешение за използването й от Skype. Дадох го. След това разпрати до всичките ми абонати същото, което получих и аз. Това е Skype-вирусче, което не прави нищо лошо, но можеше и да не е така. Внимавайте, когато някоя външна програма поиска да използва Skype - може и да не се разминете само с толкова. Аз уж не съм толкова наивна, а се хванах. Някой може ли да направи нещо на изпращача - този, който поддържа сайта, към който отива линкът? devil.png
zmeYpc
Ами, какво да ви кажа: Skype е велика програма, но отговорността за личната сигурност е грижа на всеки потребител. Не знам какво е това, нито имам намерение да пробвам, но щом казвате, че е вирус, е много възможно. Колко пъти трябва да пиша, че е желателно да не се отварят никакви препратки, за които не сте сигурен/сигурна, че са ви изпратени от познат човек и приблизително знаете за какво се отнасят? Явно човешката доверчивост е безгранична и нищо не може да се направи. Обикновено всеки пратил ми подобно съобщение отива след 3-то предупреждение в списъка с блокирани абонати и нищо не може да го извади оттам. Аз съм приучил всичките си познати да се въздържат от подобни своеволия. Да не говорим за непознати, пращащи ми спам – влизат директно там. Преди време погледнах и мисля, че там имам над 200 човека. Удобството е, че никога повече няма да са в състояние да спамят. Ей затова казвам, че Skype е велика програма. Иначе бихте могли да докладвате този вирус в блога за сигурност на Skype. Ако желаете.
DianaNi
Може би не ме разбрахте - аз нямам проблем с това вирусче. То не уврежда данните в компютъра, не пречи по никакъв начин. Просто натоварва мрежата на Skype, тъй като предизвиква изпращане на съобщения до всички абонати от списъка. Това означава, че е нормално те да се хванат на уловката, защото не подозират, че е нещо нередно - нали и аз съм в списъка им. Ако и те предприемат същите действия, представете си в каква прогресия ще завалят съобщения във всички посоки. Нещо повече - доста хора въобще не разбират какво се случва. Програмката, между другото, е хитра, макар че не е сложна. Представлява малък VBScript, написан като по учебник. Само че е досадна. Всъщност, напишете, моля, един линк към блога за сигурност. Може пък да им се обадя.
zmeYpc
Много добре ви разбрах, уважаема ДианаНи!
Може да се спори, че „не пречи по никакъв начин“ – ето ви Чл. 6. (1) от Закона за електронната търговия:
Доставчик на услуги, който изпраща търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.
Смея да ви уверя, че не натоварва мрежата на Skype, а пречи на хората. Мисля, че и двамата съзнаваме каква е крайната цел на авторите на подобни нескопосани скриптове. Аз споделих своята практика и начина, по който процедирам. Нямам инциденти. Ако повече хора обръщат внимание на това и са непримирими към спама и въведат простото тройно правило, то спамещите нямат никакъв шанс със Skype. Исках да ви подскажа, че блокирането е железен метод за справяне с проблема. Особено към непознати и невключени в списъка. В крайна сметка изправността и сигурността на компютъра е грижа на всеки. Аз не съм виновен, че някой не се е погрижил за това, за да се притеснявам, че го блокирам.
Ето ви адреса на блога за сигурност: http://share.skype.com/sites/security/
Моят съвет е да се обърнете по Skype директно към Вилу Арак: skype:villuarak?userinfo
smrudel
Преди извесно време и аз получих подобно съобщение, и то от приятел. Предполагам, че и не знаеше, че Skype му разпраща такива съобщения. Усетих се, че не го е писъл той, понеже съобщението беше прекалено учтиво, на вие, а ние така не си пишем. В самия текс бе написано Skype името ми, а не се обръщаше към мен с истинското ми име, което допълнително ме усъмни.
Starsy
Здравейте!Имам един адски тъп въпрос (предполагам че има още поне 20 човека, които да са го задали.)Та както и да е...моята версия на Skype e 2.0 и съм на ОС - Linux.Въпроса ми е - Как мога да си правя различните шрифове на Skype-името си?
пр:°l||l° ...$ûGª®_Båßÿ...°l||l° или ۰●•۩۞۩††ßØŖîÅŊă7††۩۞۩•●۰ и т.н. (в момента ги копирам ctrl + c и ctrl+v)
Благодаря за помощта и пак се извинявам за идиотския въпрос wink.png blush.png
zmeYpc
QUOTE (smrudel @ Tue Jul 8 2008, 10:23)
Go to the original post
Преди извесно време и аз получих подобно съобщение, и то от приятел.
Да, това явление съществува макар и не в такива размери, както спамерите желаят. Случва се обаче наши приятели, които са неопитни или не проявяват нужното внимание да получават подобни нежелани съобщения от техни познати, но аз вече писах какво е редно да се предприеме. Имал съм случаи да ограмотявам мои приятели, за да се научат как да блокират, или да променят настройките си на неприкосновеност така, че непознати да не могат да ги спамят. Налагало ми се е да им помагам и за премахване на достъпа до Skype на подобни скриптове и разни компрометирани екстри. Разбира се имаше неколцина мои познати кои продължиха да я карат небрежно и съвсем закономерно се озоваха в списъка с блокирани абонати. Не бе голяма загуба.
Впрочем грижата за списъка с абонати е изцяло наша. Старая се да добавям само хора, които познавам, а преименуването им с кратка бележка е почти задължителна практика. Въвел съм и практиката на временно добавяне и нямам скрупули да премахна хора, които по някаква причина повече не трябва да държа в списъка си. Знам, че много хора се притесняват да премахнат някого от криворазбрана учтивост, но аз не страдам от нея. Забелязвам и следното: все повече хора се ориентират да не приемат разговори и съобщения от непознати. Така шансовете за успех на спамърите клони към 0. И бих казал, че това е най-ефективната политика за борба със спама, доколкото го има. Аз съм оставил само получаването на съобщения, но не се колебая да блокирам всеки, който не зачита простото тройно правило (описано по-горе) и си позволява да спами или друго. А това, което вие споменавате е точно така независимо дали се ползва Скайп име или име и фамилия винаги трябва да се уверим, че съобщението с препратка или друго наистина ни е изпратено от наш приятел. Когато аз пращам препратки винаги се старая да опиша за какво се отнася. И т.н.
zmeYpc
QUOTE (Starsy @ Wed Jul 9 2008, 18:13)
Go to the original post
...Имам един адски тъп въпрос...
Да намирам въпроса за „адски тъп“ и „идиотски“!
1. За шрифта: според дистрибуцията Skype ползва някой от системните шрифтове при вас. Вижте в контролния панел кой точно.
2. Тези глифове се въвеждат във всяко приложение поддържащо Unicode, а после с копиране и поставяне се въвеждат в Skype. Ако ползваният шрифт при вас съдържа глифовете, ерго ще се появят на екрана. Друг е въпросът дали същите глифове ще ги има в системните шрифтове на др. ОС, за да се показват правилно при други хора.

[Тук отварям скоба, за да кажа, че идеята е пълна простотия и според мен е разпространена сред малограмотни и малокултурни хора, които даже не знаят какво означават тези символи, камо ли да ги ползват, за да съобщават своето име и фамилия на други абонати, които пък ги добавят. Освен това идеята е крайно непрактична, защото издава липса на отношение и грижа за другите, които ще са принудени да четат тези лайняни символи и да ги виждат на екраните си... Пълна липса на толерантност и уважение към другия – това ми говори ползването им. Иначе въвеждането на всякакви символи по Unicode в Skype, отдавна не е проблем. Аз съм си преправил фонетична подредба, ползвам нови шрифтове и от клавиатурата въвеждам и ударено (Ѝ ѝ) и всички исторически български букви: Ѣ ѣ, Ѡ ѡ, Є є, Ѥ ѥ, Ѭ ѭ, Ѫ ѫ, Ѧ ѧ, Ѻ ѻ, Ѱ ѱ, Ѿ ѿ, Ҁ ҁ, Ѽ ѽ, Ѳ ѳ, Ѩ ѩ, І і, Ї ї, Ѯ ѯ, Ѹ ѹ, Ѵ ѵ, Ѷ, ѷ, Ζ ζ, ЪІ ъı, както и много други често ползвани знаци. Затварям скобата.]
Fixer
Здравейте!

Интересува ме skype за мобилен телефон. Моят телефон е Sony Ericsson w660i в сайта го има, но пише че skype за него ще е възможно съвсем скоро, интересува ме колко е това скоро и какви са цените?

Благодаря!
zmeYpc
QUOTE (Fixer @ Thu Jul 10 2008, 13:44)
Go to the original post
...Моят телефон е Sony Ericsson w660i в сайта го има, но пише че skype за него ще е възможно съвсем скоро, интересува ме колко е това скоро и какви са цените?...
Вероятно вие питате за Skype за мобилни БЕТА. Вашият модел SE не се поддържа и аз не мога да ви кажа кога точно ще се появи вариант точно за този модел. Не съм запознат и с генеалогията на w660i, за да ви препоръчам да опитате да изтеглите копие на клиента за друг модел SE; има някаква вероятност вариантът за друг модел да сработи и на 660i, но това подлежи на доказване. Поне бихте могъл да опитате, при положение, че познавате ТТ на поддържаните модели SE... [доколкото знам би трябвало да работи със следните модели SE: w300, k550, w600, w610, w830i, k810, w710, k790, w550, w200, k610, z610, w550, z550, k550; вие трябва да проверите 660i на кой точно е продължител/наследник и да пробвате с дистрибуция съответно].
Програмата е в бетапериод на развитие. Засега се поддържат официално около 50 модела от 4 основни марки. Идеята е да се обхванат повече модели и да се постигне яснота на концепцията, която е в усилен период на разработка. Ползва се план за интернет достъп (уви, в нашия случай на оператора монополист) и това ограничава доста нещата. Страните, в които мобилната версия на Skype работи с пълна функционалност не са избрани случайно. Това са страни, в които има оператори, предлагащи неограничен достъп до интернет на фиксирана месечна цена. България, според мен ще е последна, или предпоследна в това отношение, имайки предвид стагнацията и монополния статут на сегашните оператори. Но дано не съм прав (вивател дава някакви надежди).
Не се препоръчва обаче да ползвате мобилна версия на Skype, когато пътувате в чужбина. Поради допотопната и монополна политика на повечето оператори можете да се изненадате неприятно от висока сметка, в която вашият оператор ще включи всевъзможни такси за роуминг и допълнителни „услуги“, което в повечето случаи прави нерантабилно ползването на интернет приложение, като Skype от мобилния телефон.
Ето ви един пример, за да си съставите приблизителна сметка за трафика:
„Потребителят Х има 20 абоната в списъка си и се вписва два пъти дневно в Skype на своя мобилен телефон, или общо ползва мобилната версия около 90 минути дневно. Всеки ден той изпраща текстови съобщения за около 25 минути и провежда 20 минути разговори чрез Skype. Или за 1 месец потребителят ще е използвал под 1 МБ трафични данни.“

Според вашия абонамент към нашенски мобилен оператор вие си направете сметката, като отчетете, че ЗАСЕГА от/в България е невъзможно да започвате разговори; можете само да приемате разговори, иначе ще сте в състояние да получавате и изпращате текстови съобщения.
Страни с пълна поддръжка [изходящи и входящи разговори; изпращане и получаване на съобщения]: Бразилия, Германия, Дания, Естония, Обединено кралство, Полша, САЩ, Финландия, Франция, Швеция.
Разговорите м/у Skype абонати са безплатни [като не броим трафичните разходи, за които писах]. Цените иначе за избиране на стационарни и мобилни номера са стандарните SkypeOut тарифи за всяка страна [вижте в Skype за Windows или в сайта]. Ако пък имате предплатен абонаментен план „Страна“, „Континент“ или „Свят“ може да се окаже, че и те са ви безплатни [ако не броим трафичните разходи и цената на абонаментния план, най-скъпият от които е към 10 €/месец]. Но Skype се ползва за всякакви цели и ако го ползвате и за бизнес спестяването е невероятно.
Проверете и другите възможности да ползвате Skype от мобилния телефон:
1. fring за Skype (безплатен) – http://www.fring.com/
2. IM+ за Skype (платен) – http://www.shapeservices.com/en/products/d...p?product=skype
Ако ви вършат работа... IM+ поддържа доста стари модели, за които няма алтернатива.
Успех!
Fixer
zmeYpc, благодаря ви много за подробната информация. Все пак не искам да си правя опити и ще изчакам да се появи специално за моя телефон и ще се надявам да е скоро. Това за чужбина много ме интересуваше, защото другия месец смятам да заминавам и както съм на сметка, щеше да ме сгреят с една хубава сметка.

Благодаря отново за подробното обяснение!

П.П.: Мой приятел каза, че е успял да подкара Skype с версията на телефон Sony Ericsson w610. Опитах и аз и наистина се получава, затова който има w660i и иска да си сложи skype да си изтегли версията на Skype за телефон w610.
vikSsS
Искам да попитам как мога да си трия зададените снимки/аватари ,защото вече станаха толкова много, че вече нe мога да се ориентирам и ми зацепва скайпа doh.png ?! В по-старите варсии си ги триех! Сега не знам от къде?! thinking.png

Благодаря Ви предварително и да се извиня ,ако това не е правилното място да попитам smile.png
zmeYpc
Уважаеми, vikSsS,
ето ви малко полезна информация (за Windows XP):
1) Тапетите се пазят в:
C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Wallpapers\,
2) Аватарите – в:
C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Pictures\
3) Потребителските сигнали/звуци се пазят в:
C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Content.
Имайте предвид, че Application Data е скрита папка, т.е. трябва да разрешите показването в ОС на скрити папки и файлове, но ако въведете следния ред в адресното поле на Експлорер, получавате незабавен достъп до папката с данни на приложения:
CODE
%APPDATA%
Съвет:
Когато архивирате данните за приложението Skype е добре да резервирате цялата папка
C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\ – така си гарантирате, че запазвате всичко.
zmeYpc
QUOTE (Fixer @ Fri Jul 11 2008, 02:15)
Go to the original post
...Това за чужбина много ме интересуваше, защото другия месец смятам да заминавам и както съм на сметка, щеше да ме сгреят с една хубава сметка.
Не ми благодарете. Аз съм приел, че трябва да правя нещо доброволно за българския език и за българите. Упорстваме няколко човека да превеждаме програмата и се опитваме да улесним българските потребители. Можете да ми благодарите като настоявате пред Skype да разрешат локализирането български на повече ресурси в Skype. Някак обидно е да ни третират като втора ръка хора и т.н. Съвсем естествено е като чета материали да съм малко запознат и да споделя прочетеното с вас. Смятам, че ние сме си виновни, с нашата пословична колективна апатичност, че тези документи в сайта им все още нямат български преводи. Аз ви препоръчвам, ако ще сте продължително време в чужбина да си вземете месечни абонаменти за Европа, или за дадената страна. Така ще спестите пари от разговори с местни стационарни телефони в страната (ако е сред страните, за които има безплатно избиране на местни стационарни номера) и със спестеното ще можете да избирате стационарни и мобилни номера в България. Разбира се, ако това е приложимо и изгодно във вашия конкретен случай. Единствената утеха в случая е, че разговорите м/у потребители на Skype си остават напълно безплатни.
QUOTE (Fixer @ Fri Jul 11 2008, 02:15)
Go to the original post
Мой приятел каза, че е успял да подкара Skype с версията на телефон Sony Ericsson w610. Опитах и аз и наистина се получава, затова който има w660i и иска да си сложи skype да си изтегли версията на Skype за телефон w610.
Ето, това много ме радва. Затова нека всеки, който е успял да инсталира Skype for Your mobile на модел, който официално не се поддържа нека сподели как го е направил тук в тази тема. Надявам се това да помогне на хора в затруднение.
Другата молба, която имам е към хората, които по една или друга причина ползват, или имат впечатления от Skype 4.0.0.150 БЕТА2. С всичките уговорки, че това е една много нестабилна и неокончателна версия, която аз не препоръчвам за всекидневна употреба, ми се иска в тази тема да пишат, ако имат забележки и наблюдения, за качеството на превода към четворката. Можем ли да подобрим нещо? Има ли фрази, редове и т.н. които са неразбираеми, или според тях дават погрешна представа? Такива неща. Българският превод на работната среда на Skype винаги е отчитал мнението на потребителите и аз го възприемам като процес, който непрестанно се развива. Ще се радвам да прочета вашите критики, забележки и препоръки.
ssashko
iskam da popitam znae li nqkoi kak moga da si razkodiram skypephone i dali izob6to moje???
zmeYpc
Искам пък аз да ви помоля, да бъдете така добър, ssashko, първо да си пренаберете въпроса на български. В тази тема пишем на български и коментарите на маймуница се изтриват.

Допълнение: редактирането става от бутон Edit, който ще видите под вашия коментар, след като се впишете във форума.
Poseidon
Здрасти, някой може ли да ми каже как Skype абонат когото съм изтрил от списъка си мога да го върна обратно в него ако съм забравил Skype името му
Кажете има ли някакъв начин да го върна там без да въвеждам име отново
ZaM0
Здравейте!
Имам проблем с прибавянето към MOOD-а на клипчета на Dailymotion - при клик на който и да е линк от страницата за прикачане получавам празна страница. Metacafe работи нормално.

Също не мога да гледам което и да е клипче, качено от Dailymotion - празна страница, и го няма flash контролът.

Проблемът в мен ли е?
breakforce
Искам да попитам дали е възможно да не ми се трие автоматично хронологията защото сега и да влизам и да не влизам (известно време) в скайпа като влезна и ми се е изтрило 1 ден или 2 примерно имал съм хронология от 2006 г. 01.3 13:20 и преди него е 2006 г. 01.5 15:21 и като влезна и както ми се е показвало 2006 г. 01.3 13:20 вече е изчезнало и вече на негово място е следващото 2006 г. 01.5 15:21 ако можете ми кажете какво да правя за да не става така плс sadsmile.png Изключих хронологията от настройките и пак става така ;(
zmeYpc
QUOTE (Poseidon @ Tue Aug 5 2008, 18:31)
Go to the original post
...Кажете има ли някакъв начин да го върна там без да въвеждам име отново.
Доколкото знам няма.

QUOTE (ZaM0 @ Fri Aug 8 2008, 09:50)
Go to the original post
...Проблемът в мен ли е?
Да. Проблемът е при вас и инсталирането на ActiveX контролата за flash в ИЕ, и вероятно в използваните и инсталирани при вас плеър/плеъри за flash. Потърсете в българската секция и по-специално в темата за Skype (част 2) мой коментар с подробни инструкции за справяне с този дребен проблем. Обновете версията на Skype до последната публична. Търсете там с ключова дума „flash“ и коментар от „zmeYpc“.
zmeYpc
QUOTE (breakforce @ Mon Aug 11 2008, 23:27)
Go to the original post
Искам да попитам дали е възможно да не ми се трие автоматично хронологията...
Тук повдигате няколко въпроса.
1// Хронологията не може да бъде изтривана автоматично. Тя е необходима за показване на разменениите текстови съобщения.
2// Хронологията се пази до 6 месеца назад. При по-стари версии е възможно този период да е по-голям.
3// „Празнините“ са проблем на синхронизирането, т.е. процесът на уеднаквяване и получаване на последователната хронология при вас и при вашия събеседник или при вашите събеседници.
4// Има проблеми със синхронизирането и понякога е възможно някои съобщения да се синхронизират ахронологично. Ползвайте колкото е възможно по-нови версии. Това важи и за двете страни.
5// Можете да изтриете отделен елемент от хронологията за разменени текстови съобщения с някого от хронологията в 3.8, но на практика вие не триете самата хронология.
6// Има няколко начина: 1) да не водите хронология – след края на всяка сесия: отписване/вписване записите при вас ще се изтриват 2) да водите хронология за определен период, след изтичането на който тези записи ще се изтриват автоматично – това е в Настройки 3) да преместите вашата профилна папка в/у преносима памет и да я зареждате от там – това става с ключ/параметър за пускане на Skype; за този ключ е писано тук и в темата за Skype в kaldata.com.
7// Няма начин при напълно изключена хронология да не съществуват някакви записи по време на вашата сесия. За да може да не се води хронология, т.е. да се трият разменените текстови съобщения по-често се отписвайте, след като приключите работата си с програмата.
matpoc_vn
Здравейте ! Нима вече не можем да си закупим Скайп кредит с Виза електрон, или друга карта ? До колкото успях да разгледам установявам, че начините са остарелите кеш и разните монейбоокърс и темподобни... Ако все пак има възможност за плащане конкретно с Виза електрон, моля някой да пише...
Калин
QUOTE (matpoc_vn @ Wed Aug 13 2008, 17:42)
Go to the original post
Здравейте ! Нима вече не можем да си закупим Скайп кредит с Виза електрон, или друга карта ? До колкото успях да разгледам установявам, че начините са остарелите кеш и разните монейбоокърс и темподобни... Ако все пак има възможност за плащане конкретно с Виза електрон, моля някой да пише...

Виза електрон не може да се използва, питал съм. Не съм запознат с другите методи за плащане
breakforce
А как да преведа хронологията от подвижната памет към скайпа смисал като бутна USB флаш-а да ми ги отвара през скайп ?
elito__93
Здравейте!
Имам малък проблем и искам някой ако може да ми го обясни..
От няколко седмици ми изчезна Skype Me статуса..и незнам какво да правя.Когато ми дойде някой на гости и си влезе в неговия скайп и то се появява..
Ако можете ми помогнете.
zmeYpc
QUOTE (Калин @ Sun Aug 17 2008, 00:32)
Go to the original post
Виза електрон не може да се използва, питал съм. Не съм запознат с другите методи за плащане
В началото на тази тема сме написали едно ръководство как се купуват кредити с дебитна карта в лева чрез moneybookers.com; Потърсете. За ВИЗА Електрон силно се съмнявам да стане. Но нямам опит.
zmeYpc
QUOTE (breakforce @ Sun Aug 17 2008, 08:41)
Go to the original post
А как да преведа хронологията от подвижната памет към скайпа смисал като бутна USB флаш-а да ми ги отвара през скайп?

Отново...
Първо, ви трябва последна 3.8.
Второ, инсталирате на настолната машина.
Трето, на преносимата памет създавате следните папки:
1. Skype
2. Skype\Bin
3. Skype\Data
Четвърто, копирате Skype.exe от вашата настолна машина в Skype\Bin.
Пето, създаватев пряк път в папката на Skype със следните параметри:
CODE
Bin\Skype.exe /removable /datapath:data

И ползвате този пряк път за пускане на приложението Skype от преносимата памет.

Вашата хронология ще бъде в Skype\Data, разгледайте.
zmeYpc
Параметри на командния ред за Skype

Непълен списък с параметри на командния ред, за които е известно, че работят със Skype:
/nosplash – пуска Skype без първоначалния екран.
/minimized – пуска Skype намалена в системния жлеб.
/datapath:"път" – ползва друг [указан от потребителя] път за записване на настройки и т.н.
/removable – (ползва се заедно с ключа /datapath) указва, че пътят се намира на преносимо устройство и може да не е наличен при следващото пускане.
/callto:Скайп име или телефонен номер – ибира указан абонат или номер.
/shutdown – изключва Skype.

Имайте предвид, че можете да комбинирате параметрите пример: Skype.exe /minimized /nosplash
breakforce
Мерси мн : )
elito__93
а на мен не можете ли да помогнете?? :s
Калин
QUOTE (elito__93 @ Mon Aug 25 2008, 21:35)
Go to the original post
а на мен не можете ли да помогнете?? :s

Никой не Ви е отговорил, просто защото въпросът Ви се повтаря и е вече коментиран в тази тема. Няколко страници назад дадох линк към по-добрата търсачка на форума - използвайте я по предназначение и ще намерите отговор на въпроса си.
zmeYpc
Проба.
ersinhakera
Здравейте имам следния проблем: Инсталирах си HiddenEmoticons.exe и след като реших, че е безсмислена викам да я махна. И какво да видя, нямам никакви емотикони, въобще не се появява като натисна за емотикони, само има Invite Friend там. Премахнах изцяло скайп, пак инсталирах не помогна, изтрих папката в Documents and setting/akaunt/application data/skype. Викам нали и там може да пречи нещо. Ама неще нямам иконки въобще. След това пробвах пак да кача програмата с емотиконите, пък пак ги няма емотиконите. Какво да правя, моля за помощ. плс doh.png
zmeYpc
Уважаеми, доколкото разбирам сте инсталирал програма, която няма нищо общо с компанията Skype Technologies S.A., нито пък има нещо общо с програмата Skype, или с някой от нейните компоненти. Това означава, че трябва САМ да се обърнете към производителя на HiddenEmoticons, каквото ѝ е там точното име.
Време е хората да почнат да мислят какво правят предварително, а не следварително; т.е. какво инсталират и да се обръщат към правилните за това места, т.е. – към сайтовете за поддръжка и авторите на съответните програми.
Не мога да ви помогна. Ако някой знае, нека ви пише ЛС, но не и в тази тема. Това тук е тема за превода на Skype, и евентуално за въпроси на българските потребители, които ползват Skype. Но това не значи, че при всеки проблем, инсталирайки неясни по произход, по качество и като сигурност приложения, които настояват, че са незаменими, а всъщност се пускат, за да пречат на потребители да ползват Skype, или да спамят, или друго зловредно действие и т.н.
Първо се чете, после се проверява, а сетне се търсят официални гаранции в www.skype.com за сертифицирания произход на екстрата или приложението за Skype.
Ако този продукт ЛИПСВА от www.skype.com, аз лично не бих инсталирал.
Ако в информацията за продукта на www.skype.com ЛИПСВА гаранция от страна на Skype Technologies S.A. за съвместимост на въпросния продукт със Skype чрез това лого: , аз лично не бих инсталирал.
И да повторя дебело: ако видите това лого и подобни гаранции на сайт, различен от https://extras.skype.com/ – значи не е вярно, освен ако същата информация плюс логото не са публикувани и в галерията с екстри на Skype.

Всичко за екстрите за Skype се чете и изтегля от тук.

В случая става въпрос за странична програма и отговорност за действията си носите ВИЕ ЛИЧНО и авторите на тази HiddenEmoticons, която ИЗОБЩО няма отношение към Skype и не е необходима за работата на Skype.
Следващия път бъдете по-внимателен какво инсталирате. Допускам, че е зловреден код, щом така се е получило при вас.

Успех! И моля не ми пишете ЛС и в Skype за подобни проблеми. Не съм длъжен да давам отговор за всеки зловреден код, който се разпространява в интернет и да обяснявам на хора, които не са отделили време първо да се осведомят кое какво е и защо е, а после да решат дали да инсталират, или не.
elito__93
извинявам се за това че ви притеснявам , но наистина неможах да намеря отговор на въпроса си. Иначе нямаше да питам.Потърсих но нищо не намерих.Може ли поне да ме упътите??
zmeYpc
Не притеснявате никого, но Калин ви отговори какво да направите. Не е възможно по коментирани въпроси отново да се обяснява само защото някой не може да ползва търсачката, за да намери това, което го интересува.
chachacha
Здравейте! Имам един въпрос.Искам да знам ако на даден юзер скайпа е онлайн и ако аз влезна от моя компютър в неговият скайп, той може ли да разбере и има ли такива програми , които да показват когато някой влезне в скайпа ти? Ако е с Линукс или Уиндоус ?? Който питам от моите познати казват,че не можело да се разбере,но аз искам компетентен отговор, защото този човек е хакер и исма да съм сигурна??? Благодаря предварително.
zmeYpc
QUOTE (chachacha @ Sun Sep 28 2008, 23:41)
Go to the original post
...и ако аз влезна от моя компютър в неговият скайп, той може ли да разбере и има ли такива програми...
Ще ви кажа, че това, което правите е незаконно и ползването на чужда самоличност се преследва от закона. Надявам се повече да не поставяте този въпрос в тази тема.
valentinvasilev
Привет, наскоро си преинсталирах комп. и от тогава ги няма игрите в skype.
zmeYpc
QUOTE (valentinvasilev @ Sat Oct 4 2008, 21:28)
Go to the original post
Привет, наскоро си преинсталирах комп. и от тогава ги няма игрите в skype.
Г-н Василев, инсталирайте Skype още веднъж, като от първия екран на инсталатора изберете Настройки и посочете, че искате да се инсталира диспечерът на екстри.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.