Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
demonik06
[quote name='zmeYpc' date='Fri Dec 7 2007, 18:57' post='472591']
Доколкото съм информиран устройството работи само през мобилния оператор 3 и то само в страните, в които се продава. Внимателно прочетете общите условия. Питал съм и са ми казвали, че в България няма да работи. В най-добрия случай щяло да работи, но без да можете да избирате през Skype. Особеното е, че този мобилен оператор продава план за достъп до интернет на фиксирана месечна такаса без да се интересува от трафика. Инсталираният клиент Skype се ползва от мрежата на оператора за свързване с интернет. Посетете примерно сайта на италианския Trei, за да се осведомите за подробностите.

Няма начин да работи с някой от нашите мобилни оператори. Те по-скоро биха си направили харакири, отколкото да допуснат такива устройства в мрежата си. smile.png Да се надяваме, че скоро обстоятелствата и международното положение ще ги принудят да започнат да гледат на Skype и на нейните продукти като на съюзник. А не като на враг, както е в момента.

Добре де, нали използва wi-fi модема си т.е. wireless връзка с интернет. Какъв е проблема да използваме някоя входна точка в града? Все пак не само м-тели там разни имат интернет, а в доста градове вече има безплатни входни точки за съжаление в ограничени райони за сега.
trevo
Искам и аз да попитам нещо.Пращам на някой съобщение и когато натисна стрелката за нагоре ми се появява нещо за да редактирам съобщението,което вече съм пратил.Това не е много неудобно.Може ли да се направи както си беше преди,като натисна стрелката нагоре да мога да публикувам същото съобщение отново ?
Калин
QUOTE(trevo @ Wed Dec 26 2007, 07:41) [snapback]478220[/snapback]

Искам и аз да попитам нещо.Пращам на някой съобщение и когато натисна стрелката за нагоре ми се появява нещо за да редактирам съобщението,което вече съм пратил.Това не е много неудобно.Може ли да се направи както си беше преди,като натисна стрелката нагоре да мога да публикувам същото съобщение отново ?

Уви, мисля, че не. Това поведение бе променено от 3.5 насам. worried.png
zmeYpc
Добре де, нали използва wi-fi модема си т.е. wireless връзка с интернет. Какъв е проблема да използваме някоя входна точка в града? Все пак не само м-тели там разни имат интернет, а в доста градове вече има безплатни входни точки за съжаление в ограничени райони за сега.
Не е пробвано. Имайте предвид, че телефонът е кодиран и може и да не работи с други СИМ карти. Но аз си мисля, че дори и да се разкодира пак няма да работи, т.е. като мобилен ще работи, но вграденото приложение Skype няма, защото самият оператор Trei предоставя шлюз специално за работата на софтуера. Хипотетично ми се върти една щура идея: 2 карти Луп – едната в устройството, другата в кутия с Мобигейтър, но не е ясно дали Skype би работила. Доколкото знам не се ползва wifi самостоятелно. Ползва се високоскоростния достъп до интернет на този мобилен оператор. Но нека, ако някой разполага с устройството и е правил опити да сподели.
zmeYpc
QUOTE(trevo @ Wed Dec 26 2007, 09:41) [snapback]478220[/snapback]

Искам и аз да попитам нещо.Пращам на някой съобщение и когато натисна стрелката за нагоре ми се появява нещо за да редактирам съобщението,което вече съм пратил.Това не е много неудобно.Може ли да се направи както си беше преди,като натисна стрелката нагоре да мога да публикувам същото съобщение отново?
Аз също не харесвам сегашното поведение на стрелките. Ако сте забелязал това обаче работи при искане на пълномощно. Допускам, че една от вероятните причини да е променено е възможността някой да прочете какво сте писал. Причината е, че последните три въведени текста се пазят в „чист текст“ някъде из конфигурационните файлове. И аз много искам тази полезна функция да се върне. Пратих запитване. Ще видим какво мислят останалите. Вие също можете да пуснете искане за поддръжка (от сайта на Skype).
pepo vangelov
Здравейте, имам следния проблем.. значи след като сме си получили пълномощните със съответния скайп абонат (намери ли сме се вече ) и след повторното ми влизане не го виждам че е на линия а е там !? и трябва някой от двамата трябва да пише-набере, че да видя дали е на линия !?
wendala
Искам да Ви попитам дали се пазят някаде по архивите(сървърите) на Скайп стари съобщения и ако се пазят, то как може да се въстановят (прочетат) или да се изтрият и от там. Ползвам Скайп 3.6

Благодаря Ви предварително.
rbd.chaos.gurl.92
Здравейте имам проблем със скайп не мога да се впиша пиша скаип името пиша паролата, но ми показва : Провалено сглобяване на базата от данни на Skype. Вероятно друго копие на Skype я ползва.

И незнам какво да правя така е от около 3 дена =[

мерси за отговора предварително =]
whisper
Здравейте! hi.png
Често ми се появява съобщение на Skype "Out of system resources" и след това Send Error Report. Получава се много досадно, защото се случва поне веднъж на ден!!! Или достатъчно много пъти. sadsmile.png После скайп се затваря и трябва да го рестартирам. Една приятелка сподели, че има същия проблем, но явно при нея се появява по-рядко. Това дали е бъг от скайп или проблемът е в мен? wondering.png

Бих искала да ви попитам още нещо, надявам се въпросът ми да не е твърде елементарен, но не намерих бързо решение. lipssealed.png От 2 седмици съм на нов компютър. Преди да инсталирам повечко програми, клипчетата в настроенията на моите абонати се отваряха без проблем. Но забелязах отскоро, че не мога да гледам нито едно! (Всъщност туко-що ми се отвори един клип, но останалите все още не могат! surprised.png ) Инсталирах си всякакви флаш плеъри, но... Моля ви за помощ. blush.png

Появява се така:
zmeYpc
QUOTE(pepo vangelov @ Thu Dec 27 2007, 19:30) [snapback]478674[/snapback]

...значи след като сме си получили пълномощните със съответния скайп абонат (намери ли сме се вече) и след повторното ми влизане не го виждам че е на линия а е там !? и трябва някой от двамата трябва да пише-набере, че да видя дали е на линия !?

Понякога се случва и това... Най-лесно е да напишете нещо. Ако не ви излезе съобщение, че отсъства, значи е там. Но ви моля да проверите и от двете страни дали сте се упълномощили взаимно. Това става като всеки от вас щракне с десния бутон по името на другия и се увери, че командата за заявяване на пълномощно е в сиво. Другата възможност е човекът да не ви е дал право да виждате кога е на линия. Това се определя в диалога на заявката. Ако е така няма как да виждате неговите статуси.

QUOTE(wendala @ Fri Dec 28 2007, 17:59) [snapback]478989[/snapback]

дали се пазят някаде по архивите (сървърите) на Скайп стари съобщения...
Вече ви отговорих по skype.png.
toivo.gif

QUOTE(rbd.chaos.gurl.92 @ Fri Dec 28 2007, 18:01) [snapback]478991[/snapback]

...имам проблем със скайп не мога да се впиша пиша скаип името пиша паролата, но ми показва : Провалено сглобяване на базата от данни на Skype. Вероятно друго копие на Skype я ползва...
Надявам се да съм ви помогнал вече, докато си писахме по (ss) hi.png
zmeYpc
QUOTE(whisper @ Fri Dec 28 2007, 23:01) [snapback]479084[/snapback]

..."Out of system resources" и след това Send Error Report...
Вероятно наистина имате „Недостиг на системни ресурси“. Проверете кои програми работят по това време. Намалете броя на услугите, освободете памет и все пак направете справка с минималните изисквания за използване на Skype.
QUOTE(whisper @ Fri Dec 28 2007, 23:01) [snapback]479084[/snapback]

Преди да инсталирам повечко програми, клипчетата в настроенията на моите абонати се отваряха без проблем. Но забелязах отскоро, че не мога да гледам нито едно!
Ако ви липсва добавка (разширение) за flash се извежда специално съобщение за грешка. На практика това е ActiveX контрола. Не е това, но вие посетете www.adobe.com и проверете дали разполагате с последните версии. Отскоро има известен проблем с единия от сайтовете - dailymotion. Ползвайте другия. Проблемът е дискутиран и инженерите на Skype са информирани.
Lilzey
toivo.gif
Здравейте. Неколкократно писах съобщения по чата до един мой приятел, но той не ми отговаря. surprised.png Не мога да разбера защо е така - дали има проблем с връзката или той просто ме игнорира. Но ми се е случвало и с други абонати - пиша им, но няма отговор... Една приятелка смята, че може да бъде от нета на отсрещната страна, понеже моят си е наред и е бърз. Какво мислите по въпроса? crying.png

Edit: Също така, когато се опитвам да търся видео в Metacafe, ми изскача това:
IPB Image
zmeYpc
QUOTE(Lilzey @ Sun Dec 30 2007, 14:14) [snapback]479597[/snapback]

toivo.gif
Здравейте. Неколкократно писах съобщения по чата до един мой приятел, но той не ми отговаря. surprised.png Не мога да разбера защо е така - дали има проблем с връзката или той просто ме игнорира. Но ми се е случвало и с други абонати - пиша им, но няма отговор... Една приятелка смята, че може да бъде от нета на отсрещната страна, понеже моят си е наред и е бърз. Какво мислите по въпроса? crying.png

Edit: Също така, когато се опитвам да търся видео в Metacafe, ми изскача това:
IPB Image

Здравейте!
Възможности:
1) Не е на линия.
2) На линия е, но ви блокира, или игнорира.
Ако съобщението е недоставено по някаква причина ще получите визуално известяване горе в прозореца. Пробвайте да разговаряте. Изберете този приятел.

Благодаря за екрана! Това почти със 100% сигурност е:
а) грешка в средата за изпълнение на ActiveX контролата на вградения плейър за flash;
б) грешка в средата за изпълнение на Java или друг описателен език, използван в кода на страницата ot метакафе.
в) проблем с вашата ОС (ИЕ, ФФ, друго)
Пробвайте:
1. Да посетите сайта и да прегледате въпросния клип ПРЕЗ браузърите, които ползвате. Какво става – пишете.
2. Да обновите версията на вашите вградени плейъри за flash в браузърите, които ползвате от www.adobe.com.
3. Да пробвате с подобно съдържание от dailymotion. Какво става – излиза ли същата грешка?
4. Да проверите с dxdiag версията на DirectX и обновете, ако версията не е 9.0c; проверете и обновете JRE (Java Runtime Environnement).
5. И чак сега да премахнете и да поставите повторно Skype във вашата ОС, като вземете всички мерки да си запазите важните данни. Обърнете внимание на настройките в инсталиращата програма.
Благодаря, че споделихте. Пишете какво става,

ДОПЪЛНЕНИЕ: Много ви моля, ако тази грешка се повтаря при вас, да не променяте нищо. Пишете ми по skype.png. Искам да говорим. Ако е удобно, разбира се.
Lilzey
Благодаря ви за бързия отзив. smile.png Вече всичко се оправи, като само преинсталирах Skype.
Иначе проблемът при DailyMotion го нямаше... А в браузъра и двата сайта работят перфектно.
Още веднъж благодаря за помощта и весела Нова година!
mariq
[b]Здравейте на всички!имам много сериозен проблем поне за мен де.....днес пускайки си компюръра както обикновенно очаквах автоматично да ми зареди скайпа ,защото така съм го настроила,но уви!излезна ми прозореца за вписване ...... написах си името и понеже паролата не си я знам влезнах в забравена парола.От там си вписах скайп името и имейла ,за да може да ми се изпрати нова парола ,но ми даде че не са савместими.....след това се ядосах и си направих нов профил и си свалих новата версия на скайп,ма какво от това аз искам да си влезна в моя си профил!дано на някого да му е станало ясно какав проблем имам и сам отворена за съвети,много ще съм благодарна на всеки койта знае какво да правя!пишете ми моля ви......
zmeYpc
Моля, не създавайте отделни подтеми в този подфорум!!!
Подфорумът е за преводи и проблеми с превода на Skype. На всички езици.
Всички въпроси на български, свързани с превода или с използването на програмата трябва да се задават в българската секция. Вижте подписа ми за повече информация.
@Калин: моля те докладваш тази подтема да бъде преместена в българската секция.
@Мария: пишете ми по skype.png. Ще ви помогна.
kaicata
Здравейте, имам проблем с кирилицата.
Kогато пиша на кирилица в Skype ми излизат гергелеци. Tова се получава единствено със Skype. незнам дали е от версията или нещо с компа ми. С кирила на "инжинера" съм а Skype ми е версия 3.5.0.239
Пробвах и с по нова и пак същият проблем.
Бих се радвал ако някой помогне.
sip1747
Ето бе змейо аз съм бе, оня от калдата дето е "на български"
сега видя ли че съм същия.
yulaw
Едно бързо въпросче thinking.png

Пускам компа, зарежда си всичко, няма проблем. Интернет, музика, филм - O.K. Обаче, когато пусна GGClient и съответно Warcraft-а, Skype скача на 99% cpu usage в processes на Task Manager-а. Току що е преинсталиран windows-а.. Някакви идеи ? thinking.png
zmeYpc
QUOTE(yulaw @ Sun Jan 13 2008, 19:10) [snapback]485415[/snapback]

Пускам компа, зарежда си всичко, няма проблем... Обаче, когато пусна GGClient и съответно Warcraft-а, Skype скача на 99% cpu usage в processes на Task Manager-а.
Приемам, че говорите за последната версия на skype.png за Windows _ 3.6.0.244. Не познавам GGClient. Warcraft знам какво е. Не съм чел за подобни конфликти м/у тях и този вариант на версията на Skype. Вероятно някое или и двете ползват свързването ви с интернет. Опитайте да затворите останалите приложения за интернет, които не ползвате, какво става?
Пишете за процесора и оперативната памет. По принцип не би трябвало да става така. Но колкото и да си приличат ОС всяка инсталация е сама за себе си. Тоест при вас трябва да се оптимизира ОС и Skype.
В Skype може да опитате:
1. Да спрете Диспечера на екстри от Настройки > Разширени > Пускай автоматично Диспечера на екстри (махнете отметката).
2. Да спрете предупрежденията от Настройки > Уведомяване > Известяване > Извеждай при... > промоции (махате първо отметките пред позволените доставчици на предупреждения, а после и отметката пред промоции)
3. Да минете в Настройки > Разширени > Свързване и да махнете отметките пред:
а) Ползвай порт 80 и 443 като алтернативни за входящи свързвания
б) Позволи Skype да променя параметрите на защитната стена
4. Ако имате добра ЗС е добре да погледнете настройките ѝ и да забраните изходящите свързвания от Skype (т.нар. поведение на сървър)
Не забравяйте да пуснете повторно Skype след промените в Настройки.
Иначе е желателно сам да прегледате услугите и приложенията, които се зареждат и да премахнете тези, за които знаете, че не са нужни и е безопасно да бъдат спрени, или забранени за самостартиране.
Пишете пак тук, за да ни кажете има ли промяна при вас.

ПП Сетих се нещо от моя опит с .244: когато ползвам Skype заедно с още няколко приложения за интернет и други няколко, ползващи доста памет и процесорна мощ се случва и при мен това – натоварване в границите 90–100 на сто. Решавам проблема като затворя, това, което най малко ми трябва. След секунди натоварването пада до поносими стойности. Проверете paging файловете при вас и ги настройте опитмално, ак имате повече от един дял и/или повече от един твърд диск.
yulaw
Всъщност съм с v3.5.0.229. Направих настройките, които дадохте (повечето ги бях направил), само за портовете не съм пипал, че там не разбирам. Както и да е, Вие разбирате, затова и тях направих.

Да споделя едно наблюдение: GG Client-а е включен, Skype работи и не вдига тези 99% cpu usage, но след неопределено време Firefox-а прави същия проблем. При излизане и повторно влизане в програмата(лисицата) нещата се оправят. За нещастие със Skype-а не става този номер. Извода ми е, че точно GG Client-а 'скапва' някак си нещата thinking.png
zmeYpc
Благодаря!
Дайте ми препратка за да науча повече за това приложение GG Client. Какво точно прави?
Интересува ме, когато то се изпълнява самостоятелно на колко процента е натоварен процесора?
Пробвайте да определите колко памет заема всяко приложение, ползвано от вас, в оперативната и виртуалната памет. И се опитайте да коригирате настройките на виртуалната. Има ръководства в мрежата как се прави.
Аз ползвам друг браузър, но специално за ФФ и ИЕ Skype инсталира разширение и съответно добавка.
Моля, запазете вашия инсталационен пакет за 3.5.0.229 и опитайте:
1. Първо да премахнете Skype от ОС със запазване на хронологията и др. записи на Skype.
2. Второ да рестартирайте машината.
3. Да почистите системния регистър от всякакви записи, свързани със Skype.
4. Да инсталирате начисто Skype, като още на първия диалог натиснете Настройки и изберете да се инсталират само разширението за Firefox и евентуално дипечера на екстри, който после можете да изключите, както писах.
5. Да премахнете, ако сте инсталирали и ползвате, първо екстрите от Диспечера на екстри или от контролния панел на ОС.
Дали има подобрение/промяна?
Идеята ми е, че ако сте обновявал/надстройвал от др. версия на Skype много е възможно добавката за ФФ да предизвиква това 100% натоварване на процесора...

Аз все пак ви съветвам да си подновите версията. Запазете си стария инсталационен пакет и опитайте с 3.6. Моля, погледнете в списъка с изменения на английски над вашата текуща версия 3.5.0.229 до 3.6.0.244. Мисля, че имаше при 1-2 варианта точно такива отстранени грешки на утечки в паметта и прекомерно натоварване на процесора.
Не мога да докладвам грешки за стари варианти. Мога да го направя само за текущата публична. Дори е малко късно за нея. Пробвайте тези неща и пишете.
Смятам следното: не съм чел за конфликти на Skype със стандартни приложения в Windows. Единствените, за които е доказано, че създават известни проблеми са някои софтуери за записване на звук, някои защитни стени и някои специализирани карти/софтуерни решения за прихващане на картина и звук. Все пак не изключвам и тази възможност, която е при вас. Бих могъл в бъдеще, защото скоро се очаква да излезе гореща поправка, да направим проби с нея и да докладвам за конфликт м/у тези приложения, които вие описвате.

ПП Ако не ползвате ФФ, за да избирате стационарни и мобилни номера, горещо ви препоръчвам ДА НЕ инсталирате разширението на Skype за Firefox. Но първо трябва да премахнете Skype напълно от ОС.
claireche_bg
Здравейте,извинявам се за причиненото неудобство с латиницата, но нямам много стаж по форуми.
Питах за проблем или по-скоро решение което не мога да намеря. Интересува ме дали някой знае или е опитвал някоя версия на Skype - стара или нова, която да поддържа камера под Windows Millenium. Аз лично съм опитвала с няколко версии с течение на времето, сега съм с 3.6.0.244 която работи все пак с WinMe, но пак не разрешава камерата. Знам че най-лесния начин е просто да сменя с Windows XP но питам все пак. Благодаря предварително! Извинения към администраторите за гафа с латиницата.
yulaw
zmeYpc, след като направих няколкото настройки, които ми препоръчахте в първият си отговор. За момента не съм имал проблеми с излишното натоварване на CPU. Смятам за ненужно да правя още промени, ако нещо изникне ще пиша. smile.png

Поздрави, Димитър.
zmeYpc
Разбрах те, Димитре!
Радвам се, че вече всичко е наред. Имай предвид тези неща, в случай че твой познат има сходен проблем.

Поздрави!

claireche_bg,
научете се да пишете на български! Натиснете бутона за редактиране и си оправете коментара.
Това е българска тема и тук се общува на български. Не съм длъжен да знам шльокавица, за да ви чета писанията.
Нито аз, нито Калин ще вземем отношение към вашия проблем, докато не пренаберете написаното на български.
slavin
Здравейте! Имам следния проблем при опит да впиша втори Скайп, като кликна с десен бутон я няма опцията "run as". Запознат съм с темата от 33 стр., опита да отворя втория Скайп го правя от .ехе файла, но пак "run as" отсъства от менюто - като втори вариант там ми е предложено да проверя Скайп за вируси чрез Аваст (това предполагам не е от значение...ама все пак wasntme.png ).
Ще съм много благодарен ако ми помогнете!
Калин
QUOTE(slavin @ Fri Jan 18 2008, 21:45) [snapback]487531[/snapback]

Здравейте! Имам следния проблем при опит да впиша втори Скайп, като кликна с десен бутон я няма опцията "run as". Запознат съм с темата от 33 стр., опита да отворя втория Скайп го правя от .ехе файла, но пак "run as" отсъства от менюто - като втори вариант там ми е предложено да проверя Скайп за вируси чрез Аваст (това предполагам не е от значение...ама все пак wasntme.png ).
Ще съм много благодарен ако ми помогнете!

Здравейте!
Ако ползвате Vista, такава опция действително няма. Ако обаче сте с XP, то я има. Предполагам, че се опитвате да пуснете втори Skype, кликвайки върху иконата на работния плот. В такъв случай няма да видите опцията Run as.... За да я видите, идете в C:\Program Files\Skype\Phone (стандартен инсталационен път). и щракнете с десен бутон върху иконата на Skype, намираща се там. Ако сте инсталирал Skype на друго място, просто отидете там, където е инсталирано приложението и направете както вече казах. smile.png
Надявам се с това проблема да е решен. toivo.gif

ПП: доста отдавна не съм писал тук поради лични ангажименти, но ще се постарая да бъда по-редовен.
slavin
QUOTE(Калин @ Fri Jan 18 2008, 23:09) [snapback]487583[/snapback]

Здравейте!
Ако ползвате Vista, такава опция действително няма. Ако обаче сте с XP, то я има. Предполагам, че се опитвате да пуснете втори Skype, кликвайки върху иконата на работния плот. В такъв случай няма да видите опцията Run as.... За да я видите, идете в C:\Program Files\Skype\Phone (стандартен инсталационен път). и щракнете с десен бутон върху иконата на Skype, намираща се там. Ако сте инсталирал Skype на друго място, просто отидете там, където е инсталирано приложението и направете както вече казах. smile.png
Надявам се с това проблема да е решен. toivo.gif

ПП: доста отдавна не съм писал тук поради лични ангажименти, но ще се постарая да бъда по-редовен.

С XP SP2 съм и се опитвам да отворя втория Скайп от инсталационната папка както е обяснено и по-нагоре в темата, обаче опцията пак отсъства?!
zmeYpc
QUOTE(claireche_bg @ Wed Jan 16 2008, 20:41) [snapback]486658[/snapback]

Питах за проблем или по-скоро решение което не мога да намеря. Интересува ме дали някой знае или е опитвал някоя версия на Skype - стара или нова, която да поддържа камера под Windows Millenium. Аз лично съм опитвала с няколко версии с течение на времето, сега съм с 3.6.0.244 която работи все пак с WinMe, но пак не разрешава камерата.
Няма проблем! smile.png
Важното е, че бързо се поправихте wink.png
Windows Millenium не се поддържа официално. Причината е, че тази ОС не се поддържа и от Майкрософт. Специално за работата на видеото се изисква наличие на DirectX версия 9.0c. Проверете вашата.
Моят съвет е да претърсите тази тема точно с думмата „directx“ и изберете резултатите да ви се подредят по коментари. Писали сме многократно какво е необходимо и прочее. Въоръжена с тези знания, бихте могла да опитате да обновите версията на вашата графична среда DirectX до 9.0c, но може да се наложи и да потърсите в мрежата дали подобно усилие (специално за Windows Millenium) е осъществимо, и как точно може да се осъществи. Аз никога не съм се сблъсквал с подобен проблем. Ако успеете да качите DirectX 9.0c на Windows Millenium значи сте свършила 90% от работата.
Пишете, ще бъде интересно да споделите.

slavin,
потърсете българската секция с ключова дума „две копия“ и ще намерите моя коментар, където всичко необходимо е описано стъпка по стъпка.
Калин
QUOTE(slavin @ Sat Jan 19 2008, 12:05) [snapback]487727[/snapback]

С XP SP2 съм и се опитвам да отворя втория Скайп от инсталационната папка както е обяснено и по-нагоре в темата, обаче опцията пак отсъства?!

Може ли да качите екран на това, което виждате щом щракнете с десен бутон въхру .exe файла в инсталационната директория? Странно.......
slavin
QUOTE(Калин @ Sun Jan 20 2008, 23:36) [snapback]488378[/snapback]

Може ли да качите екран на това, което виждате щом щракнете с десен бутон въхру .exe файла в инсталационната директория? Странно.......

Много странно....благодаря, че разбрахте какво имам предвид! http://www.badongo.com/pic/2746706
Калин
QUOTE(slavin @ Mon Jan 21 2008, 23:35) [snapback]488793[/snapback]

Много странно....благодаря, че разбрахте какво имам предвид! http://www.badongo.com/pic/2746706

Честно казано ми се случва за пръв път да виждам, че тази опция липсва точно там. Акаунта на компютъра, който ползвате администраторски ли е? В краен случай утре ме потърсете по Скайп и ще Ви дам програма, която би трябвало да пусне втори Скайп.
zmeYpc
slavin,
1. Уверете се, че сте намерил моя материал и сте изпълнил условията:
а) поне два профила в ОС с администраторски права;
б; всеки от тези два профила в ОС трябва да има задължително парола;
в) инсталирате Skype от единия, вписвате се с първото Скайп име и го спирате напълно;
г) вписвате се в другия профил в ОС и се вписвате с друго Скайп име и пак го спирате напълно.
д) връщате се да кажем в основния профил профил на ОС;
е) правите пряк път към Skype на работния плот;
ж) правите копие на този пряк път и го кръщавате „Скайп_две“. Примерно;
з) Извиквате свойствата на прекия път;
и) Заставате на преградка „Пряк път“ и натискате бутона „Разширени“ (най-вдясно);
й) Слагате отметка пред Изпълни с други удостоверителни данни;
к) Затваряте всичко.

Сега имате два преки пътя към програмата. Нас ни интересува „Скайп_две“. Щракате. Какво излиза?

ПП Според мен на вашата машина някоя услуга е спряна, или нещо не е инсталирано „както трѣбѣ“.
claireche_bg
...Моят съвет е да претърсите тази тема точно с думмата „directx“ и изберете резултатите да ви се подредят по коментари. Писали сме многократно какво е необходимо и прочее. Въоръжена с тези знания, бихте могла да опитате да обновите версията на вашата графична среда DirectX до 9.0c, но може да се наложи и да потърсите в мрежата дали подобно усилие (специално за Windows Millenium) е осъществимо, и как точно може да се осъществи. Аз никога не съм се сблъсквал с подобен проблем. Ако успеете да качите DirectX 9.0c на Windows Millenium значи сте свършила 90% от работата.
Пишете, ще бъде интересно да споделите.

zmeYpc, благодаря много за помощта и насоките :-) Всъщност, преди да поставя въпроса си във форума аз точно оттам започнах, да инсталирам последна версия на DirektX защото предполагах че точно там се корени проблема. Интересно е че свалих няколко версии но нито една не искаше да се стартира и инсталира, без за съобщава обаче какъв е проблема. а имам съмнения че проблема и там е отново WinMe и прословутата му поддръжка :-) Ще прегледам форума по тази тема както ме посъветвахте и ако имам успех ще пиша. Всъщност проблема с камерата не е толкова сериозен, аз си я ползвам с успех в msn и yahoo, просто се заинатих да опитам и в Skype точно с този Windows. Работата отива май към преинсталация, по-точно смяна с XP ако наистина и проблема с DirektX се окаже че е по вина на WinMe. Все пак ще поровя още малко, Вие ме амбицирахте а и виждам че мненията ни за посоката съвпадат. Ако успея ще споделя, за да не се блъска някой със същия проблем. Благодаря отново и поздрави :-)
zmeYpc
QUOTE(claireche_bg @ Tue Jan 22 2008, 14:56) [snapback]489011[/snapback]

zmeYpc, благодаря много за помощта и насоките :-) ... а имам съмнения че проблема и там е отново WinMe и прословутата му поддръжка ... Вие ме амбицирахте а и виждам че мненията ни за посоката съвпадат. Ако успея ще споделя, за да не се блъска някой със същия проблем. Благодаря отново и поздрави :-)
Здравейте, claireche_bg!
Едва ли съм ви помогнал кой знае колко! Целият проблем е, че Windows Millenium е сред няколкото операционни системи на Майкрософт без поддръжка от производителя. Да изредя няколко: Windows 95, Windows 98, Windows 2000. А от юни 2008 г. Майкрософт възнамеряват да разширят списъка с Windows XP. Проблемът наистина е техническо предизвикателство и не знам даже дали е технически решим. Проблемът е, че видеото в Skype разчита изцяло на графичната среда DirectX, и то точно на варианта ѝ 9.0c. Няма прилика м/у Yahoo Messenger, MSN и Skype в тази насока. Освен, че и трите са приложения за Windows. Та, Директекс 9.0c излезе години, след като поддръжката за горните ОС бе прекратена. Това е вашият проблем. Директекс 9.0c може да бъде инсталиран на Windows 2000. Аз лично участвах в опити да се инсталира 9.0c на Windows 98 SE. Борбата бе с променлив успех. Стана, но се наложи да сменим видеокартата. Дано вашата е от добър производител и дано намерите драйвери за тази ОС, които да са съвместими с Директекс 9.0c. Не искам да храните излишни надежди, но се въоръжете с търпение. Потърсете български форуми и руски ресурси в мрежата. Има доста неща. Има и сайтове за драйвери. Един такъв е www.driversguide.com където лежат невероятни самоделни драйвери и решения за всеки случай. Почнете от материалите на Майкрософт. И ако вашата ОС е закупена в България не се колебайте да им звъннете и да ги попритесните с неудобни въпроси.
Ще се радвам да документирате и да споделите тук.

ПП Искам да ви помоля да редактирате горния си коментар. Става въпрос за цитата. Той трябва да се огради в двойка [ quote ][ /quote ] без интервалите. Изрежете свободно тези мои мисли, които не коментирате, като заместите липсващото с (...). Не е недопустимо, а се пести място и е прегледно. hi.png

Допълнение:
Видях, че сте се постарала да редактирате, но не се получава. А не се получава, защото в началния ред:
[quote][quote name='zmeYpc' date='Sat Jan 19 2008, 14:09' post='487760'] имате два пъти етикета [quote].
Махнете първото срещане и готово! smile.png
claireche_bg
...Допълнение:
Видях, че сте се постарала да редактирате, но не се получава.....Махнете първото срещане и готово! .

Най-накрая успях и в момента в който го направих видях допълнението за помощ smile.png Благодаря, както и за другите насоки, но за съжаление трябва да намеря време за да са заровя толкова надълбоко /уплаших се :-) /, поне ми изяснихте къде наистина е проблема. Но ако някой ден открия нещо наистина ще пиша. Поздрави и благодаря hi.png
stivensjet
Здравейте.Идвам от "калдата" тъй като сметнах че тук е по-подходящо и по безопасно да обсъжда човек проблеми със Скайп!Това е в реда на шегата,разбира се!Днес говорейки с позната ми каза за някакъв вирус,който се разпространявал чрез програмата!Помолих да ми прати съобщението и ето това което получих,без редакция от моя страна!ИМА НОВ СКАЙП ВИРУС!!! ПРИ ТОВА БЪЛГАРСКИ!
Той се казва "VIlizara-Kiflata"! ТОЗИ ВИРУС Е БИОС ВИРУС И ЩЕ УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ ВИ ХАРД ДИСК!!!
Скайп никът е veli4ka don4eva
ПРАТИ ТОВА НА ВСИЧКИТЕ СИ АБОНАТИ, ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ГО ПРИХВАНЕ, ТОЙ ИДВА ПРИ ТЕБ АВТОМАТИЧНО!!!
Кажи това на всичките си приятели в Skype-а да не приемат никой с името "vilito.0077" или "veli4ka don4eva", защото това е вирус, който повержда целия хардуеър. Задължително го прати на всички, дори и на абонатите извън линия, защото, ако някой от тях го хване, ти го получаваш автоматично–Ако инфото е старо,моля за извинение!
Калин
QUOTE(stivensjet @ Tue Jan 22 2008, 21:10) [snapback]489214[/snapback]

Здравейте.Идвам от "калдата" тъй като сметнах че тук е по-подходящо и по безопасно да обсъжда човек проблеми със Скайп!Това е в реда на шегата,разбира се!Днес говорейки с позната ми каза за някакъв вирус,който се разпространявал чрез програмата!Помолих да ми прати съобщението и ето това което получих,без редакция от моя страна!ИМА НОВ СКАЙП ВИРУС!!! ПРИ ТОВА БЪЛГАРСКИ!
Той се казва "VIlizara-Kiflata"! ТОЗИ ВИРУС Е БИОС ВИРУС И ЩЕ УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ ВИ ХАРД ДИСК!!!
Скайп никът е veli4ka don4eva
ПРАТИ ТОВА НА ВСИЧКИТЕ СИ АБОНАТИ, ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ГО ПРИХВАНЕ, ТОЙ ИДВА ПРИ ТЕБ АВТОМАТИЧНО!!!
Кажи това на всичките си приятели в Skype-а да не приемат никой с името "vilito.0077" или "veli4ka don4eva", защото това е вирус, който повержда целия хардуеър. Задължително го прати на всички, дори и на абонатите извън линия, защото, ако някой от тях го хване, ти го получаваш автоматично–Ако инфото е старо,моля за извинение!

Това е СПАМ!!! Пълна глупост - измишльотина! Не вярвайте на подобни съобщения!
zmeYpc
stivensjet, аз пък мисля, че наистина е загуба на място да се цитира тази безсмислица. При съмнение за проблем със сигурността в Skype, моля проверявайте редовно блога, посветена на сигурността.
Можете да дадете препратка на всеки, който ви препрати подобно съобщение.
Аз лично получавах, до момента, в който не въведох тройното правило: 1) писмено предупреждение на човека, изпратил ми този „спам“ 2) напомяне, че ако не не престане да ми изпраща „спам“ ще се принудя да взема мерки и 3) последно известие до натрапника, че е блокиран за вечни времена.
Пробвай – наистина работи!
stivensjet
Благодаря!Аз лично не съм получавал и нямам опит с тез "неща".Затова и реших да го спомена,та да кажете за какво става дума!Ще погледна и в "сигурност" да почета и там за инфо!Еми хората няма явно какво да правят,та пращат такива "лимонки".Моята позната разбира още по-малко,и даже ме пита как да го прати на всички нейни абонати в Скайпа.Като получаваш такива неща от хора на който им имаш доверие-има шанс да се вържеш!Мерси,и лек ден!
zmeYpc
ПИБ за WiX (MSI инсталатор)

Начална вариант: 7. III. 2007 г.
Текущ вариант: 23. I. 2007 г.

Моля, за предложения и коментари в тази тема или в затворения чат на превода.

ПП Ресурс с ограничен достъп за вътрешна дискусия.
hristosg2
Здравейте,

Някой тук може ли да ми помогне откраднаха ми скайп акаунта. Яжно са сменили и емейла защото не мога да си пратя парола. Имах кредит вътре. Имам доказателства че именно аз сум собственика на акоунта - получени писма скайп с рег. номер на плащането. Логина ми е hristosg.

Благодаря ви предварително.

Христо Гечев
zmeYpc
Съжалявам да науча това.
Лично не мога да взема отношение. Всеки отговаря за своите пароли и защитата на своите удостоверителни данни.
Препоръчвам ви да използвате формуляра за искане за поддръжка. Запознайте се, опишете случая и да се надяваме, че ще се разреши във ваша полза.
hristosg2
за съжеление вече го направих и не получавам отговор.... дано някога да ми отговорят...
Калин
QUOTE(hristosg2 @ Thu Jan 24 2008, 08:43) [snapback]489788[/snapback]

за съжеление вече го направих и не получавам отговор.... дано някога да ми отговорят...

Свържете се с мен по Скайп и може би ще мога да разговарям със хора, за да се реши проблема по-бързо. smile.png
Редакция: човекът, който може да помогне е в отпуска до Понеделник, за съжаление. Ако до тогава не получите отговор, ми пиишете.
PUMITA
Kak moga da si deaktiviram account-a?
Калин
QUOTE(PUMITA @ Fri Jan 25 2008, 11:02) [snapback]490190[/snapback]

Kak moga da si deaktiviram account-a?

Като за начало можеш да пишеш на български. angry.png
Brum
Здравейте, ще се радвам ако ми помогнете. Не мога да пусна скайп, докато си пишех с един приятел ми излезе съобщение, че скайп има проблем и трябва да се затвори. След това изобщо не иска да тръгне, първо ми показваше, че не може да зареди някакъв библиотечен файл DSOUND.dll, сега нищо не показва, но като се опитам да го пусна от иконката на десктопа нищо не става.
С последната версия на Скайп съм.
Благодаря предварително!
Калин
QUOTE(Brum @ Sat Feb 2 2008, 03:42) [snapback]493138[/snapback]

Здравейте, ще се радвам ако ми помогнете. Не мога да пусна скайп, докато си пишех с един приятел ми излезе съобщение, че скайп има проблем и трябва да се затвори. След това изобщо не иска да тръгне, първо ми показваше, че не може да зареди някакъв библиотечен файл DSOUND.dll, сега нищо не показва, но като се опитам да го пусна от иконката на десктопа нищо не става.
С последната версия на Скайп съм.
Благодаря предварително!

Пробвайте следното:

ПЪРВО: ВИНАГИ ИЗТЕГЛЯЙТЕ КЛИЕНТА ЗА ВАШАТА ОС САМО ОТ ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ. Ето го: http://www.skype.com
Забележка: www.skype.bg e ФАЛШИВ сайт. За съжаление.

Решение
Във вашия случай не инсталирайте просто "върху" старата версия!
Често някои от файловете не се обновяват правилно и се повреждат.

Така, че ПЪРВО опитайте с:

Изтриване на файла config.xml

(Задължително затворете SKYPE): всякакви ръчни промени в config.xml ще бъдат изгубени.

За да намерите къде във вашата машина се намира config.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:
%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайп име, сега с двукратно щракване я отворете и там ще намерите config.xml, който трябва да изтриете.

Файлът config.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.
Единственото, което трябва да направите е да се впишете наново и Skype ще изгради нов и правилен config.xml, и ще изтегли целият ви списък с абонати.
ЗАБЕЛЕЖКА: ако решите да изтриете config.xml ТРЯБВА да помните паролата си за вписване, и да знаете, че всички настройки ще се върнат до фабричните!

Сега да опитаме и:

Изтриване на файла shared.xml

Къде се намира shared.xml?
За да намерите къде във вашата машина се намира shared.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:

%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайп име, сега се върнете една стъпка нагоре и там до папката с вашето Скайп име ще намерите shared.xml, който трябва да изтриете.

Файлът shared.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.

ВТОРО: (ако все още няма промяна)

Преинсталиране на Skype начисто

Използвайте Добавяне/премахване на програми в КП.
Разрешете изтриването на хронологията (Внимание!!! Губите цялата хронология на чата и др. записи!)
Сетне проверете (ще трябва да разрешите показването на скритите файлове и папки от „Опции на папка“.) в
C:\Documents and settings\Вашият_профил_в_ОС\Application data\
Там не трябва да има папка Skype!
Ако все още има --> изтрийте я!
Преминете в
C:\Documents and settings\All Users\Application data
Тук също не трябва да има папка с име Skype
Ако все още има --> изтрийте я!

Изтегляте RegSeeker (freeware)
Инсталирате. От „Find in registry“ в Regseeker въвеждате "Skype" и изтривате ВСИЧКИ намерени записи.

Инсталирате Skype използвайки различно име на инсталационната папка:
примерно „Skype 3.6“ вместо обичайното „Skype“

Рестартирате машината.

Пишете дали е помогнало.
zmeYpc
QUOTE(Brum @ Sat Feb 2 2008, 05:42) [snapback]493138[/snapback]

...След това изобщо не иска да тръгне, първо ми показваше, че не може да зареди някакъв библиотечен файл DSOUND.dll, сега нищо не показва, но като се опитам да го пусна от иконката на десктопа нищо не става...
Здравейте! Искам само да допълня Калин и да ви обърна внимание на нещо... Файлът dsound.dll е част от звуковата подсистема. Най-вероятно зависи от драйверите. Изпълнете това, което ви препоръчва Калин, но преди да инсталирате направете пълна диагностика на драйверите, кодеците и на DirectX. Ако трябва обновете и поправете вашата ОС преди да инсталирате Skype начисто.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.