Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Rozi4ka
При разговор по скайп от началото се чува добре, след това започва пръщене, което не спира. По какъв начин може да се оправи пръщенето. Благодаря предварително.
zmeYpc
QUOTE(kefan @ Sat Oct 6 2007, 21:58) [snapback]449131[/snapback]

Здравейте, знам че сигурно въпросите ми са вече разисквани и предварително се извинявам ако се повтарят. Въпросът ми е следния - даден абонат от списъка ми, на който досега се е виждал статуса (извън линия или на линия), вече е обозначен с питанка като обмислящ пълномощно. Какво означава това? Мога ли да разбера вече дали този абонат е на линия или не? Мога ли да му изпратя съобщение или няма смисъл? Какво е направил човека отсреща, блокирал ли ме е или нещо подобно? Благодаря.
П.П.: Мога ли като изпратя съобщение по чата да разбера дали съм блокиран или трябва задължително да позвъня?
Възможно е този някой да ви е добавил преди в своя списък, но по-късно да е решил друго. Втората възможност е той да е избрал други настройки, когато ви е упълномощил. Третата възможност е да ви блокира. Опитайте да му изпратите събщение, или да разговаряте. Ако ви блокира би трябвало да ви се изпише коректно съобщение, че ви блокира, и т.н. Не забравяйте, че човекът може да ви е упълномощил съвсем надлежно, но да не е пожелал да ви се съобщава кога е на линия. В този случай вие можете да говорите и пишете, но не и да получавате сведения за неговия статус. Какво да се прави, човещина!
Желая ви успех! toivo.gif

QUOTE(Rozi4ka @ Sun Oct 7 2007, 00:27) [snapback]449175[/snapback]

При разговор по скайп от началото се чува добре, след това започва пращене, което не спира. По какъв начин може да се оправи пращенето? Благодаря предварително.
Мисля, че вече ви отговорих във форума, в който аз видях за пръв път въпроса ви.
Успех toivo.gif
kefan
QUOTE(zmeYpc @ Sun Oct 7 2007, 13:42) [snapback]449391[/snapback]

Възможно е този някой да ви е добавил преди в своя списък, но по-късно да е решил друго. Втората възможност е той да е избрал други настройки, когато ви е упълномощил. Третата възможност е да ви блокира. Опитайте да му изпратите събщение, или да разговаряте. Ако ви блокира би трябвало да ви се изпише коректно съобщение, че ви блокира, и т.н. Не забравяйте, че човекът може да ви е упълномощил съвсем надлежно, но да не е пожелал да ви се съобщава кога е на линия. В този случай вие можете да говорите и пишете, но не и да получавате сведения за неговия статус. Какво да се прави, човещина!
Желая ви успех! toivo.gif

Благодаря за отговора! Всъщност вече разбрах, че ако не съм блокиран, просто нямам информация за статуса отсреща, и ако пусна съобщение и абонатът не е на линия ще получа извистие че съобщението не може да бъде доставенол. В противен случай съобщението ще мине, ако провилно съм разбрал.
Калин
QUOTE(kefan @ Sun Oct 7 2007, 19:30) [snapback]449463[/snapback]

Благодаря за отговора! Всъщност вече разбрах, че ако не съм блокиран, просто нямам информация за статуса отсреща, и ако пусна съобщение и абонатът не е на линия ще получа извистие че съобщението не може да бъде доставенол. В противен случай съобщението ще мине, ако провилно съм разбрал.

Ако не си блокиран и пуснеш съобщение по чата, в момент в който даденото лице не е вписано в Skype, ще получиш уведомление, че съобщението ".." не е доставено. В последствие, ако отвориш отново чат и уведомяването вече е изчезнало, значи съобщението е получено. (препоръчвам да обновиш до новата 3.6 Бета версия на Skype,, защото освен висококачествено видео - необходим е специален хардуер - има и оправен бъг с известието за недоставени съобщения в чата).
Ако от трети лица знаеш, че човек на който си писал е на линия, но уведомяването не изчезва след броени часове, значи е възможно да си блокиран. За да бъдеш убеден набери абоната и виж дали ще успееш да се свържеш. Ако си блокиран, може да получиш грешки от рода на "Провален разговор", "Абоната не е намерен", или клиента постоянно да "твърди", че абоната е извън линия.
Надявам се информацията да ти е била полезна. smile.png
Поздрави! hi.png
Калин
Здравейте всички! hi.png

На 10 октомври 2007г. излезе нова бета версия на Skype, а именно 3.6 БЕТА.
Можете да я изтеглите оттук.
Списъкът с изменения на английски можете да видите тук.

Списък с изменения
(превод на български)

известен проблем: Skype може да забие, ако потребителят многократно включва и задържа картината в кратък отрязък от време;
възможност: разговори с високо качество на картината;
възможност: уведомяване на потребителя, ако използва стара версия на драйверите на Logitech;
възможност в API: проверка и задаване на състояния на основния прозорец на Skype;
възможност в API: уведомяване при отваряне и затваряне на прозорци за текстови съобщения (чат) в Skype;
възможност в API: уведомяване за смяна на състоянието на основния прозорец на Skype (намален, увеличен, нормален, скрит);
изменениe: Диспечерът на екстри е обновен до версия 1.5.0.5;
обновени езикови файлове: арабски (Ериксен транслейшънс инк.), български (Николина Филипова и Николай Филипов), гръцки (Панайотис Сидиропулос http://www.magenta.gr), датски (Ериксен транслейшънс инк.), естонски (Еве Лоопере), италиански (Даниеле Конте), латвийски (Интарс Студентс), литовски (Викторас Крюковас), немски (Клаудиус Хайнрикс и Дик Шиферли), норвежки (Стиг Ощад), полски (Карол Шасток), португалски – Бразилия (Лесли Предроти), португалски - Португалия (Франсишку Ферейра), румънски (Петер Хенинг и Моника Янку), руски (Ериксен транслейшънс инк.), турски (Омер Емин Деде), унгарски (Марк Бендер, Ласло Конч и Габор Щефаник), фински (Хейно Керанен), френски (Фабрис Империал и Бруно Леполар), холандски (Кийс Кьондерс), чешки (Петър Силон), шведски (Андерс Олсон), японски (Майю Шимизу).

Най-значителната новост в текущата БЕТА е възможността да провеждате видеоразговори с високо качество на картината.

Бих желал да ви я представя с няколко изречения: smile.png

Какво означават разговори с високо качество на картината?
Означава, че вече можете да провеждате разговори с резолюция на картината 640x480 (VGA) пиксела с до 30 кадри/с.
Каква е разликата между обикновен видеоразговор и такъв с високо качество на картината?
Обикновеният видеоразговор е с резолюция на картината до 320x240 пиксела (QVGA) и 15 кадри/с.
Видеоразговорът с високо качество на картината е с резолюция от 640x480 (VGA) пиксела и с до 30 кадри/с.
Какви са системните изисквания за провеждане на разговор с високо качество на картината?
Компютър с двуядрен процесор; широк пропускателен канал (препоръчва се 380 Кбит/с и повече); камера с високо качество на картината от Logitech; най-новият софтуер за камерата с високо качество на картината;

Имайте на предвид, че Skype 3.6 в момента е в БЕТА стадий, което означава, че се препоръчва за ползване само от напреднали потребители!!! smile.png

Желая на всички приятно използване на приложението Skype™ ! smile.png
До скоро! toivo.gif

Текущият материал е реализиран със съдействието на Николай Филипов.
andrei_pl
Здравейте. Сигурно вече ви е писнало да обяснявате как се купува скайп кредит, но усещам голямата нужда и аз да се включа в калабалъка. wasntme.png
Вече трети ден търся начин да закупя кредит. Имам си дебитна карта Maestro от ОББ, но когато попълня номера ми изписва, че е невалиден. А и на гърба на картата ми нямам попълнен номер, така че вече почти съм се отказал от нея. Въпроса ми е, може ли закупуването да се извърши чрез ePay?
zmeYpc
QUOTE(andrei_pl @ Sun Oct 14 2007, 15:01) [snapback]451905[/snapback]

Здравейте. Сигурно вече ви е писнало да обяснявате как се купува скайп кредит...
Върнете се в началото на тази тема. Четете. Ще намерите материал за SkypeOut в три части. Той се отнася само до купуване на Скайп кредити по банков път. Пътят е 1) дебитна карта (но не всяка) 2) регистрация на профил в wwww.moneybookers.com 3) регистрация на профил в ePay.bg.
Съчетавайки вашата дебитна карта с услугата ePay.bg и могат да се купуват Скайп кредити по електонен път. Първото условие е вашата дебитна карта да е издадена в една от тези 5 банки, които са одобрени да извършват транзакции към wwww.moneybookers.com. В момента е възможно да се купуват Скайп кредити и чрез кредитни карти, издавани от български банки, но трите материала не описват това. Има и картинки, които макар и стари вършат работа.
Четете и ще разберете.
От края на 2004 аз ползвам такава схема (първо с вносна бележка, а после чрез ePay.bg) мога да си купя Скайп кредити в български лева.
marin
Здравейте имам 1 проблем със скайпа по-точно с един от абонатите само с него обаче с другите сичко е наред . Та значи получавам съобщенията му с няколко часа закъснение примерно пише че е изпратено в 18 часа а аз го получавам в 23 на какво би могло да се дължи това? и изобщо аз си бях на компа в 18 часа и не изписа че този абонат е он лаин а преди всичко си беше ок писали сме си много пъти та ако знаете на какво се дължи и най -вече как се оправя ще съм ви много много благодарен smile.png
authentic
Здравейте! Въпроса ми е има ли начин да се изтрие акаунт в скайп, който не се използва?
Калин
QUOTE(authentic @ Tue Oct 16 2007, 15:20) [snapback]452620[/snapback]

Здравейте! Въпроса ми е има ли начин да се изтрие акаунт в скайп, който не се използва?

Погледнете този пост.

QUOTE(marin @ Tue Oct 16 2007, 00:58) [snapback]452440[/snapback]

Здравейте имам 1 проблем със скайпа по-точно с един от абонатите само с него обаче с другите сичко е наред . Та значи получавам съобщенията му с няколко часа закъснение примерно пише че е изпратено в 18 часа а аз го получавам в 23 на какво би могло да се дължи това? и изобщо аз си бях на компа в 18 часа и не изписа че този абонат е он лаин а преди всичко си беше ок писали сме си много пъти та ако знаете на какво се дължи и най -вече как се оправя ще съм ви много много благодарен smile.png

Проблемът е дискутиран на 33-та страница от тази тема. Прочетете страницата.
За жалост нямам конкретен отговор защо се получава така и как да се реши проблема, но пак казвам да прочетете страницата. Дано написаното там помогне до известна степен.

Калин Чакъров

cmoko
абе хора значи деинсталирах скайп и си сложих някаква lite версия влизам и ми няма абонатите , сестра ми която ползва същия комп няма такъв проблем веднага си свалих официалния скайп от сайта и сега пак ми ги няма абонатите доста кофти sadsmile.png
Калин
QUOTE(cmoko @ Thu Oct 25 2007, 21:19) [snapback]455905[/snapback]

абе хора значи деинсталирах скайп и си сложих някаква lite версия влизам и ми няма абонатите , сестра ми която ползва същия комп няма такъв проблем веднага си свалих официалния скайп от сайта и сега пак ми ги няма абонатите доста кофти sadsmile.png

Така наречена "Lite" версия на Скайп НЯМА!!! Не знам какво сте използвал, но няма как да търсите помощ сега, след като това не е в следствие от използване на Скайп клиента изтеглен от http://www.skype.com и предоставен от Skype Technologies S.A.
Използването на "измислени" версии е изцяло на ваш риск.!!!

Все пак, за да не изглеждам груб ще се опитам да се свържа с Вас по Скайп и ще опитам да помогна, но нищо не обещавам!
cmoko
ами с всяка по-нова версия скайп става все по тежък и по-тежък и аз примерно нямам достатъчно голям ресурс за да го поддържам нормално е да пробвам някакъв по-лек вариант , както и да е важното е че сега проблема се оправи smile.png
Калин
QUOTE(cmoko @ Fri Oct 26 2007, 22:03) [snapback]456298[/snapback]

ами с всяка по-нова версия скайп става все по тежък и по-тежък и аз примерно нямам достатъчно голям ресурс за да го поддържам нормално е да пробвам някакъв по-лек вариант , както и да е важното е че сега проблема се оправи smile.png

Както компютрите така и Skype се развива .......
danio_863
Ами как мога да си възстановя хронологията, защото ми трябва но си форматирах харда.Няма ли някакъв начин.
Andoniya
Искам да попитам,има ли някакъв начина да си проверявам хронологията в скайп от друг компютър?
Често ми се налага да ползвам друго РС и не мога да си видя хронологията.
Ще съм много благодарна ако ми помогнете smile.png
............................................................................................................................................................
Калин
QUOTE(danio_863 @ Sat Oct 27 2007, 14:25) [snapback]456452[/snapback]

Ами как мога да си възстановя хронологията, защото ми трябва но си форматирах харда.Няма ли някакъв начин.

Отговор в пост 394

QUOTE(Andoniya @ Sat Oct 27 2007, 17:59) [snapback]456512[/snapback]

Искам да попитам,има ли някакъв начина да си проверявам хронологията в скайп от друг компютър?
Често ми се налага да ползвам друго РС и не мога да си видя хронологията.
Ще съм много благодарна ако ми помогнете smile.png

Принципно хронологията се пази на компютъра, на който се е водил чата, но при определени условия системата може (но не 100% сигурно) да ви 'пусне' част от хронологията.

Калин Чакъров
Qnaki^^^
QUOTE(Калин @ Sun Oct 28 2007, 17:52) [snapback]456786[/snapback]

Отговор в пост 394
Принципно хронологията се пази на компютъра, на който се е водил чата, но при определени условия системата може (но не 100% сигурно) да ви 'пусне' част от хронологията.

Калин Чакъров

При какви условия?
Имам и още два въпроса. Първо: вкъщи къмпютъра ми винаги си е включен и скайп си работи, но като отида на работа си пускам и там същия акаунт. Досега винаги като пусна спайпа на работа той си променяше аватара и подписа автоматич като този от вкъщи... От няколко дни обаче като пусна скайп в офиса и той ми слага стария аватар. Какво да направя за да се променя сам като преди, нещо да изтрия ли? И втория ми въпрос е: С какъв софтуер да мога да чета логовете които се записват в папката на дадения потребител?
Благодаря ви предварително! smile.png
Калин
QUOTE(Qnaki^^^ @ Tue Oct 30 2007, 16:15) [snapback]457552[/snapback]

При какви условия?
Имам и още два въпроса. Първо: вкъщи къмпютъра ми винаги си е включен и скайп си работи, но като отида на работа си пускам и там същия акаунт. Досега винаги като пусна спайпа на работа той си променяше аватара и подписа автоматич като този от вкъщи... От няколко дни обаче като пусна скайп в офиса и той ми слага стария аватар. Какво да направя за да се праменя сам като преди, нещо да изтрия ли? И втория ми въпрос е: С какъв софтуер да мога да чета логовете които се записват в папката на дадения потребител?
Благодаря ви предварително! smile.png

Случая за аватара и настроението е въпрос на синхронизиране. За жалост и до ден днешен не можах да разбера като цяло поведението, защото е много относително, но до колкото разбирам от други бетатестери има и проблеми с него. Ползвайте винаги най-новата версия на клиента, защото може и в това да е проблема. От колко време е така?
Относно чата...
В случай, че сте водил чат в къщи и сте се отписал без да сте получил някое чат съобщение следващия път, когато се впишете от дадено място и сте едновременно на линия с другото лице ще получите съобщението и част от хронологията. Когато сте вписан от две места едновременно, както в случая от офиса и вкъщи, ще получавате чатовете и на двата компютъра.

С какъв софтуер да мога да чета логовете които се записват в папката на дадения потребител?

Какво имате в предвид под думата "логове"?

Калин Чакъров
Qnaki^^^
QUOTE(Калин @ Tue Oct 30 2007, 15:52) [snapback]457571[/snapback]

Случая за аватара и настроението е въпрос на синхронизиране. За жалост и до ден днешен не можах да разбера като цяло поведението, защото е много относително, но до колкото разбирам от други бетатестери има и проблеми с него. Ползвайте винаги най-новата версия на клиента, защото може и в това да е проблема. От колко време е така?

Калин Чакъров

От 3 дни.
C:\Documents and Settings\qnaki\Application Data\Skype\qnaki.mihailov
Отивам в тази директория и си изтривам папката с моя потребител (qnaki.mihailov). След това като се логна ми зарежда аватара от вкъщи и само след секунди ми връща стария аватар. Затова си мисля че се е записал в някой друг файл на скайп или и аз не знам... Дали ако изтрия целия скайп, а не само потребителската папка и ще се оправи? Не ми се иска да стигам до там обаче, по простата причина, че и колегите имат акаунти на този компютър, а така ще си изгубят хронологията.

Какво имате в предвид под думата "логове"?

C:\Documents and Settings\qnaki\Application Data\Skype\qnaki.mihailov\chatsync
Ами ето тук ми записва хронологията на чата във файлове, но ако отворя някой от тях с обикновен текстов редактор, почти нищо не се разбира. А искам при прейнсталация да мога да си запиша тези файлове и след това да си ги чета.
Калин
QUOTE(Qnaki^^^ @ Tue Oct 30 2007, 17:42) [snapback]457588[/snapback]

От 3 дни.
C:\Documents and Settings\qnaki\Application Data\Skype\qnaki.mihailov
Отивам в тази директория и си изтривам папката с моя потребител (qnaki.mihailov). След това като се логна ми зарежда аватара от вкъщи и само след секунди ми връща стария аватар. Затова си мисля че се е записал в някой друг файл на скайп или и аз не знам... Дали ако изтрия целия скайп, а не само потребителската папка и ще се оправи? Не ми се иска да стигам до там обаче, по простата причина, че и колегите имат акаунти на този компютър, а така ще си изгубят хронологията.
C:\Documents and Settings\qnaki\Application Data\Skype\qnaki.mihailov\chatsync
Ами ето тук ми записва хронологията на чата във файлове, но ако отворя някой от тях с обикновен текстов редактор, почти нищо не се разбира. А искам при прейнсталация да мога да си запиша тези файлове и след това да си ги чета.

За аватара конкретно не мога да Ви отговоря, защото не съм толкова запознат с поведението, че да предложа решение.
Файловете касаещи чата са криптирани от Скайп и не могат да бъдат прочетени.
zmeYpc
1. Нещата в /sync не се четат с редактори. Не е здравословно. Просто копирайте цялата си папка с вашето Скайп име на безопасно място. Можете да изтриете config.xml от пакета, за да може след инсталиране Skype да се зареди с фабрични настройки. Преди това в секцията е описано как се прави. Пазете тази папка. Ако нещо се обърка след първото вписване я сложете в/у другата и би трябвало хронологията да се появи при следващото вписване.

2. Аватар. В момента има проблем със синхронизирането точно на този вид съдържание: не се показват. Проблемът е известен и по него се работи. Очаква се поправка в поведението. За ваше успокоение ще кажа, че същото се наблюдава и от/към хетерогенни среди: мобилен, Линукс, Мак ОС Х.
Ако имате съмнение, че вашият аватар се зарежда не от това място, вижте в:
а) C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Skype\Pictures
б) Вашата „Моите документи“\My Skype Pictures или My Skype Content
Най-добре е да напишете името на файла и да го откриете.
Del4o
Здравейте
Аз имам въпросче. Когато пиша съобщения се получава следното
на мястото на "р" е ","
на мястото на "л" е "."
ползвам БДС от стандартната инсталация на уиндоса ( XP professional )
Нямам такъв проблем никъде другаде освен в чата на скайпа.
Странното е че ако затворя прозореца за писане и после го отворя пак, първите няколко реда "р" и "л" си работят нормално, но после се развалят. Да знам че звучи доста странно, даже ми идва да направя клипче за да го покажа smile.png
Има ли някакво решение на това, че е доста дразнещо
zmeYpc
QUOTE(Del4o @ Wed Oct 31 2007, 12:32) [snapback]457812[/snapback]

Здравейте
на мястото на "р" е ","
на мястото на "л" е "."
Не мога да го възпроизведа при мен. Но това не означава, че няма проблем. Пишете ми с подробности в ЛС.
Калин
QUOTE(Del4o @ Wed Oct 31 2007, 10:32) [snapback]457812[/snapback]

Здравейте
на мястото на "р" е ","
на мястото на "л" е "."
Нямам такъв проблем никъде другаде освен в чата на скайпа.
Странното е че ако затворя прозореца за писане и после го отворя пак, първите няколко реда "р" и "л" си работят нормално, но после се развалят. Да знам че звучи доста странно, даже ми идва да направя клипче за да го покажа smile.png
Има ли някакво решение на това, че е доста дразнещо

Лично и аз имам такъв проблем от време на време. Щом сменя езика на Английски и попиша на латинеца и после сменя обратно на Български, за писане на кирилица, проблема изчезва. Лично, не знам от какво се получава и на мене също ми е чудно. wasntme.png
mimicho20
nqkoi 6te mi kaje li kak da si vaztanovq hronologiqta sled kato be6e iztrita?

Blagodarq predvaritelno!
Калин
QUOTE(mimicho20 @ Thu Nov 1 2007, 23:52) [snapback]458423[/snapback]

някой ще ми каже ли как да си възтановя хронологията след като беше изтрита?

Благодаря предварително!!!

Как точно е била изтрита?

П.С Между другото форума има една много полезна функция наречена "редактиране", чрез която постовете могат да се редактирват tongueout.png
mimicho20
някой ще ми каже ли как да си възтановя хронологията след като беше изтрита?

Благодаря предварително!!!
Калин
Решихме проблема по Skype™ smile.png
SS_BOY
Здравейте всички smile.png преди 2 дни реших да направя блог посветен на скайп. И така вече този блог е налице. За сега няма много посетители и статии, но скоро се надявам и това да стане благодарение на вас. Който иска може да ми пише и да поставям негови статии на блогът ми smile.png. Скоро мисля да пусна и форум в който ще се обсъждат проблемите на всички smile.png Всички сте добре дошли, блогът ми е тук.
Калин
QUOTE(SS_BOY @ Tue Nov 6 2007, 18:27) [snapback]460259[/snapback]

Здравейте всички smile.png преди 2 дни реших да направя блог посветен на скайп. И така вече този блог е налице. За сега няма много посетители и статии, но скоро се надявам и това да стане благодарение на вас. Който иска може да ми пише и да поставям негови статии на блогът ми smile.png. Скоро мисля да пусна и форум в който ще се обсъждат проблемите на всички smile.png Всички сте добре дошли, блогът ми е тук.

Страхотен е!!! Браво!!! Поздравления!!! smile.png yes.png
Моля, свържете се с мен по Скайп, тези дни.... wink.png
Най-добри пожелания

Калин Чакъров
S1nn3R
Здравейте всички !

Ако може да попитам един въпрос mmm.png

Възможно ли е по някакъв начин да разбера кога някой Skype абонат се крие зад "инкогнито" ?

Благодаря smile.png
Калин
QUOTE(S1nn3R @ Sun Nov 11 2007, 16:00) [snapback]462495[/snapback]

Здравейте всички !

Ако може да попитам един въпрос mmm.png

Възможно ли е по някакъв начин да разбера кога някой Skype абонат се крие зад "инкогнито" ?

Благодаря smile.png

Ами ако човек е достатъчно наблюдателен, има начин tongueout.png
Преди доста време имаше бъг, който не знам дали съществува и до днес. Когато някой има инсталирана уеб камера, на профила му се появява иконката за видео. Тази иконка я няма, когато абонатът наистина е извън линия, но когато е инкогнито иконката на видеото е видима. Това е доста стар бъг и не знам дали е оправен, но беше/e един идеален начин да разбереш дали някой е "инкогнито" giggle.png
Другият начин е естествено да звъннете и да видите дали ще даде свободно.
Можете също да изпратите съобщение по чата и ако не излезе след 1-2 минути съобщение, че не е доставено, значи е доставено и абонатът е "инкогнито".
Още един метод, за който се сещам е когато от предишен ваш чат има недоставени съобщения. В момента поведението на клиента е такова, че съобщенията се доставят, когато и двата абоната са на линия. Щом определения абонат се впише, дори и "инкогнито" се отваря чат прозорец с него и Вие получавате недоставените съобщения. Това показва, че и двамата дефакто сте на линия и че другата страна е със статус "инкогнито" wink.png
Само за това се сещам в момента.....

Поздрави,
Калин Чакъров
budcho
Здравейте!

Искам да задам един въпрос.

От някоколко дни, когато се опитам да се обадя или да пиша съобщение на някой ми показва, че няма намерен сървър посредник. Искам да попитам какво означава това и как мога да отстраня проблема? Само на един от абонатите ми мога да пиша без проблем, нямам представа защо.
Калин
QUOTE(budcho @ Sun Nov 25 2007, 21:01) [snapback]468023[/snapback]

Здравейте!

Искам да задам един въпрос.

От някоколко дни, когато се опитам да се обадя или да пиша съобщение на някой ми показва, че няма намерен сървър посредник. Искам да попитам какво означава това и как мога да отстраня проблема? Само на един от абонатите ми мога да пиша без проблем, нямам представа защо.

Коя версия на Скайп използвате? Какъв тип интернет връзка? Защитни стени?
Можете ли да прикачите тук екран с найстройките на "Свързване" в: Инструменти->Настройки->Разширени ?
budcho
QUOTE(Калин @ Sun Nov 25 2007, 20:25) [snapback]468037[/snapback]

Коя версия на Скайп използвате? Какъв тип интернет връзка? Защитни стени?
Можете ли да прикачите тук екран с найстройките на "Свързване" в: Инструменти->Настройки->Разширени ?

Използвам Skype 3.6 for Windows
С кабелен интернет съм.
Ето скрийншот на "Свързване" - [attachmentid=11960]
budcho
Вече нямам проблем, вчера вечерта скайпа си проработи. smile.png
Dobromir
Има ли начин да разбера кога и от какви IP адреси е влизано в акаунта ми?
Калин
QUOTE(Dobromir @ Wed Nov 28 2007, 18:46) [snapback]469222[/snapback]

Има ли начин да разбера кога и от какви IP адреси е влизано в акаунта ми?

Попитах човек от екипа по поддръжка и ми казаха, че такава информация се предоставя само при разследване и поискване от полицията. Съжалявам. worried.png

Калин Чакъров
ExIT_
Извинявам се ако мястото не е тук за питането ми smile.png
Става дума за тези WiFi Skype телефони , и по точно има един за 49 британски лири в сайта на Skype.
Аз като потребител в БГ мога ли да го ползвам, как може да го поръчам за България изобщо доставя ли се и ако може някакво инфо на бг за тези продукти, извинявам се още веднъж че пиша в тази тема, но незнам къде да попитам. smile.png
zmeYpc
QUOTE(ExIT_ @ Fri Nov 30 2007, 01:53) [snapback]469722[/snapback]

Извинявам се ако мястото не е тук за питането ми smile.png
Става дума за тези WiFi Skype телефони , и по точно има един за 49 британски лири в сайта на Skype.
Аз като потребител в БГ мога ли да го ползвам, как може да го поръчам за България изобщо доставя ли се и ако може някакво инфо на бг за тези продукти, извинявам се още веднъж че пиша в тази тема, но незнам къде да попитам. smile.png
Докато не ни дадат място за самостоятелен български форум тука е мястото. smile.png
Искам да ви помоля да ми дадете точна препратка към модела. Има много и така е трудно да бъда конкретен. Ще чакам да пишете.
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 3.6.0.ХХХ (Windows)
Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file

ПИБ за Диспечер на екстри в Skype™ 1.5.0.32
Изтеглете български превод на Диспечера | Bulgarian language file

ПИБ за Skype™ 2.0.0.ХХХ (Linux) издание „Аспарух Ювиги“
Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file

Бележка от преводачите
ПОДОБРЯВАНЕ, ПОДОБРЯВАНЕ!
Тук благодарим на Александър Сандев, Асен Николов, Габриела Каменова, Калин Чакъров, Николай Танков, Павлина Върбанова и Христо Тепавичаров. Всеки от тях има своя съществен принос, за да използвате Skype на български!
Другото, което искаме да отбележим, е, че всяко публикуване на преводите, т.е. на ПИБ към версията на клиента за Windows и за Linux има за цел да привлече нови хора, с които заедно да подобряваме българския превод на Skype. Ако имате идеи и конструктивни предложения, включете се с мнение в тази тема.
„Колкото повече, толкова повече!“
Много ще се радваме да прочетем вашите критики и предложения за подобряване на преводите. Разбира се, добре би било, първо да се прегледа темата и да се дават мнения само по неповдигани (необсъждани) въпроси, свързани с превода.
Сегашните редакции съдържат значителни промени спрямо редакциите, които са част от официалните публични версии. И тези от вас, които, просто искат да са винаги с най-новите редакции, могат да ги изтеглят и пробват. За проблеми/грешки – докладвайте пак в тази тема.
Текущите варианти включват и низове след публичната .216 за Windows и след .13 за Linux.

ПИБ за Диспечер на екстри в Skype™ 1.5.0.32
Разархивирайте и копирайте skypePM_BGR.mls и skypePM_enu.mls в \Program Files\Skype\Plugin Manager\MLS.
Ако желаете запазете на друго място старите файлове. Причината да ви карам да инсталирате тези два файла, е, че по същество английският файл е на практика българския превод и така, когато заредите потребителски ПИБ Диспечерът на екстри отново ще се показва български, а не на наглийски. Английски просто няма да има! wink.png Добре е да направите това при спрян skype.png. Или поне спрете Диспечера. smile.png
За съжаление единствено преводът на Диспечера не е официален. С вашата подкрепа се надявам скоро и този превод да бъде включен като официален.
Забележка: трябва да ползвате превода на Диспечера само с вградения български ПИБ. Иначе не е възможно. Горният трик оправя нещата.

Skype™ (Windows)
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version
ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЗИКОВ ФАЙЛ И ШАБЛОН НА ЧАТА
CODE
А. Изтеглете и разархивирайте езиковия файл и шаблона на чата:
1. bulgarian_skype_win_3.6.0.XXX_zmeypc_4.7S.lang -- български езиков файл.
2. im.zip (im.tpl) -- Хронология на чата в. 1.1 -- български шаблон.
Б. Разархивирайте im.zip. Копирайте и/или преместете двата файла в: C:\Program Files\Skype\Phone <или там, където сте инсталирали Skype™>.
В. Стартирайте Skype™ и заредете езиковия файл: Tools->Change Language->Load Skype Language File…
Готово!

Забележка: Шаблонът ще се активира автоматично. Не e необходимо да правите нищо. Ако искате да върнете Хронологията на чата на английски, просто преместете im.tpl в друга папка.
НОВА ЗАБЕЛЕЖКА: Шаблонът все още се ползва, макар командата в контекстното менюто да е премахната. За да видите цялата хронология на чата с даден абонат в тази версия отворете прозорец за чат с него и въведете командата /htmlinfo.

Skype™ (Linux)
ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЗИКОВ ФАЙЛ
CODE
А. Изтеглете и разархивирайте ПИБ за Linux:
1. skype_bg.ts -- български езиков файл.
2. skype_bg.qm -- QT съобщения на езиковия файл.
Б. Поставете двата файла в подпапка: \langs <там, където сте инсталирали Skype™>. Заместете файловете със същите имена, ако в нея вече има такива.
В. Стартирайте Skype™ и от Настройки изберете „български“.
Готово!

на Skype Limited.
=
Авторски права върху превода на български
© ArsLet typographers, 2004–2007. Всички права запазени!
Превод и поддръжка © Николина Филипова, Николай Филипов
Jistem
Какво ще кажете за 3 Skypephone - Mobile Phone. Може ли вече да се ползва в България и ако може с кои мобилни оператори?
Виж тук: http://accessories.skype.com/servlet/Contr...ductID=82527300
vikmariner
Когато разговарям,не повече след минута,компито блокира напълно и се налага да го изключа централно.След което го стартирам отново.Какъв може да е проблема?Предварително благодаря!

п.с.Нямам проблеми с чатенето или изпращане или получаване на фаилове
zmeYpc
QUOTE(Jistem @ Fri Dec 7 2007, 02:28) [snapback]472275[/snapback]

Какво ще кажете за 3 Skypephone - Mobile Phone. Може ли вече да се ползва в България и ако може с кои мобилни оператори?
Виж тук: http://accessories.skype.com/servlet/Contr...ductID=82527300
Доколкото съм информиран устройството работи само през мобилния оператор 3 и то само в страните, в които се продава. Внимателно прочетете общите условия. Питал съм и са ми казвали, че в България няма да работи. В най-добрия случай щяло да работи, но без да можете да избирате през Skype. Особеното е, че този мобилен оператор продава план за достъп до интернет на фиксирана месечна такаса без да се интересува от трафика. Инсталираният клиент Skype се ползва от мрежата на оператора за свързване с интернет. Посетете примерно сайта на италианския Trei, за да се осведомите за подробностите.

Няма начин да работи с някой от нашите мобилни оператори. Те по-скоро биха си направили харакири, отколкото да допуснат такива устройства в мрежата си. smile.png Да се надяваме, че скоро обстоятелствата и международното положение ще ги принудят да започнат да гледат на Skype и на нейните продукти като на съюзник. А не като на враг, както е в момента.

QUOTE(vikmariner @ Fri Dec 7 2007, 12:21) [snapback]472412[/snapback]

Когато разговарям,не повече след минута,компито блокира напълно и се налага да го изключа централно.След което го стартирам отново.Какъв може да е проблема?Предварително благодаря!

п.с.Нямам проблеми с чатенето или изпращане или получаване на фаилове

Това е странно. Ако сте с последната 3.6 единственото, което се сещам е следното: пробвайте да говорите, след като се впишете в Skype (същата версия) от друг компютър. На ваш приятел да речем.
Причините трябва да се търсят в състоянието на ОС, в свързването с интернет. Ще попитам дали има други подобни оплаквания с последната 3.6 и ще пиша допълнително.

Моля, дайте ми повече подробности в ЛС, ако сметнете, че е нужно. Пишете ми и какво става със същата версия, когато сте вписан на друга машина...

Сещам се и друго – възможно е да се е повредил в конфигурационния файл config.xml. Потърсете назад в темата и намерете описанието за неговото премахване и вижте дали това няма да оправи/подобри ситуацията.
zmeYpc
Съжалявам, че се забавих да пиша, както обещах, но доста се затруднявам да оприлича някоя от докладваните грешки за 3.6 със ситуацията, която описвате. Не знам и точният номер на вашата версия (число от типа 3.6.ХХХ.ХХХ). Не пишете какво става, ако ползвате друга машина със същата версия и от вашия профил...
Не откривам такава, която след минута-две разговор да води до блокиране на цялата система.
Моят съвет е да погледнете минималните изисквания, приложенията, които съвместно ползват интернет, услугите и въобще състоянието на вашата ОС.
iva-29
Здравейте! Искам да отворя dat.файл, за да си прочета хронологията, но не знам с коя програма?Бихте ли ми помогнали?
zmeYpc
QUOTE(iva-29 @ Thu Dec 20 2007, 02:44) [snapback]476320[/snapback]

Здравейте! Искам да отворя dat.файл, за да си прочета хронологията, но не знам с коя програма?Бихте ли ми помогнали?
Не, не можете.
zmeYpc
Правописни поправки.
Калин
Весела Коледа и успешна нова 2008 година!!!

Пожелавам на всички здраве, щастие, късмет и много успехи! Приятно посрещане на новата година!

Skype™
Нека разговаряме.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.