Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
drugiqt1
Искам да питам,може ли да се пусне с едно и също име и парола скайп от два компютъра едновременно?Не мога да пробвам сега,мисля че не трябва да може.Примерно,ако на служебния компютър е настроено да се включва със стартирането на пс-то,и е пуснато,а аз във нас да си го пусна и да работи едновременно с другия? Това го постнах втори път и не мога да го изтрия,извЕните ме smile.png
Калин
QUOTE(drugiqt1 @ Thu Jul 19 2007, 11:33) [snapback]419881[/snapback]

Искам да питам,може ли да се пусне с едно и също име и парола скайп от два компютъра едновременно?Не мога да пробвам сега,мисля че не трябва да може.Примерно,ако на служебния компютър е настроено да се включва със стартирането на пс-то,и е пуснато,а аз във нас да си го пусна и да работи едновременно с другия? Това го постнах втори път и не мога да го изтрия,извЕните ме smile.png

Да, възможно е вписването в един Skype профил от два или повече компютъра едновременно, дори компютрите от които сте вписан да изпълняват различни ОС. wink.png
Хронологията на чат сесиите се получава на всички места, от които сте вписан. Ако някой Ви звънне Skype ще звъни на всички машини, но можете да проведете разговора само на една от всичките.
Вписването в един и същ Skype профил от няколко места едновременно се счита за функция.
Поздрави! smile.png

Помолих модератор да изтрие едната от двете теми, които създадохте, а другата да слее с тази тема, защото по начало тук е трябвало да пуснете въпроса си. За в бъдеще пишете където трябва и внимавайте да не публикувате нещо повече от един път.

Калин Чакъров
Frodo_Baggins
Значи един приятел прави номер и му дава следното съобщение : извън линия = препращане, Абонатът приема обаждания и вашето обаждане ще бъде препратено безплатно към друг телефонен номер. Та искам да попитам как се прави този статус ?? Мерси предварително !!!
Калин
QUOTE(Frodo_Baggins @ Wed Aug 1 2007, 20:45) [snapback]424148[/snapback]

Значи един приятел прави номер и му дава следното съобщение : извън линия = препращане, Абонатът приема обаждания и вашето обаждане ще бъде препратено безплатно към друг телефонен номер. Та искам да попитам как се прави този статус ?? Мерси предварително !!!

Според мен не е много уместно да се каже номер, но както и да е. "Номера" се прави като отидете на: Skype главен прозорец->Инструменти->Настройки...->Разговори->Препращане->Настройки на препращане. Слагате отметка на Препращай разговори в мое отсъствие и в полето по-долу въвеждате или Скайп име (в случай, че не отговорите на обаждане до определен период от време, който може да нагласите от същия прозорец - Препращай разговори при липса на отговор до ... секунди - или сте извън линия разговорите ще бъдат пренасочени безплатно към въведеното Скайп име.) или мобилен/стационарен телефонен номер (ако сте на линия, разговорите ще се препращат към въведения тел. номер след въведения период от време. В случай, че сте извън линия разговорите се препращат към въведения номер, но НЕ БЕЗПЛАТНО. Изисква се SkypeOut кредит. Вижте цените за различните дестинации
Бележка: ако искате да въведете повече скайп имена или телефонни номера, в случай че първоначално въведеното/въведения не е достъпен просто натиснете ::> към още номера.
Надявам се информацията да Ви е била полезна. smile.png
Поздрави! hi.png

Калин Чакъров
Frodo_Baggins
QUOTE(Калин @ Wed Aug 1 2007, 23:42) [snapback]424242[/snapback]

Според мен не е много уместно да се каже номер, но както и да е. "Номера" се прави като отидете на: Skype главен прозорец->Инструменти->Настройки...->Разговори->Препращане->Настройки на препращане. Слагате отметка на Препращай разговори в мое отсъствие и в полето по-долу въвеждате или Скайп име (в случай, че не отговорите на обаждане до определен период от време, който може да нагласите от същия прозорец - Препращай разговори при липса на отговор до ... секунди - или сте извън линия разговорите ще бъдат пренасочени безплатно към въведеното Скайп име.) или мобилен/стационарен телефонен номер (ако сте на линия, разговорите ще се препращат към въведения тел. номер след въведения период от време. В случай, че сте извън линия разговорите се препращат към въведения номер, но НЕ БЕЗПЛАТНО. Изисква се SkypeOut кредит. Вижте цените за различните дестинации
Бележка: ако искате да въведете повече скайп имена или телефонни номера, в случай че първоначално въведенотобвъведения не е достъпен просто натиснете ::> към още номера.
Надявам се информацията да Ви е била полезна. smile.png
Поздрави! hi.png

Калин Чакъров

Мерси за изчерпателната информация !!!
ogibo
На последък идват много спам съобщения по чата и всички профили са от Китай. Може ли да се сложи филтър на такива съобщения или да се забрани получаването на съобщения от определени държави?
Калин
QUOTE(ogibo @ Tue Aug 7 2007, 10:31) [snapback]425755[/snapback]

На последък идват много спам съобщения по чата и всички профили са от Китай. Може ли да се сложи филтър на такива съобщения или да се забрани получаването на съобщения от определени държави?

Две възможности в случая:
  1. блокиране на конкретния абонат
  2. Повишаване нивата на Вашата неприкосновеност т.е получаване на съобщения само от абонати в списъка (Skype главен прозорец->Инструменти->Настройки->Поверителност->Неприкосновеност)
Блокиране на конкретни държави не е възможно поне до момента.
rainb0w
нз какво точно става но имам проблем с обновяването на скайпа просто не не може да се обнови пробвах хиляди пъти така да се каже но уви пак не става sadsmile.png ето това ми се появява като опитам да обновя http://img338.imageshack.us/img338/6295/30648176ad9.jpg извинявам се ако вече съществува такъв пост но не намерих :С благодаря предварително smile.png
Калин
QUOTE(rainb0w @ Thu Aug 16 2007, 12:21) [snapback]428786[/snapback]

нз какво точно става но имам проблем с обновяването на скайпа просто не не може да се обнови пробвах хиляди пъти така да се каже но уви пак не става sadsmile.png ето това ми се появява като опитам да обновя http://img338.imageshack.us/img338/6295/30648176ad9.jpg извинявам се ако вече съществува такъв пост но не намерих :С благодаря предварително smile.png

Здравейте!
Ще се опитам до края на деня да Ви дам необходимата информация.

Откакто ползвам Skype това никога не се е случвало!

Поради проблеми с P2P мрежата може да възникнат проблеми при вписване или често губене на връзката. Проблема е наистина сериозен и от екипа са обявили, че работят по отстраняването му. Когатто има някакви новини, ще пусна пост да информирам потребителите.
Резюме: Може да не сте в състояние да се впишете или ако успеете да се впишете връзката често да се губи.

http://feeds.feedburner.com/~r/SkypeHeartb...kype_login.html
ferdjan
еееее ае стиа ни морихте с тоя Скайп оправаите го по барзооооооооооооооооооо crying.png crying.png crying.png crying.png crying.png че ша умра без негооо или кажете кога щте го оправите hi.png smile.png
rainb0w
QUOTE(Калин @ Thu Aug 16 2007, 10:39) [snapback]428805[/snapback]

Здравейте!
Ще се опитам до края на деня да Ви дам необходимата информация.
Откакто ползвам Skype това никога не се е случвало!

Поради проблеми с P2P мрежата може да възникнат проблеми при вписване или често губене на връзката. Проблема е наистина сериозен и от екипа са обявили, че работят по отстраняването му. Когатто има някакви новини, ще пусна пост да информирам потребителите.
Резюме: Може да не сте в състояние да се впишете или ако успеете да се впишете връзката често да се губи.

http://feeds.feedburner.com/~r/SkypeHeartb...kype_login.html

мерси smile.png аз не държа да е до края на деня, но просто искам тоя проблем да го няма ;( .........ами дам на мене ми се случва да ми се губи връзката...от вр на вр имам проблеми и при вписването (особено днеска) нз мислех си дали просто не е от нета но идея си нямам (не съм толкова запозната)
Калин
QUOTE(rainb0w @ Thu Aug 16 2007, 12:21) [snapback]428786[/snapback]

Надявам се разбирате английски. Ето информация от Microsoft как да решите проблема -> http://support.microsoft.com/kb/886630/en-us
Както вече предполагам сте забелязали проблема е в Windows Installer, а не в Skype. Дано информацията от Microsoft Ви бъде полезна и решите проблема.
Най-добри пожелания! hi.png
rainb0w
благодаря =) сега ще се опитам да реша проблема....ще пиша дали се е получило wink.png
поздрави от мен
Калин
QUOTE(Калин @ Thu Aug 16 2007, 12:39) [snapback]428805[/snapback]

http://heartbeat.skype.com/2007/08/problem...kype_login.html

Както можете да прочете от блога и от главната страница на Скайп вече е установено, че проблема с вписването е софтуерен и би трябвало да се реши в близките 12-24 часа. От Скайп съветват да си оставите клиентите включени и автоматично ще бъдете вписани щом проблемът бъде решен.
rainb0w
еее щом ще се оправи супер =) ааа мерсиии мн мн че ми помогна smile.png обнових си скайпа ... сега сичко е наред wink.png
поздравиииии smile.pngsmile.pngsmile.png
Калин
Здравейте всички! Има още новини обаче изчаквам да ми се даде линк към източника. Ще публикувам още информация относно проблема и по контретно какво е причинило проблема. Хвърляйте по едно око. След цял ден без Скайп мисля, че поне малко Ви е любопитно да разберете какво точно се е случило.
rainb0w радвам се, че проблема е решен. smile.png Поздрави и от мен!

П.С Skype липсваш ми................ Обичам те и те чакам да се завърнеш....... brokenheart.png crying.png
Bajeto7911
дано да го оправят до сутринта този пуст проблем smile.png
Калин
Здравейте на всички!
Извиняваме се за забавянето, но сега може да ви информираме за проблема с вписването в Skype. Продължавайки да работим по проблема, искахме да разсеем някои от притесненията, които може да имате. Не е станал всрив в системата нито пък системата е станала жертва на хакерска атака. Обичаме потребителите си твърде много, за да позволим това да се случи. Проблема възникна поради недостиг в алгоритъм в мрежовия софтуер на Skype. Това контролира интеграцията между клиента на самия потребител и Skype мрежата.

Бъдете сигурни, че всеки от Skype работи извънредно — от Tallinn през Luxembourg до San Jose — за да възстановят услугата възможно най-бързо

Източник: http://heartbeat.skype.com/2007/08/the_lat...ype_signon.html

Надявам се превода да е добър. smile.png
Калин
Екипът на Skype продължава да работи по отстраняване на проблема с вписването. Сами можем да забележем, че има подобрение във процеса на вписване и по-дълго от вчера клиента остава на линия.
smile.png party.png
Калин
Съвсем накратко ето превод от последните новини около проблема:

[...]

На път сме към възстановяване. Skype се стабилизира, но процеса може да продължи през целия ден.
Окуражителен брой потребители могат отново да използват Skype. Знаем, че още не сме излезли от "гората", но сме във по-добра форма от вчера.

[...]

Ще публикуваме информация веднага щом можем. [....]

http://heartbeat.skype.com/2007/08/where_w...t_1100_gmt.html

speechless.png
devil4eto
Дано го оправят skype ..защото наистина ми е много нужен предполагам това се отнася за повечето абонати на skype....
без skype аз нямам връзка до някои роднини приатели познати Т.Е. хора които ми трябват
моят skype си е вписан (!) само че както казахте връзката се губи ... sadsmile.png doh.png sadsmile.png
при нова информация плс ЛС или е-маил silveto_1991@abv.bg
или аисикю 474-479-040
аиде всичко най от мен! И успех със skype!

П.С. Съжалявам но не съм свикнала да пиша на кирилица ...
същто така не съм спазвала пунктоация и т.н. за което се извинявам!
4а0
Калин
Благодаря за редакцията smile.png
devil4eto
Няма проблем и все пак при нова информация относно този така да го наречем "БЪГ" в skype Плс ЛС или каквото и да е друго ...
Мерси :-)
Калин
QUOTE(devil4eto @ Fri Aug 17 2007, 15:18) [snapback]429767[/snapback]

Няма проблем и все пак при нова информация относно този така да го наречем "БЪГ" в skype Плс ЛС или каквото и да е друго ...
Мерси :-)

yes.png
Калин
От Skype обявиха официално, че вече проблема със вписването е решен и Skype вече работи напълно нормално. Допълнителна информация относно какво е причинило проблема се очаква скоро!
Приятно Скайпване на всички!
hrisity
верно ли ще спират skype???????? surprised.png:O
Калин
QUOTE(hrisity @ Wed Aug 22 2007, 17:08) [snapback]432360[/snapback]

Не е вЕрно!
devil4eto
QUOTE(hrisity @ Wed Aug 22 2007, 15:08) [snapback]432360[/snapback]

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО SKYPE ! Skype няма да бъде спиран ! Всички съобщения ,които получавате са фалшиви с цел популяризирането на неизвестната програмка OOVOO.Skype е една от най-проспериращите корпораций в света.Няма никаква логика програмата да бъде изкарвана от употреба !А ако случайно това се случи и skype бъде спрян ,той ще бъде изцяло заместен от ICQ ,а не от някакви тъпи програмки ! ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО Skype се публикува на www.skype.com ! Skype Corporation не изпращат съобщения по чат ! Те дори нямат достъп до нашата хронология за да видят дали си изпращате тези глупости ! ИЗПРАТЕТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ НА ВСИЧКИТЕ СИ АБОНАТИ ЗА ДА СПРЕМ ТОЗИ ФАРС !
Калин
Извинявам се, че ще се изразя така, но колко малоумен трябва да е българския потребител, за да се върже на подобна идиотщина, плод на нечий болен мозък! angry.png angry.png angry.png
miro20
така е. за съжаление доста хора са от този тип... щом продължават да се получават такива простотии от типа.. - "изпрати еди какво си съобщение на всичките си контакти, иначе скайп ще ти затрие акаунта"
нямам думи.....

а иначе какво официално или неофициялно се говори за миналите проблемните дни на скайп ?
Калин
QUOTE(miro20 @ Thu Aug 23 2007, 02:29) [snapback]432629[/snapback]

така е. за съжаление доста хора са от този тип... щом продължават да се получават такива простотии от типа.. - "изпрати еди какво си съобщение на всичките си контакти, иначе скайп ще ти затрие акаунта"
нямам думи.....

а иначе какво официално или неофициялно се говори за миналите проблемните дни на скайп ?

За неофициално не мога да кажа, но истината е в блоговете на Skype. tongueout.png
Zebo_Dino
Вземете оправете превода на статусите, защото така са голяма каша. Не знам кой е решил да ги преведе буквално половината, а другата половина да си ги изсмуче от пръстите. На английски значат едно, на български друго.
Away - отсъстващ (по-скоро отпочиващ)
Not Available - недостъпен (по-скоро отсъстващ)
Do not Disturb - отпочиващ (по-скоро зает)
Калин
QUOTE(Zebo_Dino @ Sat Aug 25 2007, 14:57) [snapback]433542[/snapback]

Вземете оправете превода на статусите, защото така са голяма каша. Не знам кой е решил да ги преведе буквално половината, а другата половина да си ги изсмуче от пръстите. На английски значат едно, на български друго.

Аз тук няма да взимам отношение поради факта, че не съм официалният преводач на Skype.
Г-н Николай Филипов (официалният преводач на Skype) поради едни или други причини в момента няма как да Ви отговори, но веднага ще го направи щом има възможност.

Калин Чакъров
zmeYpc
Здравейте всички (познати и непознати)!

// извън темата
Отсъствах продължително (годишен отпуск), а и принудително (хардуерни проблеми с верния СОНЬО) ми попречиха да следя тази тема отблизо. Скоро ще се запозная с материалите тук и ще се опитам да отговоря, ако това се очаква от мен.
Благодаря на Калин за грижата му към потребителите и за неговия ежедневен принос за развитието на превода. Написаното се вижда от всички, но работата зад кулисите е тази, която има значение. Трогнат съм от твоя деликатен и вещ подход в отстраняване (заедно с хората от Skype Technologies S.A.) на някои неуредици в българския превод.

Тук искам да благодаря сърдечно и на бачо_Киро от хардуерБГ, който успя да „съживи“ любимия ми хардуер. Един самоотвержен и проницателен специалист, каквито има много малко по-света. Мисля, че не греша, и не е реклама! Благодаря ти! „Е съ такива людѣ ке влѣземе въ историѭта!“

Бързам да отговоря на това:

...оправете превода на статусите, защото така са голяма каша.

Да за 1–2 от статусите имаме няколко различни мнения, които преди разглеждахме и очакваме да бъдат променени в бъдещи версии, за да ги сменим и ние.

...Не знам кой е решил да ги преведе буквално половината, а другата половина да си ги изсмуче от пръстите.

-- Отговарям: Николина и аз (преди около 3 години) след доста обстойни проучвания и разговори с уважавани от нас хора. Но щом така смятате – ваша воля!

На английски значат едно, на български друго.

-- Само аз ли мисля, че нещо не се връзва? Я пак се консултирайте и дайте тука да поспорим. Притесняват ме някои ваши значения... как така „user away“ ще да бъде „отпочиващ“?
Бихте ли пояснил? Това и за осталите, моля, защото съвсем ще изгубя представа: знам ли аз, или не английски език!? А може и нещо докато не съм бил тия седмици (години?) тука да се е променило.
Сериозно сега: пояснете, дайте примери и доводи защо смятате така и ще се опитам да се вслушам в това, което предлагате.

Поздрави,
KAMO
Здравейте,

Продължавам да имам следния проблем след като преинсталирах Скайп:

QUOTE(KAMO @ Fri Jul 6 2007, 18:51) [snapback]415312[/snapback]

Скайпа нещо се скапа и то не само в една мрежа, защото пътувам. И преди чат пат е правил проблеми, но последните няколко седмици нещата загрубяха и по-често е неизползваем, от колкото обратното. Така например когато изпратя съобщение до някого то често не стига веднага, въпреки че човека изглежда, че е онлайн. Ето какво казва Скайп в такъв случай:

Message "цитат" not delivered yet

Понякога съобщението се получава чак на следващия ден.

По същия начин, когато се опитам да звъня на някого, или просто затваря прозореца за обаждане, или казва, че не можел да намери Proxy.

След като се появиха тези проблеми си сложих последната версия и няма промяна. След това си сложих най-новата бета версия и резултата е същия. Имам чувството, че системата им се е претоварила, та се чудя дали ще я оправят или да се изнасям от Скайп.

Имате ли тези проблеми и знаете ли нещо повече по въпроса?

Опитах да ползвам Скайп от друг компютър и нямах такива проблеми. Не бих искал заради Скайп да преинсталирам Уиндоус, затова пиша тук - ако някой има идея къде може да е проблема или ако се сеща кой може да се пита. От както се появиха тези проблеми почти спрях да използвам Скайп, но сега ми се налага.

Благодаря предварително.
transfix
Здрасти, здрасти smile.png

От доста време използвам скайп, обаче от около 2-3 месеца, все наблюдавам един и същт проблем. Писах на skype support ама отговор никакъв ( не ги виня явно имат доста работа). Така де, проблемът е следния:
Имам около 50 тина абоната, обаче 2-3 все са ми оналайн, дори когато съм говорил с тях по телефона и ми казват че скайпа им е включен. Когато им пиша, получават съобщението доста по-късно, примерно след 5-6 часа или нещо от този род. Когато се пробвам да пращам файлове на тези потребители, изпращането се прехвърля и пращам с максимум 3, а с единия сме от един доставчик, не сме с лан мрежи, но със сигурност означава, чв свързаността ни е доста по-добра отколкото с другите потребители. (!)

Та някакво решение на върпоса има ли ? И двамата сме с последния скайп, а когато има общ чат изпращането на съобщения не е проблем, защото явно се използва свързаността на другите абонати в чата, не знам. ПОМОЩ bigsmile.png
zmeYpc
QUOTE(KAMO @ Sat Sep 8 2007, 11:16) [snapback]438904[/snapback]

От както се появиха тези проблеми почти спрях да използвам Скайп, но сега ми се налага.

Доколкото разбирам ми цитирате ваше предно писмо в дрг форум? Добре. Първо да кажа, че ако не желаете, не ползвайте Skype. Използвайте друга програма по ваш избор.
Проблемите, които описвате са известни, но както почти винаги се оказва се дължат в по-голяма степен на софтуера и сработването на различните програми във вашата ОС. Сметнах да потърся една „историческа“ статия, която писах преди време в калдата.ком, но се оказа, че умниците са я заключили и са пуснали нова тема, вместо да създадат отделен форум. Нищо – скоро пак ще им се наложи.
Та ето какво ще препиша тази статия тук. Вие опитайте всичко останало, и ако нищо не помага приложете тези хватки:

ПРЕПЕЧАТКА (с леки подобрения)

ПЪРВО: ВИНАГИ ИЗТЕГЛЯЙТЕ КЛИЕНТА ЗА ВАШАТА ОС САМО ОТ ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ. Ето го: http://www.skype.com
Забележка: www.skype.bg e ФАЛШИВ сайт. За съжаление. Повече съм писал в българската секция.

Решение
Във вашия случай не инсталирайте просто "върху" старата версия!
Често някои от файловете не се обновяват правилно и се повреждат.

Така, че ПЪРВО опитайте с:

Изтриване на файла config.xml

(Задължително затворете SKYPE): всякакви ръчни промени в config.xml ще бъдат изгубени.

За да намерите къде във вашата машина се намира config.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:
%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайпиме, сега с двукратно щракване я отворете и там ще намерите config.xml, който трябва да изтриете.

Файлът config.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.
Единственото, което трябва да направите е да се впишете наново и Skype ще изгради нов и правилен config.xml, и ще изтегли целият ви списък с абонати.
ЗАБЕЛЕЖКА: ако решите да изтриете config.xml ТРЯБВА да помните паролата си за вписване, и да знаете, че всички настройки ще се върнат до фабричните!

Сега да опитаме и:

Изтриване на файла shared.xml

Къде се намира shared.xml?
За да намерите къде във вашата машина се намира shared.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:

%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайпиме, сега се върнете една стъпка нагоре и там до папката с вашето Скайп име ще намерите shared.xml, който трябва да изтриете.

Файлът shared.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.

ВТОРО: (ако все още няма промяна)

Преинсталиране на Skype начисто

Използвайте Добавяне/премахване на програми в КП.
Разрешете изтриването на хронологията (Внимание!!! Губите цялата хронология на чата и др. записи!)
Сетне проверете (ще трябва да разрешите показването на скритите файлове и папки от „Опции на папка“.) в
C:\Documents and settings\Вашият_профил_в_ОС\Application data\
Там не трябва да има папка Skype!
Ако все още има --> изтрийте я!
Преминете в
C:\Documents and settings\All Users\Application data
Тук също не трябва да има папка с име Skype
Ако все още има --> изтрийте я!

Изтегляте RegSeeker (freeware)
Инсталирате. От „Find in registry“ в Regseeker въвеждате "Skype" и изтривате ВСИЧКИ намерени записи.

Инсталирате Skype използвайки различно име на инсталационната папка:
примерно „Skype 3.5“ вместо обичайното „Skype“

Рестартирате машината.

Желая успех! Ще чакам да пишете пак – да кажете има ли промяна. Имайте предвид и следното: много е възможно настройки на други програми (вие говорите за сървър посредник) да пречат на Skype да доставя съобщенията. Съветвам ви внимателно да изследвате процесите и услугите, които вървят едновременно със Скайп. Задължително ползвайте програма за почистване на регистъра и проследете кои от тях са добавили модули за самостартиране при зареждане на ОС. Освободете се от всички, от които нямате непосредствена нужда.
Aldebarn
Добър ден господа...
Първо да поздравя хората който активно и компетентно отговарят на всичките въпроси.
Аз имам един въпрос относно най новата версия на скайп.
Проблемите започнаха в момента когато обнових програмата защитната ми стена непрекъснато започна да пищи че скайп се опитва да се свърже към определни ип и търси достъп до различни ресурси ,
това пречи невероятно много когато ме няма на пц-то и скайп потърси достъп до някой приложения
аз няма как да му разреша а и не бих позволил да се дават разрешения без мое съгласие връзката се разпада и съответно съм оффлине . Най накрая се принудих да се върна към по стара версия която не създава подобни проблеми.. Някакви съвети ?? Някой зблъсквал ли се е с подобен проблем?
zmeYpc
QUOTE(Aldebarn @ Sat Sep 15 2007, 16:14) [snapback]441708[/snapback]

(...)
Първо да поздравя хората който активно и компетентно отговарят на всичките въпроси.
(...)
Проблемите започнаха в момента когато обнових програмата защитната ми стена непрекъснато започна да пищи че скайп се опитва да се свърже към определни ип и търси достъп до различни ресурси,
това пречи невероятно много когато ме няма...?

Здравейте!
-- Няма нужда да ни благодарите. Или ако искате да ни благодарите начинът е да пуснете искане за поддръжка и да попитате Skype Technologies S.A. ЗАЩО нямат поддръжка на български в страниците, т.е. защо българският език бе временно изваден от списъка на езиците с пълна поддръжка, а досега не е възстановен като такъв?
-- Skype не бива в нормални условия да иска и получава достъп до приложения и/или изпълними файлове на вашия компютър, а само до портове под TCP/IP и UDP. Проверете компютъра за вируси, за зловреден и рекламен код после дайте право на приложението Skype свободно да минава през защитната стена (от написаното става ясно, че сте избрал ЗС да ви пита за всяка заявка).

А eто и обобщение на това какво да направите:
1. След като укажете на ЗС, че Skype е приложение, което може да се свързва навън (разрешавате това приложение да използва интернет)
2. От Skype > Инструменти > Настройки > Обновяване > Свързване
снемете отметките пред:
[] Ползвай порт 80 и 443 като алтернативни за входящи свързвания
и
[] Позволи Skype да променя параметрите на защитната стена
Също там ви съветвам да изключите използването на сървър посредник (proxy server).
От падащия списък изберете:
Автооткриване на прокси

Успех!
Mitko63
QUOTE(Калин @ Fri Jul 20 2007, 11:52) [snapback]420307[/snapback]

Да, възможно е вписването в един Skype профил от два или повече компютъра едновременно, дори компютрите от които сте вписан да изпълняват различни ОС. wink.png
Хронологията на чат сесиите се получава на всички места, от които сте вписан. Ако някой Ви звънне Skype ще звъни на всички машини, но можете да проведете разговора само на една от всичките.
Вписването в един и същ Skype профил от няколко места едновременно се счита за функция.
Поздрави! smile.png

Калин Чакъров

Здравейте, а как мога да разбера че в момента са се логнали от два компютъра с един и същи ник и парола и чатят с мен двама души, или дали в момента въобще има логнати от два компютъра. Често се ползва за разиграване doh.png и бих искал да се предпазя от такива ситуации yes.png
Калин
QUOTE(Mitko63 @ Fri Sep 21 2007, 10:29) [snapback]443621[/snapback]

Здравейте, а как мога да разбера че в момента са се логнали от два компютъра с един и същи ник и парола и чатят с мен двама души, или дали в момента въобще има логнати от два компютъра. Често се ползва за разиграване doh.png и бих искал да се предпазя от такива ситуации yes.png

Поне до колкото аз знам към момента няма начин да разбереш дали някой от друго място ползва акаунта ти, освен ако онзи не чати с абонатите ти докато ти си вписан, или не смени аватара и/или настроението ти (не съм тествал обстойно, но ако един акаунт се ползва едновременно на два компютъра смяната на аватара и/или настроението се отразява на двете страни). Може и да греша, но към момента това са моите лични наблюдения.
За да се предпазим от такава ситуация е желателно да имаме добра парола и да не я пишем никъде или споделяме с никой.
Поздрави!

Калин Чакъров
semplice
имам следния проблем...след като вляза нормално в скайп,всичко вътре си е точно,но след 5 мин скайп се затваря и после колкото и да цъкам на иконката не се стартира.Само след като рестартирам компютъра мога пак да стартирам скайп и то само за 5 мин... махнах стария и сложих нов,но ефект нямаше,после реставрирах уиндолса до 1ви септември и се оправи за малко,но сега пак е същото,а като пробвам да реставрирам до по задна дата примерно 1,5,10 август,след 10 мин `реставриране`,като пусна компютъра ми пише,че не може да се реставрира... има ли какво още да направя или да преинсталирам целия уиндолс? :/
Калин
QUOTE(semplice @ Sat Sep 22 2007, 13:40) [snapback]444026[/snapback]

имам следния проблем...след като вляза нормално в скайп,всичко вътре си е точно,но след 5 мин скайп се затваря и после колкото и да цъкам на иконката не се стартира.Само след като рестартирам компютъра мога пак да стартирам скайп и то само за 5 мин... махнах стария и сложих нов,но ефект нямаше,после реставрирах уиндолса до 1ви септември и се оправи за малко,но сега пак е същото,а като пробвам да реставрирам до по задна дата примерно 1,5,10 август,след 10 мин `реставриране`,като пусна компютъра ми пише,че не може да се реставрира... има ли какво още да направя или да преинсталирам целия уиндолс? :/

Реставрацията до толкова задни дати въобще не е желателна, а пък е и малко рискована, защото можете да загубите някаква информация от други програми и прочие......
Съветвам Ви да прочетете пост 545 от тази тема и да се опитате да решите проблема като следвате инструкциите.
Успех!
semplice
ми изпълних и трите неща,но резултат-никакъв...дали можете да ми дадете друга идаея какво до правя speechless.png искам да добавя и че след като ме изхвърли от скайп не мога дори до отворя ехе-то без де рестартирам компютъра,в общи линни мога да изпобзвам скайп до 5 мин след стартирането на ОС...
Калин
QUOTE(semplice @ Sat Sep 22 2007, 23:45) [snapback]444217[/snapback]

ми изпълних и трите неща,но резултат-никакъв...дали можете да ми дадете друга идаея какво до правя speechless.png искам да добавя и че след като ме изхвърли от скайп не мога дори до отворя ехе-то без де рестартирам компютъра,в общи линни мога да изпобзвам скайп до 5 мин след стартирането на ОС...

Мисля, че имате проблем с вашата ОС. Пробвайте да пуснете Скайп, използвайки друг потребителски акаунт с администраторски права.
За целта:
  1. създайте нов Windows потребителски акаунт с администраторски права от контролния панел
  2. новият администраторски акаунт е желателно да е с парола
След като изпълните стъпките по-горе можете да направите така:
  1. рестартирвате компютъра и се логвате, използвайки другия администраторски Windows акаунт
  2. ИЛИ от проблемния акаунт отивате на мястото, където е инсталиран Скайп ( C:\Program Files\Skype\Phone - път по подразбиране)
  3. щраквате на иконата на Скайп с десен бутон на мишката и избирате "Run as/Изпълнение като.." след това избирате втория администраторски Windows акаунт, въвеждате паролата и щракате на "ОК"
Обърнете внимание дали пак ще се прояви проблема и пишете обратно тук.
semplice
Стана след run as>новия user и така,иначе направо през него пак ме изхвърли...много благодаря за бързата и професионална помощ yes.png
Калин
QUOTE(semplice @ Mon Sep 24 2007, 17:13) [snapback]444659[/snapback]

Стана след run as>новия user и така,иначе направо през него пак ме изхвърли...много благодаря за бързата и професионална помощ yes.png

Браво! handshake.png Радвам се, че съм помогнал. smile.png
njama
Здравейте smile.png

Искам да Ви помоля за малко помощ.
Кажете ми как да забраня Skype на едно РС, но така че даже и след преинсталиране на програмата да не може да се стартира Skype. На една работна машина постоянно персонала си инсталира Skype, а аз минавам да я деинсталирам. Не съм много вещ в нещата, така че ако може стъпка по стъпка да бъде обяснено.

Благодаря Ви предварително.
zmeYpc
QUOTE(njama @ Wed Oct 3 2007, 09:30) [snapback]447670[/snapback]

Здравейте smile.png
...
Здравейте, но вече ви отговорих тук. Ако не сте компетентен, потърсете помощ от вашия системен администратор, ако си нямате – наемете.
kefan
Здравейте, знам че сигурно въпросите ми са вече разисквани и предварително се извинявам ако се повтарят. Въпросът ми е следния - даден абонат от списъка ми, на който досега се е виждал статуса (извън линия или на линия), вече е обозначен с питанка като обмислящ пълномощно. Какво означава това? Мога ли да разбера вече дали този абонат е на линия или не? Мога ли да му изпратя съобщение или няма смисъл? Какво е направил човека отсреща, блокирал ли ме е или нещо подобно? Благодаря.
П.П.: Мога ли като изпратя съобщение по чата да разбера дали съм блокиран или трябва задължително да позвъня?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.