Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Калин
QUOTE(Калин @ Sat May 19 2007, 20:39) [snapback]396912[/snapback]

Многократно е писано в тези страници тук, че е желателно вие потребителите да коментирате българския превод на Skype, за да може заедно да го подобрим. Някои ползват Skype на английски или със собствени езикови файлове. Други ползват официалния превод. Знам, че тези последните сигурно имат забележки, или предложения какво да се промени. Поради тази причина ми хрумна да се направи излъчване, посветено на българския превод, където всички заинтересовани потребители да споделят на живо препоръките и забележките си с хората, създаващи превода на Skype. Излъчването е планирано за 24 май 2007 г. от 14 до 15 часа. Всеки имащ какво да каже е добре дошъл. Разбира се ще въведа ред и ще взема мерки дискусията да не се превръща в говорилня, така че всеки решил да остроумничи, или да пречи на говорещите няма да бъде толериран.
Очакваме да се присъедините в излъчването!
smile.png

Поради причини извън моя контрол излъчването не може да се състои. Адски много съжалявам. crying.png
След като няма да има излъчване реших поне да създам публичен чат...
Публичен чат: Искам да кажа!

Щракнете и се присъединете в публичния чат! Споделете Вашето мнение относно програмата и нейния превод! smile.png
rosen___
хора ще ми кажете ли как мога да гледам хронологията на друг абонат, ако му знам пас и нейм, оба4е не съм на неговия комп, ше съм много благодарен ако нямой каже,също да питам дали когато от 2 компа са логнати на един абонат дали и двата са активни или при логването на единия другия веднага е изхвърлен?
Калин
QUOTE(rosen___ @ Sun May 27 2007, 21:20) [snapback]399962[/snapback]

хора ще ми кажете ли как мога да гледам хронологията на друг абонат, ако му знам пас и нейм, оба4е не съм на неговия комп, ше съм много благодарен ако нямой каже,също да питам дали когато от 2 компа са логнати на един абонат дали и двата са активни или при логването на единия другия веднага е изхвърлен?

Не е никак хубаво това, което искате да направите!!! wait.png
От една страна няма да успееш да прочетеш чуждатата хронология, защото тя се пази на компютъра на другия човек, но при обстоятелства че този човек, на който е акаунта не е получил на време някое чат съобщение може да ви се изпрати малко хронология, но едва ли би била цялата хронология. Все пак щракнете с десен бутон върху чуждия абонат и изберете "Покажи хронологията на чата" и вижте системата дали ще Ви върне нещо и ако въобще това се получи може хронологията да не е цялата.
Относно поведението на Скайп при вписване от няколко машини можете да прочетете пост №486 и пост №490 от тази тема.
То си е Ваша работа, но не ми харесва това, което мислите да правите! speechless.png
rosen___
знам че не е от най-правилните неща, но все пак се налагаше, а до колкото казахте за неполучените съопбщения , доста правилно yes.png когато има неполучено съобщение част от хронологията идва при мен devil.png

сега се сетих да питам и друго относно хронологиите (знам че е глупава тема за разпитвано но все пак..) та имам 2 машини (на първия и тория етаж) та единия го ползвам понякога докато баща ми не е на него и искам да преместя хронолигиите си от него на моя комп, как мога да намеря хронологията като файл? доста рових, но уви...
Калин
QUOTE(rosen___ @ Mon May 28 2007, 10:06) [snapback]400059[/snapback]

знам че не е от най-правилните неща, но все пак се налагаше, а до колкото казахте за неполучените съопбщения , доста правилно yes.png когато има неполучено съобщение част от хронологията идва при мен devil.png

сега се сетих да питам и друго относно хронологиите (знам че е глупава тема за разпитвано но все пак..) та имам 2 машини (на първия и тория етаж) та единия го ползвам понякога докато баща ми не е на него и искам да преместя хронолигиите си от него на моя комп, как мога да намеря хронологията като файл? доста рових, но уви...

В лентата на Интернет Експлорър или Уиндоус Експлорър напишете този код: %AppData%\Skype\
Ще бъдат показани файловете използвани от Скайп независимо, че са скрити. Ще видите папка със същото име като Вашето Скайп име. Най-лесно е да копирате тази папка и на същото място откъдето я взехте и да я поставите на другия компютър, за да си прехвърлите хронологията и настройките. В случай, че искате само хронологията можете да не заменяте config.xml и shared.xml. Внимание: винаги, когато имате някаква работа със файловете на Скайп трябва да ЗАТВОРИТЕ клиента НАПЪЛНО (от иконата в системния трей, десен бутон и давате "Изход") в противен случай може да получите грешка.
За по-подробна информация погледнете пост №394 от тази тема.
Надявам се всичко да е точно!
Успех и най-добри пожелания!
smile.png toivo.gif
rosen___
QUOTE(Калин @ Mon May 28 2007, 22:52) [snapback]400324[/snapback]

В лентата на Интернет Експлорър или Уиндоус Експлорър напишете този код: %AppData%\Skype\
Ще бъдат показани файловете използвани от Скайп независимо, че са скрити. Ще видите папка със същото име като Вашето Скайп име. Най-лесно е да копирате тази папка и на същото място откъдето я взехте и да я поставите на другия компютър, за да си прехвърлите хронологията и настройките. В случай, че искате само хронологията можете да не заменяте config.xml и shared.xml. Внимание: винаги, когато имате някаква работа със файловете на Скайп трябва да ЗАТВОРИТЕ клиента НАПЪЛНО (от иконата в системния трей, десен бутон и давате "Изход") в противен случай може да получите грешка.
За по-подробна информация погледнете пост №394 от тази тема.
Надявам се всичко да е точно!
Успех и най-добри пожелания!
smile.png toivo.gif

прегледах всичко обяснено от вас, всичко описано го имам , общо взето довечера ще пробвам понеже сега нямам време , но се надявам че всичко ще стане. Хиляди благодарности handshake.png
Qosmio
Коя е най-старата и стабилна версия на скайп ,която може да се ползва коректно в момента и поддържа последна версия на протокола .Защото от 3-та на сам съм много разочарован от клиента- безсмислени ефекти и "лигавщини",в които аз лично не виждам смисъл да ги ползвам smile.png.
Поздрави !
Калин
QUOTE(Qosmio @ Thu May 31 2007, 18:58) [snapback]401335[/snapback]

Коя е най-старата и стабилна версия на скайп ,която може да се ползва коректно в момента и поддържа последна версия на протокола .Защото от 3-та на сам съм много разочарован от клиента- безсмислени ефекти и "лигавщини",в които аз лично не виждам смисъл да ги ползвам smile.png.
Поздрави !

Имай в предвид, че качеството на разговорите от версия 3.2 е доста подобрено. Видеото не е в БЕТА стадий от 3.1 насам.
На какво държиш най-много като функции.....
не ти препоръчвам стара версия, но щом си категоричен...
Ето едно място от където да вземеш стара версия
Ето и официалната страница на Скайп от където можеш да изтеглиш стара версия (ще ти се наложи да се впишеш в страницата със Скайп името и паролата си, за да можеш да теглиш)
алхимик
Някой наясно ли е как да се преборим със следното съобщение (вероятен вирус, знам ли?):
[15:14:58] *******каза: Hi, did you see new skype smiles ? you can download it here www.mafron.xxi.lt
Не съм и не възнамерявам да следвам линка, затова умишлено махнах http:// пред URL.
Калин
QUOTE(алхимик @ Thu May 31 2007, 20:09) [snapback]401359[/snapback]

Някой наясно ли е как да се преборим със следното съобщение (вероятен вирус, знам ли?):
Не съм и не възнамерявам да следвам линка, затова умишлено махнах http:// пред URL.

Проверете настройките на неприкосновеността: Инструменти->Настройки->Поверителност->Неприкосновеност
Въпреки тях има докладвани ситуации, в които пристига СПАМ. worried.png
Все пак бъдете внимателни и не натискайте подобни линкове пратени ви по чата!!!
Приятно използване на Skype! smile.png

//извън темата
хубав ник сте избрал.... wink.png
Калин
Гореща поправка 3.2.0.158
Днес излезе гореща поправка на версията на Skype 3.2!
Изтеглете горещото обновяване.
Вижте и списъка с изменения.
Езиковият файл е обновен (ако има допълнителни редакции ще бъдат публикувани тук от преводачите)!
Новости и подобрения:
* подобряване на „Начален наръчник“
Проблеми, които са известни на разрабочиците за версия 3.2.0.158
* няма

Поправки на грешки/бъгове:
отстранена грешка: грешка 1603 при инсталиране
отстранена грешка: звуковите настройки не се съхраняват под Vista
отстранена грешка: отстранени проблеми с функциите за достъпност при използване на екранни четци
отстранена грешка: забавяне при възпроизвеждане на оповестителни сигнали
отстранена грешка: входящият разговор не се пренасочва към гласовата поща, в случай, че е бил отклонен от потребителя
отстранена грешка: инцидентно заглушаване на микрофона на участниците в конферентен разговор в редки случаи
отстранена грешка: клиентът Skype понякога „забива“ при прекратяване на разговор
отстранена грешка: удостоверяването пред NTLM сървър посредник не работи
отстранена грешка АПИ: вътрешни пренасочвания между приложения (App2App) не работят както се очаква

Желая ви приятно използване на приложението Skype™ ! smile.png

С най-добри пожелания,
Калин Чакъров

Ukime
Едва ли е тук мястото на подобен пост, но все пак - шокиран съм, че не намерих някаква адекватна инстанция, която да да поеме нещата в свои ръце. От много скоро, сред бг потребителите върлува ИСТИНСКА напаст, под формата на обикновен вижуъл бейсик скрипт. В този "сайт" http://antivirus-skype.hit.bg/ може да свалите скрипта, да го пуснете и оттам се започва всичко. Има ли някакъв начин да се изиска от хит.бг информация за ип адреса, от който е качен този вирус и виновниците да бъдат наказани. И има ли български скайп съпорт тим, който да провери дали това е скайп експлойт или такъв на уиндоуса.
zmeYpc
QUOTE(Ukime @ Sat Jun 2 2007, 02:37) [snapback]401860[/snapback]

Едва ли е тук мястото на подобен пост, но все пак - шокиран съм...

Аз не знам колко малоумен трябва да е човек, за да се хване на тази въдица дето я цитирате тук.
Колко мозък трябва да ти е останал (имайки предвид неграмотността на написаното)!?
Шокиран съм и аз. От страницата, която разпространявате, лековерният потребител си изтегля този скрипт, а не нещо друго.
Забележете, че спасението е в ръцете на самите давещи се.
Ако спрете и изтриете програмата, на която сте ползволил да ползва Skype.
Няма да питам защо въобще на някого ще му трябва да зарежда троянски кон, което да дезактивира вирус.

Шокиран съм и аз от ниската култура!
Bonbpnenata
Екстрите не ми работят doh.png Четох, четох... Ама не можах да разбера как да го оправя. Папка Plugin Manager няма, а в папката на Skype в Programs Files има само папка Phone. Искам есктрии sadsmile.png
Калин
QUOTE(Bonbpnenata @ Wed Jun 6 2007, 23:51) [snapback]403455[/snapback]

Екстрите не ми работят doh.png Четох, четох... Ама не можах да разбера как да го оправя. Папка Plugin Manager няма, а в папката на Skype в Programs Files има само папка Phone. Искам есктрии sadsmile.png

Просто инсталирайте диспечера на екстри в Скайп. Най-отдолу в ляво на инсталатора има меню "Настройки". От опциите опциите предоставени там сложете отметка на квадратчето предлагащо инсталирането на диспечера - "Инсталирай Диспечера на екстри в Skype"
След като направите това инсталирайте и следващия път щом стартирате Скайп менюто "Още задачи" ще е активно и ще можете да се възползвате от екстри за Скайп.
Най-добри пожелания,
Калин Чакъров!
toivo.gif
Cvetan
Здравейте ! Имам един проблем със инсталирането на Pamela for Skype . Когато инсталирах Pamela за първи път , skype изведе диалогов прозорец на който не си спомням дословно какво пишеше , но беше свързано с това дали искам въпросната програма да използва Skype . Фактически искаше да дам разрешение на Pamela да използва skype .
Аз незнаех какво трябва да отметна и го оставих така както си е (по подразбиране беше отметнато полето на което пишеше да НЕдавам такова разрешение), но по този начин несвързвам Pamela със Skype .
Сега като стартирам Pamela ми излиза съобщение :

Pamela is not connected to skype . Please check settings in "Skype/Tools/Options/Privacy Settings/Manage other programms access to Skype" and make sure Pamela is allowed to access Skype .
(това го преписах от съобщението)

Аз стартирам Skype . Отивам в : Tools/Options/Privacy Settings , и до тук ! Немога да намеря опцията Manage other programms access to Skype . Моля за помощ . Ако някои знае как се правят тези промени в аплета Privacy settings ще съм му много благодарен да сподели с мен.

П.С. Незнам дали темата е точно за този форум , то само този успях да намеря свързан със Skype .
Калин
QUOTE(Cvetan @ Sun Jun 10 2007, 19:50) [snapback]404705[/snapback]

Здравейте ! Имам един проблем със инсталирането на Pamela for Skype . Когато инсталирах Pamela за първи път , skype изведе диалогов прозорец на който не си спомням дословно какво пишеше , но беше свързано с това дали искам въпросната програма да използва Skype . Фактически искаше да дам разрешение на Pamela да използва skype .
Аз незнаех какво трябва да отметна и го оставих така както си е (по подразбиране беше отметнато полето на което пишеше да НЕдавам такова разрешение), но по този начин несвързвам Pamela със Skype .
Сега като стартирам Pamela ми излиза съобщение :

Pamela is not connected to skype . Please check settings in "Skype/Tools/Options/Privacy Settings/Manage other programms access to Skype" and make sure Pamela is allowed to access Skype .
(това го преписах от съобщението)

Аз стартирам Skype . Отивам в : Tools/Options/Privacy Settings , и до тук ! Немога да намеря опцията Manage other programms access to Skype . Моля за помощ . Ако някои знае как се правят тези промени в аплета Privacy settings ще съм му много благодарен да сподели с мен.

П.С. Незнам дали темата е точно за този форум , то само този успях да намеря свързан със Skype .

На английски: Skype->Tools->Options ->Advanced->Updates->Other things you can do (най-долу)->Manage other programs' access to Skype
На български: Skype->Инструменти->Настройки->Разширени->Обновяване->Свързани задачи (най-долу)->Диспечер на достъпа до Skype от други програми
Най-добри пожелания!
toivo.gif

Милион пъти съм го казвал и пак го казвам. НЕ СЪЗДАВАЙТЕ ОТДЕЛНИ ТЕМИ - ПИШЕТЕ ТУК!!!
Калин
Skype версия 3.5.0.107 БЕТА
На 13.06.2007 излезе 3.5 бетаверсия на Skype!
Изтеглете новата бетаверсия.
Вижте и списъка с изменения.
Езиковият файл е обновен (ако има допълнителни редакции ще бъдат публикувани тук от преводачите)!
Новости и подобрения:
• възможност: автоматично пренабиране
• възможност: пренасочване на разговори
• възможност: индикатори за устройства
• възможност: редактиране на съобщенията в чата
• възможност: частично зареждане на хронологията на чата
• възможност: неприкосновеност на телефонните номера (въведени от потребителя в личния профил)
• възможност: изпращане на списък с абонати от прозореца на чата
• възможност: визуални индикатори за звуков вход / звуков изход в “Настройки”
• възможност: показване на примери за уведомявания / известия в “Настройки”
• възможност: добавяне на езикова поддръжка на латвийски език
• възможност: бутон в клиента за отдел "Хардуер" на магазина на Skype
• изменение: обновяване на Диспечер на екстри до версия 1.2.0.261
• изменение: плавно отваряне и затваряне на категориите в „Настройки“ при смяната им
Проблеми във версия 3.5.0.107, които са известни на разрабочиците
* няма

В момента разработката на Skype 3.5 е в бетастадий. Това ще рече, че все още се разработва и затова използването ѝ се препоръчва само от напреднали потребители

Желая ви приятно използване на приложението Skype™ ! smile.png

Най-добри пожелания,
Калин Чакъров
mushr
Здравейте. Имам проблем със скайп, който не мога да разреша - абонат с които си пиша има инсталирана и работеща уеб камера, но аз не го виждам. Когато отида в настройките и се опитам да разреша видеочат ми излиза следното съобщение:[attachmentid=10097]
Калин
QUOTE(mushr @ Tue Jun 19 2007, 23:36) [snapback]408523[/snapback]

Здравейте. Имам проблем със скайп, който не мога да разреша - абонат с които си пиша има инсталирана и работеща уеб камера, но аз не го виждам. Когато отида в настройките и се опитам да разреша видеочат ми излиза следното съобщение:[attachmentid=10097]

Първото нещо, което забелязвам е, че не сте избрали Вашето видео устройство от падащия списък. Изберете го.
Тази грешка съм я получавал и аз и решението в моя случай винаги е било да прекратя разговора да извадя камерата от компютъра и да я мушна наново (въпреки това все пак проверете за всеки случай да не би камерата наистина да се ползва от друго приложение). Друг вариант в случай, че пак се появи грешката - изваждате камерата, изключвате Skype, избирайки "Изход" като щракнете на иконата в трея, включвате камерата и пускате Skype отново. Би трябвало с това да се реши проблема.
Друго нещо, което забелязах от екрана..... Попринцип на български ли ползвате Skype? Често ли Ви излизат менюта на английски въпреки, че за език на интерфейса е избран български?
Ще Ви бъда благодарен, ако отговорите на тези въпроси smile.png
До скоро! hi.png
nevena.nenova
zdraveite
imam problem- s upalnomoshtiavaneto na novite si priateli v spisaka s abonati.
nikade ne mi izliza saobshtenie da priema saotvetnia abonat i imeto mu v spisaka s abonati postoianno e sas status obmisliasht palnomoshtno i pri dvete strani.
Калин
QUOTE(nevena.nenova @ Wed Jun 20 2007, 15:19) [snapback]408769[/snapback]

здравейте
имам проблем- с упълномощяването на новите си приятели в списъка с абонати.
Никъде не ми излиза съобщение да приема съответния абонат и името му в списъка с абонати постоянно е със статус обмислящ пълномощно и при двете страни.

Известен проблем е, че пълномощните пристигат със закъснение понякога (може да отнеме 1 ден дори). Но все някога пълномощното ще бъде получено.

Благодаря, че си редактирахте статията. Извинете, ако тонът ми е прозвучал груб. smile.png
fintara
А има ли други облици за чат, освен стандартен и ИРК?
nevena.nenova
QUOTE(nevena.nenova @ Wed Jun 20 2007, 13:19) [snapback]408769[/snapback]

здравейте
имам проблем- с упълномощяването на новите си приятели в списъка с абонати.
Никъде не ми излиза съобщение да приема съответния абонат и името му в списъка с абонати постоянно е със статус обмислящ пълномощно и при двете страни.

Калин
QUOTE(fintara @ Thu Jun 21 2007, 10:49) [snapback]409094[/snapback]

А има ли други облици за чат, освен стандартен и ИРК?

Мисля, че не
nevena.nenova
А ако все пак пълномощното не дойде, както е в случая, какво трябва да направя, за да приема дадения контакт?
Калин
QUOTE(nevena.nenova @ Fri Jun 22 2007, 13:15) [snapback]409560[/snapback]

А ако все пак пълномощното не дойде, както е в случая, какво трябва да направя, за да приема дадения контакт?

Колко време е изминало от изпращането на пълномощното? Ако другата страна няма "стриктни" настройки на неприкосновеност пробвайте да пратите пълномощно докато си говорите или пишете - в такъв случай би трябвало да се достави искането.
donkodonkov

Здравейте, имам един проблем , ако можете да ми помогнете в решаването му. Имах регистрация на скайп, но имам син на 9 години, който като си ровил в компютъра взел, че изтрил Скайпа, опитах се да го инсталирам , но въпреки, че изтрих всяка следа от Скайп предварително след инсталация ми показва - грешка 1601 и не иска да го инсталира, какво бих могъл да направя. Предварително благодаря.

Донко Донков
Калин
QUOTE(donkodonkov @ Sat Jun 23 2007, 13:02) [snapback]409897[/snapback]

Здравейте, имам един проблем , ако можете да ми помогнете в решаването му. Имах регистрация на скайп, но имам син на 9 години, който като си ровил в компютъра взел, че изтрил Скайпа, опитах се да го инсталирам , но въпреки, че изтрих всяка следа от Скайп предварително след инсталация ми показва - грешка 1601 и не иска да го инсталира, какво бих могъл да направя. Предварително благодаря.

Донко Донков

На първо търсене не намерих информация за грешка #1601, но беше известен проблем, който причиняваше грешка #1603. Да не би грешката, която получавате да е #1603? Каква версия се опитвате да инсталирате? Какъв е текстът на грешката?
mushr
Здравейте. Известно време ме нямаше и затова чак сега пиша.
1. Аз нямам веб камера, а само отсрешната страна.
2. Менютата ми винаги изглеждат по този начин - ползвам скайп с български интерфейс.
Калин
QUOTE(mushr @ Tue Jun 26 2007, 23:08) [snapback]411298[/snapback]

1. Аз нямам веб камера, а само отсрешната страна.
2. Менютата ми винаги изглеждат по този начин - ползвам скайп с български интерфейс.

Първото нещо, което ми се набива на очи е факта, че ползвате потребителски превод и може би затова имате проблем с менютата. Сменете за момент на вградения превод и вижте дали проблема ще се реши. Ако не, докладвайте обратно тук. Другото нещо, което забелязвам е грешка в самия езиков файл. Първата възможност на опцията "Приемай автоматично видео" е "от всекиго", а не "само от упълномощени" както е на Вашия екран [attachmentid=10184]. Оправете тази грешка (мисля, че е грешка в потребителския превод). Абонатът, който се опитвате да видите може да не е във Вашия списък и това да е причината да не го виждате. За всеки случай изберете: Приемай автоматично видео...-> от всекиго (първата настройка - оправете си грешката в ез. файл) Питайте каква версия ползва другата страна и в случай, че е стара поискайте човека да обнови версията си (в новите версии има доста промени). Опцията "Разреши видеото по Skype" задължително трябва да е отметната и от двете страни. Ако имате този проблем само с един абонат вероятно проблема не е във Вас, а в другата страна. Много пъти е писано в тази тема какви са системните изисквания за видеото. Претърсете по-назад в тази тема за повече информация, ако препоръките по-горе не помогнат.
Това е засега от мен!
До скоро! toivo.gif
zmeYpc
mushr, благодаря, че отделяш време!
Помолих Калин да те пита преди време точно за тези английски редове и разлики в превода, които личат на твоите екрани.
За да си решиш проблема, изпълни това, което препоръчва Калин.

Иначе, ако решиш да ми разкажеш по-подробно за версията си и за превода, който ползваш - напиши ми това в текстово съобщение по Skype. Все пак тревожа се да не се е получило някакво разминаване в официалния превод към версията, с която си. smile.png
Още веднъж благодаря!
mushr
QUOTE(zmeYpc @ Wed Jun 27 2007, 18:53) [snapback]411698[/snapback]

mushr, благодаря, че отделяш време!
Помолих Калин да те пита преди време точно за тези английски редове и разлики в превода, които личат на твоите екрани.
За да си решиш проблема, изпълни това, което препоръчва Калин.

Иначе, ако решиш да ми разкажеш по-подробно за версията си и за превода, който ползваш - напиши ми това в текстово съобщение по Skype. Все пак тревожа се да не се е получило някакво разминаване в официалния превод към версията, с която си. smile.png
Още веднъж благодаря!

Здравей. Пробвах да се свържа по скайп но не успях. Иначе версията ми е 3.2.0.148, а врсията на езиковия файл е 3.2.0.63.
Пробвах всичко което е написал Калин, но отново излиза същото съобщение devil.png
Калин
QUOTE(mushr @ Thu Jun 28 2007, 01:33) [snapback]411825[/snapback]

Здравей. Пробвах да се свържа по скайп но не успях. Иначе версията ми е 3.2.0.148, а врсията на езиковия файл е 3.2.0.63.
Пробвах всичко което е написал Калин, но отново излиза същото съобщение devil.png

Грешката, която получавате в настройките е оправдана. Появява се, защото нямате камера. Въпреки всичко би трябвало да можете да виждате другата страна. Тествах лично като извадих камерата от компютъра си и помолих приятел да ми звънне - виждах го. Пробвайте да обновите до Skype 3.5 БЕТА и вижте дали ще можете да виждате контакта (грешката, която получавате не пречи). За всеки случай махнете отметката пред опцията "Започвай автоматично видео" в настройките на видеото, защото попринцип тази опция за Вас не трябва да е активна - бъг на програмата, за който съобщих на съответните хора. Не отговорихте на въпроса дали това се случва само с един абонат или със всички? В случай, че проблема е на лице само с един контакт значи другата страна трябва да си погледне машината.
zmeYpc
ВАЖНО – моля, не ползвайте стари версии на Skype!

Искам да използвам това, че Калин препоръчва обновяване до 3.5 и да съобщя нещо важно на всички, които ползват Skype, или възнамеряват скоро да започнат да ползват.

ВАЖНО: Бяхме посъветвани да не препоръчваме повече на никого да изтегля стари версии на Skype като начин за отстраняване на проблеми.

Хората със стари версии предизвикват влошаване на качеството на другите, използващи новите версии, и поради това не се препоръчва използването им. След обновяване до най-новите варианти на водещата версия се смята, че хората ще се възползват от новия стандарт в качеството на разговорите в Skype. Повече можете да прочетете в английския блог на компанията – http://share.skype.com/sites/en/2007/06/sound_thinking.html.

Затова под Windows, аз – а и Калин –, препоръчваме на всеки да обнови до най-новите 3.2 или 3.5 бета. Под Mac OS X препоръчваме 2.6.0.148, а под Linux 1.4.0.74.

Освен това нека всички знаят, че старите версии от страницата с изтегляния в зоната за разработчици - https://developer.skype.com/Download/OldVersions са премахнати.
hishnika
Писах на Калин лично съобщение но явно няма да го прочете, пак ще повторя въроса си, може ли да уведомите създателите на скайп за една малка опция а тя е:
След като съм в профила на абоната и натисна на картинкат(снимката) тя да се покаже в реалните и размери ?!?
Калин
QUOTE(hishnika @ Fri Jun 29 2007, 18:44) [snapback]412703[/snapback]

Писах на Калин лично съобщение но явно няма да го прочете, пак ще повторя въроса си, може ли да уведомите създателите на скайп за една малка опция а тя е:
След като съм в профила на абоната и натисна на картинкат(снимката) тя да се покаже в реалните и размери ?!?

Прочетох личното ти съобщение... Извини ме, че не отговорих, но в личен план доста неща ми се натрупаха.worried.png
Ще обсъдя идеята ти със съответните хора, но не мога да ти обещая нищо. Извинявай отново, че не отговорих на съобщението ти - не е било умишлено.
До скоро!
toivo.gif
hishnika
Искам да знаеш че не се сърдя на никого и няма за какво да ми се извиняваш, просто исках идеята да бъде обсъдена, по тази тема съм говорил с много хора и им харесва, затова реших и да пиша
MuXuTo
QUOTE(Калин @ Sat Mar 17 2007, 14:03) [snapback]373045[/snapback]

Затворете Скайп и после го отворете наново. Вписвайте се и се отписвайте няколко пъти. Това би трябвало да реши проблема. Ако обаче няма щастие, значи Скайп има проблеми с връзката с интернет. Проверете дали защитната Ви стена разрешава Скайп. Друг е въпроса, че може интернета на момента да не е добър.
Ако се сетя за други причини ще допълня статията.
Допълнение: Някои абонати може да са в режим "инкогнито" и затова да Ви излиза, че са извън линия, а те дефакто да са там. Щом съобщенията не се предават пробвал ли сте да звъннете да видите какво ще се получи. Ако абонатите са с икона "?" може да са Ви блокирали и ако е така няма как да се свържете с тях.

Извън темата: Не е хубаво да се дава зор. Поне един ден може да се наложи да почакате за да получите отговор. Все пак всеки си има личен живот и не може нон-стоп да гледа форума и да отговаря моментално. Моля, съобразете се малко.

С малко закъснение... добре де с много закъснение ти благодаря wasntme.png,но скайп-а ми ми се оправи за малко и пак така се получи worried.png Пробвах да преинсталирам уиндоуса,но пак не става и всичко там със защитните стени и отписването.Интернет връзката ми не е слаба.Вече се отчаях worried.png
zmeYpc
Каква ЗС ползваш, MuXuTo?
Конфигурация?
Моля в ЛС.

* Какво видях веднъж: компютър с добри показатели (процесор, памет, диск) и ЗС TrendMicro PC-cillin 2007, която ползва модул за филтриране на външния трафик в локалната мрежа, който обаче не се поддава на настройка от потребителя и в същото време при пуснати ЗС (тази) и Skype ту работи, ту не.
Същата ЗС обаче работи със Skype на друга система с Core Duo. Само че машината е расова.
Когато на тази по-старата се спре въпросната ЗС Skype работи нормално.
Това го пиша така, за размисъл.

QUOTE(hishnika @ Fri Jun 29 2007, 18:44) [snapback]412703[/snapback]

...

Добре, но какво разбираш под реални размери?
Нека се уточним.
Всеки аватар в Skype e със следните размери:
96 х 96 пиксела (3,39 х 3,39 см) при разделителна способност от 71,984 точки на инч (или 28,34 точки на сантиметър).
KAMO
Скайпа нещо се скапа и то не само в една мрежа, защото пътувам. И преди чат пат е правил проблеми, но последните няколко седмици нещата загрубяха и по-често е неизползваем, от колкото обратното. Така например когато изпратя съобщение до някого то често не стига веднага, въпреки че човека изглежда, че е онлайн. Ето какво казва Скайп в такъв случай:

Message "цитат" not delivered yet

Понякога съобщението се получава чак на следващия ден.

По същия начин, когато се опитам да звъня на някого, или просто затваря прозореца за обаждане, или казва, че не можел да намери Proxy.

След като се появиха тези проблеми си сложих последната версия и няма промяна. След това си сложих най-новата бета версия и резултата е същия. Имам чувството, че системата им се е претоварила, та се чудя дали ще я оправят или да се изнасям от Скайп.

Имате ли тези проблеми и знаете ли нещо повече по въпроса?
zmeYpc
Абсолютно нормално е съобщение до потребител, който е извън линия да не бъде доставено веднага. То се доставя, когато и двамата сте в мрежата на Skype. Не преди това – такъв е характерът ѝ.
От проблемите, които описвате мисля, че вероятно вашата система не е наред. Или настройките на вашата система. Или конфигурационните файлове на Skype. За да сме съвсем сигурни ето какво да направите:
а) потърсете в тази секция как се изтриват файловете config.xml и shared.xml и следвайте инструкциите.
б) пак там ще намерите указания как да премахнете напълно Skype като запазите своята хронология
Опитайте и вижте дали това не оправя нещата.
loli
Здравейте, искам да попитам за една успуга на скайп, но не съм наясно как да я активирам и дали изобщо я има в моята версия. Става дума...за услугата,която позволява да виждаме когато другия пише и натиска ентер. Доколкото знам се появява нещо като моливче, което показва моментът, в който другия натиска клавишите и моментът, в който натиска ентер съответно. Много ще съм ви благодарна ако ме светнете за какво става въпрос smile.png
Калин
QUOTE(loli @ Sun Jul 8 2007, 19:35) [snapback]415988[/snapback]

Здравейте, искам да попитам за една успуга на скайп, но не съм наясно как да я активирам и дали изобщо я има в моята версия. Става дума...за услугата,която позволява да виждаме когато другия пише и натиска ентер. Доколкото знам се появява нещо като моливче, което показва моментът, в който другия натиска клавишите и моментът, в който натиска ентер съответно. Много ще съм ви благодарна ако ме светнете за какво става въпрос smile.png

Здравейте!
Това е индикатор при писане. Достъпен е както в стабилната 3.2 версия на Skype така и в Skype 3.5 БЕТА. Когато сте с някоя от тези версии функцията е активирана по подразбиране, но в случай, че не виждате моливче над аватара на абоната, с който си пишете отидете на: Инструменти->Настройки->Съобщения и КС->Разширени настройки (в случай, че не сте в такъв режим)->отметнете "Показвай статуса "в момента на писане"
Най-добри пожелания! hi.png
KAMO
QUOTE(zmeYpc @ Sat Jul 7 2007, 19:06) [snapback]415674[/snapback]

Абсолютно нормално е съобщение до потребител, който е извън линия да не бъде доставено веднага. То се доставя, когато и двамата сте в мрежата на Skype. Не преди това – такъв е характерът ѝ.
От проблемите, които описвате мисля, че вероятно вашата система не е наред. Или настройките на вашата система. Или конфигурационните файлове на Skype. За да сме съвсем сигурни ето какво да направите:
а) потърсете в тази секция как се изтриват файловете config.xml и shared.xml и следвайте инструкциите.
б) пак там ще намерите указания как да премахнете напълно Skype като запазите своята хронология
Опитайте и вижте дали това не оправя нещата.

Изрично съм споменал, че става дума за потребители които не са извън линия. Освен това подобни проблеми имат и други мои познати, така че е малко вероятно точно моята система да не е наред. Всъщност не само познати. Ето тук например се споменава за същото нещо.

Калин
QUOTE(KAMO @ Mon Jul 9 2007, 11:56) [snapback]416199[/snapback]

Изрично съм споменал, че става дума за потребители които не са извън линия. Освен това подобни проблеми имат и други мои познати, така че е малко вероятно точно моята система да не е наред. Всъщност не само познати. Ето тук например се споменава за същото нещо.

Ще се намеся и аз. Skype има проблеми със статусите, доставянето на съобщенията и пълномощните. Заставам напълно зад тези мои думи. Доста хора (от английския форум) са се оплаквали от този проблем. На всеки се е случвало по време на чат съобщение да не се достави. Понякога, ако звъннете на този абонат, който не е получил съобщението проблема се решава и съобщението се доставя (имало е отзиви, че това не винаги помага). Възможно е статуса на абоната, на който сте решил да пишете да е грешен (има такива оплаквания също) и щом пратите съобщение то не се доставя и чак след секунди този абонат минава "извън линия". Аз също съм имал проблеми със чат съобщенията макар и много рядко да се е случвало.
Съгласен съм с г-н Филипов, че проблема може да е по-скоро във Вас при положение, че това Ви се случва толкова често.
Това, което работещи за Skype препоръчват при такива случаи е да проверите настройките на вашата защитна стена. Пробвайте да решите проблема и като изтриете файловете shared.xml и config.xml (потърсете назад в тази тема за информация как да го направите). Състоянието на интернет връзката Ви може също да е проблем. Погледнете и настройките в Skype все пак. Отидете на: Инструменти->Настройки->Разширени->Свързване, и ако е нужно конфигурирайте настройките.
До скоро! hi.png
Alexander_BG
Здравейте! Искам да ви попитам как да си изтрия Skype профила?
Благодаря ви предварително!
Калин
QUOTE(Alexander_BG @ Tue Jul 17 2007, 20:11) [snapback]419344[/snapback]

Здравейте! Искам да ви попитам как да си изтрия Skype профила?
Благодаря ви предварително!

В случай, че искате да изтриете Скайп име от падащия списък при вписване направете следното:
  • 1. В лентата на Windows Explorer или на Internet Explorer въведете кода %AppData%\Skype\
  • 2. Изтрийте папката с името отговарящо на същото Скайп име, което искате да изтриете от падащия списък
В случай, че желаете да премахнете Ваше Скайп име от системата, трябва да знаете следното:

Само в изключителни случаи Skype Technologies S.A. могат да премахнат профила Ви от системата, без гаранции, че те наистина ще се ангажират да го направят за всеки отделен случай!
Ето и пълното изявление:

Какви са правата Ви и как да се свържете със Skype?

Ако желаете да упражните своето право да прегледате, поправите, допълните или премахнете Вашите лични данни, моля, свържете се със Skype на delete@skype.com. В разумен срок и след проверка на Вашата самоличност, Skype ще удовлетвори Вашето искане, при условие, че изпълнявайки това Ваше искане, Skype няма да наруши приложимото право.

До скоро и успех! toivo.gif
Alexander_BG
QUOTE(Калин @ Tue Jul 17 2007, 20:17) [snapback]419389[/snapback]

В случай, че искате да изтриете Скайп име от падащия списък при вписване направете следното:
  • 1. В лентата на Windows Explorer или на Internet Explorer въведете кода %AppData%\Skype\
  • 2. Изтрийте папката с името отговарящо на същото Скайп име, което искате да изтриете от падащия списък
В случай, че желаете да премахнете Ваше Скайп име от системата, трябва да знаете следното:

Само в изключителни случаи Skype Technologies S.A. могат да премахнат профила Ви от системата, без гаранции, че те наистина ще се ангажират да го направят за всеки отделен случай!
Ето и пълното изявление:

Какви са правата Ви и как да се свържете със Skype?

Ако желаете да упражните своето право да прегледате, поправите, допълните или премахнете Вашите лични данни, моля, свържете се със Skype на delete@skype.com. В разумен срок и след проверка на Вашата самоличност, Skype ще удовлетвори Вашето искане, при условие, че изпълнявайки това Ваше искане, Skype няма да наруши приложимото право.

До скоро и успех! toivo.gif

Благодаря Ви за изчерпателната информация! Поздрави!
Александър
Калин
Инсталационна грешка 1603

В някои случаи при опит да обновите Skype от по-стара версия към 3.2 или по-нова е възможно да бъде изведена грешка: The Older version of Skype 3.2 cannot be removed. Please contact your technical Support Group.

Грешката 1603 възниква по време на процеса на деинсталация на предишната версия на Skype, в случай че Skype не е в състояние да намери файла PluginManager.msi в кеш паметта на вашата система.

Следният материал ще помогне единствено в случай, че разполагате с инсталиран Диспечер на Екстри в Skype и сте изтрили файла от кеш паметта.

Екрани на проблема:

Click to view attachment

Click to view attachment

За да избегнете проблема, трябва да премахнете Диспечера на Екстри, използвайки помощната програма на Майкрософт Windows Installer CleanUp Utility

Просто следвайте стъпките по-долу, за да можете да обновите Skype.

* Изтеглете и инсталирайте помощната програма на Майкрософт Windows Installer CleanUp Utility от http://support.microsoft.com/kb/290301

Click to view attachment

* Изпълнете помощната програма и премахнете Skype Plugin Manager

Click to view attachment

* Изтрийте папката Plugin Manager ръчно. Обикновено се намира в: C:\Program Files\Skype

Click to view attachment

* Инсталирайте обновената версия на Skype

Автор: Raul Liive
Превод: Калин Чакъров
Редактор: Габриела Каменова
Препратка към същата информация на английски:
http://forum.skype.com/index.php?s=&sh...st&p=394482

Специални благодарности на Габриела Каменова!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.