Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
jerry_pich
Преди да си го преинссталирам бях намерил някакъв драивер с който ставаше но сега е проблема че немога да го намеря, глупав съм че не го запаметих на пц-то. Знам само че има Ако някой знае какъв е кажете плс.
zmeYpc
Искам да помоля всички, които търсят помощ, описват грешка и пр. неща да включват номера на версията на Skype (Помощ > За Skype)
Във вашия случай с Windows 2003 Server това означава модел и производител на камерата.

Първото нещо, което трябва да пуснете на тази ОС е DirectX. По подразбиране тази система идва без включена поддръжка на DirectX. Ето ви кратко картинно ръководство как се прави това.
Сетне трябва да намерите начин (ако копието ви е легално) да обновите ОС и DirectX до версията, необходима за правилна работа на Skype, а именно DirectX 9.0c.
Ето ви СП2 за Windows 2003 Server и февруарското обновяване от т.г. на DirectX.
Имайте предвид, че веднъж след като обновите DirectX до версия 9.0c не е възможно да го премахнете, нито да се върнете към по-стара негова версия, освен при пълно преинсталиране на ОС!
И чак тогава идва моделът на камерата и нейните драйвери.
Моля да ги напишете тук, за да проверя дали има нещо писано за този модел.
vesi_izo
Здравейте
Компютъра ми е ХР, купих си камера, за да я ползвам по Скайп, но имам проблем. Инсталирах камерата, пробвах я на Скайп теста, аз се виждам. Но при разговор, като пусна видеото Скайпва зацепва и ми изписва следното съобщение.
http://images14.snimka.bg/002543383.jpg

Ако някой може да ми обясни какво трябва да направя, за да си оправя видеото, ще му бъда много благодарна handshake.png

Цитирах си поста от темата, която бях пуснала. Версията ми на Скайп е 2.0.0.81. Камерата е Trust WB - 1400 T
Калин
QUOTE(vesi_izo @ Mon Apr 2 2007, 09:03) [snapback]378975[/snapback]

Здравейте
Компютъра ми е ХР, купих си камера, за да я ползвам по Скайп, но имам проблем. Инсталирах камерата, пробвах я на Скайп теста, аз се виждам. Но при разговор, като пусна видеото Скайпва зацепва и ми изписва следното съобщение.
http://images14.snimka.bg/002543383.jpg

Ако някой може да ми обясни какво трябва да направя, за да си оправя видеото, ще му бъда много благодарна handshake.png

Цитирах си поста от темата, която бях пуснала. Версията ми на Скайп е 2.0.0.81. Камерата е Trust WB - 1400 T

Първото нещо, което мога да кажа е, че версията Ви на Скайп е ужасно стара (една от първите с видео). Обновете до най-новата стабилна. Проверете да не би да имате проблеми с някой драйвер като погледнете в "Диспечер на устройствата на Windows". Погледнете за евентуални проблеми и като напишете "dxdiag" в "Изпълнение" на менюто "Старт". Можете също да погледнете по назад в тази тема - има подобни дискусии, които могат да помогнат.
Лично на мен ми се струва, че имате проблем с операционната система, а не в Скайп.
ДОПЪЛНЕНИЕ: може камерата да е инсталирана с други права и в текущия Ви профил тя да няма точно тях за достъп до уст-вото. Прегледайте и правата на профила в ОС, който ползвате. Проверете и за нови драйвери на камерата. Деинсталирайте камерата и я инсталирайте на чисто с нови драйвери (ако има такива налични). Както казах и по-горе в поста си - проверете всички драйвери и обновете Скайп версията си! smile.png
Докладвайте обратно резултатите.
Успех! toivo.gif
Калин
С този мой пост искам да съобщя важна информация за хронологията и да дам няколко полезни съвети. smile.png
Първо трябва да знаете, че хронологията не се пази вечно. Конкретно за чат сесиите: отметнатите чатове се пазят 6 месеца, а чатовете без тематична отметка 3 месеца. Прегледайте няколко страници назад за информация отностно как сами можете да си съхраните хронологията.
Друго важно, на което искам да обърна внимание:
Преди да пишете, моля, прегледайте темата за отговор на ваш вече задаван въпрос. Темата към момента е доста голяма и няма смисъл излишно да я правим още по-голяма.
Пишете ТУК!!! НЕ СЪЗДАВАЙТЕ ОТДЕЛНИ ТЕМИ!!! Не е удобно да пиша на модераторите през няколко дена и то за едно и също нещо.
Не се връщайте към прекалено стара версия на клиента, освен ако знаете какво правите и предварително сте застраховали важна информация от загуба.

Желая на всички приятно използване на приложението Skype™!
hi.png

Калин Чакъров
jerry_pich
zmeYpc Аз веднъж взех на заем една камера за да пробвам версията на скъпа беше 3.0 Пробвах но нестана после пробвах да вида да нее заради камерата нещо и я тествах на Рhotoimpress и си работеще. както и да е върнах камерата сега бях си инсталирал 3.1 и пак пробвах с един приятел който има камера да вида дали ще мога да го виждам Включва си камерата но няма нищо дори неми се появява черно прозорче на което да се вижда картината.
zmeYpc
QUOTE(jerry_pich @ Tue Apr 3 2007, 09:13) [snapback]379413[/snapback]

zmeYpc Аз веднъж взех на заем една камера за да пробвам версията на скъпа беше 3.0 Пробвах но нестана после пробвах да вида да нее заради камерата нещо и я тествах на Рhotoimpress и си работеще. както и да е върнах камерата сега бях си инсталирал 3.1 и пак пробвах с един приятел който има камера да вида дали ще мога да го виждам Включва си камерата но няма нищо дори неми се появява черно прозорче на което да се вижда картината.

-- skype ползва directx 9.0c
-- на тази ОС директа е изключен по подразбиране. дадох, каквото се искаше от мен като четива за размисъл.
-- това дали камерата работи другаде или не няма никакво отношение към Skype.
-- първо изпълнете нещата, които препоръчах.
-- трябва и без видеоразговор да сте в състояние да пробвате камерата от Настройки > Видео. Ако не става има 4 причини:
1. ОС
2. инсталация на Skype
3. версия и състояние на directx 9.0c
4. драйвери на конкретното видеоустройство.

Ако нещо не работи се върнете пак към тези 4 пункта.
mitaka
Имам проблем с Skype.Имам версия 2.0 и когато искам да я update новата версия се инсталва и след това при пускането минават около 30 секунди и ми дава Skype.Take a deep breath has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.Ако някой знае решение на проблема да пише.
Калин
QUOTE(mitaka @ Sat Apr 7 2007, 22:05) [snapback]380943[/snapback]

Имам проблем с Skype.Имам версия 2.0 и когато искам да я update новата версия се инсталва и след това при пускането минават около 30 секунди и ми дава Skype.Take a deep breath has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.Ако някой знае решение на проблема да пише.

Моля, прегледайте пост 372 пост 373 пост 374 пост 375 пост 378 пост 379 пост 380 пост 381 от тази тема. Проблема, който е имал потребителя е същия и да се надяваме, че решението предоставено там ще помогне и на Вас. Ако има проблеми пишете. smile.png
Успех! toivo.gif
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 3.2.0.63 (Windows)
Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file
ПИБ не е обратно съвместим с всички версии 2.0, 2.5, 2.6 и 3.0 за Windows!
Изтеглете Skype™ 3.2.0.63 за Windows
Изтеглете БИЗНЕСВЕРСИЯ на Skype™ 3.1.32.152 за Windows
Списък с изменения (на английски)

Бележка от преводачите
ПРЕНАРЕЖДАНЕ!
Едва ли мога да изброя огромните редакционни промени, които настъпиха! Затова искаме да благодарим на Александър Сандев, Асен Николов, Габриела Каменова, Калин Чакъров, Николай Танков, Павлина Върбанова и Христо Тепавичаров. Всеки от тях има своя съществен принос, за да използвате Skype на български!
Ще се радваме, ако и други имат желание да се включат.
Текущият вариант включва и низове след .63, така че ще е по-дълго актуален.
Ще опитам в отделна статия да опиша новостите в 3.2, за да не става този текст прекалено дълъг.
В едно изречение: по-качествен звук, по-добра съвместимост и по-удобно подредени менютата.
Може и да ви направи впечатление малко суровият вид на 3.2.0.63, но това се дължи вероятно на краткото време, за което бе направена.

Специални благодарности!
На Калин Чакъров за грижата му за българската тема и помощта, която дава на потребителите! smile.png

ПИБ за Диспечер на екстри в Skype™ 1.1.0.246
Разархивирайте и копирайте skypePM_BGR.mls в \Program Files\Skype\Plugin Manager\MLS.
Ако желаете запазете на друго място стария файл. Добре е да направите това при спрян skype.png. Или поне спрете Диспечера. smile.png
С вашата подкрепа се надявам скоро и този превод да бъде включен като официален.

Skype™ всички версии
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version
ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЗИКОВ ФАЙЛ И ШАБЛОН НА ЧАТА
CODE
А. Изтеглете и разархивирайте езиковия файл и шаблона на чата:
1. bulgarian_skype_win_3.2.0.63_zmeypc_4.5S.lang -- български езиков файл.
2. im.zip (im.tpl) -- Хронология на чата в. 1.1 -- български шаблон.
Б. Разархивирайте im.zip. Копирайте и/или преместете двата файла в: C:\Program Files\Skype\Phone <или там, където сте инсталирали Skype™>.
В. Стартирайте Skype™ и заредете езиковия файл: Tools->Change Language->Load Skype Language File…
Готово!

Забележка: Шаблонът ще се активира автоматично. Не e необходимо да правите нищо. Ако искате да върнете Хронологията на чата на английски, просто преместете im.tpl в друга папка.
НОВА ЗАБЕЛЕЖКА: Шаблонът все още се ползва, макар командата в контекстното менюто да е премахната. За да видите цялата хронология на чата с даден абонат в тази версия отворете прозорец за чат с него и въведете командата /htmlinfo.

на Skype Limited.
=
Авторски права върху превода на български
© ArsLet typographers, 2004-2007. Всички права запазени!
Превод и поддръжка © Николина Филипова, Николай Филипов
Калин
Аз ще пусна условията за успешно и безпроблемно активиране на новия превод на диспечера на екстри. smile.png
Ето какво трябва да направите:
  1. отидете до: C:\Program Files\Skype (стадартен инсталационен път)
  2. щракнете с десен бутон върху папката Plugin Manager
  3. изберете "Свойства" и най-отдолу на появилия се прозорец, където пише "Атрибути" махнете маркировката пред "Само за четене"
  4. ще бъдете запитани "Искате ли да приложите тази промяна само за Тази папка, или да я приложите за всички подпапки и файлове?" - отметнете "Приложи промените за Тази папка, подпапките и файлове"
  5. Потвърдете с "ОК"
  6. Сменете за момент езика на Скайп клиента от Български на Руски и ЗАТВОРЕТЕ Скайп (задължително затворете приложението преди замяната на файловете!!!)
  7. отворете подпапката "MLS" намираща се в папката "Plugin Manager" - там намерeте и изтрийте файла "skypePM_BGR.mls"
  8. в същата подпапка поставете новия "skypePM_BGR.mls", който сте получили от изтегления архив публикуван с пост 510 от тази тема и създаден от г-н Филипов
  9. Отворете наново Скайп - сменете езика на клиента от Руски на Български (задължително ползвайте вградения Български език - с потребителски преводи диспечера няма да се преведе!!!)
Готово! Ако сте следвали стриктно стъпките по-горе като отворите диспечера на екстри той ще бъде с предоставения актуален превод.
Пожелавам на всички приятно и безпроблемно използване на Скайп! smile.png
До скоро! toivo.gif
ivan68
[здравейте аз отдавна си ползвам скайпчето и е перфектно и венаги си инсталвам последните бети.Сега искам да попитам има ли възможност да си виждам историята на чата през интернет от сайта на скаип?
Калин
QUOTE(ivan68 @ Tue Apr 10 2007, 11:13) [snapback]381634[/snapback]

[здравейте аз отдавна си ползвам скайпчето и е перфектно и венаги си инсталвам последните бети.Сега искам да попитам има ли възможност да си виждам историята на чата през интернет от сайта на скаип?

Хронологията на чата се пази на компютъра на потребителя. Към момента такава възможност няма. Ако влезете в интернет Скайп акаунта си от там можете да видите проведените разговори за даден месец, цената на разговорите, покупки (Скайп кредит, рингтонове, аватари...) и евентуални промоции. Всичко това може да видите освен като се впишете в старинацата на Скайп и от самия Скайп клиент (за да се възползвате от тази функция трябва да разполагате със Скайп 3.2 БЕТА. Просто идете на: Профил>Покажи профила. Ако използвате тази функция за пръв път, ще Ви се наложи да въведете Скайп паролата си (след като сте влезли в акаунта си от клиента можете да нагласите настройките така, че за в бъдеще, когато искате да преглеждате профила си от клиента да не Ви се налага да въвеждате парола.)
Приятно използване на Скайп! smile.png
Всичко добро! hi.png
atisandev
ОС: WinXP Home Español (НЕ „кирилизиран“ по всичките приоми на инжИнера: програмите, които не са кодирани в единния код се считат за испански, защото инак системата става нестабилна).
skype.png : 3.1.0.152 (Български език, разбира се)

Здравейте,

Намерих следната грешка. Отварям прозорец за чат с някой приятел от списъка. Преди да съм започнал да пиша поставям мишката над полето за писане и излиза малко балонче с маймунки. Ето така:
http://sandev.net/alexander/mystuff/skype/...roblemSkype.png

Предполагам, че е грешка в кодирането. Нещо, изглежда, не е било кодирано в единния код (Уникод). На никого не му прави впечатление, защото повечето хора там сте с английски Windows-и, настроени според инструкциите на инжИнера, нали така?

Поздрави,
Александър Сандев
zmeYpc
QUOTE(atisandev @ Wed Apr 11 2007, 01:20) [snapback]381926[/snapback]

...Преди да съм започнал да пиша поставям мишката над полето за писане и излиза малко балонче с маймунки. Ето така:
http://sandev.net/alexander/mystuff/skype/...roblemSkype.png

Предполагам, че е грешка в кодирането.

Благодаря ти, Сашо!
Проблемът е в кодирането. Нямам възможност да възпроизведа средата при мен. Интересува ме има ли други подсказки, команди, елементи в менюта, надписи на бутони и пр., които не излизат?
Ако си инсталирал Skype първоначално на български ме интересува дали подсказката към прекия път на работния плот е на български, или пак става на маймуница? Важно е при първото инсталиране в системата да си избрал български в инсталатора, иначе се проявява само след пълно премахване и повторно инсталиране. Ако не се сещаш няма проблем.
Ще ползвам екрана ти, за да докладвам грешка.
Поздрави сърдечни,
Ники
ogibo
QUOTE(zmeYpc @ Mon Apr 9 2007, 21:42) [snapback]381541[/snapback]

Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file

Page Not Found
Само при мен ли е така?
Калин
QUOTE(ogibo @ Wed Apr 11 2007, 23:56) [snapback]382296[/snapback]

Page Not Found
Само при мен ли е така?

Изтеглете прикачения архив към поста и като разархивирате ще намерите езиковия файл и превода на диспечера. smile.png
zmeYpc
QUOTE(ogibo @ Wed Apr 11 2007, 23:56) [snapback]382296[/snapback]

Page Not Found

Извини ме, объркал съм синтаксиса blush.png Вече е оправен.
Благодаря и на Калин!
Впрочем, ПИБ е по-нов от включения в излязлата публична бета. Преводът на Диспечера също.
Установихме две синтактични грешки. Ще обновя ресурса, а през почивните дни ще пусна материал за новостите в 3.2 както обещах.
XRS
Да попитам как да си направя подписа във Skype , да се сменят думите (примерно 3-4 думи и се сменят 1 след друга). Един приятел си го е направил така , но не ми казва как . Под подпис имам в предвид там до аватара където може да пишеш разни работи , не в самият профил ... Моля кажете.
zmeYpc
QUOTE(XRS @ Thu Apr 12 2007, 23:53) [snapback]382685[/snapback]

Да попитам как да си направя подписа във Skype , да се сменят думите (примерно 3-4 думи и се сменят 1 след друга). Един приятел си го е направил така , но не ми казва как . Под подпис имам в предвид там до аватара където може да пишеш разни работи , не в самият профил ... Моля кажете.

Доколкото разбирам „там до аватара“ smile.png това трябва да е полето за настроение?

Мисля, че вече има подобни услуги и/или екстри. Но лично аз не съм ползвал и нямам под ръка.
1. Проверете в Диспечра на екстри
2. Прегледайте и галерията с екстри в сайта на Skype

Все пак е възможно и да се ползва отделно приложение. Спомням си преди година и повече аз ползвах едно холандско приложение, което позволяваше да ми се показва подписа
XRS
Значи свалих си тази екстра Mood changer ( незнам дали тя е за полето за настроение) и сега как да я пусна ,защото давам "Отвори" и нищо нестава ?!
XRS
Сега се сетих , че снощи ми излезна 1 прозорче ,в което имаше запитване дали Skype да ползва дадена екстра и аз дадох отметката на "не..." и сега незнам как да го отворя да го променя.
zBoost
Долу в ляво, до статуса ти има иконка с 2 стрелки. Кликни там и промени plugin-а, така че skype да го може да го използва.
XRS
zBoost мерси ,но и това не помогна. Пак не ми излиза Mood changera
Калин
QUOTE(XRS @ Fri Apr 13 2007, 17:05) [snapback]382921[/snapback]

zBoost мерси ,но и това не помогна. Пак не ми излиза Mood changera

Днес го изтеглих и го пробвах. След като го изтеглиш от диспечера той стартирва в системния жлеб - кликни на иконата му с десен бутон на мишката и дай на "Show". Така ще ти се покаже, но друг е въпроса, че явно си му отказъл достъп до Skype API. Ще повторя това, което каза zBoost по по-различен начин. Във Скайп иди на следното място и се увери, че на екстрата е разрешен достъп до Skype API (според мен за да не работи правилно е забранен достъпа до API): Инструменти>Настройки>Поверителност и най-отдолу на прозореца под "Свързани задачи" ще намериш "Диспечер на достъпа до Skype от други програми". Там в малък прозорец би трябвало да ти се появи "Mood changer" и информация за него. В дясно на този малък прозорец има два бутона "Промени" и "Премахни". В този случай щракни на "Промени" и ще ти излезе диалог, дали да позволиш достъп на екстрата до Skype API. Естествено, отговори с "Позволи да ползва Skype".
Това подробно обяснение би трябвало да реши проблема. smile.png
Успех!
XRS
Направих го и като го стартирам ми излиза вероСее и после незнам какво да правя , при теб става ли това със сменящите се думи ?
Калин
QUOTE(XRS @ Fri Apr 13 2007, 20:22) [snapback]383047[/snapback]

Направих го и като го стартирам ми излиза вероСее и после незнам какво да правя , при теб става ли това със сменящите се думи ?

Аз това чудо го инсталирах само да го вида. Друг е въпроса, че може да не работи въобще (на мен ми смени настроението, обаче аз не съм гледал да го глася да се сменят думите). Извинявай, тук вече не мога да помогна - най-добре е да се пита разработчикът на тази екстра. Или защо не принудиш този твой приятел да ти помогне. Толкова ли е фатално за него, че и твоето настроение ще е оригинално?!!!
XRS
Еми сигурно иска да е единсвен ... worried.png
Калин
QUOTE(XRS @ Fri Apr 13 2007, 20:33) [snapback]383051[/snapback]

Може би не правя нещо както трябва sadsmile.png . Ако не досаждам и ако нямаш работа би ли ми обяснил какво да направя от-до , в смисъл как се сваля , и от къде се пуска , защото никъде не ми излиза ,че я имам тази програма (Mood changer)

Пиши ми по Скайп. smile.png
metodi_1912
Имам един въпрос, сложил съм си web страница, gsm номер но на дргугите не се появява. Как мога да го оправа, помогнете
Калин
QUOTE(metodi_1912 @ Fri Apr 13 2007, 23:34) [snapback]383100[/snapback]

Имам един въпрос, сложил съм си web страница, gsm номер но на дргугите не се появява. Как мога да го оправа, помогнете

Моля, прегледайте пост 417 пост 418 пост 420 и пост 421 от тази тема за повече информация. smile.png
metodi_1912
ако махна рожденната дата ще се оправи ли ?
Калин
QUOTE(metodi_1912 @ Sat Apr 14 2007, 09:30) [snapback]383190[/snapback]

ако махна рожденната дата ще се оправи ли ?

Временно премахнах рожденната си дата и абонатите ми виждаха моя мобилен номер и уеб страницата. smile.png Би трябвало и при Вас да се получи - пробвайте. wink.png
Успех! toivo.gif
zBoost
Малка неточност в превода на инсталатора. 3.2.0.82, MSI
zmeYpc
QUOTE(zBoost @ Sat Apr 14 2007, 23:44) [snapback]383383[/snapback]

Малка неточност в превода на инсталатора. 3.2.0.82, MSI
Благодаря! Проблемът е известен и даже е оправен (в следващите версии)! smile.png Причина: в момента се преминава от Inno Setup към Microsoft Installer.
S-Jay
Имам проблем със Скайп, ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен. Значи като си напиша потребителското име и паролата и като дам вход ми зарежда и ме изхвърля от Skype. Не знам защо. И потребителското име и паролата са верни.

--
wait.png
Edited by moderator : Please write correctly. Using roman characters when writing in bulgarian is not recommended at all, and texts will be edited. Respect the language! smile.png

Редактирано от модератор : Моля, пишете коректно. Използването на латиница, когато пишете във темата не е никак препоръчително и следователно текстовете ще бъдат редактирвани. Уважавайте езика! smile.png
atisandev
Вижте прикачения файл.
Калин
QUOTE(S-Jay @ Mon Apr 16 2007, 11:19) [snapback]383826[/snapback]

imam problem sas skype ako nqkoi moje da mi pomogne 6te sam mu mn blagodaren

zna4i kato si napi6a user name i parola i kato dam vhod
mi zarejda i me izhvyrlq ot skype neznam za6to i username-to i parolata sa verni

За момента няма да взема отношение. Моля, редактирайте си статията. Тук не е прието да се пише на латиница!!! В случай, че не редактирате статията си ще помоля модератор да я изтрие.

Допълнение: статията все още не е редактирана.Говорено е с модератор и евентуално, ако статията не си я редактирате Вие модератора ще го направи.

Към всички: пишете на кирилица!!!!
zaqdliweca
здравейте и от мен.преди седмица преинсталирах уина си и странно защо скайпа започна да ми прави проблем!когато започна да говоря с някой,компютъра ми се рестартира и ми излиза следното сьобщение:the system has recovered from a serios error

някой да има напредстава какво иска да каже автора с това си изречение?

преинсталирах програмата,сложих и по-стара версия,но резултата бе нулев.
Калин
QUOTE(zaqdliweca @ Thu Apr 19 2007, 17:36) [snapback]384988[/snapback]

здравейте и от мен.преди седмица преинсталирах уина си и странно защо скайпа започна да ми прави проблем!когато започна да говоря с някой,компютъра ми се рестартира и ми излиза следното сьобщение:the system has recovered from a serios error

някой да има напредстава какво иска да каже автора с това си изречение?

преинсталирах програмата,сложих и по-стара версия,но резултата бе нулев.

Съобщението, което казвате, че се появява означава, че системата се е възстановила от СЕРИОЗНА грешка. Не мисля, че Скайп е виновен. По-скоро имате някакъв проблем с ОС предизвикан от настъпила скорощна промяна. Вижте какво сте променяли и се опитайте да разберете от къде идва проблема. (може да пробвате да използвате System Restore, за да възстановите системата до по-ранен стадий, но за целта трябва да знаете от кога точно е започнал проблема) Силно се съмнявам, че е от Скайп. Лично никога не съм имал такъв проблем и не съм срещал Skype потребители с този проблем, нито съм чел информация за ситуациите на появяване на тази грешка. Това е, което мога аз да кажа по въпроса. speechless.png
Пробвайте да потърсите в сайта на Майкрософт за информация относно ситуациите, в които се появява грешката и евентуални решения.
_BAD_BOY_
предполагам че това е бъг на версия 3.1.0.152 http://img48.imageshack.us/my.php?image=10...01084107tk1.jpg
Калин
QUOTE(_BAD_BOY_ @ Fri Apr 20 2007, 17:54) [snapback]385413[/snapback]

предполагам че това е бъг на версия 3.1.0.152 http://img48.imageshack.us/my.php?image=10...01084107tk1.jpg

Извинете, прегледах екрана, но не забелязах нищо нередно. Бихте ли казъл къде точно е проблема и как се възпроизвежда?
Благодаря предварително! smile.png
Калин
10 неща, които може би не знаете за Skype

1. В повечето случаи нова версия на Skype излиза всяка седмица в Сряда. Ако искате да сте сигурен, че разполагате с най-новите и най-страхотни функционалности на Skype, проверявайте седмично тук, за да видите каква версия е достъпна:

http://www.skype.com/download/

2. Ако сте смел, предприемчив, БЕТА версиите ви харесват и желаете да видите някоя от новите функционалности, които скоро ще са публични, можете да проверите тук какви версии се предлагат на потребителите като БЕТА:

http://share.skype.com/sites/en/skype_beta_and_new_releases/

3. Ако разполагате с Гласова поща в Skype и се обадите по Skype на някой, който НЯМА гласова поща, можете да изпратите гласово съобщение на абоната, като щракнете с десен бутон върху профила му във вашия списък с абонати и изберете "Изпрати гласово съобщение". Това може да бъде сторено дори и без да звъните на абоната. Много хора си мислят, че когато закупят Гласова поща в Skype, услугата им позволява само да получават гласови съобщения, а всъщност можете да изпращате гласови съобщения на други Skype потребители, дори те да не разполагат с Гласова поща в Skype.

4. Екстри за Skype. В главния прозорец на Skype щракнете върху Инструменти -> Още задачи -> Поръчай още екстри. Може да се изненадате колко много програми/плъгини има за Skype.

5. Публични чатове. В главния прозорец на Skype щракнете върху Чат -> Започване на публичен чат. Разликата между този тип чат и стандартния е, че можете да популяризирате публичния чат, поставяйки препратки във вашите уебстраници и и-мейли., както и че можете да контролирате кой да се присъединява и кой да пише в чата.

6. Добавяне на препратки към вашите уебстраници и и-мейли
Лесен начин да направите това:

http://www.skype.com/share/buttons/

Линк за напреднали:
http://www.skype.com/share/buttons/advanced.html

7. Skype Prime (Скайп Прайм). Пакет за услуги по телефона с добавена стойност. Да, вече можете да таксувате хората на минута или еднократно, за да се възползват от знанията, съветите или услугите ви. В главния прозорец на Skype щракнете върху Профил -> Услуги с добавена стойност…, за да се регистрате и да започнете (услугата понастоящем не може да се използва в България, но е достъпна от други страни).

8. Skype Find (Скайп Файнд). Безплатен указател, създаван ежедневно от потребителите на Skype. Позволява ви да добавяте фирми, места и адреси (ресторант, пицария и др.), от които мислите, че хората ще се заинтересуват. Просто щракнете по прегратката "Указател" (SkypeFind) в главния прозорец на клиента.

9. Вашето съобщение за “настроение” поддържа HTML препратки. В случай че някъде имате уебстраница, можете да добавите препратка към нея, за да могат останалите да получат допълнителна информация за вас, при условие че сте в списъка им с абонати. Тази информация можете да добавите и към профила си.

10. От време на време Skype подарява безплатни минути. Може би разполагате с такива. Единият от начините да разберете е да посетите:

http://skype.com

и да се впишете в страницата с вашето потребителско име и парола.

Това бяха само някои от нещата, които не знаехте за Скайп, а може би – за които вече сте знаел.

Автор: TheUberOverLord
Превод: Калин Чакъров
Редактори: Николай Филипов и Габриела Каменова
Препратка към същата информация на английски: http://forum.skype.com/index.php?s=&sh...st&p=372603

Специални благодарности!
Аз, Калин Чакъров, искам да благодаря на редакторите на тази информация за помощта, която ми оказаха! Благодаря ви отново!
_BAD_BOY_
QUOTE(Калин @ Fri Apr 20 2007, 17:50) [snapback]385451[/snapback]

Извинете, прегледах екрана, но не забелязах нищо нередно. Бихте ли казъл къде точно е проблема и как се възпроизвежда?
Благодаря предварително! smile.png

еми понякога като си пиша с приятелите ми и ми исчезва онова прозорче кадето пиша bigsmile.png
Калин
QUOTE(_BAD_BOY_ @ Mon Apr 23 2007, 17:33) [snapback]386218[/snapback]

еми понякога като си пиша с приятелите ми и ми исчезва онова прозорче кадето пиша bigsmile.png

Явно не съм гледал достатъчно внимателно! blush.png
Пробвай до обновиш до Скайп 3.2 БЕТА и виж дали проблема пак ще се появи.
Между другото докладването на бъгове попринцип е работа на Ники - не моя! smile.png tongueout.png

QUOTE(S-Jay @ Mon Apr 16 2007, 11:19) [snapback]383826[/snapback]

Имам проблем със Скайп, ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен. Значи като си напиша потребителското име и паролата и като дам вход ми зарежда и ме изхвърля от Skype. Не знам защо. И потребителското име и паролата са верни.

--
wait.png
Edited by moderator : Please write correctly. Using roman characters when writing in bulgarian is not recommended at all, and texts will be edited. Respect the language! smile.png

Редактирано от модератор : Моля, пишете коректно. Използването на латиница, когато пишете във темата не е никак препоръчително и следователно текстовете ще бъдат редактирвани. Уважавайте езика! smile.png

Решение

Във вашия случай не инсталирайте просто "върху" старата версия!
Често някои от файловете не се обновяват правилно и се повреждат.

Така, че ПЪРВО опитайте с:

Изтриване на файла config.xml

(Задължително затворете SKYPE): всякакви ръчни промени в config.xml ще бъдат изгубени.

За да намерите къде във вашата машина се намира config.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:
%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайпиме, сега с двукратно щракване я отворете и там ще намерите config.xml, който трябва да изтриете.

Файлът config.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.
Единственото, което трябва да направите е да се впишете наново и Skype ще изгради нов и правилен config.xml, и
и ще изтегли целият ви списък с абонати.
ЗАБЕЛЕЖКА: ако решите да изтриете config.xml ТРЯБВА да помните паролата си за вписване, и да знаете, че всички настройки ще се върнат до фабричните!

Сега да опитаме и:
Изтриване на файла shared.xml

Къде се намира shared.xml?
За да намерите къде във вашата машина се намира shared.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:

%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове на Скайп намиращи се в папката "Application Data", независимо дали са скрити, или не. Файлът shared.xml не се намира в папка и ще го откриете веднага щом въведете оказания "код".

Файлът shared.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.

ВТОРО (ако все още няма промяна)
Преинсталиране на Skype начисто

Използвайте Добавяне/премахване на програми в КП.
Разрешете изтриването на хронологията (Внимание!!! Губите цялата хронология на чата и др. записи!)
Сетне проверете (ще трябва да разрешите показването на скритите файлове и папки от Опции на папка.) в
C:
Documents and settings
Вашето Windows потребителско име
Application data
Там не трябва да има папка Skype!
Ако все още има --> изтрийте я!
Преминете в
C:
Documents and settings
All Users
Application data
Тук също не трябва да има папка с име Skype
Ако все още има --> изтрийте я!

Изтегляте RegSeeker (freeware)
Инсталирате
От "Find in registry" в Regseeker
Въвеждате "Skype"
и изтривате ВСИЧКИ намерени записи.

Инсталирате Skype използвайки различно име на инсталационната папка:
примерно "Skype3.5" вместо обичайното "Skype"

Рестартирате машината.

Желая успех!
_BAD_BOY_
мерси Калине bigsmile.png skype.png
Калин
Гореща поправка 3.2.0.115 БЕТА
Днес излезе гореща поправка на версията на Skype 3.2!
Изтеглете горещото обновяване.
Вижте и списъка с промени.
Езиковият файл е обновен (ако има допълнителни редакции ще бъдат публикувани тук от преводачите)!
Новости и подобрения:
* подобрено пренасочване на разговори
* основното пренареждане на (диалог) "Настройки"
* нови полета за уведомяване при дискусии по чата 1:1
* нови прозорци за подсказки, ползващи RichText форматиране
Проблеми, които са известни на разрабочиците за версия 3.2.0.115
* Настройки - инцидентно получаване на входящи разговори от неупълномощени абонати
* Настройки - плъзгачите за регулиране силата на звука, както и индикаторите за обратна информация от потребителя могат да не работят правилно
*Настройки - понякога избраните от потребителя "Разширени настройки" се сменят на "Основни настройки" при повторно отваряне на диалога
*Настройки - избирането на "Стартирай Skype със зареждане на Windows" не включва настройката "Стартирай Skype със зареждане на ОС" (от началния екран)

Поправки на грешки/бъгове:
отстранена грешка: фоновият шум в момент на тишина при разговор м/у потребители с бетаверсии на Skype 3.2
отстранена грешка: разместени бутони в диалог "Заснемане"
отстранена грешка: грешно показване (отчитане) на продължителността на разговор при дълги по време разговори
отстранена грешка: използването на типографски кавички в полето на "Правила на общността" предизвиква разместване
отстранена грешка: провалено внасяне в определени случаи на контакти от Gmail, когато се ползват настройки в Gmail, различни от английски
отстранена грешка: размерът на файла не се показва до приемане на прехвърлянето
отстранена грешка: клиентът Skype автоматично сменя размера на текста в IE6 на "среден"
отстранена грешка: незадействане в определени случаи на препратки, изпозвани в тема на чат

Skype 3.2 в момента е в БЕТА стадий. Това означава, че е все още в процес на разработка и се препоръчва само напреднали потребители да я ползват

Желая ви приятно използване на приложението Skype! smile.png

Най-добри пожелания,
Калин Чакъров
desisliva
Имам едно въпросче...Не знам дали е за тази тема worried.png

Имам един приятел и в неговото "mood" текста му е с червен цвят smile.png Та се чудя има ли някакъв начин и аз да си направя цветно инфо и как ще стане това smile.png

Благодаря предварително tongueout.png tongueout.png tongueout.png
Калин
QUOTE(desisliva @ Thu Apr 26 2007, 20:33) [snapback]387453[/snapback]

Имам едно въпросче...Не знам дали е за тази тема worried.png

Имам един приятел и в неговото "mood" текста му е с червен цвят smile.png Та се чудя има ли някакъв начин и аз да си направя цветно инфо и как ще стане това smile.png

Благодаря предварително tongueout.png tongueout.png tongueout.png

Това е възможно чрез използването на RichText редактор-а на програмата добавка за Скайп Памела. Редакторът е част от приложението, но съвсем скоро стана достъпен и отделно като самостоятелна екстра за Скайп. Можете да го намерите или в диспечера на екстри за Скайп или да го изтеглите от тук.
Най-добри пожелания! hi.png
Luk4oo
Калине, притеснява ме едно бъгче относно Skype 3.1:

Кликни тук

Както можеш да видиш, във версията 3.1 (поне при мен де) прозорчето за т.нар. "настроение" (mood) е някак по-малко и с много от абонатите ми се случва така, че не може да ми излезе целият текст, който са поместили там.

(Имам и един въпрос свързан със същата част от Skype:
Защо аватарите са толкова малки? Често едвам разбирам какво има на аватара на мой приятел/приятелка. (разбирам че това вероятно е за да бъде максимално компактна програмата, но все пак мисля че е нещо, за което повечето потребители са се замисляли))

skype.png skype.png skype.png skype.png skype.png
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.