Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
slushatel_
хей тъкмо си свалих "български езиков файл 1.4" и съм много доволен
smile.png) страшна работа сте свършили по българизацията направо чудесно поздравления.....
Иначе от скайпа съм много доволен като възможност за интернет телефония (комп и телефон). Живея в чужбина в момента и разбира се разговорите до БГ бяха до известно време по-голямата част от телефонната сметка. След като телефонирам със скайпа, разходите ми се намалиха с 40 евро на месец, а пък говоря двойно и тройно повече. Не знам как стои въпроса със зареждането на акаунта от БГ, но аз от тук си зареждам с обикновенна виза-карта - става за секунди направо. Връзката до БГ направо е феноменална, най вече говоря PC to PC и съм очарован от възможностите на програмата (имайки предвид, че съм пробвал почти всички други програми преди времето на скайп net-to-phone, isq, netmeeting net-call и т.н.). Разговорите до телефон в БГ са наистина на народни цени (7 цента / 3 до софия до домашен телефон разбира се) и мога да ги сравня по качество с разговорите на евтините телефонни провайдъри тук, т.е. за цената си са супер :-))
С няколко думи се радвам, че вече и любимата ми програмка мога на БГ да я видя и благодаря на хората които са се потрудили над кирилизацията... smile.png))
impuls99000_
Най-после и аз успях да си активирам SKYPE OUT-та . Направих повторен превод като този път заредих 20 лв. по сметката си и от профила си в SKYPE си заредих сметката от МВ . Естественно проведох и първия си разговор с чужбина към стационарен тел. - връзката беше перфектна и се чуваше идеално .След края ва разговора в прогр. SKYPE веднага ми отчете колко ми остават от баланса на сметката ми . Тарифата на разговорите е действително тази, която пише в нета . Ползвайте тази програма - разходите ви по тел. разговори ще намалеят значително .
NAGO_
С zmrYpc се опитваме да направим с Skype по достъпен надявам се текста по доло да ви е полезен.

Значи ползвам FreeBSD 4.11 но инсталацията на 5.xx е същата
свалих си ISO-то от FTP-то на FreeBSD 4.11 ISO и си го записах на CD това се прави с програма от рода на NERO или подобна. Вие може да ползвате и актуалната към момента версия FreeBSD X.xx ISO. Естествено може да ползвате най добрия според мен BG Мирор на FreeBSD в момента FreeBSD в Langame.net
В FreeBSD има 2 начина да инсталираш дадена програма. Бинарна инсталация и от сорс код. Аз лично предпочитам сорс кода, тъй като чрез него програмата се компилира за процесора ми и е възможно да се получи по добра производителност с няколко процента. Този начин естествено е по бавен но мога да съм сигурен че разполагам с последната портната версия на програмата. Та всички програми в FreeBSD от сорс код се инсталират като се влезе в директорията в която е програмата и се напише командата за компилиране. Естествено има и други начини но аз ползвам този.

Пример:
CODE

cd /usr/ports/net/skype/

make install clean

След компилирането ще се регистрира пакета в базата с инсталираните пакети на FreeBSD и ако не сте ползвали clean може да си направите бинарен пакет за бъдещи инсталации.

След това просто ви трябва графична среда няма значение кой графичен сървър ползвате или кой window manager ви харесва
Skype работи под всички за съжаление наличната към момента версия не е обновена но пак може да се ползва smile.png

В зависимост от това в кой графичен мениджър сте може да си направите стартова икона на Skype или просто да го стартирате от конзола с командата.
CODE

Инсталацията е лесна ако имате проблеми пишете ми на майла или ме търсете в Skype. Username: NAGO_Pehlivanov
zmeYpc
ЗАКУПУВАНЕ НА SKYPEOUT КРЕДИТИ ОТ САЙТА НА SKYPE
• Пълно илюстровано ръководство за българи в България в III части

Закупуване на SKYPEOUT кредити от сайта на Skype
част III

А сега нека разгледаме и възможността за закупуване на кредити към предплатената услуга SKYPEOUT директно нареждайки плащането от сайта на Skype. Тази част на ръководството се забави значително поради заетост от наша страна. Впрочем самата процедура междувременно се опрости значително, така че всяко зло за добро.
И ето сега нашият въображаем герой Иван Стоянов разполага с профил в сайта на [b]Moneybookers кредити на стойност 10 евро...
[b]Как отиваме до страница за закупуване на SKYPEOUT
(1) Първа възможност: [b]Skype->Начало->Със SkypeOut изберете приятели извън линия
.
(2) Втора възможност: Skype->Файл->Настройки->Лични->Уебстраница с лични данни в Skype.
(3) Трета възможност: Skype->Инструменти->Уебстраница с лични данни.
(4) Четвърта възможност: Щракнете тук.

[b]Фигура 7. Формуляр за вписване в личния профил
IPB Image
[b](1).
[b](2) За да продължите трябва да се впишете с вашето Skype име.
[b](3) и да получат свое Skype име. Създаването на профил и получаването на Skype име е безплатно.
[b](4) Вече използвам Skype и бих желая да се впиша:
[b](5) Въведете вашето Skype име.
[b](6) Въведете вашата парола.
[b](7) на формуляра.

[b]Фигура 8. Уведомяване за състоянието на личния профил
IPB Image
[b](1) Обзор
[b](2)
[b](3) SkypeOut не е активиран.
[b](4) Активирате SkypeOut, закупувайки кредит или погасявайки ваучер.
[b](5). Щракнете тук, за да преминем нататък.
[b](6).

[b]Фигура 9. Формуляр за избор на сума на закупуваните SkypeOut кредити
IPB Image
[b](1) Закупуване на SkypeOut кредит
[b](2).
[b](3) Сума
[b](4) Избор на сума
[b](5). Почти 10 часа разговори по глобалната тарифа на Skype. Щракнете тук, за да преминем нататък.
[b](6). Почти 25 часа разговори по глобалната тарифа на Skype.

[b]Фигура 10. Формуляр за попълване на адресни и фактурни данни
IPB Image
[b](1) кредити; Адрес и кредитна карта.
[b](2) препишете го дословно.
[b](3) Редактиране на адрес.
[b](4) Въведете името си.
[b](5) Въведете фамилията си.
[b](6) Въведете адреса си по местоживеене.
[b](7) Въведете пощенския код на адреса.
[b](8) Въведете града по адрес.
[b](9) Въведете област/регион по адрес или оставете празно.
[b](10)
(11) спестява ви повторното въвеждане на горните данни, ако в бъдеще решите отново да купите кредити.
[b](12) на формуляра. Съхранява този адрес в личния ви профил в Skype и го използва за текущото плащане.
[b](13) на формуляра. Не записва адреса и го използва за текущото плащане.

[b]Фигура 11. Формуляр за пренасочване към финансов посредник
IPB Image
[b](1) кредити; Адрес и кредитна карта.
[b](2).
[b](3) на формуляра. Натиснете го, за да преминем нататък.

[b]Фигура 12. Уведомяване за нареждане на плащането
IPB Image
[b](1) — препратка за промяна адрес и кредитна карта; Сведения и потвърждаване.
[b](2).
Ако вече разполагате с профил в [b]Moneybookers с достатъчно наличност, можете незабавно да наредите плащането.
Ако все още нямате профил в [b]Moneybookers, за да продължите нататък.”
[b](3) на формуляра. Натиснете го, за да преминем нататък.

[b]Фигура 13. Формуляр за вписване в moneybookers.com
IPB Image
[b](1) Сведения
[b](2) за допълнителни въпроси.
[b](3) Описание: SkypeOut разговори на обща стойност 10 евро.
[b](4) Специални условия: Плащането на тази поръчка означава приемане на Условията на услугата на Skype.
[b](5) Цена на продукта: 10,00 евро.
[b](6) Всичко за плащане: 10,00 евро.
[b](7) Потвърждаване на парола
[b](8) Адрес за е-поща.
[b](9).
[b](10).
[b](11)
[b](12) Числото на Тюринг. Препишете го от изображението вдясно.
[b](13) Моля въведете последователността от цифри, както са изобразени на картината.
[b](14). Натиснете го, за да преминем нататък, но само след като се уверите, че сте попълнили всичко както трябва!
[b](15) подлежат на строг счетоводен и безопасен контрол. Вашият текущ IP адрес (282.127.148.63) е съхранен и може да се използва при всяко разследване на злоупотреба с настоящия профил.

[b]Фигура 14. Формуляр за избор на начина на плащане
IPB Image
[b](1) Сведения
[b](2) за допълнителни въпроси.
[b](3) Описание: SkypeOut разговори на обща стойност 10 евро.
[b](4) Специални условия: Плащането на тази поръчка означава приемане на Условията на услугата на Skype.
[b](5) Цена на продукта: 10,00 евро.
[b](6) Всичко за плащане: 10,00 евро.
[b](7) Избор на начин на плащане
[b](8) Плати чрез банков превод (отнема 2-3 дни). Изберете банков превод, за да продължим нататък.
[b](9) Използвай нова кредитна карта. (Случаят с използване на кредитна карта от България не е предмет на това ръководство. Друг път, може би.)
[b](10) Внеси пари първо чрез нашия сайт (текущ баланс по вашия профил: 25,00 лв.).
[b](11) Няма да бъдете обложен с никакви такси!
[b](12) Просто изпратете 10,00 евро (19,72 лв.) до следната банкова сметка и включете долуспоменатата референция.
[b](13*)
[b](14*)
[b](15*)
[b](16*)
[b](17*)
[b](18*)
[b](19)
[b](20) вие лично трябва да наредите превода на своята банка.
[b](21) наредете директно електронно плащане, ако разполагате с профил за банкиране по интернет в някоя от следните институции:
[b](22).
[b](23) на формуляра.
[b](24) на формуляра. Натиснете го, за да продължим нататък.
_______
* Обърнете внимание, че тази информация е остаряла към днешна дата (май 2006 г.) Ако сега се регистрирате за пръв път ще установите, че тази сметка на МБ е вече в Райфайзен банк.
Ето и по-актуалните сведения:
Банка: Райфайзенбанк България
Град: София
Сметка на получателя: 1065030317
Код банка получател: 15591550
Парична единица на сметката: BGN
Референция: XXXXXXX <ид_номер> <- Този ИД номер на личния ви профил в [b]Moneybookers

[b]Фигура 15. Формуляр за потвърждаване на статуса на поръчката
IPB Image
[b](1) Потвърждаване на статуса
[b](2).
[b](3).
[b](4).
[b](5).
[b](6).
[b](7).
[b](8).
[b](9).
[b](10).
[b](11) на формуляра. Натиснете го, за да продължим нататък.

[b]Фигура 16. Уведомяване за успешно приета поръчка
IPB Image
[b](1) — препратка за промяна адрес и кредитна карта; Сведения и потвърждаване; Приета поръчка.
[b](2) Вашата поръчка за SkypeOut беше успешно приета!
[b](3) Благодарим ви, че закупихте SkypeOut кредит! Започнахме обработка на вашата поръчка № 3457770 относно: SkypeOut разговори (10 евро) на обща стойност 10 евро.
[b](4) Важно! Вашата поръчка се обработва в момента. Това не би трябвало да отнеме повече от 15 минути.

[b]Честито! Ако сте стигнали дотук, значи и ние можем да ви поздравим. Практически вече няма номер по света, който не бихте могли да изберете. Приятно използване на услугата!

Край на [b][size=13]част III

Николина
[img]http://forum.skype.com/images/avatars/1141901507418ca7ea1ee2c.jpg[/img]
и
toni7878_
Извинете но не разбрах откъде се гласува! Моля напишете по-ясно!
toni7878_
Гласувах!
Redoseiko_
Да наистина СкипеАут работи! Един съвет внасяйте не 10 ами примерно 11, защото аз внесох точно 10 евро и в асс на МБ имах 9.92 и така 1 седмица не можах да си взема пакета 10 Скипе Аут и накрая разбрах, 4е требе да има най-малко 10 евро за да се извърши превода.

:arrow: Имам и един въпрос: Из другите форуми на Скипе про4етох, 4е трябва да се деинсталира Qos Pecket Scheduler за да се подобри връзката. Има ли смисъл от това?
zmeYpc
...прочетох, че трябва да се деинсталира QoS Pаcket Scheduler, за да се подобри връзката. Има ли смисъл от това?

Лично аз не съм го направил. И не съм забелязал това да е попречило на работата на Skype. Ако смятате, че това решава проблемите ви, опитайте. По-скоро обаче Ви препоръчвам да се замислите за по-стабилен доставчик и, дай Боже всекиму, за по-добра широколентова свързаност с Интернет.

Успех!
zmeYpc
Уважаеми потребители!

По причини извън нашия контрол сме принудени да премахнем страницата.

Разбира се по-точният термин е "принудени сме да преместим съдържанието".

Допълнително ще ви уведомим за новият дом на българската поддръжка на Skype™. Засега посещавайте Bulgarian | български форум, посветен на Skype™:
Тук съдържанието е непокътнато и с всеки ден се обогатява. :-)

Основната причина: да спре поддръжката на форматиращи елементи: получер, курсивен и подчертан текст и възможността да включваме препратки с етикета <link>.
От две денонощия тези тагове са изключени от поддръжката на Experta Ltd. (download.bg) и затова съдържанието ни там изглежда като "оглозган скелет".

ИСКАМЕ ОФИЦИАЛНО ДА ВИ СЕ ИЗВИНИМ ЗА МОМЕНТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО, КОЕТО ПОДДЪРЖАМЕ ЗА ВАС! ПО ПРИЧИНИ ИЗВЪН НАС ТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪСТАНОВЕНО В ПРЕДИШНИЯ СИ ВИД. МОЛЯ, ДА НИ ИЗВИНИТЕ!

Благодарим: за досегашната поддръжка. Те имат свои причини да спрат предлагането на форматирано съдържание, които макар и да не са ни много ясни, ние уважаваме.

Но уважаваме и вас и смятаме, че заслужавате ПОВЕЧЕ.

Както ни обясниха, в основното представяне на програмата ще може да има само обикновен текст. Ако искаме досегашните форматирания - те можело да бъдат в допълнителен файл, който, вие уважаеми потребители, да изтегляте. Причината, която се изтъква е, че това се правело заради по-лесна обработка (чистене на форматиращите тагове) на резюметата на всяка програма предвид ЕВЕНТУАЛНОТО публикуване на резюмето в списанието.

Правна бележка: не са и няма да бъдат предоставени такива права, нито досега, нито за бъдещ период.

Николина Филипова и Николай Филипов

София, 23 февруари 2005 г.
zmeYpc
Skype™ 1.1.0.81 VM
български езиков файл | Bulgarian language file
Повече за тази бета версия
Английският езиков файл е идентичен с този на предишната версия (1.1.0.73). Внесените поправки осигуряват по-добрa поддръжка на български език, когато гласовата поща стане общодостъпна.
Остаряла версия на ПИБ. Преминете на последната страница от българската секция и потърсете отзад напред за по-новите редакции.

Skype™ всички версии
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version

на Skype Technologies S.A.
=
Авторски права върху превода на български
© ArsLet typographers, 2004-2005. Всички права запазени!
Превод и поддръжка © Николина Филипова, Николай Филипов
N6630_
можете ли да ми дадете линк на SKYPE OUT.ама да е фрее.мерси
toto33_
Защо в страницата на Moneybookers, след като наредя, сумата се изписва навсякъде само в Евро?
zmeYpc
QUOTE(toto33)
Защо в страницата на Moneybookers, след като наредя, сумата се изписва навсякъде само в евро?

Здравейте,

Не съм наблюдавал нищо подобно. Сигурен ли сте, че сте избрали България от падащият списък? Посоченият от Вас адрес в България ли е?
За съжаление аз лично имам минимален остатък по сметката си в МБ, но дори и той е в BGN, т.е. в лева.
Не е логично да ви пресмята в евро, освен ако местоположението Ви и/или средството (банкова сметка, кредитната карта) са регистрирани извън България.
Дори и да виждате суми в евро, би трябвало непосредствено до тях да стоят еквивалентите им в BGN, т.е. в лева.

Моля, уточнете.
zmeYpc
SAM - телефонен секретар за потребители на Skype®

Здравейте всички!
От доста време се каня да ви представя тази чудесна малка програмка, която е една от първите, които с лекота се възползваха от възможностите на Skype API® за Windows. Нейн автор е Алекс Розенбаум. Безплатна е и върши чудесно това, за което е предназначена: когато сте далеч от компютъра и няма кой да отговри на входящите Skype® разговори, SAM ще "вдигне", ще възпроизведе гласовия ви поздрав и след "класическия сигнал" ще предложи на отсрещната страна да остави гласово съобщение.
Засега работи стабилно само под Windows XP. Все още е в бета стадий на разработка. Вече има официален български интерфейс, който разработих неотдавна. Последната версия на SAM можете да изтеглите оттук. Презапишете го и всичко ще бъде наред. Надявам се всичко да се оправи още в следващата публична версия на SAM.
НОВО:
Изтеглете български език за SAM 1.0.2.0
Изтеглете български език за SAM 1.0.3.0

В следващата статия ще публикувам списък с измененията на версиите на SAM досега. За по-любознателните. Да се надяваме, че ще мога да я поддържам за вбъдеще. В близките седмици ще преведа и помощната страница от сайта на SAM, както и секцията ЧЗВ. Търсете ги тук.

Приятно използване на SAM!
zmeYpc
SAM - СПИСЪК С ИЗМЕНЕНИЯ

Бета 0.11.2.2 от 18 февруари 2005 г.

- добавяне на още поддържани езици към интерфейса: исландски, литовски, немски и португалски (Бразилия).

Бета 0.11.2.1 от 14 февруари 2005 г.

- добавяне на още поддържани езици към интерфейса: български, естонски, китайски опростено писмо, китайски традиционно писмо, полски, португалски и японски.

Бета 0.11.1.0 от 2 февруари 2005 г.

- инсталаторът на SAM запаметява пътя за инсталиране за следващия път.
- добавяне на подръжка за езикова локализация.
- текущо поддържани езици: иврит, испански, фински, френски, холандски и чешки.
- промяна в реда на изскачащия прозорец на SAM в системния жлеб.
- по-нов облик в XP стил на SAM - благодарение на Тибо Даман.
- настройка за показване/забраняване на балонните уведомявания.
- отстранен бъг: поддръжка на 0 секунди при отговаряне на обаждания.

Бета 0.10.3.1 от 13 януари 2005 г.

- инсталатор и деинсталатор на SAM.
- премахване на зареждащия екран "За SAM" при стартиране на SAM.
- леки изменения в преградка "За програмата" и в лицензионното споразумение.
- меню на SAM в системния жлеб: "Чуй новите" - когато са са достъпни нови съобщения.
- нов диалог "Прослушване на гласови съобщения в SAM" – сведения за обаждането, лента за изпълнение, данни за присъствие на абоната и някои бутони с настройки ("Следващо" / "Изтрий" / "Изтрий и следващо").
- добавяне на данни за присъствие (икона) пред всяки абонат в прозореца на преградка "Съобщения" и в прозореца "Прослушване на гласови съобщения в SAM".
- избиране на множество съобщения в преградка "Съобщения" при възпроизвеждане, изтриване и за други цели.
- при запис на ново съобщение то се обявява в преградка "Съобщения" като "Записване" под заглавие "Дължина".
- избор на собствена максимална дължина на запис в секунди (в т.ч. сигналите и гласовият поздрав).
- отделно конфигуриране за невключени абонати.
- избор на собствена папка "Получени гласови съобщения" (SAM премества всички потребителски папки в "My Received Voice Messages").
- ограничаване на размера на папка "Получени гласови съобщения".
- добавена настройка за заглушаване на звука, когато SAM отговаря на входящи разговори.
- по-добра езикова поддръжка (но не пълна). Интерфейсът е все още на английски, но имената на абонатите и МС могат да бъдат на вашия език.
- използване на уеднаквено форматиране при изобразяване на потребителско име навсякъде в SAM.
- Skype името на текущия потребител се извежда в заглавната лента при възстановяване на основния прозорец.
- нов транспортен слой между SAM и Skype.
- отстранен бъг: SAM не отговаря на входящи разговори, докато потребителят провежда разговор.
- отстранен бъг: при отговор на обаждане от страна на SAM и ако той бъде разсрочен (локално или отдалечено) SAM прекратява този разговор.
- отстранен бъг: управление на гласови съобщения с нулева дължина.
- отстранен бъг: по-безопасно прекъсване на записа при изтичане на времето - в определени случаи записваният файл не спира да увеличава размера си.

Бета 0.9.30 от 7 декември 2004 г.

- отстранен бъг: микрофонът не се възстановява като устройство за запис по подразбиране, след като SAM приключи разговор. (с помощта от Бен от Квебек)
- поддръжка на "" около имената на аудиоустроствата в SAM.ini. (Бен помогна и за това)
- доуточняване на иницииращата логика на миксера.

Бета 0.9.28 от 6 декември 2004 г.

- поддръжка на множество аудиоустройства - ако притежавате USB телефон или Bluetooth слушалка - вече можете да ги използвате със SAM.
- прозорец с настройки на миксера - помага ви да изберете правилната функция на миксера от вашите аудиоустройства. Предишната логика при търсене на миксера бе премахната. Прочетете ЧЗВ за повече информация за това как да изберете вашия миксер.
- Меню "Разширени…" с настройки: 
- избор на аудиоформат.
- достъп до диалог "Аудиомиксер".
- дясното щракване по записано гласово съобщение е с меню "Изпрати съобщение до абоната".
- дясното щракване по записано гласово съобщение е с по-хубави икони в менюто.
- максималното време за отговор е променено на 180 секунди.
- много от бъдещите възможности на SAM са видими, но засивени – мой начин да ви покажа какво планирам в SAM.

Бета 0.9.26 от 1 декември 2004 г.

- подобрена защита, когато няма вписан потребител в Skype.
- поддръжка на още няколко звукови карти с недостатъчно способности на миксера:
- Sound Blaster Live! (с помощта на Мати)
- AC97 (отново с помощта на Мати)
- ESS 1969 (с помощта на Алекс Б.)
- SB Audigy Audio [DF80] (с помощта на Айзък)

Бета 0.9.24 от 30 ноември 2004 г.

- отстранен бъг: решени проблеми със способностите на миксера на звуковата карта "SoundMAX Digital Audio".
- търсещи способности на миксера за съвпадения само с низовете "Wave Out Mix" и "Stereo Mix".
- компилиране на версията за изданието - бърз и компактен sam.exe.

Бета 0.9.23 от 29 ноември 2004 г.

- отстранен бъг: понякога става така, че гласовите поздрави и звуците не се възпроизвеждат след като SAM отговори на обаждане.

Бета 0.9.22 от 29 ноември 2004 г.

- записване на всички получени гласови съобщения в папка "My DocumentsMy Received voice Messages..."
- изключване по подразбиране на дебъгера на SAM.
- добавяне на лицензионен файл.
- отстранен бъг: при отваряне на записан wav файл. Бета 0.9.20 от 28 ноември 2004 г.
- нови конфигурационни възможности към "Настройка на телефонния секретар" в преградка "Настройки".
- спиране на възпроизвеждането на записано гласово съобщение, когато SAM отговаря на нов входящ разговор.
- бутон "Дарете на уебсайта" в преградка "За програмата" зарежда сайта на SAM в уеббраузъра.

Бета 0.9.19 от 27 ноември 2004 г.

- отстранен бъг: зацикляне на съобщенията между SAM и Skype.
- отстранен бъг: прозорецът на SAM забива при обновяването му с данни.
- по-тясна свързаност със Skype® API. (пингване на всеки 2 секунди)
- уведомяване за прегледано/ново съобщение, което се записва с всеки файл.
- стартов прозорец "За SAM" с информация къде да направите дарение.
- дебъгер: 10 циклични журнални файла всеки, от които до 1 МБ. Настройка за контрол на нивата.
- преградка с прозорец на дебъгера по избор.
zmeYpc
Pamela™ 1.0
Изтеглете български езиков файл | Download Bulgarian language file
Твърде стара редакция на езиковия файл. Моля, изтеглете езиковия файл за Pamela™ 1.1. Гарантирана обратна съвместимост!

Pamela™ 1.1
Забележка: Това е файл за Pamela професионална версия 1.1.
А ето препратка.

Pamela™ 1.1 Professional (BETA)
Това е препратка към петата редакция на езиковия файл за Pamela™.

Българският форум на превода се намира тук. Можете да съобщите за пропуски, грешки, или да направите предложения. Езикът ни вече официално се поддържа в Pamela™! Честито на всички.

За да изтеглите самата програма, посетете сайта на разработчика.

Pamela Basic Edition 1.0
Pamela is the prime competitor of SAM. It would be very interesting to in the months to come to compare their features. So enjoy this smart piece of software.
This is the first pass. Should be amended constantly. Please report any bug, omission, or mistake in the translation. And post here your comments.

/БЪЛГАРСКИ
Pamela основно издание 1.0
Pamela е основният конкурент на SAM. Ще бъде много интересно през следващите месеци да се сравняват възможностите им. Така че насладете се на този полезен къс софтуер.
Пръв прочит. Постоянно ще се променя. Моля, докладвайте за бъгове, пропуски или грешки в превода. И поставете коментара си тук.

Превод и поддръжка © Николай Филипов
killerch0_
Гласувах bigsmile.png

Сега чакаме Скайпърите да го адднат.

Аз си имам една мечта да хвана на тясно. Този от Маикрософт който е превеждал ХР-то. Такива шлюзове ще му дам smile.png
malkotokote_
Хора това ми се случва за втори път. Първия път си направих втора регистрация и стана. Сега не мога да вляза в Skype по никакъв начин. Какво да правя?
zmeYpc
Не виждам как бих могъл да ви помогна, но все пак:

1. Проверете системата и всичко около инсталацията на Skype.
2. Ако при регистрацията на вашето Skype име сте имали благоразумието да напишете коректен адрес за е-поща, бихте могли да се обърнете към представители на Skype и да помолите да ви изпратят служебна парола.
3. Опитайте също да се впишете на сайта на Skype. Ако там се вписвате, но не можете да се впишете в програмата, инсталирана във вашия компютър значи проблемът е във вашия компютър, не в Skype.
4. Ако и в сайта не се вписвате с вашето име и парола, значи проблемът е в паролата. Не ви остава нищо друго, освен за трети път да се регистрирате. Но този път вземете предпазните мерки, за които споменах по-горе. Доколкото знам няма ограничения колко профила в Skype можете да създадете.

Успех и пишете какво сте направили!
zmeYpc
Здравейте,

Ето, че излезе нова бета на Skype™ 1.2.0.21-БЕТА за Windows. Мога да кажа, че е стабилна и се държи добре.
Правят впечатление драстичните промени в интерфейса и официалната премиера на двете нови предплатени услуги на Skype Technologies S.A.
Промените са наистина много, затова моля, проверете челната страница на форума, където ще публикуваме, както винаги българския превод на списъка с изменения за тази версия.
До няколко дни дни.

Ето и по-важните неща:
1. Нова предплатена услуга SkypeIn, с която получавате номер, за да могат хора, които нямат Skype™ да ви изберат от други стационарни, мобилни и/или СИП телефони.
- годишен абонамент - 30 евро; тримесечен - 10 евро;
Заб.: за българи: използвайте утъпканата пътека за плащане чрез moneybookers.com.
2. Нова (стара) предплатена услуга гласова поща -> годишен абонамент - 15 евро; тримесечен - 5 евро;
за българи: използвайте утъпканата пътека за плащане чрез moneybookers.com.
3. Възможност за изнасяне/внасяне на списъка с абонати от/в vcf файл с визитки.
4. Нов начален Съветник за улесняване на работата на новите потребители.
5. Драстично подобрен интерфейс - реорганизация на меню Настройки.
6. Възможност за избор на собствени звукови файлове за всички събития в Skype™.

и... още много: 10 нови възможности, 15 изменения и 37 отстранени бъга. Държи се стабилно и горещо ви препоръчваме да обновите своите версии до 1.2.0.21-БЕТА.

За по-любознателните сме подготвили екран:
IPB Image

Приятно изполване!

Николина
IPB Image
и
zmeYpc
Skype™ 1.2.0.21-БЕТА
Остаряла версия на ПИБ. Преминете на последната страница от българската секция и потърсете отзад напред за по-новите редакции.

Skype™ всички версии
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version

=
zmeYpc
Здравейте,
Искаме да сложим едно добро начало тук във форума, като започнем да публикуваме и поддържаме (?) официалните ръководства и материали, публикувани в сайта на Skype™. Надяваме се това да ви помогне да решавате възникнали проблеми, да ви даде повече знания и да ни доближи до времето, когато ще имаме изцяло български сайт, посветен на Skype™ и свързаните с него услуги и приложения. За начало избрахме кратката статия за известни проблеми в Skype™.
Английската версия на материала можете да прочетете тук

Известни проблеми в Skype™
официален документ на Skype Technologies S.A. [български превод]

Следва списък с проблеми, за които сме уведомени и по които работим.
    и вижте дали с негова помощ не можете да отстраните проблема. Препоръчваме ви също така да опитате да обновите драйверите на вашата звукова карта до последната им версия. Ако в момента използвате звукова карта с непълни дуплексни възможности, моля, обновете я с карта с пълни дуплексни възможности.
    • Твърде рестриктивни корпоративни защитни стени: понастоящем Skype работи с повечето стандартни конфигурации на защитни стени и шлюзове. Все пак обаче определени твърде стриктни корпоративни защитни стени, позволяващи свързвания под TCP само по ограничен брой портове, могат да не позволят на Skype да се свързва в момента. Работим по намиране на решение и се надяваме, че Skype ще бъде в състояние да функционира при повечето защитни стени, без да изисква конфигуриране. Ако вашата защитна стена не позволява да използвате Skype, моля, уведомете вашия системен администратор, за да позволи необходимия подходящ достъп на Skype.
    • Поддръжка на езиковия файл: езиците, различни от английски, могат да съдържат английски фрази за нови възможности, появяващи се с бета-версиите. Езиковите файлове се обновяват в движение. Моля, използвайте нашия формуляр за докладване на проблем, за да ни съобщите за правописни или преводни проблеми.
    • Добавяне и упълномощаване на познати: понастоящем и двамата абонати трябва да са на линия по едно и също време (поне в течение на една седмица), за да се упълномощят взаимно за добавяне в списъка на познати абонати. Процедурата ще се усъвършенства с течение на времето.
    • Skype може да започне да натоварва на 100% процесора, ако имате инсталиран TotalRecorder софтуер и той е установен като I/O устройство по подразбиране в Skype. За да избегнете проблема, сменете I/O устройствата с вашата звукова карта или USB телефон от меню Настройки на Skype или сменете I/O устройство по подразбиране в Windows от Контролен панел на Windows с вашата звукова карта или USB телефон. Ако проблемът при вас се възпроизвежда, моля, уведомете ни, като използвате формуляра за докладване на проблем.
    • Понастоящем Skype има проблеми при работа, докато следният софтуер е инсталиран и се изпълнява в компютъра: ZoneAlarm в комбинация с Windows 98, Steganos Internet Anonymizer 5.0
=
Редакция и български правопис, Габриела Каменова
Променен: 23 април 2005 г.
zmeYpc
Английската версия на материала, можете да прочетете тук

Ръководство за конфигуриране на звука в Skype™

С цел да използвате пълния потенциал на вашия Skype софтуер, трябва да изпълните следните стъпки. Изберете вида на вашата операционна система и следвайте указанията стъпка по стъпка.

Изберете вида на вашата операционна система:
Компютър с Windows XP (ползващ класически стил) или Windows 2000
Компютър с Windows XP (ползващ XP стил)
Компютър с Linux
Макинтош с Mac OS X 10.3 или по-висока

Тестване на конфигурацията на звука

За да тествате вашата конфигурация на звука в Skype за Windows или в която и да е друга версия на Skype, можете да използвате тестващия робот echo123 [от женски пол – б. ред.] – просто [color=darkblue]щракнете, за да я изберете
! Можете да я добавите във вашия списък с абонати. Тя ще отговори на всяко ваше обаждане и съобщение по чата. Така можете да проверите дали вашите слушалки, колони и/или микрофон работят правилно.
=
zmeYpc
Skype™ 1.2.0.32-БЕТА

Skype™ всички версии

=
zmeYpc
Английската версия на материала можете да прочетете тук

Опазване на безопасността със Skype™

Интернет е страхотна среда за нови запознанства, за връзка с близки и колеги и за безплатно скайпване с всички тях. Все пак обаче интернет, както и всичко останало в нашия живот, не е напълно безопасен. Ето нещата, които трябва да знаете, за да сте в безопасност и за да предпазите себе си, докато скайпвате.

Избягвайте мошениците
Пазете паролата на сигурно място
Установете настройки на неприкосновеност
Пазете данните за плащания на сигурно място
Обезопасете компютъра
Съзнавайте с кого общувате

Избягвайте мошениците

Избягвайте да правите покупки и да предоставяте номера на вашата кредитна карта на сайтове, уверяващи ви, че препродават услуги на Skype. Те изобщо не са свързани, нито подкрепяни от Skype и в случая отговорността е изцяло ваша. Можете да купите SkypeOut време за разговори направо от магазина на Skype.

Не отговаряйте на електронни съобщения, изискващи сведения за вашата кредитна карта, парола или други лични данни. Skype никога няма да изиска изпращане на подобни данни по е-поща – при плащане можете безопасно да въведете своите данни в магазина на Skype. Службата ни за жива поддръжка може да изиска номерата за проследяване на плащане/поръчка или на фиш за срочно отстраняване на проблем, но никога няма да изиска от вас да предоставите сведения за вашата кредитна карта или парола.

Моля, помогнете ни, на нас и на останалите потребители, като докладвате за всички нелегални препродавачи или за трети страни, умишлено представящи себе си за Skype, като изпратите е-съобщение до mailto:legal@skype.net.

Пазете паролата на сигурно място

Подбирате парола, когато регистрирате Skype име. Можете да я смените по всяко време от Файл->Смяна на парола. Ето няколко съвета за подбиране на добра парола:
    • подберете парола, лесна за запомняне от вас, но трудна за отгатване от останалите;
    • не използвайте името на кучето, на децата, регистрационния номер на вашата кола или всякакви други данни, които останалите могат да узнаят за вас;
    • сменяйте редовно паролата;
    • не записвайте паролата никъде;
    • не съобщавайте паролата на никого, в т.ч. на персонала на Skype;
    • винаги се отписвайте, след като спрете да използвате Skype, ако компютърът освен от вас се ползва и от други лица, в интернет клуб например. Просто преминете в меню Файл и изберете Отписване.
Ако забравите или за да сте сигурен, ако това се случи, ето какво да направите:Запомнете, че паролите са вашият единствен начин за удостоверяване пред Skype. Ако забравите и паролата, и адреса за е-поща, няма да сме в състояние да ви помогнем и за да продължите да скайпвате, ще трябва да получите ново Skype име.

Установете настройки на неприкосновеност

Skype ви предпазва от нежелано общуване. Просто отворете Инструменти->Настройки->Поверителност и установете вашите предпочитания за приемане на общуване. Препоръчваме ви да не упълномощавате хора, които не познавате и с които не искате да разговаряте.

Ако някой започне да ви досажда, винаги можете да добавите този абонат във вашия Списък с блокирани абонати от меню Инструменти (Диспечер на блокирани абонати) – по този начин всяко общуване с това лице се отхвърля и повече няма защо да се безпокоите.

Пазете данните за плащания на сигурно място

Въпреки че основните Skype-към-Skype разговори са и винаги ще останат безплатни, определени услуги, като SkypeOut, изискват плащане от ваша страна. В нашия безопасен уебмагазин събираме само данни за плащания, като номера на вашата кредитна карта, който подаваме на нашия доставчик на разплащания, без да го съхраняваме. Не предоставяйте сведения за вашата кредитна карта на никого другиго, в т.ч. на нашия персонал от службата за жива поддръжка. Службата за жива поддръжка може да изиска други подробности, като номер на вашата поръчка или дата на закупуване. В подобен случай, моля, предоставете ги на службата за своевременно решаване на вашия въпрос.

Обезопасете компютъра

Пакостни вируси и троянски коне могат да повредят вашия компютър и да събират личните ви данни, независимо дали ползвате Skype или не. Следвайте тези съвети и можете да си спестите неприятностите:
    • Не отваряйте файлове, прикрепени към поща от непознати хора, или подозрително изглеждащи приложения, дори ако са от хора, които познавате. Повечето днешни вируси идват под формата на прикрепени към е-поща файлове. При съмнение винаги се свързвайте с подателя, за да потвърди автентичността на съобщението, дори когато на пръв поглед изглежда безобидно (като е-картичка или забавна картина).
    • Винаги, когато използвате прехвърляне на файлове в Skype, проверявайте с антивирусна програма файловете, които получавате от други хора, дори когато познавате подателя.
    • Използвайте лична защитна стена. Разрешете защитната стена по вашия мрежов маршрутизатор или кабелен модем.
    • Използвайте обновена антивирусна програма. Оставете я да се изпълнява непрекъснато.
    • Ако използвате Windows, посетете Windows Update, за да изтеглите обновявания на сигурността във вашия компютър.
    • Ако използвате Windows XP, изтеглете и разрешете Сервизен пакет 2 за Windows XP от Windows Update
Съзнавайте с кого общувате

Помнете, че всякакви хора посещават интернет. Повечето от тях са добронамерени, но някои може и да не са. Винаги бъдете нащрек за данните, които публикувате и съобщавате за себе си.
Помнете, че профилът ви с лични данни в Skype е видим за останалите скайпващи. Не поставяйте в него сведения, които не искате да станат публично достояние. Ако не искате, не сте длъжен да попълвате профила с лични данни и можете да го променяте по всяко време.
Винаги удостоверявайте партньора, с когото общувате, преди да започнете да обсъждате лични или поверителни сведения, като домашния ви адрес или чувствителна служебна информация. Например, ако ви се обади някой и, твърдейки, че е ваш колега, ви каже, че спешно се нуждае от определена информация, уверете се, че му задавате определени, свързани със службата въпроси, чиито отговори само ваши колеги знаят, и запазете хладнокръвие.
Ако използвате Skype за служебни цели, добра идея е да съставите списък с познати Skype имена за всички колеги и да не доверявате на никого извън този списък.
Установете свои настройки за неприкосновеност, за да избегнете всяко нежелано общуване.
Ако децата ви използват Skype, обяснете им какви заплахи крие общуването с непознати.
=
zmeYpc
Skype™ 1.2.0.37

Skype™ всички версии

=
RemonstrancE_
Здравейте !
Първо искам да изразя благодарността си към хората занимаващи се с превода на Skype, не защото ми трябва превода за ползвам програмата... а защото я правят достъпна към по-широк кръг от потребители, които не са на ТИ с английския или други езици.
Регистрирах се тук главно за да задам един въпрос... а именно :arrow: КОГА SKYPE ЩЕ ДОБАВЯТ КЪМ MultiLanguage support-a си... БЪЛГАРСКИ !?!
Благодаря Ви още веднъж. Продължавайте в същия дух, успех !
zmeYpc
Здравей, RemonstrancE!

Благодаря ти за топлите думи!
Наистина нещо което сестра ми започна да прави преди почти година с учебна цел сега се превърна в "гореща" и май задължителна придобивка за всички българи. Имам предвид интерфона, преводът едва ли толкова. Самият аз гледам на превода, по-скоро като на средство да се демонстрира качествен ПИБ (потребителски интерфейс на български). Стремя се да сме точни, да има обратна съвместимост с установени преводи и пр. Skype е с опростен и дружелюбен по природа интерфейс (като заклет макюзър и странно, но от първата ни среща не мога да се освободя от усещането, че ползвам макинтошки софтуер. Вълнуващо е! smile.png ) Личното ми мнение, че хората от Skype завинаги ще променят начина, по който общуваме...

Макар кодът на програмата да е затворен, начинът по който правим превода е абсолютно отворен и всяко нещо подлежи на дискусия. Не бих могъл вече да изброя поименно хората, които ни помогнаха и продължават да го правят. Безкористно и безплатно, както и ние се стремим според силите си в свободното си време да поддържаме българския превод и да публикуваме тук материали, които да улеснят потребителите на Skype.
Едва ли всичко това щеше да се развие по този прекрасен начин, ако не бяха приятелите и сътрудниците. Благодаря им още веднъж!
Ето и твоят глас в полза на този превод ни доближава до мига, в който изтегляйки поредната нова версия на интерфона с радост ще установя, че вече и българският език е сред официално поддържаните...

Регистрирах се тук главно за да задам един въпрос... а именно :arrow: КОГА SKYPE ЩЕ ДОБАВЯТ КЪМ MultiLanguage support-a си... БЪЛГАРСКИ !?!

Първо. Деликатен въпрос.
Но това никак не пречи да се обърна тук на английски към всички от персонала на Skype Technologies S.A. (те си знаят и ние ги знаем wink.png)
WHEN ARE YOU - SKYPE UI DEVS - GOING TO ADD OFFICIALY THE BULGARIAN LANGUAGE SUPPORT TO THE SKYPE MULTILANGUAGE SETUP FILE !?!
- малко го стилизирах, но мисля ще се съгласиш, че предава същественото - КОГА!?!
- истината е, че не знам и едва ли знае някой. Няма публикувани, нито някой ни е съобщил точните критерии, по които се взема решение за това един превод да стане основа за официалната му езикова поддръжка в инсталационните дистрибутиви на Skype.

Второ. Непрекъснато поставян - от нас и от други пред Skype.
- истината е, че хората (от персонала на Skype Technologies S.A., с които пряко контактуваме) ни окуражават, съдействат и правят всичко възможно да не се откажем по средата на пътя...
- отначало не се ангажираха, защото нямаше достатъчно гласове. Не че сега са много. Точно затова ценим всеки глас в подкрепа на поредната редакция на превода, защото всеки глас "за" ни доближава до това, което и двамата с теб питаме.
- постепенно се впечатлиха от броя на изтеглянията и от "коректността" на определен вариант - вече не помня кой точно. Как са го осмислили е друг въпрос.
- ние вече преведохме доста материали, които СКОРО - уверяват ни ще бъдат качени на сайта на Skype.
Пояснение: държа да се разгранича, че аз и сестра ми нямаме нищо общо с публикуваното тук

Трето. И труден за пряк отговор.
- предното дава добра илюстрация на дилемата, пред която са изправени от Skype Technologies S.A. Нека ги разберем. Те няма да включат вече в Skype превод на ПИ, който има дефекти. Примери, колкото щеш. Френската поддръжка, полската поддръжка, а отскоро имат проблеми и с румънския.
- все пак добра идея е ти, или всеки друг, който прочете тази статия и е съгласен по принцип да почне да досажда на модераторите на форума за преводите на Skype на езика, който смята че владее най-добре: английски, немски, руски, и пр. езици с горния въпрос.
- и накрая, разбира се, че винаги знам малко повече, но не се сърди, че няма да го напиша тук конкретно кога, а само ще напиша така: ПРEДСТОИ ДА БЪДЕ ВКЛЮЧЕН.

Благодаря отново и желая успехи!
Bloody_Violet_
А, ето ме и мен! ;Р
Здравейте smile.png и специални поздрави на zmeYpc!:roll: :mrgreen:
Не ползвам Skype от кой знае колко време, но се превърна в една от основните ми програми за комуникации или просто казано - лафче.
Ами... Skype - хубаво... На български - чудесно (с малки забележки), обаче... Skype има един ОГРОМЕН проблем, който преоткрих наскоро и ме кара да беснея.
Skype не запазва contact list-а на своите потребители на свой собствен сървър, а го сейвва буквално на техния компютър (е такова чудо никъде не бях виждала!). Това значи, че всеки божи път, когато преинсталирате програмата (да речем след форматиране) или просто сте на друго място (не вашият собствен компютър), което се случва или се налага, инсталирайки и/или влизайки в скайп с вашият username там няма да има никого, просто защото skype не е запазил вашият contact list.
Невъзможно е да запомня usernames на всичките си приятели, да ги издирвам в ICQ, IRC, MSN, Yahoo, за да ги питам ... а идеята да ги търся в търсачката на skype един по един е просто абсурдна.
И нали съм любопитно дете... питам си се аз - ЗАЩО е така?! Силно се надявам да се направи нещо по въпроса. Трупам все повече и повече contacts в листа си и ако (примерно) ми се наложи формат (както последния път) и трябва отново да addвам един по един приятелите си и да чакам оторизации, ще ми се вземе акъла!
... това да взема да го постна и в секцията Suggestions?! или пък в Problems.. :?
И понеже google не ми даде отговор, сега и тук ще си питам: има ли skype налице indicator (html code) за web sites, който да показва user's status на личната му страница, както има тук във форума (надявам се в по-подходящи размери)?

И не че не съм го казвала преди, но да го кажа и тук: много радваща е възможността и желанието на хора да работят за skype на български, за българия или... както трябва да се каже там. Палец! ...че то в противен случай кой ще се занимава с нас-проблемните devil.png
Благодаря! Успех!
zmeYpc
Здравей, Bloody_Violet!

Много се радвам, че отделяш време да ни споделиш проблемите си, и че гласуваш. Благодаря ти от името на всички!
Ще се опитам да отговоря на въпросите, които повдигаш и да ти предложа решение за резервиране на списъка с абонати...
QUOTE(Bloody_Violet)
На български - чудесно (с малки забележки),

В замяна на това обаче ти се задължаваш конкретно да изредиш тук всеки ред от езиковия файл, към който имаш забележки. Става ли така? Моля те да се увериш, че разполагаш с последния публикуван файл, който можеш да вземеш оттук (горе в началото на с. 6).
QUOTE(Bloody_Violet)
обаче... Skype има един [b]ОГРОМЕН проблем, който преоткрих наскоро и ме кара да беснея.
Skype не запазва contact list-а на своите потребители на свой собствен сървър, а го сейвва буквално на техния компютър (е такова чудо никъде не бях виждала!). Това значи, че всеки божи път, когато преинсталирате програмата (да речем след форматиране) или просто сте на друго място (не вашият собствен компютър), което се случва или се налага, инсталирайки и/или влизайки в скайп с вашият username там няма да има никого, просто защото skype не е запазил вашият contact list.
Невъзможно е да запомня usernames на всичките си приятели, да ги издирвам в ICQ, IRC, MSN, Yahoo, за да ги питам ... а идеята да ги търся в търсачката на skype един по един е просто абсурдна.
И нали съм любопитно дете... питам си се аз - ЗАЩО е така?!

1. Скайп е децентрализирано приложение, използващо равноправен достъп по технологията П2П. Моделът "клиент-сървър" наложен в други проложения има предимства, но и недостатъци, ала тук не е мястото за подобна дискусия.
2. Макар в Skype също да се правят обръщения към централизирани сървъри, това става единствено и само за удостоверяване при вписване, всичко останало се предоставя и физически се съхранява в машините на абонатите на мрежата на Skype.
3. Отскоро централизирани опорни точки на Skype (условно наречени тук сървъри) се използват за съхраняване на гласови съобщения (всеки абонирал се за услугата гласова поща абонат разполага с 10 МБ) и за записи за проведени SkypOut и SkypeIn разговори.
4. Следователно отнася се до приложена технология, а не до конструктивно пренасяне на списъка с абонати към централизиран сървър.
5. Личното ми мнение е, че така се дава повече свобода в ръцете на потребителя.
6. "Търсачката", както я наричаш е много удобен инструмент по мое мнение. Предлагам ти да я използваш в разширен режим и да попълваш и/или избираш критерии от падащите списъци, за да ограничиш съвпаденията. Ако все пак те затормозява просто питай приятелите си за техните Skype имена и ги добави наръка. Ще трябва обаче да се упълномощите. Без това не може! smile.png
7. Можеш да използваш също и Съветника за внасяне на записи на абонати. От Skype->Инструменти->Внасяне на записи на абонати... Много е ефективен, особено, ако не знаеш нечие Skype име, но имаш адреса му за е-поща. Работи с Aдресната книга на Windows, с Outlook, с MSN и с Opera.
QUOTE(Bloody_Violet)
Трупам все повече и повече contacts в листа си и ако (примерно) ми се наложи формат (както последния път) и трябва отново да addвам един по един приятелите си и да чакам оторизации, ще ми се вземе акъла!

1. Множеството записи на абонати в списъка не е такъв проблем си мисля.
2. Винаги може да се отиде до Изглед->Абонати извън линия. Снемането на отметката скрива всички абонати, които са извън линия. Така виждаме само познати, които реално са в мрежата на Skype.
3. Преди форматиране, преинсталиране, премахване на Skype и/или системата, е хубаво ВИНАГИ да резервираме всяка папка или всички папки, ако имаш повече от едно Skype име тук:
CODE
C:\Documents and Settings\<потребител_на_системата>\Application Data\Skype
на диск, дискета, кдиск или друго.
4. Ако обаче не знаеш как да намериш това място в твоя компютър ето ти препратка. Трябва да реша как да го направя достъпен за всички.
5. А освен това в последната стабилна версия 1.2.0.37 можеш да изполваш двата нови инструмента Изнасяне във файл с визитка [vcf] и Внасяне от файл с визитка [vcf]. Намират се в меню Инструменти. Удобни са точно за пренасяне или резервиране на списъка с абонати.
6. Механизмът на упълномощаване е много важен за Skype. Неприкосновеността на потребителя е на първо място. Ако на теб ти е досадна процедурата има