Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Калин
Да, на страницата на Skype е обявено, че серийния номер е 15 знака и, че е "на гърба на ваучера".
Това може би се отнася за ваучери на хартиен носител.

Извинете но как може да не сте сигурен защо числата декларирани на страницата са 15 а не 12 каквито Вие предлагате? wondering.png Според мен след като се занимавате с препродаване на Скайп кредит би трябвало да сте доста обширно запознат с подробностите. Преди да публикувате пост е желателно да се правят справки.
Надявам се скоро да можете да отговорите на въпроса отностно числата. Желателно е със zmeYpc да се разберете във форума пред всички (не чрез ЛС) за да можем ние потребителите да се ориентираме и в крайна сметка да разберем какво става, защото се получи малко объркваща ситуация. Моля, не приемайте настоящия пост като заяждане!

П.С г-н Xentia радвам се, че проблема е изцяло решен! smile.png handshake.png
gentor
QUOTE(Калин @ Mon Mar 5 2007, 14:35) [snapback]368002[/snapback]

Извинете но как може да не сте сигурен защо числата декларирани на страницата са 15 а не 12 каквито Вие предлагате? wondering.png Според мен след като се занимавате с препродаване на Скайп кредит би трябвало да сте доста обширно запознат с подробностите. Преди да публикувате пост е желателно да се правят справки.
Надявам се скоро да можете да отговорите на въпроса отностно числата. Желателно е със zmeYpc да се разберете във форума пред всички (не чрез ЛС) за да можем ние потребителите да се ориентираме и в крайна сметка да разберем какво става, защото се получи малко объркваща ситуация. Моля, не приемайте настоящия пост като заяждане!

Ваучерите, които купуваме от Skype са със серийни номера по 12 знака:
IPB Image
Така изглеждат част от ваучерите, които сме продали (снимката е от сайта на Skype).
Както ясно се вижда серийните номера са по 12 знака!
Аз лично не съм виждал ваучер с 15 знака както са обявили Skype!
Може би са пропуснали да обявят, че съществуват и ваучери с 12 знака !?

При въвеждане на ваучерите в сайта на Skype се въвеждат 12 знака (независимо, че пише 15) и системата си ги приема (както се вижда на картинката, че днас в 15:58 е използван ваучер от 25 евро от потребител ***** и е "Redeemed" - предполагам е ясно какво значи !)

Със zmeYpc няма за какво да се разбираме:
Той е прав, че няма споразумение м/у Skype Limited и Money2Mail, но това на нози етап е невъзможно поради факта, който е ясен на всички, а именно: Трудното разбиране с персонала на Skype!
Не е прав, че злоупотребяваме !
zmeYpc
QUOTE(gentor @ Mon Mar 5 2007, 19:55) [snapback]368073[/snapback]

Ваучерите...
Искам да ви обърна внимание, че макар и на екрани данните, които публикувате са притежание на собствениците на тези скайпимена. След като не сте регистратор на публични данни нямате право на територията на България да боравите с подобна информация. Моля, не публикувайте тук др. подобни.

И да ви повторя следното (без никакво желание да се повдига тук на тези страници дискусия дали това, което правите е редно, или не е - всички знаем, че не е):

-- Няма партньорско споразумение м/у Skype Limited S.A. и Евгени Нурков E-mail: admin@money2mail.com и докато това е така вие сте в нарушение на ЛСКП и на Общите условия за ползване на Услугата Skype
-- Всички преводи, които трети лица правят към това лице и/или др. подобни са на техен риск и отговорност.
-- Конкретно този сайт отдавна е докладван в отдел „Злоупотреби“.

-- Доводи от типа „трудно свързване“, „неоткриваемост“ и пр. на финансовите отдели на Skype Technologies S.A. не са извинение и по никакъв начин не биха ви помогнали в случай, че законните собственици решата да потърсят правата си в съда, или да ви преследват за ползване на услуга не по предназначение (Skype for Business)

Бих приел усилията ви и желанието за сътрудничество, ако не преставате да търсите начини да излезете от това неудобно положение. Първи ще ви приветствам и популяризирам с всички сили, но нека заради вас, или подобни, да не се опорочават усилията и на други български компании, които опитват да получат официално одобрение преди да си позволят подобни нерегламентирани действия.

И отново да обясня:

Трикът, който ползват този, а и подобни хитреци е да се абонират за услугата Skype for Buisiness (достъпна е от страницата с вашия профил в сайта на Skype). Проблемът е, че има наложен месечен лимит и тези лица не са в състояние да ви прехвърлят по всяко време кредита от 2,50 лв. Засега преодоляват това, като регистрират множество администраторски профили... засега.

Всеки може да се възползва от услугата Skype for Buisiness. Предимството е за малки офиси и форми, които искат централизирано да купуват кредит и услуги и да плащат от една сметка. Администраторът на групата единствено може да добавя скайпимена и да разпределя общия месечен лимит сред членовете на бизнесгрупата. Така, че лично се обърнете към лицето Нурков (изобщо се съмнявам, че се казва така, но това е друга тема) Тук да вметна, че подобни измами са масова практика в земите на ОНД и близките тям страни.

Не ползвайте подобни хватки и ще се чувствате добре. Моят съвет е да прегледате тази секция (от 2-ра страница нататък): има старо, но изпитано ръководство в 3 части как се купува Skype кредит с български лева от сметка в една от 5 посочени банки. И не е нужно да плащате никому комисионни за нещо, което можете сам да купите без чужда помощ.
gentor
QUOTE(zmeYpc @ Mon Mar 5 2007, 21:29) [snapback]368196[/snapback]

Искам да ви обърна внимание, че макар и на екрани данните, които публикувате са притежание на собствениците на тези скайпимена. След като не сте регистратор на публични данни нямате право на територията на България да боравите с подобна информация. Моля, не публикувайте тук др. подобни.

Екранните данни за скайпимената са коригирани!
Не съобразих, че не е уместно да се публикува тази информация, за което се извинявам и няма да се повтори.

QUOTE(zmeYpc @ Mon Mar 5 2007, 21:29) [snapback]368196[/snapback]

И да ви повторя следното (без никакво желание да се повдига тук на тези страници дискусия дали това, което правите е редно, или не е - всички знаем, че не е):

-- Няма партньорско споразумение м/у Skype Limited S.A. и Евгени Нурков E-mail: admin@money2mail.com и докато това е така вие сте в нарушение на ЛСКП и на Общите условия за ползване на Услугата Skype
-- Всички преводи, които трети лица правят към това лице и/или др. подобни са на техен риск и отговорност.
-- Конкретно този сайт отдавна е докладван в отдел „Злоупотреби“.

..........

И отново да обясня:

Трикът, който ползват този, а и подобни хитреци е да се абонират за услугата Skype for Buisiness (достъпна е от страницата с вашия профил в сайта на Skype). Проблемът е, че има наложен месечен лимит и тези лица не са в състояние да ви прехвърлят по всяко време кредита от 2,50 лв. Засега преодоляват това, като регистрират множество администраторски профили... засега.

Всеки може да се възползва от услугата Skype for Buisiness. Предимството е за малки офиси и форми, които искат централизирано да купуват кредит и услуги и да плащат от една сметка. Администраторът на групата единствено може да добавя скайпимена и да разпределя общия месечен лимит сред членовете на бизнесгрупата. Така, че лично се обърнете към лицето Нурков (изобщо се съмнявам, че се казва така, но това е друга тема) Тук да вметна, че подобни измами са масова практика в земите на ОНД и близките тям страни.

Не ползвайте подобни хватки и ще се чувствате добре. Моят съвет е да прегледате тази секция (от 2-ра страница нататък): има старо, но изпитано ръководство в 3 части как се купува Skype кредит с български лева от сметка в една от 5 посочени банки. И не е нужно да плащате никому комисионни за нещо, което можете сам да купите без чужда помощ.

И аз ще обясня отново:
Ние ползваме "Gift Certificates", които всеки може да си закупи от Skype и да прави с тях каквото си пожелае. В сайта на Скайп не пише, че е забранено тези "Gift Certificates" да се препродават.

Ето и какво пише за Gift Certificates на страницата на Скайп:

What are Skype Gift Certificates?

Skype Gift Certificates are Skype voucher codes that you can buy to give out as gifts, resell or use for yourself.

(http://support.skype.com/index.php?_a=know...ails&_i=572)

Money2Mail работи на следният принцип:
Потребителя захранва своя акаунт през ePay.bg, парите му се отчитат веднага (нетрябва да се чака 2 работни дни и да се ограничава ползването на 5 банки), купува си ваучер, който му се предоставя под формата на код.
За да се въведе ваучера пред полученият код има линк към http://www.skype.com/go/voucher
(Money2Mail, не изисква от потребителите си пароли за скайп акаунтите им)

За Skype Business Groups:
Незнам какъв е месечния лимит поради факта, че сме го ползвали 2-3 пъти.
Лимит има на Cift Certificates, който е 100 евро - по този въпрос лично съм писал до Скайп и подробно им обясних защо желая да се премахне този лимит. В отговор от тях получих, че на този етап немогат да премахнат лимита и ТЕ лично ми предложиха да ползвам Скайп бизнес група за тази цел!
Но както обясних процесът с бизнес групите неможе да се автоматизира и затова се ползват "Гифт сертификати".
(до zmeYpc: пазя си кореспонденцията със Скайп, ако те интересува свържи се с мен и ще ти я покажа, за да не я обявявам публично)

Мисля, че не е нужно да се преследваме по различните форуми и само да ни обиждат!
Никой не караме на сила да купува ваучери от нас. А който е решил да го направи е останал доволен!

Ако някои не е - да пише тук !!!
(имаше и проблеми както споменах по-горе с неработещ ваучер, но не по наша вина, а проблеми винаги има при всяко ново нещо)

Опитваме се да предложим по-лесен вариант от ръководството от 3 части.
Да вярно, взимаме такса за услугата, но има хора, които предпочитат да си платят такса и да използват бърз и автоматизиран начин на Български език!

Та като цяло Money2Mail работи от една година и има редовни и доволни клиенти.
Така, че не е нужно да ни обиждат по форумите и както вече няколко пъти казах: който желае да ползва услугите ни да заповяда, който нежелае - да ползва ръководството и да не пише обиди по наш адрес!
Калин
Нека вече да приключим въпроса до тук, защото взе да става като реклама. worried.png
gentor
QUOTE(Калин @ Tue Mar 6 2007, 13:29) [snapback]368442[/snapback]

Нека вече да приключим въпроса до тук, защото взе да става като реклама. worried.png

Абсолютно съм сагласен с теб!

Ако вие (dimd, Калин и zmeYpc) не бяхте повдигнали въпроса, нямаше и един ред да напиша!

QUOTE(dimd @ Tue Feb 27 2007, 10:13) [snapback]365252[/snapback]

При закупуване на ваучер от 2,50 лв.,ми бе даден код от 11 знака,но при опит да го заредя от страницата на SKYPE,бях уведомен,че кода трябва да е от 15 знака.
Къде е грешката.
Какво Ви е мнението за зареждане на ваучер през Money2Mail ?

Този проблем вече е отстранен: dimd беше пропуснал 1 знак, но сега всичко е наред!
Надявам се и той да го потвърди и с това да се приключи по темата !
dimd
Да,потвърждавам,че грешката е била от моя страна !
Беше ми даден друг ваучер,който бе зареден успешно !
От SKYPE ми пратиха имейл за успешното зареждане !

Веднага реших да се обадя-връзката беше много добра ! Какво ме озадачи обаче ?
Номерът на който се обадих е на стационарен телефон в София,и проведох разговор с условието,че ще го прекъсна точно на 60-тата секунда ! Така и направих,но още при вдигането от другата страна,SKYPE ми отчете 0,07 евро !!! Защо според Вас се е получило така ?
Моето обяснение,че е трябвало да говоря 3 минути-т.е. отчитането е на три минути !

Калин
QUOTE(dimd @ Tue Mar 6 2007, 18:33) [snapback]368542[/snapback]

Да,потвърждавам,че грешката е била от моя страна !
Беше ми даден друг ваучер,който бе зареден успешно !
От SKYPE ми пратиха имейл за успешното зареждане !

Веднага реших да се обадя-връзката беше много добра ! Какво ме озадачи обаче ?
Номерът на който се обадих е на стационарен телефон в София,и проведох разговор с условието,че ще го прекъсна точно на 60-тата секунда ! Така и направих,но още при вдигането от другата страна,SKYPE ми отчете 0,07 евро !!! Защо според Вас се е получило така ?
Моето обяснение,че е трябвало да говоря 3 минути-т.е. отчитането е на три минути !

Допуснах грешка. Ето сега коректния отговор:
Има такса свързване в сила от 18-ти януари за всеки разговор.

От тук можете да се информирате за текущите цени на разговорите.

Пак се извинявам за грешката - не се интересувам от SkypeOut напоследък и затова сбърках.
dimd
Ясно !
Значи до стационарен телефон в България,се говори за 0,025 евро/мин.+такса от 0,045евро за свързване ! За разговор от 5 минути примерно,се плащат 0,17 евро/5х0,025+0,045/.
Калин
ГОРЕЩА ПОПРАВКА .134
На 07.03.2007 излезе гореща поправка на БЕТА версията на Скайп. Можете да я изтеглите от тук.
Вижте и списъка с промени.
Отстранен е проблема при изключване на Windows, който съществуваше в предишната версия.
Друга отличителна черта на обновената версия е услугата Skype Prime (Скайп Прайм) (линка води да описнаниe на услугата на английски). Информация на български език за услугата можете да получите като отидете на: Инструменти>Услуги с добавена стойност.
Също така е обновен мениджъра на екстри и са оправени няколко бъга/грешки. smile.png
Калин
Има идея за
- самостоятелен форум

какво мислите? какви теми са най-подходящи?

теми:
- чзв
- услуги
- екстри
- проблеми
- превод
- обща дискусия

Чатът е вече прекратен
lawl
Как се маха "SkypePM.exe" процеса? Така и не разбирам за кво е, дърпа 18к а самия скайп 45к, то кво става колкото една игра bigsmile.png
Калин
QUOTE(lawl @ Sun Mar 11 2007, 09:35) [snapback]370609[/snapback]

Как се маха "SkypePM.exe" процеса? Така и не разбирам за кво е, дърпа 18к а самия скайп 45к, то кво става колкото една игра bigsmile.png

"SkypePM.exe" е диспечера на екстри в Скайп. За да го спрете отворете диспечера на задачи в Windows като натиснете клавишната комбинация 'CTRL+ALT+DEL' . Намерете процеса на диспечера на екстри в преградката "Процеси" и го спрете като натиснете "Край на працеса". За да го махнете отидете там където е инсталиран Скайп и до папката "Phone" се намира и папката на диспечера, която трябва да изтриете (мисля, че папката се казваше plugin manager, но не съм сигурен, защото не го използвам) След изтриването и би трябвало вече менютата "Още задачи" в клиента да са сиви и да няма процес "SkypePM.exe" .
За в бъдеще преди да инсталирате обновяване като Ви се отвори инсталатора в долния му ляв ъгъл има меню "Настройки". Натиснете го и оттам махнете отметката пред опцията предлагаща инсталирването на диспечера на екстри в Скайп.
Qosmio
Здравейте !
Има ли начин да си възстановя хронологията на Скайп (един вид да си я дръпна от другия потребител)?
Защото беше изтрита, а имах няколко важни неща в чатовете sadsmile.png .
Калин
QUOTE(Qosmio @ Mon Mar 12 2007, 18:54) [snapback]371165[/snapback]

Здравейте !
Има ли начин да си възстановя хронологията на Скайп (един вид да си я дръпна от другия потребител)?
Защото беше изтрита, а имах няколко важни неща в чатовете sadsmile.png .

Зависи как е изтрита хронологията и с коя версия на Скайп сте. Как точно сте загубил хронологията?
Qosmio
3.0.0.190 е билда ми в момента .А хронологията ми беше изтрита при реинсталация на Windows .... не предвидих ,че ще ми трабва хронологията.
Калин
QUOTE(Qosmio @ Mon Mar 12 2007, 22:56) [snapback]371270[/snapback]

3.0.0.190 е билда ми в момента .А хронологията ми беше изтрита при реинсталация на Windows .... не предвидих ,че ще ми трабва хронологията.

Прочети прикачения към пост 445 файл. От компютъра на другия потребител изпълни указанията там.
Надявам се да съм помогнал и всичко да е наред. Пишете какво е станало.
Всичко хубаво и успех! smile.png hi.png
Калин
Скайп 3.1.0.144 финална версия!!!!! party.png
Можете да я изтеглите от тук.
Ако искате, можете да видите и списъка с промени.

Желая ви приятно и безпроблемно използване на Скайп! smile.png
hi.png
MuXuTo
Искам да попитам,защо skype-a ми показва,че половината ми абонати са извън линия и не предава съобщенията ми,макар че те са в skype worried.png .Мерси предварително wink.png
MuXuTo
Никой ли незнае sadsmile.png
Калин
QUOTE(MuXuTo @ Fri Mar 16 2007, 23:29) [snapback]372894[/snapback]

Искам да попитам,защо skype-a ми показва,че половината ми абонати са извън линия и не предава съобщенията ми,макар че те са в skype worried.png .Мерси предварително wink.png

Затворете Скайп и после го отворете наново. Вписвайте се и се отписвайте няколко пъти. Това би трябвало да реши проблема. Ако обаче няма щастие, значи Скайп има проблеми с връзката с интернет. Проверете дали защитната Ви стена разрешава Скайп. Друг е въпроса, че може интернета на момента да не е добър.
Ако се сетя за други причини ще допълня статията.
Допълнение: Някои абонати може да са в режим "инкогнито" и затова да Ви излиза, че са извън линия, а те дефакто да са там. Щом съобщенията не се предават пробвал ли сте да звъннете да видите какво ще се получи. Ако абонатите са с икона "?" може да са Ви блокирали и ако е така няма как да се свържете с тях.

Извън темата: Не е хубаво да се дава зор. Поне един ден може да се наложи да почакате за да получите отговор. Все пак всеки си има личен живот и не може нон-стоп да гледа форума и да отговаря моментално. Моля, съобразете се малко.
Qosmio
QUOTE(MuXuTo @ Fri Mar 16 2007, 22:29) [snapback]372894[/snapback]

Когато не предава съобщението - обади се на другия потребител през Skype (много често се оправя по този начин при мен).
P.S.Моя проблем го реших по начина ,който упомена Калин за което му благодаря yes.png .
Поздрави smile.png!
Калин
QUOTE(Qosmio @ Sat Mar 17 2007, 20:22) [snapback]373136[/snapback]

Когато не предава съобщението "пусни сигнал" на другия потребител през Skype .
P.S.Моя проблем го реших по начина ,който упомена Калин за което му благодаря yes.png .
Поздрави smile.png!

Чрез това
"пусни сигнал"
предполагам казваш да пробва да се обади на съответния човек както предложих и аз. Няма да е лошо да има още някой който да помага, но се изразявай по-точно. Това е приятелски съвет. smile.png yes.png

Моля!
Всичко хубаво! hi.png
ogibo
Здраве те.
Днес ми попадна тази информация със стара дата.
ot Plamen Iotov na 12-11-2004@12:32 GMT(+2)

....
Poslednata interesna novina okolo Skype e, che veche shte mozhe da slozhite tozi /Gigaset M34 USB/ adapter na Siemens v USB porta na vashiia kompyutur i da pozvolite na telefonite Siemens Gigaset S645, Gigaset S440/445 ili Gigaset C340/345 da izpolzvat vruzka prez Skype vmesto nazemna liniia. New.com publikuvaha poveche informatsiia za tova.

http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl...#other_comments
Тази информация вярна ли е?
zmeYpc
По принцип има и други подобни хардуерни устройства. Даже има българско такова - мобигейтър. Да, информацията е вярна, но доста стара.

"пусни сигнал"
Абе и аз да попитам (нищо, че съм единия от преводачите). Какво за Бога ще рече това и имаме ли такова нещо в българския превод на Skype? Калине, какво има предвид потребителя? И то на български, моля! smile.png
ogibo
QUOTE(zmeYpc @ Sun Mar 18 2007, 16:33) [snapback]373390[/snapback]

По принцип има и други подобни хардуерни устройства. Даже има българско такова - мобигейтър. Да, информацията е вярна, но доста стара.

Това устройство съм го срещал из нета, но цената му за сега не ме устройва. Още повече че трябва да плащам и допълнителна такса.
zmeYpc
QUOTE(ogibo @ Sun Mar 18 2007, 20:26) [snapback]373421[/snapback]

Това устройство съм го срещал из нета, но цената му за сега не ме устройва. Още повече че трябва да плащам и допълнителна такса.
Съгласен съм, че цената е твърде висока. Очаквам да падне с потребителите, които го използват. Но ако цената не е проблем горещо го препоръчвам, защото това е най-доброто, което съм виждал в действие. За таксата за свързване нищо не може да се направи. Както писах е един друг форум от България сега не е никак изгодно да се ползват платените услуги на Skype. Надяваме се обаче в бъдеще това да се промени.
Калин
QUOTE(zmeYpc @ Sun Mar 18 2007, 17:33) [snapback]373390[/snapback]

Абе и аз да попитам (нищо, че съм единия от преводачите). Какво за Бога ще рече това и имаме ли такова нещо в българския превод на Skype? Калине, какво има предвид потребителя? И то на български, моля! smile.png

Ники, грешката вече е поправена и всичко е разбираемо! giggle.png smile.png
ogibo
Малко ще отклоня вниманието на форума към хардуера за Skype. Някой използвал ли е това устройство SIEMENS Gigaset M34 USB?Целта ми е да пусна Skype към обикновен DECT телефон, а това устройство комай иска по-специален модел на Siemens. Въпросът е дали има обратна връзка от телефона към РС-то? С една дума може ли чрез него да се използва компютърът като телефонен апарат свързан с БТК? Не търся безплатни разговори.
ogibo
Открих отговора на въпросите си и се оказа, че това чудо просто не си заслужава парите. Но открих друго решение на достъпна цена.
http://www.hybsys.bg/Products/VoIP/USB/ATA/SkyDect/
~NoSoul~
Искам да попитам има ли някакъв начин това, което аз съм писала от моя компютър да се прочете от друг компютър? Питам, защото една моя приятелка (ще я нарека "х"), която ми знае паролата, ми каза, че през нейния компютър е влязла с моя скайп и е прочела това което съм си писала с едно друго момиче (тя пък ще е "у" giggle.png ) същия ден. Аз не й повярвах и я накарах да ми разкаже за какво сме писали и тя ми го разказа при това мн точно. Със сигурност "х" не е прочела нещо от моя компютър, защото не е идвала у нас, а с другото момиче "у" не се познават.... и от няколко дни се се чудя как го е направила?!?! nerd.png

Абе стана молко объркано, ама дано да сте ме разбра ли
wasntme.png
Калин
QUOTE(~NoSoul~ @ Fri Mar 23 2007, 09:58) [snapback]375417[/snapback]

Искам да попитам има ли някакъв начин това, което аз съм писала от моя компютър да се прочете от друг компютър? Питам, защото една моя приятелка (ще я нарека "х"), която ми знае паролата, ми каза, че през нейния компютър е влязла с моя скайп и е прочела това което съм си писала с едно друго момиче (тя пък ще е "у" giggle.png ) същия ден. Аз не й повярвах и я накарах да ми разкаже за какво сме писали и тя ми го разказа при това мн точно. Със сигурност "х" не е прочела нещо от моя компютър, защото не е идвала у нас, а с другото момиче "у" не се познават.... и от няколко дни се се чудя как го е направила?!?! nerd.png

wasntme.png

Хронологията се пази на компютъра, от който са се случили събитията, а не на сървъри. Лично аз не мога да кажа нищо lipssealed.png .
Има скрита подробност или аз вече почвам да не схващам.......
Съжалявам.... worried.png

Абе, сега е мой ред да питам. Какви са тия ваши златни хронологии не мога да разбера - напоследък се въпроси за хронологията. surprised.png И не само това ами и интриги има вече......... dull.png
®ª™ªN
Здравейте.
Искам да знам дали мога да си възстановя хронологията при положение ,че съм си преинстирал уиндоуса.
Изключително много се надявам ,че това е възможно,защото съм си записвал доста важни за мен неща там.
Благодаря предварително. bigsmile.png
Калин
QUOTE(®ª™ªN @ Sat Mar 24 2007, 14:08) [snapback]375821[/snapback]

Здравейте.
Искам да знам дали мога да си възстановя хронологията при положение ,че съм си преинстирал уиндоуса.
Изключително много се надявам ,че това е възможно,защото съм си записвал доста важни за мен неща там.
Благодаря предварително. bigsmile.png

Хронологията може да си я възтановите, ако предварително сте съхранил папката със данните на Скайп намираща се в Application Data (за повече информация вижте пост 394. Ако не сте, в случай че другата страна пази хронологията може да си я възтановите по начина описан в прикачения файл към пост 445.
Забележка: претърсвайте темата за отговор/и на Вашия въпрос, който евентуално е бил зададен. Чак, когато се уверите, че няма подходящ отговор или въпроса Ви не е бил задаван тогава питайте. Няма смисъл според мен да правим темата излишно голяма. smile.png
ВНИМАНИЕ: може да спра да отговарям на въпроси свързани с хронологията, ако има наличен вече отговор или счета въпроса за неуместен!!!
vorbeg
вчера както си говорех и спряха да ме чуват. оказа се, че микрофона ми работи нормално и дори много добре с всички приложения освен със Skype. опитах всички видове настройки и трикове, за да го накарам да проработи, но не става и не става. не че преди това работеше много добре - отсреща ме чуваха много накъсано и смисълът от разговора се губеше. някой нещо да знае по въпроса?
Cho Smile
QUOTE(~NoSoul~ @ Fri Mar 23 2007, 08:58) [snapback]375417[/snapback]

wasntme.png

Да, може.
Понякога си пускам Skype на две места едновремнно (един и същ account вкъщи и на работа).
Когато някой ми пише, съобщенията отиват при Skype-а, до който първи е стигнало. (Единственото разумно обяснение ... тъй като понякога идва на единия, друг път на другия Skype).

Ти си си писал с "y".
Ако "x" е влязла от друго място с тоя account и:
- "y" e изпратила съобщение до твоя account (което ти още не си прочел, бил си offline и съобщението стои на сървъра)
или
- "x" (чрез твоя account) e изпратила съобщение (каквo и да е) на"y"

Skype праща някаква част* от chat хронологията отново.
Предполагам само, че и двата Skype трябвда са пуснати ... и аз не знам ... случвало ми се е.

Kаква част (колко назад) не мога да ти кажа, просто го прави понякога.

Смени си паролата и не я казвай на никой yes.png
kitty.me
crying.png имам нужда от помощ !значи...всичките ми приятели са си сложили некви джаджи около скайп имената си некакви заврантулки и такива а аз...като съм си глупава!!!
но открих че в Microsoft Office Word 2003 ги има като Wingdings 2 или 1 и взех че ги копирах и ето какво ми се получава: ҲҲҲ незнам какво да сторя че и аз да си сложа такива! помогнете ми моляяяяяяяяяяяяяяяяяя!:cry:crying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.png
Калин
QUOTE(Cho Smile @ Sat Mar 24 2007, 17:22) [snapback]375877[/snapback]

Да, може.
Понякога си пускам Skype на две места едновремнно (един и същ account вкъщи и на работа).
Когато някой ми пише, съобщенията отиват при Skype-а, до който първи е стигнало. (Единственото разумно обяснение ... тъй като понякога идва на единия, друг път на другия Skype).

Ти си си писал с "y".
- "y" e изпратила съобщение до твоя account (което ти още не си прочел, бил си offline и съобщението стои на сървъра)
или

Предполагам само, че и двата Skype трябвда са пуснати ... и аз не знам ... случвало ми се е.

Информацията е потвърдена.. smile.png
Калин
QUOTE(kitty.me @ Sat Mar 24 2007, 17:58) [snapback]375882[/snapback]

crying.png имам нужда от помощ !значи...всичките ми приятели са си сложили некви джаджи около скайп имената си некакви заврантулки и такива а аз...като съм си глупава!!!
но открих че в Microsoft Office Word 2003 ги има като Wingdings 2 или 1 и взех че ги копирах и ето какво ми се получава: ҲҲҲ незнам какво да сторя че и аз да си сложа такива! помогнете ми моляяяяяяяяяяяяяяяяяя!:cry:crying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.pngcrying.png

Погледни тук.
Успех! toivo.gif
zmeYpc
QUOTE(Cho Smile @ Sat Mar 24 2007, 19:22) [snapback]375877[/snapback]

Да, може.

Ти си си писал с "y".
или

Абсолютно вярно! Благодаря на Cho Smile! smile.png
Никога не споделяте паролата си с другиго! Сменете паролата си без да казвате на вашата приятелка и готово. wink.png
Искам да дам някои допълнителни разяснения. В момента се преработва цялата система за присъствие и статусите. Ще има възможност да се прехвърля цялата хронология от едно устройство на друго. По принцип още от самото начало е възможно да се вписвате с едно и също скайпиме от различни машини/устройства, които даже може да не са под една и съща ОС. Постепенно ще стане възможно управлението и на неприкосновеността, т.е. вие ще избирате (в зависимост от това пред кое устройство/машина сте в момента) какви статуси да се показва на останалите. Ще има различни графични означения дори на статусите, за да става ясно под какъв тип устройство ползвате скайп. Иначе хронологията и сега се прехвърля, но още не пълно и перфектно. Аз лично през деня съм на Skype под Mac OS X, но вкъщи съм вписан нонстоп под Windows. Вечер като се прибера получавам всички текстови съобщения, които съм получил в работата, дори такива, които съм започнал под клиента за Mac OS X, с тази разлика, че хронологията не съдържа моите реплики, а само тези на др. събеседници.

ПП Едновременното вписване с правомощията на един профил (за пример zmeYpc) е уникална особеност на Skype. Това се дължи на децентрализираната система на мрежата и на П2П организацията й. Лично съм се вписвал на три машини с Windows XP, една с Ubuntu (Линукс) и 1 с Mac OS X. Едновременно.
Калин
QUOTE(vorbeg @ Sat Mar 24 2007, 17:34) [snapback]375865[/snapback]

вчера както си говорех и спряха да ме чуват. оказа се, че микрофона ми работи нормално и дори много добре с всички приложения освен със Skype. опитах всички видове настройки и трикове, за да го накарам да проработи, но не става и не става. не че преди това работеше много добре - отсреща ме чуваха много накъсано и смисълът от разговора се губеше. някой нещо да знае по въпроса?

Моля, прегледайте пост 396 от тази тема за информация. Ако също така разбирате английски език може да погледнете и това ръководство с екрани за да добиете допълнителна представа къде и какво да проверите. В случай че възникнат затруднения се свържете с мен по Скайп. smile.png

Допълнение: Ники, помолих един от модераторите да премести двете теми тук и така стана, но се притеснявам, че се получи разбъркана ситуация. worried.png По-кэсно ще пиша пак на някой от модераторите да се опита да подреди постовете както трябва, но не обещавам нищо повече.

Калин Чакъров
zmeYpc
Извинявай за главоболията, Калине!
Преместили са май само моите коментари не и темите на потребителите.
Не е фатално, но искам да помоля всички българи да поставят въпросите си тук в тази тема, а не във форума за превод. То е вярно, че имаме нужда от собствен форум, но нека спазваме правилата, за да не пречим на останалите, коите не знаят български.

ПП Поисках от един фактор да ни дадат място за подфорум да видим какво ще отговори...
Калин
QUOTE(zmeYpc @ Sun Mar 25 2007, 19:48) [snapback]376240[/snapback]

Извинявай за главоболията, Калине!
Преместили са май само моите коментари не и темите на потребителите.
Не е фатално, но искам да помоля всички българи да поставят въпросите си тук в тази тема, а не във форума за превод. То е вярно, че имаме нужда от собствен форум, но нека спазваме правилата, за да не пречим на останалите, коите не знаят български.

ПП Поисках от един фактор да ни дадат място за подфорум да видим какво ще отговори...

Допълнително говорих с модератор и няколко поста (излишни) от тази тема са изтрити. По този начин намаляваме убъркването. Огледай добре цялата 25 страница и ще забележеш мненията на потребителите, които първоначално бяха писали отделно. Просто техните коментари са по-нагоре и са смесени малко със последните наши. worried.png

П.С Хора, стискайте ни палци за подфорум!!! mmm.png
Qosmio
QUOTE(kitty.me @ Sat Mar 24 2007, 16:58) [snapback]375882[/snapback]

Виж тук ! Имах и още много сайтове ,но не ги пазя wink.png .Дано си направиш хубав ник smile.png
Kremi
Здравейте. Имам малък проблем със Skype. Значи за малко си инсталирах стар Skype (мисля, че 1.4 беше) и сега когато си върнах новия (3.1) хронологията от последната седмица ми изчезна. Много моля някой ако знае причината и дали мога да я върна да пише. Благодаря предварително.
Калин
QUOTE(Kremi @ Sat Mar 31 2007, 22:43) [snapback]378630[/snapback]

Здравейте. Имам малък проблем със Skype. Значи за малко си инсталирах стар Skype (мисля, че 1.4 беше) и сега когато си върнах новия (3.1) хронологията от последната седмица ми изчезна. Много моля някой ако знае причината и дали мога да я върна да пише. Благодаря предварително.

Защо за Бога сте се връщали към тази стара версия?! surprised.png
Само хронологията от последната седмица ли се е загубила или цялата въобще?
jerry_pich
Здравейте искам да попитам понеже съм с Windows server 2003 и не ми работи камерата през Skypа дори немога аз да виждам човека с когото говоря при положение на него му работи камерата той е с WINDOWS XP? можете ли да ми кажете какви драйвери са ми нужни за да мога да се виждам с него? Благодаря предварително.
Kremi
QUOTE(Калин @ Sun Apr 1 2007, 12:32) [snapback]378743[/snapback]

Защо за Бога сте се връщали към тази стара версия?! surprised.png
Само хронологията от последната седмица ли се е загубила или цялата въобще?

Да, само от последната седмица. doh.png Всъщност вече се възстанови, но само отчасти.
vesi_izo
QUOTE(jerry_pich @ Sun Apr 1 2007, 15:54) [snapback]378790[/snapback]

Здравейте искам да попитам понеже съм с Windows server 2003 и не ми работи камерата през Skypа дори немога аз да виждам човека с когото говоря при положение на него му работи камерата той е с WINDOWS XP? можете ли да ми кажете какви драйвери са ми нужни за да мога да се виждам с него? Благодаря предварително.

Същия проблем го имам и аз, само че съм с ХР crying.png . Нито аз виждам човека отсреща, нито той мен.
Калин
В момента не мога, но при първа възможност ще отговоря на всички.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.