Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
zmeYpc
За какво е анкетата в този форум?
Това пак се превърна в играта: „обичам/не обичам“.
Моля, прегледайте статия № 293. Или тази препратка тук.
Както и №323 тук, където става малко по-ясно защо е добре да обясните своето съгласие/несъгласие с българския превод в този форум, когато гласувате.

Идеята на тази българска секция е, освен да помага на потребителите, да помага и на хората, правещи превода.
Нека всеки, който гласува положително/отрицателно даде своите аргументи, иначе няма да знаем какво не е наред и какво според вас се нуждае от промяна.
Така ще помогнете и на други край вас. smile.png

Колцина мислят, че всичко се дава и ползва даром (както е дадено), но ако не мислите така, а смятате, че имате сили и идеи как да се подобрят нещата за българските потребители на Skype – споделете!
zmeYpc
Гореща поправка .205
Днес следобед излезе гореща поправка за Windows: публична 3.0.0.205 и бизнесверсия 3.0.32.205
Няма промени в езиковия файл към клиента (всъщност има, но ще обновим при следващото издание) и в езиковия файл към диспечера.
Можете да се информирате и да изтеглите малко по-нови версии на двата преводни файла тук (статия №386).
irz
Имам проблем с Веб-камера "Делукс" DLV-B705. Скайп (2.5.0.154) не я разпознава. В форума за скайп-видео не намерих отзиви за нея. Някой друг случайно да се е опитвал да работи с тази камера? Ако да моля да помогне.
Калин
QUOTE(irz @ Fri Jan 19 2007, 23:26) [snapback]347309[/snapback]

Имам проблем с Веб-камера "Делукс" DLV-B705. Скайп (2.5.0.154) не я разпознава. В форума за скайп-видео не намерих отзиви за нея. Някой друг случайно да се е опитвал да работи с тази камера? Ако да моля да помогне.

Попринцип версия 2.5 е малко проблемна по отношение на видеото (доста хора се оплакваха от нея). Затова силно ти препоръчвам да обновиш до последната версия на клиента (до момента 3.0.0.205 е най-новата). Има подобрения при засичането на видео устройството както и по самото видео като функция.
Дай малко информация за системата си.
Камерата само със Скайп ли не работи или въобще?
Какъв DirectX използваш? (За да провериш просто отиди на Start/Старт, Run/Изпълнение или изпълни - там пишеш "dxdiag" и ще ти изпише версията.
За използването на Скайп видеото е нужен DirectX 9.0c)
Виж данеби да имаш проблеми с драйвера на камерата или с който и да е друг ( дай десен бутон на My computer/Моят компютър, Hardware/Хардуер, Device manager/Диспечер на устройства. Ако на някое устройство има въпросителен или удивителен знак значи нещо не е наред).
Съобщи обратно резултатите.
Успех! smile.png

П.С
Ако съм пропуснал нещо ще допълня статията.
irz
Благодаря на Калин!
Оказа се че РС-то е със стара версия на DirectX 8.1 . След update с 9.0с се оправи всичко, без да сменяме версията на Скайп.
Забавих отговора тъй като РС-то не е моето и трябваше да се оправяме от дистанция.
Още веднъж благодаря!
Oberon
QUOTE(Калин @ Sat Jan 20 2007, 05:48) [snapback]347461[/snapback]

Попринцип версия 2.5 е малко проблемна по отношение на видеото (доста хора се оплакваха от нея). Затова силно ти препоръчвам да обновиш до последната версия на клиента (до момента 3.0.0.205 е най-новата). Има подобрения при засичането на видео устройството както и по самото видео като функция.
Дай малко информация за системата си.
Камерата само със Скайп ли не работи или въобще?
Какъв DirectX използваш? (За да провериш просто отиди на Start/Старт, Run/Изпълнение или изпълни - там пишеш "dxdiag" и ще ти изпише версията.
За използването на Скайп видеото е нужен DirectX 9.0c)
Виж данеби да имаш проблеми с драйвера на камерата или с който и да е друг ( дай десен бутон на My computer/Моят компютър, Hardware/Хардуер, Device manager/Диспечер на устройства. Ако на някое устройство има въпросителен или удивителен знак значи нещо не е наред).
Съобщи обратно резултатите.
Успех! smile.png
П.С
Ако съм пропуснал нещо ще допълня статията.

При мен е точно обратното за видеото. Версия 2.5 ми е нормално видеото,само проблем със звука имам, твърде слаб е, докато на в. 3 след като пусна видео чата има за усилване на звука(където е икона headphone). А за версия 3 видеото е направо Ужасно, не само ми засича но и ми показва картина след 10 мин закъснение,докато звука е нормален. PC - PIV 1,4 512RAM; Radeon 9200. Познатите, с които кореспондирам, казват че само с мен имат този проблем с видеото,когато съм на в.3
Калин
QUOTE(Oberon @ Fri Jan 26 2007, 21:20) [snapback]350852[/snapback]

При мен е точно обратното за видеото. Версия 2.5 ми е нормално видеото,само проблем със звука имам, твърде слаб е, докато на в. 3 след като пусна видео чата има за усилване на звука(където е икона headphone). А за версия 3 видеото е направо Ужасно, не само ми засича но и ми показва картина след 10 мин закъснение,докато звука е нормален. PC - PIV 1,4 512RAM; Radeon 9200. Познатите, с които кореспондирам, казват че само с мен имат този проблем с видеото,когато съм на в.3

Зависи до колко е натоварен процесорът на компютъра, другите процеси, които въврят успоредно със Скайп и бързината на интернет връзката. В случай че интернета е ангажиран с изтегляне на филм или каквато и да е медия, както и допълнителни приложения можем да кажем, че е "стиснат за врата". За по-добро качество на разговора не трябва да се използват такива приложения и други натоварващи до известна степен компютъра. С две думи казано, когато говориш е препоръчително да използваш главно Скайп!
Веселин
QUOTE(Калин @ Sat Jan 27 2007, 00:18) [snapback]350941[/snapback]

Зависи до колко е натоварен процесорът на компютъра, другите процеси, които въврят успоредно със Скайп и бързината на интернет връзката. В случай че интернета е ангажиран с изтегляне на филм или каквато и да е медия, както и допълнителни приложения можем да кажем, че е "стиснат за врата". За по-добро качество на разговора не трябва да се използват такива приложения и други натоварващи до известна степен компютъра. С две думи казано, когато говориш е препоръчително да използваш главно Скайп!

ХА,ХА.Много ясно че когато теглиш филми ти е натоварен компа ти кво искаш да не ти зима никакви ресурси ли?
zmeYpc
QUOTE(Oberon @ Fri Jan 26 2007, 23:20) [snapback]350852[/snapback]

Нека и аз да се включа по въпроса.
Оберон, между версии и 2,5 и 3.0 има конструктивни разлики. Както при звука, така и при видеото.
От 2,6 е въведена ранна реализация на принципно новата звукова библиотека на Skype и нови оптимизирани кодеци за звук и картина. Този процес се развива и искам да уверя всички ви, че върви в правилната посока. Нямам право да разкривам повече, но ще се позова на една публична препратка от гаража на Skype, която показва, че вече е възможна картина с висока разделителна способност.
Потвърждавам това, което констатираш, но за мен като бетатестер това означава:
- проблем с видеоподсистемата (DirectX, видеодрайвер и пакети с кодеци)
- проблем с ОС (конфликти) - за да насича и забавя причината може да са в съвсем други процеси извън Skype 3.0
Това второто е така, защото трета версия в много по-голяма степен е зависима от „изправността“ на системната видеоподсистема, отколкото беше 2,5.
Втората версия Skype – да ти го кажа така – бе по-автономна, докато тройката разчита на добра свързаност с интернет (достатъчен канал за пренос на глас и картина) и на безупречни видеодрайвери, неконфликтиращи кодеци и преносна среда (DirectX).
- ето няколко прости примера:
1. Просто пускане на Skype с битторент клиент и десетина споделени филма води до срив в картината и поведението на Skype за Windows, независимо от ограничаване на трафика на бт клиента и от факта, че той се изпълнявал на заден план...
2. В някои системи, на които аз лично съм виждал това, което описваш установих, че оригиналният DirectX 9.0c e бил подменен от МОДИФИЦИРАНА версия, качена от инсталатор на определена игра: нито може да се махне, нито да се върне старата му версия; като единственото решение бе да се преинсталира начисто.
...
Ще спра дотук. Колегата Калин правилно е тръгнал да анализира проблема ти само, че трябва да му дадеш малко повече сведения...
Ако желаеш пиши ми в Skype и нека проведем някои тестове.
Скромният ми, но богат опит сочи, че понякога има елементарни причини, за да насича и да се получават такива лагове: като се почне от права̀ в системата, та неизправности, та вируси, та натовареност и се стигне до приложения, окупиращи почти целият свободен ресурс на свързването...
Пиши, ако решиш! smile.png
zmeYpc
QUOTE(Веселин @ Sat Jan 27 2007, 04:19) [snapback]350960[/snapback]

ХА,ХА.Много ясно че когато теглиш филми ти е натоварен компа ти кво искаш да не ти зима никакви ресурси ли?

Никой мисля не е казвал нещо подобно, wait.png Веселине!
Ще повторя и допълня това, което казва и Калин:
Зависи до колко е натоварен процесорът на компютъра, какви са другите процеси, които вървят успоредно със Скайп и бързината на интернет връзката.
В светлината на предния ми отговор до Оберон става съвсем ясно, но ако нещо „не е“ ще кажа и това:
- предвид българските кабеларки и всякакви доставчици, които продават услугата интернет на безобразно ниско качество;
и
- предвид повсеместното ползване на свързване по „локалки“ (все едно са пилци на жица: като я дръпнеш и падат като круши);
и
- предвид шпионски и троянски коне, и вируси и/или друг зловреден софтуер, с който изобилстват родните „писита“ и доста ниската грамотност на средния потребител да се справи сам с програмите, които му зомбират машината;
и
- предвид това, че се ползват овехтели машини с почти винаги пиратски и краден софтуер: --

-- става ясно какво е имал предвид Калин. smile.png
С това предполагам ти е ясно пък на теб, с какви „ресурси“ си имам работа аз всеки ден.

Хората тестващи Skype говорят за 64-битови версии на ОС, за свързаност от порядъка на мегабити, за камери и слушалки и за хардуер от по 2-3 български заплати всяко, а ние се надпреварваме да доказваме, че нищо не работи!

Е? Как да стане?
Oberon
Мерси за съдействието и отговора zmeYpc.
Калин
QUOTE(Веселин @ Sat Jan 27 2007, 02:19) [snapback]350960[/snapback]

Ако на някой нещо не му харесва в коментарите ми, нека ми напише лично съобщение или се свърже с мен по Скайп. Не мисля, че тук е уместно да ме критикувате.
Все пак гледам да се подобрявам! smile.png
vasilena
здравейте моля ви помогнете crying.png
братовчед ми си игра със скайпа и без да иска ми изтри хронологията на чата, там имах важни данни, които не бях записала - как мога да си възстановя хронологията
Калин
QUOTE(vasilena @ Wed Jan 31 2007, 14:35) [snapback]352877[/snapback]

здравейте моля ви помогнете crying.png
братовчед ми си игра със скайпа и без да иска ми изтри хронологията на чата, там имах важни данни, които не бях записала - как мога да си възстановя хронологията

Дано да сте със Скайп 3.0, защото в по-старите версии МИСЛЯ, че веднъж изтрита хронологията не може да се възтанови.
Във Скайп 3.xxx дори изтрити в преградката "Хронология" НАЙ-СКОРОЩНИТЕ чат сесии могат да бъдат намерени като отидете на: Инструменти>Последни сесии в чата.
Пак казвам - дано сте със Скайп 3.0, защото до колкото аз помня хроногията на чата при версии 2.0 , 2.5 , 2.6 , ако се изтрие от преградката "Хронология" няма къде повече да се види.
Успех! toivo.gif
vasilena
благодаря ти, но не е тази версия в моята се пазят само тези, които са писани след изтриването на хронологията
все си мислех че има начин, защото много лесно се трие и всеки който има достъп до компютъра ти може да го направи
worried.png
Калин
QUOTE(vasilena @ Wed Jan 31 2007, 19:06) [snapback]352993[/snapback]

благодаря ти, но не е тази версия в моята се пазят само тези, които са писани след изтриването на хронологията
все си мислех че има начин, защото много лесно се трие и всеки който има достъп до компютъра ти може да го направи
worried.png

Има една златна опция, чрез която човек може да се застрахова от такива ситуации, а тя е да се постави тематична отметка на всеки важен чат. Най-хубавото на тази опция е, че записите преспокойно може да се изтрият от хронологията, но въпреки това се запазват. За да се видят просто се отива на: Инструменти>Тематични отметки в чата.
Отдавна не съм ползвал версии 2.0 , 2.5 и 2.6. Забравил съм менютата и не мога да Ви кажа как точно се слага тематична отметка. Съветвам Ви да преминете към версия 3.0 - има множество подобрения и нови функции - там за да се постави тематична отметка в самия прозорец на чата се избира менюто "отметни" след това "постави отметка на чата" и готово вече чатът е сигурно запазен (можете да го отворите като следвате горе описания "път")
Най-добри пожелания,

Калин Чакъров

smile.png
eXpLiSi7
Здравейте smile.png
Имам проблем с изписването на броя на абонатите им.Примерно имам 123 абоната а то ми изписва че имам или 0 или 4 или 7...нещо от тоя род.
Това ми се случва когато примерно брат ми е ползвал пред това скайп-а и аз като си влезна в моя скайп и не ми изписва правилно броя на абонатите ми?!Има ли начин да се оправи или си е бъг на програмата?
Калин
QUOTE(eXpLiSi7 @ Thu Feb 1 2007, 10:45) [snapback]353315[/snapback]

Здравейте smile.png
Имам проблем с изписването на броя на абонатите им.Примерно имам 123 абоната а то ми изписва че имам или 0 или 4 или 7...нещо от тоя род.
Това ми се случва когато примерно брат ми е ползвал пред това скайп-а и аз като си влезна в моя скайп и не ми изписва правилно броя на абонатите ми?!Има ли начин да се оправи или си е бъг на програмата?

Здравей!
Честно да ти кажа и аз имам този проблем. worried.png Обяснението е, че има закон там където правят Скайп за защита на непълнолетните онлайн. Ситуациите зависят от това дали си въвел рожденната си дата в профила си. Ако си непълнолетен дори да си въвел мобилния си номер и/или уеб страница те няма да се показват, ако някой друг гледа профила ти именно заради този закон. Брояча на абонатите също е повлиян от вече споменатия закон-дори да си сложил отметка да се показва броя на абонатите на профила цифрата може да се покаже може и да не се покаже, а ако се покаже може да е грешна (за да защитя това твърдение ще прикача екран. Екрана показва, че имам два абоната, а това в никакъв случай не е вярно)! Има и случай, в който дори да си непълнолетен броя се показва и е верен. Веднъж въведена рожденна дата тя дори и да се промени проблема с брояча може да си остане, защото системата я "запомня" (ако датата се промени уеб страницата и/или мобилния номер поне засега се показват без проблем). Брояча на абонати уж работи безпроблемно, ако си пълнолетен.
Калин
Гореща поправка .214
На 31.01.2007 излезе гореща поправка на Скайп за Windows: стандартна 3.0.0.214 и бизнес версия 3.0.32.214.
Ако желаете, можете да видите и списъка с промени

Забележка: В списъка с промени се описани поправки на бъгове/грешки, но ще обърна по-специялно внимание на известния проблем с диспечера на екстри в Скайп. При стартиране на плъгин в диспечера на екстри под ограничен Windows акаунт излиза грешка. Грешката не се появява при използване на диспечера под администраторски акаунт.
eXpLiSi7
Не мисля че показването на абонатите се влияе от закона,който ти казваш,защото този проблем имат малко хора а именно тези,които на едно PC ползват скайп 2-ма човека примерно.
Аз като се логна пръв примерно след като съм си пуснал компютъра,си ми изписва абонатите,но като се отпиша и се впиша този път на брат ми не му покавза абонатите.
Имам приятели,на които не им се налага да дават "отписване" и го нямат този проблем
Калин
QUOTE(eXpLiSi7 @ Sat Feb 3 2007, 02:16) [snapback]354227[/snapback]

Не мисля че показването на абонатите се влияе от закона,който ти казваш,защото този проблем имат малко хора а именно тези,които на едно PC ползват скайп 2-ма човека примерно.
Аз като се логна пръв примерно след като съм си пуснал компютъра,си ми изписва абонатите,но като се отпиша и се впиша този път на брат ми не му покавза абонатите.
Имам приятели,на които не им се налага да дават "отписване" и го нямат този проблем

Абонатите на тези, които никога не са въвеждали дата са верни винаги (или поне аз не съм виждал изключение). Това, което описваш ти е ситуация при която се проявява проблема, но замисли се, за да не работи брояча както трябва за непълнолетни (никъде не си написъл ти и другия човек, с който делиш компютъра дали сте пълнолетни и затова предполагам, че не сте) трябва да има причина......
Ако не е заради закона, заради какво тогава......
Сподели твоите разсъждения. smile.png

Допълнение:

В езиковия файл на Skype съществува специален ред, който в момента не се използва, но е бил въведен по времето, когато проблемите с неприкосновеността на децата в интернет се е разглеждал от органите в съответните страни с подобно законодателство.

CODE

sF_USERENTRY_LB_CHILD_2=Скоро Skype ще пусне версия, дружелюбна към децата, позволяваща регистриране на потребители под 13 години в съответствие със <b>Закона за закрила на електронната поверителност на децата</b>  (COPPA) на САЩ от 1993 г.

И след като Skype Technologies S.A. са представили достатъчно доказателства, че спазват и защитават данните на непълнолетните бе въведена тази система за скриване на някои чувствителни полета от личните профили.
Няма нищо общо с вписването/отписването и със споделеното използване на клиента на една машина.
vasilena
"Има една златна опция, чрез която човек може да се застрахова от такива ситуации, а тя е да се постави тематична отметка на всеки важен чат. Най-хубавото на тази опция е, че записите преспокойно може да се изтрият от хронологията, но въпреки това се запазват. За да се видят просто се отива на: Инструменти>Тематични отметки в чата.
Отдавна не съм ползвал версии 2.0 , 2.5 и 2.6. Забравил съм менютата и не мога да Ви кажа как точно се слага тематична отметка. Съветвам Ви да преминете към версия 3.0 - има множество подобрения и нови функции - там за да се постави тематична отметка в самия прозорец на чата се избира менюто "отметни" след това "постави отметка на чата" и готово вече чатът е сигурно запазен (можете да го отворите като следвате горе описания "път")
Най-добри пожелания,"

Здравей,
порових се тези дни и открих тази тематична отметка. Направих си експеримент - писах на познат като преди това поставих тематична отметка. Отидох в Инструменти>Тематични отметки в чата и видях, че там фигурира записа на нашия разговор, но след като изтрих хронологията записа изчезна и от там.
Нямам представа защо стана така, явно няма начин един път изтрита хронологията да се възстановява.
Но все пак ти благодаря за вниманието и усилията да ми помогнеш smile.png
Калин
Здравей,
порових се тези дни и открих тази тематична отметка. Направих си експеримент - писах на познат като преди това поставих тематична отметка. Отидох в Инструменти>Тематични отметки в чата и видях, че там фигурира записа на нашия разговор, но след като изтрих хронологията записа изчезна и от там.
Нямам представа защо стана така, явно няма начин един път изтрита хронологията да се възстановява.
Но все пак ти благодаря за вниманието и усилията да ми помогнеш smile.png

Много интересно........ При мен дори да изтрия тематичния чат от хронологията той се запазва в менюто "Тематични отметки в чата" . Това разминаване в твърдението се е получило, защото не ползваш най-новата версия на клиента - защо не си изтеглиш най-новата версия от тук.
Така поне вероятността да загубиш информация от важен чат е по-малка. giggle.png
vasilena
QUOTE(Калин @ Sun Feb 4 2007, 13:36) [snapback]354732[/snapback]

Много интересно........ При мен дори да изтрия тематичния чат от хронологията той се запазва в менюто "Тематични отметки в чата" . Това разминаване в твърдението се е получило, защото не ползваш най-новата версия на клиента - защо не си изтеглиш най-новата версия от тук.
Така поне вероятността да загубиш информация от важен чат е по-малка. giggle.png

Честно да ти кажа доста се замислих в последно време за новата версия, но всички познати, които са с нея се оплакват - по време на конференция от 4 човека ей така без никаква причина ги изключва, когато иска работи микрофона, когато иска не работи. Да не изпадам в подробности но все нещо не е наред и незнам какво да правя.
Калин
Проблемите по вероятно не са в Скайп. wink.png
когато иска работи микрофона, когато иска не работи

Може микрофона да не е настроен както трябва или да е повреден.
по време на конференция от 4 човека ей така без никаква причина ги изключва

при всички положения не ги изхвърга без причина. Зависи много от системата и интернет връзката.
Твърде много обяснения - мога да помогна, ако се свържеш с мен по Скайп. smile.png
vasilena
QUOTE(Калин @ Tue Feb 6 2007, 13:19) [snapback]355682[/snapback]

Проблемите по вероятно не са в Скайп. wink.png

Може микрофона да не е настроен както трябва или да е повреден.

при всички положения не ги изхвърга без причина. Зависи много от системата и интернет връзката.
Твърде много обяснения - мога да помогна, ако се свържеш с мен по Скайп. smile.png

Ще ти се обадя, когато тръгна да инсталирам новия скайп от вкъщи,/ако си на линия и ако не е много нахално естествено/ за да помагаш при евентуални проблеми, че вече ще изпуша smile.png
И пак ти благодаря за вниманието wink.png
Калин
QUOTE(vasilena @ Tue Feb 6 2007, 16:58) [snapback]355748[/snapback]

Ще ти се обадя, когато тръгна да инсталирам новия скайп от вкъщи,/ако си на линия и ако не е много нахално естествено/ за да помагаш при евентуални проблеми, че вече ще изпуша smile.png
И пак ти благодаря за вниманието wink.png

Няма никакви проблеми - очаквам да ме потърсиш. smile.png
Калин
Тези от вас, които ползват Скайп от началото му вероятно в по-ранните версии на клиента са виждали опцията "Хронологични записи в чата" . В последствие тази функция е премахната. Чрез нея човек вместо да се рови из понякога дългата хронология може просто да въведе търсения израз, дума, име на чат или участник в чат и резултатите веднага излизат. [attachmentid=8307] Тази функция в момента я няма в клиента, но можете да си я добавите отново! smile.png Тук ще прикача архив, който съдържа два файла - historic-chats-enable.reg и historic-chats-disable.reg. Като разархивирате просто щракнете на файла historic-chats-enable. Системата ще ви попита дали желаете да добавите информацията към регистъра - отговорете с "Да". В някои случаи какъвто беше моя след добавянето опцията "Хронологични записи в чата" веднага се появява в меню "Инструменти" - в други ситуации обаче може да се наложи да се рестартира операционната система. Лично тествах функцията и работи. За съжаление обаче не е преведена. worried.png За да бъде изключена евентулно просто добавете информацията от historic-chats-disable.reg към регистъра (за да влязат в сила промените може да се наложи да рестартирате).
Предполагам все пак че ще разберете как се работи с функцията и няма да имате проблеми. В случай че имате въпроси, моля, задайте ги! Очаквам вашите мнения! smile.png
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 3.0.0.21X (Windows)
Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file
ПИБ не е обратно съвместим с всички версии 2.0, 2.5 и 2.6 за Windows!
Изтеглете Skype™ 3.0.0.216 за Windows
Изтеглете БИЗНЕСВЕРСИЯ на Skype™ 3.0.32.216 за Windows
Списък с изменения (на английски)

Бележка от преводачите
ИДАТ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ!
Като брой променени редове в тази редакция има 83 промени. Някои от тях са заети от бъдещи по-високи версии на клиента за Windows и затова преводът не следва точно английския вариант на .216. Това ще е последният, който публикуваме тук за 3.0 и искаме да пробвате някои нови редакции. Очаквайте доста променен нов Skype. Скоро като публична бета.
Преводът на диспечера на екстри е леко редактиран: надяваме се в правилна посока.
Проблемът с включването на "Скайпващ" в превода за вграждане остава. Няма правна воля за решаването му в полза на българските потребители. Уви! Задават се и други подобни проблеми с бъдещи търговски марки на компанията... И който казва, че американците са толерантни, не е прав!
Но какво пък. Ще продължаваме да им пишем...

Обновяване от 11. II. 2007 г.
- Редактирани са още 6 низа в ПИБ. Благодарности на Калин! yes.png
- Няма промени в превода на Диспечера.

Специални благодарности!
Искаме да поздравим Александър Сандев, Габриела Каменова, Калин Чакъров, Николай Танков и Христо Тепавичаров. Благодарим ви, приятели! С вашата помощ вярваме, че преводът наистина става по-добър. smile.png

ПИБ за Диспечер на екстри в Skype™ 1.0.0.225
Разархивирайте и копирайте skypePM_BGR.mls в \Program Files\Skype\Plugin Manager\MLS.
Ако желаете запазете на друго място стария файл. Добре е да направите това при спрян skype.png. Или поне спрете Диспечера. smile.png
С вашата подкрепа се надявам скоро и този превод да бъде включен като официален.

Skype™ всички версии
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version
ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЗИКОВ ФАЙЛ И ШАБЛОН НА ЧАТА
CODE
А. Изтеглете езиковия файл и шаблона на чата:
1. bulgarian_skype_win_3.0.0.217_zmeypc_4.4S.lang -- български езиков файл.
2. im.zip (im.tpl) -- Хронология на чата в. 1.1 -- български шаблон.
Б. Разархивирайте im.zip. Копирайте и/или преместете двата файла в: C:\Program Files\Skype\Phone <или там, където сте инсталирали Skype™>.
В. Стартирайте Skype™ и заредете езиковия файл: Tools->Change Language->Load Skype Language File…
Готово!

Забележка: Шаблонът ще се активира автоматично. Не e необходимо да правите нищо. Ако искате да върнете Хронологията на чата на английски, просто преместете im.tpl в друга папка.
НОВА ЗАБЕЛЕЖКА: Шаблонът все още се ползва, макар командата в контекстното менюто да е премахната. За да видите цялата хронология на чата с даден абонат в тази версия отворете прозорец за чат с него и въведете командата /htmlinfo.

на Skype Limited.
=
Авторски права върху превода на български
© ArsLet typographers, 2004-2007. Всички права запазени!
Превод и поддръжка © Николина Филипова, Николай Филипов
Em1n3mk@
Хорица искам да ви питам нещо. Преди доста време ми пратиха един сайт, където като си напишеш скайп името ти показва кои абонати са Инкогнито. Ако някой се сеща, моля да ми го кажете.
Мерси предварително! =]
Калин
QUOTE(Em1n3mk@ @ Sun Feb 11 2007, 15:12) [snapback]357996[/snapback]

Хорица искам да ви питам нещо. Преди доста време ми пратиха един сайт, където като си напишеш скайп името ти показва кои абонати са Инкогнито. Ако някой се сеща, моля да ми го кажете.
Мерси предварително! =]

Съжалявам, но ще те разочаровам. Такъв сайт не знам, а дори и да има едва ли дава точна и достоверна информация. Най-добрия начин да провериш, дали даден човек е там е да звъннеш или да пишеш.
Всичко добро от мен! smile.png
Em1n3mk@

Съжалявам, но ще те разочаровам. Такъв сайт не знам, а дори и да има едва ли дава точна и достоверна информация. Най-добрия начин да провериш, дали даден човек е там е да звъннеш или да пишеш.
Всичко добро от мен! smile.png

Мерси. И аз тфа съм си го мислела, ама се пак да питам =]
Калин
Положителните промени настъпиха!!! party.png
Новата версия на Скайп 3.1 е вече тук и достъпна за изтегляне.
Вижте и списъка с промени.
Тази версия се отличава със своето видео, което вече не е в БЕТА стадий и е с подобрено качество. Аудиото също е претърпяло промени. Добавени са нови фукции:
Указател SkypeFind (СкайпФайнд)
SkypeFind е глобална колекция от бизнес списъци и прегледи представени от местната Скайп общност с цел помагане на други потребители да изберът и да се свържат с фирми предлагащи уместни и достоверни продукти и услуги.
Платформа за известяване
главната цел на платформата за известяване е да уведоми Скайп потребителя за събития, в които той участва или за които е решил да бъде уведомен по интерактивен начин, възползвайки се от факта че е на линия в Скайп. Такива събития могат да бъдат: плащане получено, скоро започващо излъчване и т.н ...
Статус "в момента на писане"
показване на анимирано моливче над аватара на отсрещната страна, което показва че съответния потребител в момента пише.

- преработено оформление на ПИ за личния профил
- поправени/отстранени са няколко грешки/бъга

Приятно използване на Скайп! smile.png

Забележка:
Skype 3.1 в момента е БЕТА версия. Това означава, че все още се разработва и се препоръчва само на напредналите потребители.
Известен проблем:
SkypePM.exe може да изведе съобщение за грешка "инициализиране на DLL провалено" (DLL Initialization Failed) при изключване на Windows.
Kremi
Може ли да обясните нещо повече за SkypeFind в Skype 3.1? За какаво се използва?
Калин
QUOTE(Kremi @ Fri Feb 23 2007, 09:31) [snapback]363614[/snapback]

Може ли да обясните нещо повече за SkypeFind в Skype 3.1? За какаво се използва?

Примерно си търсите добра пицария в София. Отваряте "SkypeFind" пишете, че търсите пицария като ключова дума, пишете къде се намирате и натискате "Търсене" (Search). Тогава Ви излиза списък с пицариите, които се намират в района, в който живеете. Можете да видите номера за да се свържете с пицарията, можете да видите и коментари оставени от други потребители, които евентуално са я посещавали. Също така може и Вие да оставите коментар или да добавяте записи.
Най-общо казано SkypeFind e като справочник или по още един начин казано указател.
Надявам се разбрахте какво е SkypeFind. Ако имате още въпроси, моля, задайте ги. smile.png

Всичко хубаво от мен! toivo.gif
Kremi
QUOTE(Калин @ Fri Feb 23 2007, 12:53) [snapback]363703[/snapback]

Примерно си търсите добра пицария в София. Отваряте "SkypeFind" пишете, че търсите пицария като ключова дума, пишете къде се намирате и натискате "Търсене" (Search). Тогава Ви излиза списък с пицариите, които се намират в района, в който живеете. Можете да видите номера за да се свържете с пицарията, можете да видите и коментари оставени от други потребители, които евентуално са я посещавали. Също така може и Вие да оставите коментар или да добавяте записи (добавени те от Вас записи може да минат през проверка за дотоверност).
Най-общо казано SkypeFind e като справочник или по още един начин казано указател.
Надявам се разбрахте какво е SkypeFind. Ако имате още въпроси, моля, задайте ги. smile.png

Всичко хубаво от мен! toivo.gif

Благодаря за инфото. smile.png
Калин
Искам да поправя един мой малък пропуск и да дообясня. Значи записи във SkypeFind (СкайпФайнд) добавят само потребителите на Скайп, а не екипа на Скайп. Това е услуга, която със наша помощ ще се разраства. Добавяните от потребителите записи НЕ минават тест за достоверност както казах първия път (извинявам се) - разчита се изцяло на добронамереността на потребителя. Няма модератори на услугата. Все пак ако попаднете на невярна информация или нецензурно съдържание самите вие ще имате възможност да редактирате записа. В случай че даден потребител постоянно злоупотребява с услугата IP адреса му ще бъде блокиран и от него няма да може да се ползва услугата (може би услугата няма да може да се използва изцяло или само ще бъде забранено добавянето на записи - това със сигурност не мога да кажа, защото не съм блокиран tongueout.png).
Пак се извинявам за пропуска си и се надявам тази информация да ви е била от полза. smile.png
dimd
При закупуване на ваучер от 2,50 лв.,ми бе даден код от 11 знака,но при опит да го заредя от страницата на SKYPE,бях уведомен,че кода трябва да е от 15 знака.
Къде е грешката.
Какво Ви е мнението за зареждане на ваучер през Money2Mail ?

Имаше малък проблем с въвеждането на кода/мое недоглеждане/,но след намесата и на Администратора на сайте,всичко е наред !
samardjiev
Другия ми акаунт, samardgiev, има някъде към 8 евро, мога ли някак да прехвърля парите към сегашните ми 4 евро на samardjiev? (skypeout са и двата)
Калин
QUOTE(dimd @ Tue Feb 27 2007, 11:13) [snapback]365252[/snapback]

При закупуване на ваучер от 2,50 лв.,ми бе даден код от 11 знака,но при опит да го заредя от страницата на SKYPE,бях уведомен,че кода трябва да е от 15 знака.
Къде е грешката.

По темата SkypeOut не съм компетентен, но ще си позволя да кажа няколко думи. Ваучерите предимно идват като подарък при закупуване на хардуер от магазина на Скайп. До колкото аз знам има ваучери от 10 и 25 евро, но може и да има и по-големи (скоро не съм се интересувал от SkypeOut). Много ми е чудно как сте си купил ваучер от 2,50 лв. surprised.png Skype Limited S.A не носят никаква отговорност при правене на покупки от други сайтове - най-гарантирано е да се прави покупка директно от сайта на Скайп, защото може да Ви измамят.
Калин
QUOTE(samardjiev @ Tue Feb 27 2007, 15:49) [snapback]365367[/snapback]

Другия ми акаунт, samardgiev, има някъде към 8 евро, мога ли някак да прехвърля парите към сегашните ми 4 евро на samardjiev? (skypeout са и двата)

Мога да кажа със сигурност, че прехвърляне на Скайп кредит от един акаунт на друг е невъзможно поради риск от към сигурността. Възможно е да се подарява кредит, но не и да се прехвърга м/у акаунти.
Съжалявам! worried.png
samardjiev
QUOTE(Калин @ Tue Feb 27 2007, 16:12) [snapback]365406[/snapback]

Мога да кажа със сигурност, че прехвърляне на Скайп кредит от един акаунт на друг е невъзможно поради риск от към сигурността. Възможно е да се подарява кредит, но не и да се прехвърга м/у акаунти.
Съжалявам! worried.png

Няма проблем, разбирам yes.png
zmeYpc
QUOTE(dimd @ Tue Feb 27 2007, 13:13) [snapback]365252[/snapback]

Къде е грешката.

Няма партньорско споразумение м/у Skype Limited S.A. и Евгени Нурков E-mail: admin@money2mail.com
Всички преводи, които правите към това лице са на ваш риск и отговорност.
Сайтът отдавна е докладван в отдел „Злоупотреби“.

Трикът, който ползват този, а и подобни хитреци е да се абонират за услугата Skype for Buisiness (достъпна е от страницата с вашия профил в сайта на Skype). Проблемът е, че има наложен месечен лимит и тези лица не са в състояние да ви прехвърлят кредита от 2,50 лв.. bigsmile.png

Всеки може да се възползва от услугата Skype for Buisiness. Предимството е за малки офиси и форми, които искат централизирано да купуват кредит и услуги и да плащат от една сметка. Администраторът на групата единствено може да добавя скайпимена и да разпределя общия месечен лимит сред членовете на бизнесгрупата. Така, че лично се обърнете към лицето Нурков (изобщо се съмнявам, че се казва така, но това е друга тема) Тук да вметна, че подобни измами са масова практика в земите на ОНД и близките тям страни.

Не ползвайте подобни хватки и ще се чувствате добре. Моят съвет е да прегледате тази секция: има ръководство в 3 части как се купува Skype кредит с български лева от сметка в една от 5 посочени банки.

QUOTE(samardjiev @ Tue Feb 27 2007, 17:49) [snapback]365367[/snapback]

На този етап това не е възможно. По-късно вероятно би могло да стане. Засега трябва да знаете, че кредите по профила на едно скайпиме НЕ МОГАТ да се прехвърлят към профил на второ, трето, пето скайпиме. Макар и да са собственост и притежание на едно и също физическо лице.
Засега.
Очаква се това да се промени в някоя от следващите версии на клиента.
Xentia
Уважаеми колеги,

Ползвам от 3 години Skype и го имам инсталиран на три комютъра - на служебния, на домашния и на лаптоп. Наскоро след като пуснаха поредния си ъпдейт реших да си направя архив на чатовете които съм водил от трите места и да ги събера на едно CD. Копирах данните на едно място, и тук дойде изненадата - оказа се че този чат архив не може да се разглежда отделно от скайп. Отделно едната инсталация на скайп не разпозна архивите на другата. В по-старите версии хронологията се водеше във XML файлове които лесно се отваряха и четяха с браузър, но изглежда от известно време насам са минали в някакъв по-нов стандарт. Прегледа на папките на хронологията на отделните компютри ми показа структура от един XML и няколко DBB файла, както и множество индексни файлове, които като се отворят са просто невъзможни за четене. Тук-там се вижда по някоя реплика, и то ако е била писана на латиница.
Справка в сайта на скайп ми показа че те пазят на техните сървъри само контактната листа, а хронологията се пази локално на всеки компютър (това между впрочем ми беше основният мотив да си направя архив). Допълнителна справка в гугъл ми показа че форматът DBB е вид база данни лицензиран от Skype Limited. Открих и едно решение за преглед на тези файлове наречено SKYPR която е в доста начален стадий на разработка. Програмката сработи, но изобщо не успях да разчета архивните файлове.

Въпросът ми е някой има ли идея или знае ли как може да се отворят тези архивни файлове на скайп (освен тривиалното решение да вляза на всеки скайп, да отворя чат - хронологията, да я копирам от всеки от трите компютъра и т.н. - това просто е хамалогия, особено ако си водил от всеки компютър чат със по 15-20 човека)

Благодаря предварително за съдействието.
Калин
Има проблем със форума и не мога да публикувам отговора. За да заобиколя проблема докато той бъде оправен ще прикача текстов файл към тази статия, който е отговора на въпроса на г-н Xentia.
Моля, извинете за неудобството - вече се свързах с администратора на форума и ще се опитаме да диагностицираме проблема, за да бъде отстранен.
г-н Xentia изтеглете и прочетете прикачения файл - това е отговора на въпроса Ви!!!
Моля потвърдете като пишете тук, че сте прочел и сте разбрал отговора. Ако проблема на форума засегне и Вас се свържете с мен по Скайп. Искам да съм сигурен, че всичко е ОК. smile.png
Xentia
Здравей Калин,

Прочетох и разбрах отговора ти. Методът който си описал работи добре, но изисква задължително да го прилагам на компютъра от който съм водил разговора. При опита ми да пренеса директно dbb файл от един компютър на друг, се получи проблем - неговото съдържание изобщо не беше разпознато. А всъщност основната причина да отправя това запитване беше че реших да продам лаптопа си и да си купя нов, като естествено трябваше да му форматирам твърдия диск. Иначе на служебният ми компютър процедурата протече без проблем и от там чатовете вече са подготвени за архив. Предполагам че с файловете от лаптопа няма какво да се направи sadsmile.png

Относно отделната тема - пуснах я съвсем неволно, защото вместо AddReplay избрах AddTopic. Разбрах грешката си твърде късно за което съжалявам и наистина еко е възможно някой Moderator да я изтрие за да не става объркване.

С извинение за причинените главоболия и с надежда че ще можем да решим проблема докрай - поздрави.

Xentia
Калин
QUOTE(Xentia @ Thu Mar 1 2007, 23:06) [snapback]366555[/snapback]

Здравей Калин,

Прочетох и разбрах отговора ти. Методът който си описал работи добре, но изисква задължително да го прилагам на компютъра от който съм водил разговора. При опита ми да пренеса директно dbb файл от един компютър на друг, се получи проблем - неговото съдържание изобщо не беше разпознато. А всъщност основната причина да отправя това запитване беше че реших да продам лаптопа си и да си купя нов, като естествено трябваше да му форматирам твърдия диск. Иначе на служебният ми компютър процедурата протече без проблем и от там чатовете вече са подготвени за архив. Предполагам че с файловете от лаптопа няма какво да се направи sadsmile.png

Относно отделната тема - пуснах я съвсем неволно, защото вместо AddReplay избрах AddTopic. Разбрах грешката си твърде късно за което съжалявам и наистина еко е възможно някой Moderator да я изтрие за да не става объркване.

С извинение за причинените главоболия и с надежда че ще можем да решим проблема докрай - поздрави.

Xentia

Значи вече сте форматирал така ли?
Силно се съмнявам, че този файл ще Ви е от полза Най-добре щяхте да направите, ако бяхте записал направо цялата папка със Скайп данните. Можехте временно да приложите тях на някой от другите си компютри, за да извлечете хронологията, но Вие явно държите да си усложнявате положението. За в бъдеще запазвайте цялата папка - така поне ще си гарантирате успех и няма да се чудите какво да правите.

Извън темата: Според правилата на българския език, когато някой се обръща към мен трябва да използва "Здравей, КалинЕ" ,а не "Здравей, Калин". Потребителското ми име във този форум е и моето собствено име.
Калин
Очаква се екипа на Скайп да създаде сайт за публични чатове(по подобиe на сайта на излъчванията). Там ще могат да се поставят линкове към публични чатове, за да можете да се присъедините само с едно щракване. Е, докато екипа подготви официален сайт вие можете да ползвате неофициалния. smile.png
Забавлявайте се!
gentor
QUOTE(dimd @ Tue Feb 27 2007, 10:13) [snapback]365252[/snapback]

Къде е грешката.

Грешката може би е при теб: кода (Serial Number), който си получил в Money2mail не е 11 знака, а 12 !
Да, на страницата на Skype е обявено, че серийния номер е 15 знака и, че е "на гърба на ваучера".
Това може би се отнася за ваучери на хартиен носител.

Ето и обяснението на Skype за разликата м/у 15 и 12 знака!

Ваучерите, които се продават в Money2Mail са закупени "online" от сайта на Skype и се генерират автоматично от тяхната система - там серийните номера не са 15 знака, а 12 !

Преди няколко месеца беше станала грешка в системата за генериране на ваучери на Skype - един ваучер от 1 евро беше грешен - пратих писмо на Skype Limited и ми замениха ваучера с нов ... това може да се е случило и в твоя случай (ако си въвел правилно номерата получени от Money2Mail)

QUOTE(Калин @ Tue Feb 27 2007, 15:01) [snapback]365374[/snapback]

По темата SkypeOut не съм компетентен, но ще си позволя да кажа няколко думи. Ваучерите предимно идват като подарък при закупуване на хардуер от магазина на Скайп. До колкото аз знам има ваучери от 10 и 25 евро, но може и да има и по-големи (скоро не съм се интересувал от SkypeOut). Много ми е чудно как сте си купил ваучер от 2,50 лв. surprised.png Skype Limited S.A не носят никаква отговорност при правене на покупки от други сайтове - най-гарантирано е да се прави покупка директно от сайта на Скайп, защото може да Ви измамят.

Ваучери може да си закупи всеки потребител от сайта на Skype под формата на "Gift Certificates", стойностите са: 1, 2, 5, 10 и 25 евро !

QUOTE(zmeYpc @ Tue Feb 27 2007, 19:54) [snapback]365510[/snapback]

Няма партньорско споразумение м/у Skype Limited S.A. и Евгени Нурков E-mail: admin@money2mail.com
Всички преводи, които правите към това лице са на ваш риск и отговорност.
Сайтът отдавна е докладван в отдел „Злоупотреби“.

Трикът, който ползват този, а и подобни хитреци е да се абонират за услугата Skype for Buisiness (достъпна е от страницата с вашия профил в сайта на Skype). Проблемът е, че има наложен месечен лимит и тези лица не са в състояние да ви прехвърлят кредита от 2,50 лв.. bigsmile.png

Всеки може да се възползва от услугата Skype for Buisiness. Предимството е за малки офиси и форми, които искат централизирано да купуват кредит и услуги и да плащат от една сметка. Администраторът на групата единствено може да добавя скайпимена и да разпределя общия месечен лимит сред членовете на бизнесгрупата. Така, че лично се обърнете към лицето Нурков (изобщо се съмнявам, че се казва така, но това е друга тема) Тук да вметна, че подобни измами са масова практика в земите на ОНД и близките тям страни.

Не ползвайте подобни хватки и ще се чувствате добре. Моят съвет е да прегледате тази секция: има ръководство в 3 части как се купува Skype кредит с български лева от сметка в една от 5 посочени банки.

Да казвам се Евгени Нурков и това е истина !
"Трикът" със Skype for Buisiness се ползва в крайни случаи когато неможем да набавим ваучерите заради месечният лимит от 100 евро.

Но този "трик" трябва да се прави ръчно от човешка ръка (което отнема време и не е възможно винаги да се отреагира моментално и потребителя на Money2Mail трябва да чака).
Затова се ползват Gift Certificates под формата на ваучери, които се издават автоматично от системата Money2Mail веднага (ако са в наличност, което е обявено) в момента на заплашане от потребител.

Идеята на тази услуга не е измама, а алтернативен начин на закупуване на кредит чрез микросметка или дебитна карта през ePay.bg.
За услугата има такси, които са публично обявени и всеки потребител може сам да си реши дали ще използва услугата или не !

Не ми е ясно защо сайтът отдавна е докладван в отдел „Злоупотреби“, като невиждам злоупотреба в случая - точно обратното: помагаме на хората от Skype обществото в България, за които този начин на разплащане е по-удобен. Ваучерите са платени на Skype, така че те не са ощетени! Единствената разлика е, че има такси, но всеки е свободен да избира дали да ползва услугата или не !

За партньорско споразумение м/у Skype Limited S.A. и Money2Mail, ако знаеш какви са варянтите да стане факт, моля пиши ми и ще направя всичко възножно това да се случи!
(Конкуренцията на Skype - BETAMAX за целта са изградили автоматизирана система за дистрибутори на ваучери, която си има офицялен "Voip Resellers List", в който Money2Mail има ЗЛАТЕН медал. Ако това съществуваше и при Skype, нямаше да има недоразумения и да се пише по форумите)
Xentia
QUOTE(Калин @ Fri Mar 2 2007, 14:34) [snapback]366784[/snapback]

Значи вече сте форматирал така ли?
Силно се съмнявам, че този файл ще Ви е от полза Най-добре щяхте да направите, ако бяхте записал направо цялата папка със Скайп данните. Можехте временно да приложите тях на някой от другите си компютри, за да извлечете хронологията, но Вие явно държите да си усложнявате положението. За в бъдеще запазвайте цялата папка - така поне ще си гарантирате успех и няма да се чудите какво да правите.

Извън темата: Според правилата на българския език, когато някой се обръща към мен трябва да използва "Здравей, КалинЕ" ,а не "Здравей, Калин". Потребителското ми име във този форум е и моето собствено име.

Здравей, КалинЕ

Извинявам се за неточността допусната в моето обръщение към теб в предният ми пост. Няма са се повтори. Относно казуса - преди да форматирам диска на лаптопа си запхазих цялото му съдържание на DVD. И междувременно в неделя ми дойде точно тази идея което описваш - поставяне на файловете на скайп в директория на друга инсталация и се получи smile.png Малко след това имаше размествания в контактната листа, но нищо сериозно. Благодаря за съдействието.

Xentia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.