Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Калин
QUOTE(DInkOOoOOoo @ Mon Nov 13 2006, 15:54) [snapback]319142[/snapback]

здравейте hi.png .искам да задам следния въпрос,а пък дано някой да ми помогне.там където пи6е (при Лични данни) Още задачи и в менюто чат - Още ми седи неактивно и не мога да дам на него sadsmile.png .казаха ми че това са игри или нещо подобно (екстри).как мога да разреша този проблем?може проблема да е в мен. мерси предварително smile.png

"Казал" ли си на инсталатора да инсталира мениджъра на екстри? Ако не си стартирай отново инсталатора на Скайп и от меню "Настройки" направи отметка на квадратчето, което предлага инсталирането на диспечера на плъгини. След като направиш това (в случай, че диспечера въобще не е бил инсталирван) позволи на инсталатора да инсталира* Скайп отново ( след като необходимата отметка е направена инсталаторът дефакто само ще инсталира диспечера на плъгини ). В случай обаче, че диспечера е инсталиран ( когато Скайпа е включен като погледнеш диспечера на задачите на Windows в преградката за процеси трябва да има процес на име: skypePM.exe независимо дали менюто за екстрите е сиво или не ) пробвай да рестартираш Скайп - и аз понякога имам твоя проблем, но щом рeстартирам Скайпа всичко си сработва. Надявам се да съм ти помогнал - докладвай резултатите. smile.png
Anhi
Здравейте,хора!
Искам да ви попитам как по някакъв начин може да пооптимизирам Skype защото на сегашната версия 3.0 тегли 30kk от рамта,а на 2.5 теглеше 20кк максимум о.О
DInkOOoOOoo
Калин оправих проблема,но по малко по различен начин smile.png .за "казването" на инсталатора,това го бях направил и точно за това се чудих защо не ми отваря екстрите.като си пусна скайпа (дори и да го рестартирам) в диспечера с задачи на Windows не ми излиза процес на име skypePM.exe.проблема го оправих като си го стратирам отделно (skypePM.exe) от директорията където ми е инсталнат скайпа (Plugin Manager).лошото е само че трябва да си го стартирам отделно всеки път, като си пусна скайпа smile.png
DLS
Забравих си паролата за Skype-a , както и да е дадох на забравена парола въведох си потребителското име и емайла с който си регнах ника , но уви не ми пращат нова вече 2-ри ден . Какво да правя ?
zmeYpc
QUOTE(DLS @ Fri Nov 17 2006, 22:08) [snapback]321049[/snapback]

Забравих си паролата за Skype-a , както и да е дадох на забравена парола въведох си потребителското име и емайла с който си регнах ника , но уви не ми пращат нова вече 2-ри ден . Какво да правя ?

1. Много е възможно да си дал адрес за е-поща, който да е „калпав“, т.е. уеббазиран, или такъв, който има проблем с получаване на кореспонденция от чужбина. Обърни се към доставчика на услугата е-поща и виж какво може да се направи.

2. Не пробвай ПОВЕЧЕ от 3 пъти дневно да получиш служебна парола, тъй като системата ще те блокира. Значи, ако си пробвал повече: изчакай поне един ден и опитай пак.

3. Обърни се към службата за поддръжка на Skype и попълни заявка за поддръжка: тук. Пиши на английски, френски, немски или руски.
Паролата си никъде не пиши! Дай подробности други, но паролата си не пиши. Те не я знаят и никога не е искат. Вероятно ще трябва да посочиш име и фамилия, регистриран адрес за е-поща, скайпиме и др. такива.

smile.png Успех! toivo.gif
zmeYpc
QUOTE(Anhi @ Fri Nov 17 2006, 10:37) [snapback]320855[/snapback]

Здравейте,хора!
Искам да ви попитам как по някакъв начин може да пооптимизирам Skype защото на сегашната версия 3.0 тегли 30kk от рамта,а на 2.5 теглеше 20кк максимум о.О
Трета версия е доста експериментална. Като цяло има куп нови екстри и функционалности. Поддържането им в реално време ще изисква и по-голям пропусквателен канал.
Един от начините да се ограничи натоварването е да се спрат Диспечера на екстри/плъгини, Добавката за ИЕ или Разширението за ФФ. Това се прави от Настройки при инсталиране. Имайте предвид, че преди това трябва да се премахне Skype и съответните подпрограми и да се инсталира БЕЗ тези неща.

Натоварването на процесора е друг проблем. То обаче трудно може да бъде ограничено, без загуба на функционалност. Видеото е следващо в списъка. Спирането му става като не се посочва видеоустройство и се изключи напълно. Спирането на препращането на разговори също облекчава донякъде положението...

Но човек може и да се запита: „Не е ли по-добре да се замислим какъв компютър и какво свързване с Инет използваме?“ Все пак за да може да се радваме в бъдеще на екстрите, които Skype предлага ще трябва да подобрим машината и да се замислим какво купуваме с парите си от доставчиците на свързаност с интернет...
zmeYpc
QUOTE(DInkOOoOOoo @ Fri Nov 17 2006, 20:27) [snapback]321002[/snapback]

(...) лошото е само че трябва да си го стартирам отделно всеки път, като си пусна скайпа smile.png
Калин правилно ти посочва как да решиш проблема. Опитай да изпълниш това, което той препоръчва. Аз ще добавя следното:
- опитай да премахнеш Skype напълно от системата. Разбира се със запазване на твоята хронология и настройки (Можеш да ги копираш някъде предварително за по-сигурно и после да ги върнеш).
- инсталирай си някоя 2.6-ца или 2.5-ца. От по-новите. (Тук ВНИМАНИЕ: винаги гледай Настройки на инсталатора и постави отметки пред всички възможности. Важно е в системата да няма конфликт на браузърите и този, който ползваш да е наистина браузър по подразбиране. Говоря за ИЕ и ФФ. Те са поддържаните засега. Иначе става и с Опера, но тогава инсталирането на добавка или разширение е безполезно, тъй като няма да работят с нея. Все пак поне добавката за ИЕ си инсталирай, ако си с Опера.)
- после качи тройката и пак пусни всички възможности от Настройки на инсталатора, които се отнасят за твоята машина.

Ако отново не се зарежда Диспечерът на екстри ЗАЕДНО със Skype, значи има някакъв проблем на машината с регистъра, с правата за достъп от този потребителски профил в ОС, с обновяването на с/мата, с антивирусна програма, с настроената защитна стена, с пуснатите услуги, или друго някое проблемче. Анализирай внимателно. Би трябвало Диспечерът да може да се зарежда заедно с основното приложение. Ако това не става, значи на ниво права, на ниво конфигуриране на системата нещо не е както трябва...

Успех! toivo.gif
Stef5659

Здравейте на всички!

Пиша не защото ми трябва помощ, а защото много се ядосвам на някой хора. Става въпрос за многознайковците с така наречената градивна критика относно превода на Скайп. Абе хора какво го интересува българският потребител на Скайп дали превода е буквален или не, важното е да се разбира. Не могат ли някой хора да разберат че този превод е за тези който не разбират английски, а не за многознайковци. За мен като обикновен потребител на Скайп превода е отличен, става ми ясно как да използвам менютата и въобще цялата програма. Друг е въпроса за превода на страницата на българския скайп форум, ами като много знаете направете я да изглежда като ИДЕ ЛИ ! или ЗАЕДНО.ДЕ ! И друго нещо да ви кажа, когато обикновенните незнаещи хора питат, по добре тогава драснете няколко реда, но не от сорта това е толкова тъпо или това го има във форума чети! Не всеки който пита не е чел, може нещо да не му е станало ясно, а вие като буквалнисти може по този начин да се доказвате, и да има и полза за обикновенния човечец български. Вземете пример от форумите на английски, там найстина има неща който са написани за малоумници ! Е това е от мен ! Благодаря от сърце на Николай и Николина Филипови за това което са направили и продължават да правят! А на вас МНОГОЗНАЙКОВЦИ навместо да им губите времето с глупости помогнете им !

Поздрав от един обикновен езикоинвалид!
Lax
Имам проблем. Влизам всеки ден в Skype, обаче преди няколко дена, като исках да вляза, ми искаше да си напиша потребителското име и паролата, написах всичко вярно и съответно ми изписа "ВПИСВАНЕ ...", обаче не се вписва, а ме връща обратно на формата за попълване на потребителско име и парола и долу изписа "Безустановено свързване".

Много моля, ако някой може да ми помогне, да го направи - ще му бъда много благодарен!

П.С.: За паролата съм сигурен, че е вярна, защото ми я приема в сайта на Skype.
zmeYpc
QUOTE(Lax @ Mon Nov 20 2006, 00:42) [snapback]321764[/snapback]

Имам проблем. (...) обаче не се вписва, а ме връща обратно на формата за попълване на потребителско име и парола и долу изписа "Без установено свързване".

- Това съобщение означава проблем с настройки защитната стена или друг маршрутизиращ софтуер. Възможно е приложение/драйвер да препятства Skype да се свърже с мрежата.

Опитайте да спрете за момент всички подобни софтуери.
Опитайте да проверите техните настройки.
Прегледайте на вградената защитна стена в Windows XP. Възможен е конфликт.

За паролата си не се притеснявайте. Проверете също дали се вписвате успешно от друга машина.

Успех!

zmeYpc
QUOTE(Stef5659 @ Sun Nov 19 2006, 15:54) [snapback]321585[/snapback]
Поздрав от един обикновен езикоинвалид!
Благодаря за подкрепата и за доверието!
Моля, не се ядосвайте излишно! Всеки е в правото си да изрази мнение. И лично аз приемам всяко мнение спокойно и се старая да проумея какво все пак е разумното основание на питащия. Щом има неразбиране, значи нещо би трябвало да подобрим. Но не е възможно да бъде отразено и взето всичко предвид. Знам, че Бог е в детайлите, но да се опитаме да гледаме по-широко. В този порядък ще споделя, че не винаги дадено уместно предложение може да се съчетае с превода, защото доста от ключовите термини са били приети след сериозно обсъждане и проучване, та нека даващите предложения не смятат, че не желаем да се съобразим с тях. Напротив правим всичко възможно, и ако предложението е в съзвучие с цялото, то се включва.
За характера на ПИБ*
Дали е буквално? Не мисля. Стараем се винаги да даваме предимство на родните корени и словоформи. Държим на българския правопис, граматика и стил. Разбира се радвам се, когато потребителите споделят конкретно за нашите пропуски и грешки: така и ние непрестанно се поправяме.
Подобна дилема пред нас не стои: дори диагонален прочит на превода оборва тезата за буквалност.
Самата цел на цялото начинание бе да дадем пример на останалите преводачи как би трябвало да се използва смесен подход при превод на приложен потребителски интерфейс. Скоба: все още се намират преводачи, които смятат, че командите ВИНАГИ трябва да се превеждат със съществителни. Ние смятаме напротив, че могат и трябва да се превеждат с инфинитивни форми на глаголите... Важното е да се прави разлика кога едно събитие в ПИ е ход, в изпълнение и, кога не е. Когато е, бихме могли да ползваме е съществително; това се отнася и до някои названия на услуги, подкомпоненти: срв. "Диспечер на екстри"; "Диспечер на блокирани абонати", и т.н. Край на скобата: smile.png.
Приносите, които развитието на ПИБ за Skype дадоха на българската компютърна лексика съвсем не са малко... За протокола искам да спомена "вписване/отписване". Разбира се лесно бихме могли да изпаднем в буквалност на места, но не ние редактираме стилово оригиналните фрази. wink.png Трябва винаги да се има предвид, че ПИБ за Skype все пак е ОФИЦИАЛЕН български превод на приложението и свободни съчинения и преразкази не се толерират. Приемам, че ВИНАГИ има какво да се подобри и оправи. Самият превод отдавна се прави и с помощта на активни потребители на Skype.
За характера на българския „форум“
За съжаление това не е форум във вида, който познавате, а тема. Не е форум. Нямаме пълните инструменти за контрол и организиране на съдържанието. Моля да ни извините за хаотичното публикуване. Приемам критиките и ще се постарая лично и аз да бъда по-конструктивен в отговорите. Все пак търсене и справки за зададени вече въпроси са обща практика на всички форуми, в т.ч. и в този.
Българската секция (тема) няма за цел, нито може да изчерпи всичко, а се опитва да е в полза на българските потребители. smile.png

star.png ПИБ - наше предложение за термин, означаващ, че дадено приложение поддържа български и позволява взаимодействие на родния език. Означава "потребителски интерфейс на български". Ако се приеме бихме могли да кажем: "Използвам Windows Vista с ПИБ". Така е по-кратко, стегнато и ясно.

Благодаря!
Lax
QUOTE(zmeYpc @ Tue Nov 21 2006, 19:18) [snapback]322497[/snapback]

- Това съобщение означава проблем с настройки защитната стена или друг маршрутизиращ софтуер. Възможно е приложение/драйвер да препятства Skype да се свърже с мрежата.

Опитайте да спрете за момент всички подобни софтуери.
Опитайте да проверите техните настройки.
Прегледайте на вградената защитна стена в Windows XP. Възможен е конфликт.

За паролата си не се притеснявайте. Проверете също дали се вписвате успешно от друга машина.

Успех!

От друга машина се вписвам, но от моята не. На Windows 98 Second Edition съм за сега, но едва ли проблема е това. Регистрирах се с нов потребител в Skype, логвам се нормално.. отписвам се и пак се вписвам.. обаче като пробвам да вляза с потребителя, които ми е нужен и в който са ми всичките важни контакти, НЕ МОГА! sweating.png
zmeYpc
QUOTE(Lax @ Fri Nov 24 2006, 13:02) [snapback]323494[/snapback]

отписвам се и пак се вписвам.. обаче като пробвам да вляза с потребителя, които ми е нужен и в който са ми всичките важни контакти, НЕ МОГА! sweating.png
Ясно! Моля, свържете се с мен по Skype. Напишете ми двете си имена (истинските) и ми напомнете проблема. Ще видя как да говорим, за да ви дам конкретни инструкции как да решите проблема. Бих могъл и тук, но не знам подробности. Така, че ще се улесним взаимно, а и се надявам да ви помогна! До скоро! smile.png
whiteapie1506
Здравейте!
Въпросът ми не касае превода на програмата, а възможността за изпращане на файлове през Скайп. При всеки опит ми излиза съобщение, че файла се препраща. Доколкото разбрах, това препращане е следствие на невъзможността на Скайпа да изгради директна връзка между двата компютъра. Мога ли аз по някакъв начин да променя това положение? Изобщо зависи ли от потребителя?
Калин
QUOTE(whiteapie1506 @ Mon Nov 27 2006, 09:37) [snapback]324425[/snapback]

Здравейте!
Въпросът ми не касае превода на програмата, а възможността за изпращане на файлове през Скайп. При всеки опит ми излиза съобщение, че файла се препраща. Доколкото разбрах, това препращане е следствие на невъзможността на Скайпа да изгради директна връзка между двата компютъра. Мога ли аз по някакъв начин да променя това положение? Изобщо зависи ли от потребителя?

Трансферът зависи от интернет връзката и защитната стена . До известна степен потребителят може да подпомогне по-бързото изпращане на съответния файл като не използва интернет браузъра, не провежда разговор или не използва други приложения, който "ангажирват" интернета ( за да има ефект и другата страна трябва да спазва вече споменатите указания ) - в повечето случаи по този начин дори и да пише, че файла се препраща двете страни си осигуряват по-бърз трансфер. Друг, но не толкова желателен вариант е временното изключване на защитната стена в случай, че има такава и трансферът е проблемен. Лично моето мнение e, че дори и да излиза това съобщение, ако прехвърлянето е бързо няма проблем и не трябва да се смущаваме.
* Забравих да спомена още някои възможности ( извинявам се за това ). Значи важно е да проверите дали Вие и другата страна имате постоянен IP адрес. Друго, ако сте на една операционна система или различна обърнете внимание и на Скайп версията - разликата във версиите трябва да е малка или най-добре е да няма разлика. Важна роля играе и операционната система!
Ами това е засега от мен надявам се да не съм пропуснал нещо и да съм бил полезен! toivo.gif
whiteapie1506
Благодаря за отговора, Калин!
При мен може би IP e проблема ... Още веднъж, благодаря! smile.png
mei
Извинявам се че се прикачам тук,така нахално, но не знам къде
да си задам въпроса.
Горещо ви моля да ми помогнета да открия отговора на проблема си.
Използвам Skype 1.1 тъй като съм със win98, до днес нямах никакви проблеми.
Но днес настоятелно ми иска обновяване,аз не мога да си позволя да сложа новата версия
и щом дам отказ ми затваря програмата и не ми позволява да я използвам.
Търся сега друга версия която да е подходяща за 98 но не не ми дава да тегля старите версии.
Адски големи благодарности предварително за отговорите!
Калин
QUOTE(mei @ Wed Dec 6 2006, 17:07) [snapback]327958[/snapback]

Извинявам се че се прикачам тук,така нахално, но не знам къде
да си задам въпроса.
Горещо ви моля да ми помогнета да открия отговора на проблема си.
Използвам Skype 1.1 тъй като съм със win98, до днес нямах никакви проблеми.
Но днес настоятелно ми иска обновяване,аз не мога да си позволя да сложа новата версия
и щом дам отказ ми затваря програмата и не ми позволява да я използвам.
Търся сега друга версия която да е подходяща за 98 но не не ми дава да тегля старите версии.
Адски големи благодарности предварително за отговорите!

Не се притеснявай mei, форумът е затова - за да си помагаме един на друг ние потребителите ( особено внимание трябва да обърнем и да благодарим на г-н Николай Филипов за неговата помощ и съдействие, които ни оказва - Ники, едно огромно благодаря yes.png )
Относно проблемът ти мога да кажа че версията, която ползваш както на Скайп така и на Windows меко казано е стара. Имам моя позната, която също използва Windows'98 и на нея преспокойно (ако мога така да се изразя ) и вървят ПЪРВИТЕ сини версии на Скайп - предполагам, че няма да имаш проблеми ( трябва да спомена, че ако използваш каквато и да е синя версия на клиента било то по-стара или нова на Windows'98 видео разговори не се поддържат поради DirectX-а ). По-старички версии на Скайп можеш да изтеглиш от тук . Мога да ти препоръчам версия 2.0.0.105.

whiteapie1506 радвам се че съм ти помогнал smile.png

Това е засега от мен. hi.png
zmeYpc
Няма нужда от толкова благодарности.

Windows 98 никога не е била поддържана официално от Skype Technologies S.A. по една много важна причина: към времето на появата на (ss) тази операционна система бе спряна от развитие и поддръжка. Затова.
Другата особеност, свързана с първата, е, че технологиите се развиват, а Windows 98 - не.
Изтеглете, колкото се може по-нова версия (от препратката, коята дава Калин).
Скоро (до дни) излиза трета версия. Това положение със старите несъвместими версии няма да се търпи: затова се настоява да обновите вашата. Това е причината не всички функции в актуалните версии да работят, както се очаква. Желателно е потребителите да обновят поне до версия, която е поносима за тяхната конфигурация.

Успех! toivo.gif
mei

Благодаря за отговорите на zmeYpc и на Калин, много ми помогнахте.
А между другото знам че 98 никога не се е поддържала от Skype Technologies S.A. или още по малко
да има някоя версия специално за W98.
Просто преди една година и половина когато си сложиш за първи път Скайп естествено си сложих най новата. За около месец компа ми се срина и го занесох на поправка.(разбира се че причината не е била само новата версия на скайпа)
Тогава момчето ми обясни така, че аз мога да робатя със всяка една от новите версии на скайп но те
натоварват излишно процесорите ми който са слаби.
Поради тази причана си слагам по стари версийки, въпреки че и с новите ще работя само без видиочата.
Благодаря ви, страхотни сте и помагате наистина на хората с добри съвети.
zmeYpc
Преди въобще да взема аз лично някакво отношение към написаното, Ви моля най-учтиво да си пренаберете статията на български!

Не е прието тук да се пише на чатерица и на маймуници...

Бъдете така добър и си редактирайте статията!
valio
Сажалявам,но както ви казах пиша за 1 пат в този форум и не зная правилата.Имам много сериозен проблем с SKYPE.Проблемът ми започна преди около седмица.Всеки пат като си пусна SKYPE ми излиза прозорец на който пише че има някакав проблем и трябва да се затвори и от долу пише: "send error report" и "don't send" (и на вас сигурно ви се е случвало това било то в SKYPE или с друга програма).Като дам на "send error report"пише че праща нещо,но в последствие разбрах че нищо не става.Като дам на "don't send" излиза от SKYPE и това всеки пат щом включа програмата.Аз сам с windows XP и до сега нямах птоблеми,използвах SKYPE 2.0.0.76 и бях много доволен до деня в който започна да ми излиза този проблем.Преинсталирах си windowsa,но нищо не се промени-пак излизаха тези прозирци и ми затваряше SKYPE,изтрих програмата и отново я инсталирах,но нищо не се промени отново,изтеглих много версии,но сащо нищо не стана,пробвах с версията 2.5 на SKYPE но има много голям лаг и не може да се работи с нея,а пак да не говорим за 3.0. моля ви помоглете ми ...плс плс... worried.png crying.png
zmeYpc
Спокойно, Вальо
Очаквах да редактираш статията си и да заместиш чатерицата с български. Все пак тук работим за българи; четат всякакви хора и е добре да ползваме азбуката, която е приета от всички... Добре ще помоля да изтрият недоразумението...

Първото нещо, което ми идва наум е, че 2.0.0.76 е версия, която все още нямаше проблеми да работи с някои стари варианти на DirectX 9.
Не знам подробности за твоята система. Можеш да ми ги пратиш в ЛС.
Щом нещо е работило, а изведнъж спира да работи и извежда грешка, значи не в него, а в други подсистеми са настъпили промени.
Провери следните неща:
- версията на DirecX и състоянието му при теб;
- версиите и работата на драйверите за звук и видео;
- кодеците.
Провери още:
- дали можеш да записваш звук през SoundRec;
- дали настройките на защитната стена не са твърде рестриктивни спрямо skype.png. Пробвай даже да я спреш за момент;
- дали не използваш сървър посредник (прокси); Новите версии не работят добре с посредници.

skype.png извежда ли някакъв диалог, или номер на грешка ПРЕДИ да се стигне до диалога за докладване на грешка? Кога се случва това:
- при зареждане на skype.png – веднага;
- след зареждане – почти веднага;
- при опит за избиране;
- при приемане на разговор;
- при други обстоятелства.

От написаното от теб разбирам, че след „пускане“ става, но веднага ли? В skype.png излиза ли съобщение за грешка, или в отделен диалог?
Също така, моля те, временно да спреш видеото напълно. Все едно нямаш. Отново ли става така?
Неприятното е, че дори след премахване/преинсталиране отново се стига до същата ситуация. Това казва само едно: проблемите са ИЗВЪН skype.png. Тоест в твоята система преди седмица време е настъпила промяна, която пречи на нормаланата работа на skype.png.

Пробвай също така да върнеш „машината на времето“ – инсталирай някоя версия под 2.0.0.хх. Пак ли става така? Имам предвид с версия 1.4.
За мен възможните причини са:
- незащитена (превзета) система;
- Проблем с DirectX или с драйвер;
- друга програма, пречеща на skype.png.

Ще чакам да пишеш с повече сведения за системата...
А междувременно се върни назад в този форум и опитай следното:
- да намериш папката на твоя профил в C:\Documents and Settings\Application Data\Skype\<папка_с_профил>
- да копираш на безопасно място два файла shared.xml (той е отвън в подпапка Skype) и config.xml (той e вътре в папката с профила) при спрян Skype и да ги изтриеш от горното място. Ако нещо не е наред спри skype.png и върни двата файла на посочените места. Спокойно: тези два файла се създават автоматично с всяко зареждане на Skype. Но трябва да знаеш паролата си за профила, защото ще се наложи да я въведеш.

Все пак прочети и назад в българската секция: не е загубено време, напротив доста често помага!
toivo.gif
valio
Парво искам да ти благодаря че ми отделяш време.Значи компютара ми е много слаб- 200 MB RAM , 20 hard disk,500 MHZ.Относно dirextX 9.0 инсталирах си 9.0а , 9.0b i 9.0c .Драйверите за звук и видео работят прерфектно ,използвам за звука-ESS 1969 PCI AudioDrive (WDM) и други кодеци и драйвери,а за видеото нямам драйвери-използвам кодеци.Инсталирал сам кодеците :"codek pack all in one" , "mega codek pack" i "nimo codek pack".Колкото до програмата SoundRec си я изтеглих и записва перфектно от микрофона и от Winamp.Защитната стена ми се е активирвала много пати,но винаги на skype.png сам давал не я предпазва,да е свободна програма,вече я изключих.Как да видя дали използвам прокси ?!?!?! Когато включа skype.png и веднага ми излиза този (отделен) прозорец на койтто пише за проблема,виждам само контакт листа и предупреждението за подновяване на версията.Как да спра видеото,защото не мога да влезна в настройките на skype.png . Преди няколко дни всащност наистина инсталирах версията 1.4 но при нея само ми излиза че влиза в регистрацията ми и само това.Какво имаш предвид под - незащитена (превзета) система; и от - друга програма, пречеща на skype.png ??? Пробвах както каза с файловете(копирах ги в друга папка и после ги изтрих) парвоначално skype.png трагна нормално,но изведнаж зацепи.После пак ги сложих кадето си бяха и пак излезна прозореца с проблема.
zmeYpc
QUOTE(valio @ Fri Dec 15 2006, 01:42) [snapback]331365[/snapback]
...Значи компютърът ми е много слаб - 200 MB RAM, 20 hard disk, 500 MHZ.
Слабичък е. Като процесор. Дори е чудно как е работила двойката. smile.png
Относно dirextX 9.0 инсталирах си 9.0а , 9.0b i 9.0c. Драйверите за звук и видео работят прерфектно, използвам за звука-ESS 1969 PCI AudioDrive (WDM) и други кодеци и драйвери, а за видеото нямам драйвери-използвам кодеци.
Инсталирането на DirectX 9.0c е необратимо. Доколкото ми е известно не може да се върнеш към по-стара версия. Имаше ли тези проблеми преди да сложиш 9.0с? Видеодрайвер имаш. Все пак нещо ти управлява видеокартата. Неприятно е, че твоят звуков драйвер е WDM, това го прави непълно DirectX 9 съвместим. За видеото е важно да използваш драйвери, които са DirectX 9 съвместими, или самите те, или поне да не създават сериозни проблеми. Едва ли отделните модули на видеоподсистемата са цифрово подписани, но кажи минаваш ли всички 3Д тестове от dxdiag, или не? Има ли липсващи компоненти, и пр.? Използвай Старт > Изпълнение > dxdiag за проверка на DirectX...
Инсталирал сам кодеците :"codec pack all in one" , "mega codek pack" i "nimo codek pack".
Не е добра идея да се смесват различни пакети с кодеци, освен ако наистина знаеш какво правиш. Има един инструмент GSpot. Трябва да го имаш, а мисля, че може да се намери и отделно. Провери с негова помощ инсталираните и проблемните кодеци за звук и видео. Което липсва добави, което се препокрива - махни.
Колкото до програмата SoundRec си я изтеглих и записва перфектно от микрофона и от Winamp.
Имах предвид програмата, която идва с инсталиране на Windows Sound Recorder. Тази самостоятелната не знам каква е. Но щом записваш и възпроизвеждаш това е добре.
Защитната стена ми се е активирала много пъти, но винаги на skype.png съм давал не да предпазва, да е свободна програма, вече я изключих.
Щом не се оправя, и щом си дал skype.png като изключение по-добре я включи пак. Явно не е това.
Как да видя дали използвам прокси ?!?!?!
В зависимост от това какъв браузър използваш на различни места. За ИЕ е в КП > Опции за интернет. Мисля, че беше в Разширени. Повечето хора не използват. Какво представлява: понякога е удобно друга машина (наричана посредник) вместо твоята да посещава адресите, които те интересуват. После съдържанието се препраща до теб и т.н. Ако не си инсталирал отделно софтуерно прокси, или твоят доставчик не ти е дал такава настройка, значи е почти 100% сигурно, че не ползваш. Някои антивирусни и защитни стени ползват собствено прокси. Все пак провери по настройките на браузърите. За skype.png това става от Инструменти > Настройки > Свързване. Ако не си писал там, значи нямаш. Въпросът е да не би междувременно някоя антивирусна, браузър, връзка с доставчик да има такаква настройки, която да пречи на skype.png, но явно няма...
Как да спра видеото,защото не мога да влезна в настройките на skype.png. Преди няколко дни всащност наистина инсталирах версията 1.4 но при нея само ми излиза че влиза в регистрацията ми и само това.
Има трик с тези два файла как да спреш видеото, но е доста сложен за изпълнение и по-добре да не го обяснявам. Явно не е от това.
Какво имаш предвид под - незащитена (превзета) система; и от - друга програма, пречеща на skype.png???
Мина времето на атакуваните и унищожени машини. Сега е по-модерно и по-рентабилно само да ползват част или повечето ресурси и те оставят да се мъчиш: имам предвид заразена с вирус или зловреден софтуер машина. Понякога на такива машини skype.png не е в състояние да се изпълнява нормално, или въобще отказва да се изпълнява.
Пробвах както каза с файловете (копирах ги в друга папка и после ги изтрих) първоначално skype.png тръгна нормално, но изведнаж зацепи. После пак ги сложих където си бяха и пак излезна прозореца с проблема.
Тук сме на прав път! Интересува ме каво разбираш под „зацепи“? Дай повече описание! Какво точно става? Грешки извежда ли? Какви? После ти имаш ли видеокамера? При разговор ли „зацепва“? Или както казва Пух: „Колкото повече, толкова повече!“... Според мен не трябва да връщаш тези файлове там повече. Повредени са. Но, може и да греша. Пази ги...
Според мен вероятно става въпрос за:
1. проблем с качения DirectX 9.0c и съвместимостта с драйверите.
2. изтриването на тези два xml файла може да помогне, но пробвай така:
а) махане на тези два файла без пускане на Skype и директно преинсталиране на 2.0.0.76. Пускаш skype.png след инсталиране.
б) махане на тези два файла + махане на всички кодеци и качване само на един пакет K-lite Mega Codec Pack в стандартен начин на инсталиране и директно преинсталиране на 2.0.0.76. Пускаш след инсталиране.
Забeлежка: преди (2б) е добре да се диагностицират всички директекс проблеми; пропуските се отстраняват с преинсталиране на видео- звукови и пр. драйвери. Ако трябва се ползва режим на съвместимост, т.е. ползва се по-ниска степен на интеграция с хардуера, който явно не е съвместим с 9.0с, щом ползва WDM (т.е. с общо предназначение) драйвери.
Много е важно да запазиш твоите данни. Ако трябва си запиши на диск папката с твоя профил и тогава пробвай смело.
Успех!
dorsi_

здравейте, дано успея да се включа във форума и да ми дадете компетентен отговор имам скап бета версия 3.0.0.154 приди това имах и по стари версии проблема ми е следния мен ме виждат на камера но аз не мога да виждам никой моля ви помогнете ли каква може да е причината. Благодаря ви![size=1]
Калин
QUOTE(dorsi_ @ Fri Dec 15 2006, 21:09) [snapback]331780[/snapback]

здравейте, дано успея да се включа във форума и да ми дадете компетентен отговор имам скап бета версия 3.0.0.154 приди това имах и по стари версии проблема ми е следния мен ме виждат на камера но аз не мога да виждам никой моля ви помогнете ли каква може да е причината. Благодаря ви![size=1]

Финалната версия на skype.png вече е факт-обнови! В третата версия има доста промени-не само визуални. Не съм напълно убеден, но може би проблема е там, че другата страна ползва стара версия на Скайп. Не се сещам за други причини да е възникнал този проблем. Имаш ли видео с другите си абонати или проблема е точно при определени хора - каква версия ползва проблемния събеседник. Защо не направиш тест на видеото като звъннеш на "videoecho123" ( това подобно на "echo123" е тест разговор, но за видео и не е дело на Skype Limited.)? Преди звуковият сигнал стартирай видеото си и след сигнала започва записването. Когато за втори път чуеш сигнала, записването е приключило и следва робота да ти възпроизведе записаното от теб видео обратно. Ако този тест е успешен, значи проблема не е в теб! В случай, че тестът е неуспешен (не виждаш видеото си при обратното възпризвеждане) значи проблема е в теб.
Докладвай обратно резултатите.
Дано успея да ти помогна. smile.png
valio
Благодаря ти zmeYpc за помощта,адски сам ти благодарен за отделеното време.Направих всичко каквото ми каза и накрая както казват"старата история на нов глас".Реших да си направя нова регистрация и стана няма никакви проблеми.Но имам някои вапроси:мога ли някак си да прехварля абонатите си от старата регистрация в новата;да пробвам ли след време да влезна в старата си регистрация.Днес видях и някакав друг файл който до сега не го бях виждал-PreloadedContacts,беше в папката с skype.png какав е този файл да не би той да садаржа контактите ми в skype.png .
Калин
QUOTE(valio @ Sat Dec 16 2006, 13:20) [snapback]332015[/snapback]

Благодаря ти zmeYpc за помощта,адски сам ти благодарен за отделеното време.Направих всичко каквото ми каза и накрая както казват"старата история на нов глас".Реших да си направя нова регистрация и стана няма никакви проблеми.Но имам някои вапроси:мога ли някак си да прехварля абонатите си от старата регистрация в новата;да пробвам ли след време да влезна в старата си регистрация.Днес видях и някакав друг файл който до сега не го бях виждал-PreloadedContacts,беше в папката с skype.png какав е този файл да не би той да садаржа контактите ми в skype.png .

След като си създал ново Скайп име контактите от бившия ти акаунт трябва да дъдат добавени ръчно отново. Попринцип Скайп пази контактите на своите абонати на негов сървър, но понеже ти си създал нова регистрация абонатите от стария ти акаунт няма как да се прехвърлят, освен ако ти преди началото на проблема не си ги резервирал във vCard file (това е файл, който Скайп създава. За вбъдеще за да си подсигурен можеш след като добавиш наново своите абонати да ги запазиш във файл, за да може ако пак нещо стане да си ги върнеш на което и да е Скайп име без да ти се налага да ги добавяш ръчно. Можеш да ги резервираш като отидеш в Абонати>Разширени>Резервиране във файл... . За да възтановиш резервирани контакти отиваш в Абонати>Разширени>Възстановяване от файл... . Когато аз отворя файла PreloadedContacts (това е vCard file - Address book файл, който може да се отваря и от Скайп) виждам визитната картичка само на абоната "Sound Test Service" .
Всъщност файла може единствено да върне "Тест-разговор по Skype" в списъка.

Надявам се да съм ти бил от полза. toivo.gif
zmeYpc
QUOTE(valio @ Sat Dec 16 2006, 16:20) [snapback]332015[/snapback]
Днес видях и някакав друг файл, който досега не го бях виждал: PreloadedContacts - беше в папката със skype.png. Какъв е този файл да не би той да съдържа контактите ми в skype.png?

- Да се вмъкна и аз (Калин доста добре се е справил! yes.png )....

PreloadedContacts.vcf е файл във vCard формат. Не съдържа твоите контакти. Съдържа част от сведенията за автоматичния робот „Тест-разговор по Skype“. При създаване на нов профил този файл способства за добавяне на робота към твоя списък с абонати.
Иначе твоят списък с абонати, твоята хронология на чата и другите събития: чат, разговори, кратки съобщения и пр. се пазят в криптиран вид в папката, която по-горе посочих.
Но машиналното копиране от елементите в папката не води до прехвърляне на списъка от един профил в друг, именно поради естеството на криптиране. Трябва да си в състояние да се впишеш в първия профил, да резервираш и тогава да внесеш списъка си във втория... smile.png
Резервирането/внасянето САМО на списък с абонати от един профил в друг става по описания от Калин начин. Прехвърлянето на хронологиите обаче не е възможно. Те са профилозависими.
Много съжалявам, че се е наложило да създадеш нов профил. Аз все пак искам да те помоля да не го затриваш напълно (запази папката) и пробвай пак след известно време.
Пробвай и така:
- да ПРЕМЕСТИШ (като изтриеш временно) папката оттам и да се впишеш от новия профил (Файл > Отписване > Добре дошли в Skype!)
ИДЕЯ
Явно си решил да мигрираш... Пробвай следното: от друга машина се впиши със стария профил. Щом си искаш само списъка с абонати. Изнеси го (т.е. с резервиране) и после на твоята машина го внеси в новия профил...

Успех toivo.gif
valio
Oще веднаж благодаря на Калин и на zmeYpc,златни сте момчета,да сте живи и здрави.Ще послушам съветите ви и още тези дни ще се пробвам да прехварля абонатите си.Ще запазя папката със старата си регистрация и след може би 2 , 3 дена ще пробвам да вляза пак-може пак и да се получи ако рекал Господ,ако падне някой друг фас касмет от небето.Но наистина много ви благодаря за отделеното време и за помощта ви,сигурен сам 100 % , че сам нямаше да се справя,понеже питах всичките си приятели и на тях не беше им се случвало това.
dorsi_
[quote name='Калин' date='Fri Dec 15 2006, 23:14' post='331824']
Финалната версия на skype.png вече е факт-обнови! В третата версия има доста промени-не само визуални. Не съм напълно убеден, но може би проблема е там, че другата страна ползва стара версия на Скайп. Не се сещам за други причини да е възникнал този проблем. Имаш ли видео с другите си абонати или проблема е точно при определени хора - каква версия ползва проблемния събеседник. Защо не направиш тест на видеото като звъннеш на "videoecho123" ( това подобно на "echo123" е тест разговор, но за видео и не е дело на Skype Limited.)? Преди звуковият сигнал стартирай видеото си и след сигнала започва записването. Когато за втори път чуеш сигнала, записването е приключило и следва робота да ти възпроизведе записаното от теб видео обратно. Ако този тест е успешен, значи проблема не е в теб! В случай, че тестът е неуспешен (не виждаш видеото си при обратното възпризвеждане) значи проблема е в теб.
Докладвай обратно резултатите.

здравейте изтеглих новата версия но не успявам да направя тест с "videoecho123" само звъни и толкова аз виждам своето видео и мен ме виждат но аз не мога да виждам
Калин
dorsi_ без да е направен тест на видеото с видео тест-разговора не мога да кажа нищо. Звънни още няколко пъти - все някога роботът трябва да вдигне. Не ми стана ясно със всички твои абонати ли се получава този проблем или само с определени хора? Попитай все пак абонатът, с който говориш и го има проблема каква версия на Скайп ползва. Но пак ти казвам, без да си направила тест на видеото поне аз не мога да се ангажирам с какъвто и да е отговор.
zmeYpc
videoecho123 е японски робот за проверка на видеото в Skype. Няма нищо общо със Skype Technologies S.A. Сайт на ентусиастите: http://www.tapur.com/en

Важно условие: видеото трябва да е включено преди започване на теста. Това става от Инструменти > Настройки > Видео (БЕТА) > Провеждането на разговор [x] започва автоматично видео.
Освен това можеш да включиш видеото и от Започни видео в самата преградка на разговора.

Предлагам да пробваш и без videoecho123. От Инструменти > Настройки > Видео (БЕТА) > Тестване на устройството. Ако там няма картина, провери за:
- версията и състоянието на Direct X (за skype.png 3.0.0.ххх версията трябва да е 9.0с)
- драйверите на камерата.
- друг софтуер, който ползва устройството.
Винаги е добра идея да се обновят или преинсталират драйверите. Внимавай с версията на Direct X. След инсталиране на 9.0c не е възможно връщане към по-стара версия.

Успех!
Калин
Ще си позволя да добавя и аз нещо. Отиди в Инструменти>Настройки>Видео (БЕТА)>Автоматично приемане на видео - там има следните опции: от никого, само от включени в списъка, само от упълномощени.... . Много е важно ДА НЯМА ОТМЕТКА ПРЕД "ОТ НИКОГО" . Ако неволно има отметка пред тази опция я снемете и сложете отметка пред един от останалите два варианта.
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 3.0.0.198 (Windows)
Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file
ПИБ не е обратно съвместим с всички версии 2.0, 2.5 и 2.6 за Windows!
Изтеглете Skype™ 3.0.0.198 за Windows
Изтеглете БИЗНЕСВЕРСИЯ на Skype™ 3.0.32.198 за Windows
Списък с изменения (на английски)

Бележка от преводачите
НОВАТА 3-ТА ВЕРСИЯ НА SKYPE ИЗЛЕЗЕ!
Бизнесверсията предлага инструменти за мрежово инсталиране и управление и не съдържа Диспечер на екстри. Личният статус "Скайпващ" не е на български. Борбата за него продължава. Засега нашият превод на Диспечера на екстри не е включен. Позволяваме си да го дадем тук. Който иска да пробва. smile.png

Специални благодарности!
Искаме да поздравим Александър Сандев, Габриела Каменова, Калин Чакъров, Николай Танков и Христо Тепавичаров. Благодарим ви, приятели! С вашата помощ вярваме, че преводът наистина става по-добър. smile.png

ПИБ за Диспечер на екстри в Skype™ 1.0.0.151
Разархивирайте и копирайте skypePM_BGR.mls в \Program Files\Skype\Plugin Manager\MLS.
Ако желаете запазете на друго място стария файл. Добре е да направите това при спрян skype.png. Или поне спрете Диспечера. smile.png
С вашата подкрепа се надявам скоро и този превод да бъде включен като официален.

Skype™ всички версии
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version
ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЗИКОВ ФАЙЛ И ШАБЛОН НА ЧАТА
CODE
А. Изтеглете езиковия файл и шаблона на чата:
1. bulgarian_skype_win_3.0.0.190_zmeypc_4.4S.lang -- български езиков файл.
2. im.zip (im.tpl) -- Хронология на чата в. 1.1 -- български шаблон.
Б. Разархивирайте im.zip. Копирайте и/или преместете двата файла в: C:\Program Files\Skype\Phone <или там, където сте инсталирали Skype™>.
В. Стартирайте Skype™ и заредете езиковия файл: Tools->Change Language->Load Skype Language File…
Готово!

Забележка: Шаблонът ще се активира автоматично. Не e необходимо да правите нищо. Ако искате да върнете Хронологията на чата на английски, просто преместете im.tpl в друга папка.

на Skype Limited.
=
Авторски права върху превода на български
© ArsLet typographers, 2004-2006. Всички права запазени!
Превод и поддръжка © Николина Филипова, Николай Филипов
zmeYpc
Здравейте,
изпитвам голямо удовлетворение от трета версия. Най-вече заради това, че с нея за първи път става възможно хората със зрителни увреждания да работят така, както са свикнали: от клавиатурата.
Удовлетворен съм от въвеждането на Настройки на достъпност в меню Изглед. И по-специално от функцията Бърз клавиатурен достъп.
Не съм доволен, че същата не поддържа българската азбука засега; и че за да я използваме се наложи да ползваме трик: знакът амперсанд (&).
Надявам се на вас, потребителите, да помогнете това да се промени. Ако и вие смятате, че Skype Techologies S.A. трябва да вградят автоматична логика, разпознаваща българската азбука, подавайте искания за поддръжка тук.
И така посвещавам този пръв опит за документация на бързия клавиатурен достъп на моя незрящ приятел Ивайло Маринов. Помня и днес нашите разговори по темата за достъпността в Skype отпреди 2 години. Е, Ивайло, достъпността идва по график, както бе планирано: в края на 2007 г. smile.png
Надявам се да е от полза и на вас! toivo.gif

Изтеглете ръководство с комбинации за бърз клавиатурен достъп на български в Skype 3.0 за Windows.

ДОПЪЛНЕНИЕ
Тези от вас, които искат да подкрепят вграждането на автоматична логика в БКД за българската азбука могат да го направят тук: http://support.skype.com/?_a=tickets&_m=submit на английски, руски, немски, френски, или испански. Изпращайте исканията за поддръжка до отдел General. За ваше услеснение давам това, което аз писах. Нека всеки от вас, го редактира по свой вкус:

Subject: Extended Keyboard Navigation in Bulgarian
Department: General
Dear all,
I am the one of the two Bulgarian translators. I would like to see an automated internal logic of EKN implemented soon that will recognise the basic Bulgarian alphabet (used in Bulgarian, Russian, Ukrainian Belorussian, Serbian, Macedonian) in the same manner that is implemented for Roman-based languages.
This is a crucial accessibility feature that will help many blind skypers using our alphabet to use Skype easily.
Note that the quickfind feature works great.
We have used the ampersand sign (&) in order to partially imitate the EKN feature, but this is not the solution we need. Because there are some lists and phrases that do not support the use of ampersand.
Please, keep me informed on your current plans and implementation progress.

Best regards,
Имайте предвид, че след натискане на Submit се зарежда втора страница, на която най-долу има втори бутон. Натиснете го за същинското изпращане на вашето искане.
Jino69
как да си добавя емотикони сам
не от наличните в сайта.
zmeYpc
QUOTE(Jino69 @ Sat Dec 23 2006, 22:12) [snapback]335089[/snapback]

как да си добавя емотикони сам
не от наличните в сайта.
Драги, това не е възможно. Помисли: ти ще ги добавиш, а другите как ще ги добавят? Преди време се опитах тук да дам едно пълно ръководство за емотиконите. Но имам проблем с качването на картини там: не знам как става. Може би ще го преместя другаде... Още не съм решил.
ДОПЪЛНЕНИЕ
Ако не знаете: всички емотикони се намират в изпълнимия файл на клиента. Не са на сървър. smile.png
Предполагам знаеш за явните и за скритите емотикони в новата трета версия.
Калин
Здравейте отново! smile.png

Искам да пожелая на всички весела коледа и щастлива нова година. Бъдете живи и здрави и много успехи. А на Скайп да пожелая да бъде все така чудесна програма, още повече потребители и да не слиза от върха! yes.png

Най-добри пожелания от мен! smile.png
Приятно изкарване на празниците!
zmeYpc
Вероятно по-осведомените вече знаят, но ще си позволя да съобщя тук това, което всички очакваме:
На 18-и януари 2007 г. Skype Technologies S.A. ще обявят своята новаторска и конкурентосмазваща ценова политика, която ще предостави на потребителите на Skype още по-изгодни и ценово ефективни начини да говорят.

Новият ценови план включва такса свързане за всички SkypeOut разговори в порядъка от 0,000 € до 0,039 € (без ДДС). И ще влезе в сила от 18-и януари 2007 г.

Повече подробности на тази дата.
dorsi_

[/quote]

Помогна ми благодаря ти вече виждам камерката bigsmile.png
kiril_manika
Възнамерявам да си форматирам HDD ...чувал съм ,че контактите към профила се запазват ,но хронологията се губи.По какъв начин мога да си я запазя worried.png
Калин
QUOTE(kiril_manika @ Wed Jan 3 2007, 22:06) [snapback]339146[/snapback]

Възнамерявам да си форматирам HDD ...чувал съм ,че контактите към профила се запазват ,но хронологията се губи.По какъв начин мога да си я запазя worried.png

За целта първо трябва да включиш показването на скрити файлове и папки (отвори "Моят компютър/My computer" след това най-отгоре на прозореца има меню "Tools/Инструменти" , Folder Options/Опции или свойства на папка, след това щракни на "View/Изглед" , там има категория "Hidden files and folders/Скрити файлове и папки" и две подкатегории "Do not show hidden files and folders/Не показвай скрити файлове и папки" и "Show hidden files and folders/Показвай скрити файлове и папки" . Естествено избери втория вариант -не знам на какъв език ти е Windows-а, моя е на английски и затова за всеки случай казах менютата и на двата езика.) След това отиваш там, където е операционната система (предполагам става въпрос за WindowsXP), Documents and Settings избираш папката User или ако не е фабричното име-папката с името на акаунта ти, избираш папка Application Data - там има папка на Скайп. Има подпапка със скайп името ти, която съдържа всякаква информация, която Скайп използва включително и хронологията. Просто копирай тази папка на друг локален диск, ако ще форматираш дяла само на операционната система. В случай, че ще форматираш всичко тогава можеш да запишеш папката на диск и така да я запазиш. Когато вече си форматирал и сложиш отново Скайп не казвай на инсталатора да стартира Скайп веднага след инсталация. За целта преди да дадеш "Напред" и да инсталираш най-отдолу в дясно на инсталатора има меню "Настройки" махни отметката пред "Зареди Skype след инсталиране" - след като направиш това инсталирай. След инсталацията иди на същото място откъдето си взел вече запазената папка. Сложи я там и като стартираш Скайп би трябвало всички предишни настройки да се запазят както и хронологията.

П.С Извинете, ако много се повтаря думата "папка", но не можах да я заобиколя. blush.png Надявам се, че сте ме разбрали. smile.png
kkk_stoevi
Здравейте!Имаме проблем. Която и версия на SKYPE да инсталираме никой не ни чува.Слушалките работят със сигурност,ние чуваме,но нас не ни чуват! Ще ви бъдем много благодарни ако можете да ни помогнете!
Калин
Да приемем, че сте пъхнали слушалките в правилния жак на компютъра и попринцип работят. Пробвайте да направите тест с "Тест-разговор по Skype (echo123)" . След пърия звуков сигнал започнете запис до 10 сек. и след втория сигнал би трябвало записаното да се възпроизведе обратно. Вижте из настройките микрофона да не е намален или заглушен. Погледнете и настройките на Скайп. Отидете в Инструменти>Настройки>Устройства и оттам нагласете звуковия вход, звуковия изход и звъненето (в никакъв случай не трябва там да е "устройство по подразбиране в Windows".) Вижте дали ще имате успех, ако махнете отметката пред "нека Skype регулира звуковите устройства". Ще пробвам да прикача тук екрани (за да ги видите щракнете по тях по долу) за да ви покажа какво имам в предвид (екраните са от третата версия на Skype) На екраните са показани моите звукови устройства, но разбирасе вашите може да са различни-екраните са само да ви покажат къде да погледнете. Има скала за регуране на силата на звука на звуковия иход-за увеличаване силата на звука просто местете малкото кръгло топче (оградено е на екраните) от ляво на дясно и обратно за намаляване евентуално. Да се надяваме, че тук написаното ви е помогнало
Ако срещнете затруднения можете да се свържете с мен по Скайп за да опитам да ви помогна - скайп името ми е "kalin-himika" пратете пълномощно и се представете.
kiril_manika
QUOTE(Калин @ Thu Jan 4 2007, 02:34) [snapback]339249[/snapback]

За целта първо трябва да включиш показването на скрити файлове и папки (отвори "Моят компютър/My computer" след това най-отгоре на прозореца има меню "Tools/Инструменти" , Folder Options/Опции или свойства на папка, след това щракни на "View/Изглед" , там има категория "Hidden files and folders/Скрити файлове и папки" и две подкатегории "Do not show hidden files and folders/Не показвай скрити файлове и папки" и "Show hidden files and folders/Показвай скрити файлове и папки" . Естествено избери втория вариант -не знам на какъв език ти е Windows-а, моя е на английски и затова за всеки случай казах менютата и на двата езика.) След това отиваш там, където е операционната система (предполагам става въпрос за WindowsXP), Documents and Settings избираш папката User или ако не е фабричното име-папката с името на акаунта ти, избираш папка Application Data - там има папка на Скайп. Има подпапка със скайп името ти, която съдържа всякаква информация, която Скайп използва включително и хронологията. Просто копирай тази папка на друг локален диск, ако ще форматираш дяла само на операционната система. В случай, че ще форматираш всичко тогава можеш да запишеш папката на диск и така да я запазиш. Когато вече си форматирал и сложиш отново Скайп не казвай на инсталатора да стартира Скайп веднага след инсталация. За целта преди да дадеш "Напред" и да инсталираш най-отдолу в дясно на инсталатора има меню "Настройки" махни отметката пред "Зареди Skype след инсталиране" - след като направиш това инсталирай. След инсталацията иди на същото място откъдето си взел вече запазената папка. Сложи я там и като стартираш Скайп би трябвало всички предишни настройки да се запазят както и хронологията.

П.С Извинете, ако много се повтаря думата "папка", но не можах да я заобиколя. blush.png Надявам се, че сте ме разбрали. smile.png

Благодаря много!!! Всичко е О.К. Благодаря
jivko_rad
Здравейте! Имам два въпроса и се надявам да ми помогнете.
1. Има ли начин да увелича размера на видео прозореца в който аз се виждам. С версия 3.0 съм. В 2.5 бе достатъчно голям, но се смаляваше когато видео разговора ставаше двустранен.
2. Има ли начин да направя видео разговор когато отсрешната страна ползва MacOS. Мисля, че още няма видео версия за MacOS за Skype.

Благодаря предварително за оказаното съдействие!
Калин
QUOTE(jivko_rad @ Sat Jan 13 2007, 13:30) [snapback]343584[/snapback]

Здравейте! Имам два въпроса и се надявам да ми помогнете.
1. Има ли начин да увелича размера на видео прозореца в който аз се виждам. С версия 3.0 съм. В 2.5 бе достатъчно голям, но се смаляваше когато видео разговора ставаше двустранен.
2. Има ли начин да направя видео разговор когато отсрешната страна ползва MacOS. Мисля, че още няма видео версия за MacOS за Skype.

Благодаря предварително за оказаното съдействие!

Skype с видео под MacOS има вече.
Относно въпроса за прозореца със собственото видео - такава опция няма. Можеш да махнеш прозореца да го върнеш обратно или да спреш видеото от твоя страна, но опция за увеличаване на собствения ти видео прозорец няма.
zmeYpc
- в новите версии за Mac OS X резолюциите са ограничени до определени размери, когато системата е по-старичка.
- съществуват специални настройки, които могат да ограничат размера на картината и под Windows, но предполагам, че вашият случай не е такъв. А и засега работят само с вътрешни версии: неприложимо във вашия случай. Ще трябва да почакате...
Ако искате да увеличите видеото под Windows, изберете На цял екран.
Мисля, че по-голямо едва ли ще е необходимо... smile.png
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.