QUOTE(valio @ Fri Dec 15 2006, 01:42) [snapback]331365[/snapback]
...Значи компютърът ми е много слаб - 200 MB RAM, 20 hard disk, 500 MHZ.
Слабичък е. Като процесор. Дори е чудно как е работила двойката.

Относно dirextX 9.0 инсталирах си 9.0а , 9.0b i 9.0c. Драйверите за звук и видео работят прерфектно, използвам за звука-ESS 1969 PCI AudioDrive (WDM) и други кодеци и драйвери, а за видеото нямам драйвери-използвам кодеци.
Инсталирането на DirectX 9.0c е необратимо. Доколкото ми е известно не може да се върнеш към по-стара версия. Имаше ли тези проблеми преди да сложиш 9.0с? Видеодрайвер имаш. Все пак нещо ти управлява видеокартата. Неприятно е, че твоят звуков драйвер е WDM, това го прави непълно DirectX 9 съвместим. За видеото е важно да използваш драйвери, които са DirectX 9 съвместими, или самите те, или поне да не създават сериозни проблеми. Едва ли отделните модули на видеоподсистемата са цифрово подписани, но кажи минаваш ли всички 3Д тестове от dxdiag, или не? Има ли липсващи компоненти, и пр.? Използвай Старт > Изпълнение > dxdiag за проверка на DirectX...
Инсталирал сам кодеците :"codec pack all in one" , "mega codek pack" i "nimo codek pack".
Не е добра идея да се смесват различни пакети с кодеци, освен ако наистина знаеш какво правиш. Има един инструмент GSpot. Трябва да го имаш, а мисля, че може да се намери и отделно. Провери с негова помощ инсталираните и проблемните кодеци за звук и видео. Което липсва добави, което се препокрива - махни.
Колкото до програмата SoundRec си я изтеглих и записва перфектно от микрофона и от Winamp.
Имах предвид програмата, която идва с инсталиране на Windows Sound Recorder. Тази самостоятелната не знам каква е. Но щом записваш и възпроизвеждаш това е добре.
Защитната стена ми се е активирала много пъти, но винаги на

съм давал не да предпазва, да е свободна програма, вече я изключих.
Щом не се оправя, и щом си дал

като изключение по-добре я включи пак. Явно не е това.
Как да видя дали използвам прокси ?!?!?!
В зависимост от това какъв браузър използваш на различни места. За ИЕ е в КП > Опции за интернет. Мисля, че беше в Разширени. Повечето хора не използват. Какво представлява: понякога е удобно друга машина (наричана посредник) вместо твоята да посещава адресите, които те интересуват. После съдържанието се препраща до теб и т.н. Ако не си инсталирал отделно софтуерно прокси, или твоят доставчик не ти е дал такава настройка, значи е почти 100% сигурно, че не ползваш. Някои антивирусни и защитни стени ползват собствено прокси. Все пак провери по настройките на браузърите. За

това става от Инструменти > Настройки > Свързване. Ако не си писал там, значи нямаш. Въпросът е да не би междувременно някоя антивирусна, браузър, връзка с доставчик да има такаква настройки, която да пречи на

, но явно няма...
Как да спра видеото,защото не мога да влезна в настройките на

. Преди няколко дни всащност наистина инсталирах версията 1.4 но при нея само ми излиза че влиза в регистрацията ми и само това.
Има трик с тези два файла как да спреш видеото, но е доста сложен за изпълнение и по-добре да не го обяснявам. Явно не е от това.
Какво имаш предвид под - незащитена (превзета) система; и от - друга програма, пречеща на

???
Мина времето на атакуваните и унищожени машини. Сега е по-модерно и по-рентабилно само да ползват част или повечето ресурси и те оставят да се мъчиш: имам предвид заразена с вирус или зловреден софтуер машина. Понякога на такива машини

не е в състояние да се изпълнява нормално, или въобще отказва да се изпълнява.
Пробвах както каза с файловете (копирах ги в друга папка и после ги изтрих) първоначално

тръгна нормално, но изведнаж зацепи. После пак ги сложих където си бяха и пак излезна прозореца с проблема.
Тук сме на прав път! Интересува ме каво разбираш под „зацепи“? Дай повече описание! Какво точно става? Грешки извежда ли? Какви? После ти имаш ли видеокамера? При разговор ли „зацепва“? Или както казва Пух: „Колкото повече, толкова повече!“... Според мен не трябва да връщаш тези файлове там повече. Повредени са. Но, може и да греша. Пази ги...
Според мен вероятно става въпрос за:
1. проблем с качения DirectX 9.0c и съвместимостта с драйверите.
2. изтриването на тези два xml файла може да помогне, но пробвай така:
а) махане на тези два файла без пускане на Skype и директно преинсталиране на 2.0.0.76. Пускаш

след инсталиране.
б) махане на тези два файла + махане на всички кодеци и качване само на един пакет K-lite Mega Codec Pack в стандартен начин на инсталиране и директно преинсталиране на 2.0.0.76. Пускаш след инсталиране.
Забeлежка: преди (2б) е добре да се диагностицират всички директекс проблеми; пропуските се отстраняват с преинсталиране на видео- звукови и пр. драйвери. Ако трябва се ползва режим на съвместимост, т.е. ползва се по-ниска степен на интеграция с хардуера, който явно не е съвместим с 9.0с, щом ползва WDM (т.е. с общо предназначение) драйвери.
Много е важно да запазиш твоите данни. Ако трябва си запиши на диск папката с твоя профил и тогава пробвай смело.
Успех!