Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bulgarian | български
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 2.5.0.113
Изтеглете български езиков файл | Bulgarian language file
ОБНОВЯВАНЕ 17 VI 2006
Доста промени, които чак сега можахме да осъществим.
Прегледайте и статията за други полезни сведения.
Botev_
[quote=zmeYpc]
1. ред в езиковия файл №1877

sF_USERENTRY_LB_CHILD_2=Скоро Skype ще пусне версия, дружелюбна към децата, позволяваща регистриране на потребители под 13 години в съответствие със Закона за закрила на електронната поверителност на децата (COPPA) на САЩ от 1993 г.

2. редове №№1881-1883 в езиковия файл
sF_USERENTRY_LB_AGE=Възраст
sF_USERENTRY_LB_OVER_13=13 или повече
sF_USERENTRY_LB_UNDER_13=под 13

3. По всяка вероятност с почти 100% сигурност можем да кажем, че в новата версия 2,5 на skype са направени промени в API, които правят така, че потребители, които към момента на регистриране са под 21 години не споделят всички полета от своите профили с лични данни.

4. Това се отнася само за потребители, попълнили верни данни в поле "Рождена дата" при първа регистрация.

5. Последващите опити да се смени рождената дата не дават резултат, защото системата вече знае кой на колко години е.

6. Това е така, защото инсталирането на Skype е свързано с електронно подписване на ЛСКП (Лицензионно споразумение с краен потребител), което предсталява договор м/у потребителя и собственика на Skype.

7. По силата на този договор разкриването на личните данни на непълнолетни (за САЩ, а и други страни - лица под 21-годишна възраст) се наказва и преследва от закона.[/quote]

Заедно със zmeYpc след доста проби и експерименти открихме каква е причината за не пълното инфо на някой от потребителите на skype. А това са тези под 21 години. Благодарности на zmeYpc за откриване на "проблема"
zBoost_
Интересно, и кои точно полета се скриват ?

Аз в началото не бях попълнил някой, като например рожденна дата и ги попълних след време.
Botev_
ако се попълнят след време няма да се скрие нищо.
zBoost_
еми да при мене не се крият, а при другите кои са се крили толкова ?
полета за телефони ли ?

а и ми е странно, защо под 21 години, това е в САЩ, но в България и други страни пълнолетието е на 18 години.
Botev_
прочети внимателно дългия ми пост целия
ShadowBreaker_
Това значи ли, че каквото и да правя даже и да си сменя или премахна рожденната дата никога повече няма да ми виждат телефоните и сайта ?
Botev_
когато станеш на 21 години тогава ще почнат да се виждат
zmeYpc
Благодаря на Ботев, който ме накара да се замисля сериозно. Заедно открихме доста интересни неща. Благодаря и на zBoost, който макар и да изказа предположение, което изглеждаше логично ми помогна да събера 2 и 2.
Сега ето как стоят нещата с новата 2,5...
Личният профил е разделен на 3 части:
Сведения за всички Skype потребители
а. Име и фамилия
б. Пол
в. Рожденна дата

ж. Говорим език
и. Домашен тел.
й. Служебен тел.
к. Мобилен тел.

Сведения само за абонати от списъка
н. Аватар
о. Местно време
п. Брояч на абонатите

Лични сведения
р. Е-поща
с. Е-поща
т. Е-поща

Дискутираните полета попадат в първия раздел. Преди известно време премахнахме низове от ПИБ, свързани с възрастта. Ако погледнете в "Търсене на Skype абонати" ще видите, че там няма възраст под 20 години, а преди имаше.

При първа регистрация не избирате своята възраст (под 13 и над 13 и повече - това се задейства май само в страни като САЩ и Канада и зависи от ИП адреса и за там сработва друга заглавна страница на инсталатора); попълвате име и фамилия, е-поща, държава и град.

Възрастта избирате при редактиране на Профила с лични данни.
И ако според въведената рождена дата сте под 21 години, ТОГАВА:
- вашето конкретно местоположение (д; е) се скрива
- вашите телефони (и, й к) също. С някои съмнения за к - Мобилен тел.
- с голяма степен на вероятност няма да се вижда и л - Уебстраница.

Спомням си, че такива промени се направиха преди около година. Идеята е да се предотврати възможността натрапници и педофили да се възползват от приложението, за да досаждат на непълнолетни.

Има и нещо повече, в статията на Ботев е цитиран низ, който подсказва, че ще се разработи и версия на Skype за деца. Лично аз тествах версия, в която имаше инсталатор с проверка за възраст (вж. Ботев). И ако въведеш, че си под 13 излизаше съобщение, че не можеш да инсталираш Skype.

УТОЧНЕНИЕ - 19 VI 2006
Сега с версия 2,5 всичко това влиза в сила. Затова с 2,0 тези записи се виждат, а с 2,5 спират да се извеждат. Имам сериозни основания да смятам, че профилите на непълнолетни от женски пол са дори още по-сериозно защитени.

С тези разяснения не ви приканвам в никакъв случай да лъжете, мамите и пр. Просто, знайте, че само лица, които сте упълномощили, а и те са ви упълномощили в пълна степен ще могат да виждат всички полета от вашия профил.
Това се прави с оглед на вашата лична неприкосновеност.

И накрая няколко съвета:
1. Винаги попълвайте всички полета, за които имате данни с истинските. Това не ви е АЙСИКЮ или нещо друго, за които има експлойти и да се крадат самоличности. Тук всичко се криптира - текст, звук, картина, дори обикновеното "Здрасти, как си?".

2. Ако получите съобщение твърдящо, че еди-кой си абонат е вирус, или, че всеки момент може да зарази компютъра и приканващо да разпратите това съобщение - НЕ ГО ПРАВЕТЕ. Това си е флудене и спамене пар екселанс. Вие направете точно обратното, поискайте и установете кой е източникът на първото съобщение, и ако това не му е за първи път - го блокирайте и/или премахнете. Често тези ламери пускат групов чат и създават профили много приличащи на нечие познато скайпиме и се опитват да се представят за друг само и само да го упълномощите. В момента, в който разберете, че не е този, за когото се представя веднага го блокирайте.

3. От Настройки неприкосновеност направете така, че само хора, които сте упълномощили да могат да ви избират. И започнете да изполвате някоя безплатна програма с функции на телефонен секретар и гласова поща.

4. Пишете името си с български букви и дори опитайте да регистрирате скайпиме от типа на "ivan_petrov" или "ivan.petrov", което и утре като станете на 30 години няма да се срамувате да използвате.

5. Пишете името си на български, а ако често контактувате с хора, който не четат български, запишете "Иван Стоянов | Ivan Stoyanov". Това е въпрос на достойнство и себеуважение.

6. Винаги регистрирайте поне един адес за е-поща, а моят съвет е да регистрирате два. Един, който ползвате от тази машина и друг, който ползвате от друга. Така дори при загуба на една машина и кражба на вашата самоличност, можете лесно да поискате служебна парола на втория си адрес за е-поща.

7. Сменяйте си паролата всеки месец на определено число. Най-добрата комбинация е дума, която ви говори нещо с размесени в нея цифри.

Това е. Успех! toivo.gif
zBoost_
Също така искам да добавя относно email настройките.
Не се колебайте да запишете вашият mail по време на регистрацията. Никой друг неможе да го види, а само хора които го знаят могат да ви открият в Skype.

Това ще ви бъде от полза, ако забравите вашата парола и няма да имате друг начин да възстановите вашият account, ако не сте въвели mail при регистрацията. До колкото знам, ако въведете по късно mail/-и в профила си, те няма да играят ролята на такива за възстановяване на пароли. Затова единственият mail, който ще ви свърши работа, е този при регистрацията, можете да го видите от тук https://secure.skype.com/store/myaccount/overview.html
Можете да го смените/попълните от там.

Account settings
Email address | Change

Има много хора, които са загубили профилите си по такъв начин, след забравяне на паролата, така че най-добре да го попълните.
zmeYpc
Skype за Linux 1.3.0.30 БЕТА
Днес излезе дългоочакваната нова версия на Skype за Linux!
Повече тук. Достъпна е за свободно изтегляне и ползване...
А някои зли езици и отворени сплетници твърдят, че Skype бил отписал платформата Линукс. !?
Е, сега искам да им кажа да се готвят за видео в света на отворения код. smile.png
zmeYpc
Здравейте,
може би доста от вас са изпитвали затруднения, когато им се е налагало да сменят входно-изходните звукови устройства в своята машина. Особено, ако изпозлвате безжичен хардуер...
Да си представим следните ситуации:
По време на разговор, използвате USB телефон, но искате да прехвърлите звука към говорителите на компютъра, така че и останалите в стаята да чуят за какво става дума...
... или
...използвате камера с вграден микрофон и говорители, но искате да прехвърлите звука към USB телефона, за да разговаряте на спокойствие?
Е, добре ето, че програмата за разширяване на Skype с продукти за трети страни дава плодове. Благодарение на Skype API и находчивостта на тези независими разработчици може да се възползваме от добавянето и оборудването на Skype с полезни разширения (плъгини).

Искам да ви представя:

IPB Image

Audio Device Changer for Skype 1.00.054
Това е "превключвател на звукови устройства за Skype". С негова помощ можете да превключите между USB устройство и звукова карта или дори множество USB устройства. Дори по време на разговор! Необходимо е просто двукратно щракване с мишката по прекия път и това е! Наистина малък, но много полезен безплатен инструмент!
Можете да посетите сайта на разработчика, да разгледате и да го изтеглите, ако смятате, че ще ви върши работа.
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 2.5.0.122
Инсталационният пакет на .122, изтеглете оттук.
ОБНОВЯВАНЕ 30 VI 2006
Дребни, но немаловажни промени.
zmeYpc
Може би не са малко и българските потребители на версията на Skype за Макинтош. Те за разлика от потребителите на версията за Windows са в неравностойно положение, защото нямат видеовъзможност, възможност за изпращане на КС и още куп дребни, но немаловажни неща.
Това обаче е на път да бъде поправено. Подобно на ситуацията с потребителите на версията за Линукс. От доста време насам съществуват затворени вътрешни бетаверсии за Макинтош с видео, които след като бяха разкрити официално мисля, че е редно да ви представя с един екран.

Впечатлението си от тези пробни версии за Макинтош мога да определя:
"РАЗМАЗВАЩО ПОРАЗЯВАЩО"... Кураж, макпотребители! Още малко търпение е нужно...
IPB Image
"Поддръжката на видео в Skype за Мак ще бъде една от най-големите стъпки за компанията през тази година."
Xplisi7_
Извинявам се много ако мястото на този пост не е за тука,но този проблем никой неможе да ми каже как да го реша sadsmile.png а вие тук разбирате най-много
Как да направя,когато съм оффлайн да си ми излиза знака за оффлайн(x),защото преди време(преди 5 мес. :shock: ) барах по настройките за препращане и когато съм оффлайн,иконката ми е някакъв оранжев телефон?
Махнал съм всички препращания,но незнам защо продължава да седи знака за препращане.
Аз дори нямам и абонамент за Skype Out! :shock:
zmeYpc
QUOTE(Xplisi7)
Извинявам се много...

Тук е мястото, но от обясненията много малко неща ми станаха ясни. Моля ви, ако е удобно през идващата неделя в съобщение по Skype с вашите име и фамилия да ми напомните за проблема и да опитаме тогава да обменим някои мисли и възможни решения на случая.

До скоро,
zmeYpc
Отскоро има нов сайт, наречен Skype Heartbeat (Пулсът на Скайп). Целта му е да бъде смислено средище, където с един поглед да сте в състояние да прецените текущото състояние на инфраструктурните компоненти, поддържащи всички безплатни и платени възможности на Skype. Състои се от две части:
1. Текущо състояние на всички първостепенни и второстепенни системи, показано с икона и с текст. Ако иконата е яркочервена и тупти, значи е наред (второстепенните икони не туптят, а са само яркочервени). Ако иконата е тъмна и повредена, означава, че е "без кръвобращение" и е извън строя.
2. Текстови съобщения за достъпността на инфраструктурата и др. важни промени, като промяна на цени или регионални сведения.
Посетете го и ще се изненадате приятно!
zmeYpc
Здравейте,
вероятно доста от вас са се се чудили кои са фирмените шрифтове, използвани от Skype? И няма ли начин те да се използват на български. Skype Technologies S.A. използват две фамилии: Akbar и Chalet. "Акбар" е гротесковият, ръкописен шрифт. И двата не поддържат български. В началото на март реших да поправя тази несправедливост и започнах работа (в свободното си време) по шрифт, който да съдържа български букви и начертания за "Акбар".
По понятни за всички вас причини (надявам се) кръстих новия шрифт "Аспарух Ювиги". Към днешна дата мога със задоволство да ви съобщя, че всичко е готово и с радост искам да ви представя няколко примера.
IPB Image, IPB Image
IPB Image, IPB Image, IPB Image, IPB Image, IPB Image, IPB Image, IPB Image, IPB Image
Към момента "Аспарух Ювиги", освен езиците, ползващи латиница поддържа:
- български (новобългарски и старобългарски букви и знаци);
- беларуски, руски и украински;
- сръбски (македонски (!?)).
Предстои официалното публикуване на "Аспарух Ювиги" и надявам се поддръжка на български в тези бутони и банери...
miro20_
Здравейте,
не се стърпях и ще споделя проблем който очевидно не е разрешен въпреки търпението ми и позитивните ми очаквания.
още януари месец се получи ситуация с препращане на разговора към мобилния ми телефон когато бях тарифиран от скайп за неосъществен разговор. тогава до колкото си спомням беше няколко минути.
после пак се получи подобен проблем когато от гсм-а отказах разговора, а в друг случай въобще гсм не е звънял.
обаче има тарифиране като за осъществен разговор.
върха на всичко беше днес, когато при позвъняване на моя скайп, гсм-а въобще не е звънял а бях порязан с 30 мин. все едно съм говорил.
т.е. толкова ми беше кредита останал.. сега съм с 8 цента.
при същата ситуация януари месец, от скайпи ми възстановиха парите след подробно обяснение на случая на съпорта, като тогава ми обясниха че това е проблем на нашите мобилни оператори и начина на терминиране.. или нещо подобно...
но мен като клиент чесно казано не ме интересуват техническите подробности.
та.. не знам сега дали ще ми възстановят парите или не, но във всички случаи остава дълбокото ми разочарование от услугата.
с казаното до сега просто искам да предупредя потребителите ползващи услугата форвард/препращане към външен телефон.
прдполагам не са много, щото се тарифира като разговор към телефон според тарифите.. но нека се знае че проблем има.
и просто бих препоръчал временно изключване на тази услуга, за хора ползващи препращане към БГ мобилни оператори.
(аз съм на МТел)

ps
баланса ми е възстановен със следното :

In some cases the PSTN provider send us the signal that the call has begun when in fact is hasn't. We try and minimize these cases and contact our providers when this occurs.
We have refunded the calls to your balance and apologize for the inconvenience.

и все пак.. внимателно с препращането ...
zmeYpc
Здравей,
QUOTE(miro20)
при същата ситуация януари месец, от скайпи ми възстановиха парите след подробно обяснение на случая на съпорта, като тогава ми обясниха че това е проблем на нашите мобилни оператори и начина на терминиране.. или нещо подобно...

Наистина съжалявам за случилото се. При първия случай ти помогнах и се радвах заедно с теб, че недоразумението е изчистено.
Нещо, което искам да кажа към всички останали: навсякъде е дебело подчертано, че препращането към обикновени телефони (мобилни и стационарни) се заплаща по обикновената тарифа със SKypeOut кредит. Препращането към Skype име e БЕЗПЛАТНО. Всяко друго препращане СЕ ЗАПЛАЩА.
Лично мен ме интересуват много тези технически подробности. Как така става? Дали има някакво нерегламентирано терминиране (уведомяване на носителя на позвъняващия се, че е осъществено свързване и отчитането може да започне)? Не знам. Ще ти съдействам да се разплете и този случай. Пътят обаче отново е същия, т.е. подаване на оплакване. Никой друг освен хората от тази служба няма право да преглежда твоите лични данни. Иначе ще опитам да говоря и с някои бетатестери по конкретния случай. Имам каквото е необходимо в текстовото съобщение, което си ми оставил. Двама вече се произнесоха, че не знаят за нещо подобно сред техните потребители: Германия и Швейцария.
Искам и аз на свой ред да се обърна към българите в България да внимават, когато използват функцията с родните мобилни оператори.
Преди да препратите към обикновен мобилен/стационарен номер:
1. Уверете се, че внимателно сте прочел и знаете какво правите.
2. Всяко препращане се заплаща по приложимата обикновена тарифа.
3. Уверете сте, че от апарата сте забранил повторно препращане към друг номер; отклоняване към друг номер; препращане към гласова поща и/или друга функция телефонен секретар.
4. Уверете се, че не ползвате Skype със/през друг комуникационен софтуер или плъгин/разширение за Skype. Ако е така, моля, уверете се, че сте запознал с всички функции на другия софтуер и се уверете, че това не води до терминиране (свързване) и отчитане без реално осъществяване на разговор!
5. Направете проба с помощта на ваш приятел и се уверете, че при препращане и приемане на прехвърлен разговор наистина системата на Skype отчита ПРАВИЛНО продължителността!!! Много е възможно (без обаче да е доказано) някои мобилни оператори в България да не подават коректни данни за извършено терминиране.
6. Ползвайте внимателно и ВИНАГИ правете справка с отчета за изразходване на вашия SKype кредит в сайта на Skype (достъпен след вписване от страницата с лични данни).
7. При съмнение за грешка пишете тук или в сайта на Skype чрез този формуляр подайте оплакване до отдел "Fraudulent Charges". Задължително опишете случая най-подробно.

Ще се радвам и други да споделят своя опит с препращането. Каквото мога ще съдействам, но искам да е ясно, че единствените хора, които могат да вземат решение за всеки конкретен случай са ИМЕННО хората от отдел "Fraudulent Charges".
Би било добре този проблем да се изясни. Лично аз съм си правил тест с пренасочване към мобилния си номер преди повече от 10 месеца: всичко бе точно и коректно отчетено (Емтел, SE P800). IPB Image
jav_
Здравейте,този форум ми беше много полезен при активирането на платените разговори през skype.
Случайно прочетох някъде,че може да се ползва skype и на gsm,без той да е Pocket PC.Наистина ли е има такава възможност и дали е възможно някой да обясни подробно как става това?
miro20_
относно проблема с препращането.
ще уточня, въпреки че мисля достатъчно подробно обясних проблема.

разбира се че се заплаща препращането към гсм-а ми. въобще не става дума за това.
пробвал съм и преди (в началото на годината и по отдавна) и сега пак активирах препращането с надежда че проблема е отстранен , но уви.
препращането по принцип работи, и си провеждам разговори през гсм-а когато ме търсят, и естествено , си заплащам удоволствието от моя си акаунт.

проблема е че в определени ситуации... и аз не знам точно кога...
примерно който ме търси на скайпито спира звъненето след определени секунди... и се получава че скайпи се е опитало да препрати повикването към гсм-а ми, но поради ранното спиране... или друго.. "уж" спира.. но започва да отчита $$ а гсм-а ми МЪЛЧИ !! в лог-а на апарата за приети/отказани/пропуснати няма НИЩО !
обаче в акаунт-а ми - изненадка - парите намалели или както последния път - отчело колкото имах пари в акаун-а - 30 мин. в лог-а на страницата на скайпи има отчетен форвард и записан лог към моя си гсм (който си мълчеше)
гласова поща естествено нямам (най безсмислената услуга на мобилните оператори според мен) програми и плъгини за скайпи също нямам. или поне такива които да са активни в момента.
това бе единия вариант.
а другия е когато все пак, слава богу, гсм-а ми звъни.. - отказвам разговора, след минути сядам на комп-а, виждам кой ме е търсил и провеждаме нормален скайпи-скайпи разговор. уж всичко наред, ама не - получавало се е че когато съм отказал на гсм-а, брояча пак се е включил и навъртял минутки и $$ (това пак от лог-а в акаунта от страницата си го гледкам)
в кои случаи става този номер не знам, и очевидно от скайпи също не са изчистили проблема, щом ми отговориха и възстановиха парите ми както споменах вече в предния си пост.
затова уточних че това което казах е да се приема само като предупреждение и може би е само за БГ мобилни оператори, в частност МТел (понеже съм техен абонат)

лично аз вече наистина изключих препращането към гсм-а си... трети път не ми се пише обяснения и молби към съпорта... не мерси.
поне докато официално не излезе инфо по проблема и как да се реши.

пп
а да.. и мен ме интересува версия на скайпи за симбиан 60 ако има такава. достатъчно е само чат функции да се поддържат.
с нокия 6630 съм.
a.. намерих нещо...
http://download.skype.com/smartphone/Skype...ta(0.0.0.3).exe
тва било без воисе функции.. ще пробвам
zmeYpc
QUOTE(miro20)
относно проблема с препращането.
Радвам се, че от поддръжката са реагирали и са възстановили твоят кредит! :-) Говорих отново с някои бетатестери. Според тях подобни проблеми е възможно да съществуват в определени страни и с определени оператори. Всичко е пак свързано с терминирането. Отчитащата система на Skype е безпомощна и зависи изцяло от това, което им подават билинг системите на операторите. Далеч съм от мисълта, че това е умишлено предизивикано, но самият факт, че няма нищо на твоя телефон, а се отчита проведено прехвърляне през системата на този оператор означавало, че това се подава от билинг системата на емтел.
Това, вкратце е изводът от тази дискусия по твоя случай. IPB Image
Надявам се всичко това да е от полза и на други потребители. Нека все пак се придържат към мерките, описани в предишния ми отговор. И в случай на несъответствие да постъпят като miro20 и да подадат жалба към поддръжката.
zmeYpc
QUOTE(jav)
Здравейте,този форум ми беше много полезен при активирането на платените разговори през skype.
Случайно прочетох някъде,че може да се ползва skype и на gsm,без той да е Pocket PC.Наистина ли е има такава възможност и дали е възможно някой да обясни подробно как става това?

Да. Има - това е бъдещето. Има както хардуерни апарати в продажба, така и софтуерни разработки.
- за софтуерна версия вж. препратката, която дава miro20. Това е алфаверсия на порт за UIQ. Поради специфичните изисквания обаче към свързаността и хардуера това е вариант само с ТЕКСТОВИ функции. Има и други по-напреднали разработки, но те не са публично достъпни. Засега. Тук можете да следите дискусията и да научите повече.
Нещо повече за Nokia 6600 специално: Skype PTT client for Series 60 2.0+.

- като хардуер, моля, посете:
http://tools.netgear.com/skype/
http://www.skypejournal.com/blog/archives/..._at_cebit_1.php
http://www.etencorp.com/presscenter/press....id=98&tid=0

вместо финал:
IPB Image
:-)
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 2.5.0.126
ОБНОВЯВАНЕ 13 VII 2006
Един нов низ. Дребни корекции.
miro20_
skypePTT е през блутут.. и поради това не мисля че е много от полза... все пак ще работи само 10м около комп-а

от линка дето изтеглих за смарттелефоните версията.. не можах да я подкарам .. иска майкрософтското активсинк.. което може да се намери от М$ сайта им - вер. 4.2
обаче пък телефона ми не иска да се запознава с него... през ЮСБ и от там и скайпито няма как да я кача на тел-а
ако някой има нормална човешка *.sis версия направо за инсталиране, моля да сподели.

пп
ама... ако е версия UIQ както змейПС казва... май няма как да стане на мойта 6630 sadsmile.png

относно препращането и проблемите на моб. оператори - ами нека да изчистят проблема. да си комуникират с мобилтел на техническо ниво и да оправят нещата.
не може цял свят да е наред, а тука да се правят на интересни с бъгава билинг система (мтел) .
що се касае за хората от скайпи - ами да тестват с различно време на изчакване/потвърждаване на услугата... или нещо такова..... те си знаят най добре, но... не знам.

пп 2
хех.. сетих се нещо... Николай, добави точка 8 в горния си пост...
- убедете се че не сте на прослушване от ДОТИ, чийто компютър и софтуер при запис да забива при опит да разпознае звънящия и поради това да забавя и да дава лъжлив сигнал към билинг системата smile.png
това в кръга на шегата де..
а може би не ?
та.. във всички случаи МТел да си оправи техниката smile.png
zmeYpc
QUOTE(miro20)
skypePTT е през блутут.. и поради това не мисля че е много от полза...  все пак  ще работи само 10м около комп-а

- Да. Или около 18 м, ако си с втората версия на безжичния "синезъб" стандарт (блутуут). Дадох препратката, защото бе много полезна на някои мои познати. Както знаеш безжичният хардуер навлиза в България.
QUOTE(miro20)
от линка дето изтеглих за смарттелефоните версията.. не можах да я подкарам .. иска майкрософтското активсинк.. което може да се намери от М$ сайта им - вер. 4.2

- Да. Не съм казал, че няма да има проблеми. Аз имам докинг станция на Сони Ериксон, която се справя с проблема. Вероятно Нокия имат нещо подобно. В краен случай би могъл да опиташ отново "синезъбия" протокол, или с прехвърляне по инфрачервен порт. Решения със сигурност има, но аз с моделите и софтуера на Нокия не съм запознат.
QUOTE(miro20)
ами нека да изчистят проблема. да си комуникират с мобилтел на техническо ниво и да оправят нещата.
не може цял свят да е наред, а тука да се правят на интересни с бъгава билинг система (мтел).
що се касае за хората от скайпи - ами да тестват с различно време на изчакване/потвърждаване на услугата... или нещо такова..... те си знаят най добре, но...  не знам.

- Съгласен. Време е ние българските потребители на Skype да започнем да се обединяваме и да се подкрепяме. Искам да предложа толкова много неща, които според мен, а и някои други, ние бихме могли да отстояваме и да изискваме. Както от Skype Technologies S.A., така и от трети страни (в т.ч. Емтел). Но едва ли е реалистично да се смята, че специално за България, и специално за този оператор ще се правят тестове и настройки. Трябва да си даваме сметка, къде реално сме. Предлагам ти обаче да бием тъпана и да вземем твоят случай (тук е мястото ако има и други подобни - пишете), и да пишем до най-високото място, което лично на мен ми е известно и да изискам подробен технически отговор и съвет какво да се направи, за да се поправи/сведе до минимум възможността от подобни неточности.
QUOTE(miro20)
убедете се че не сте на прослушване от ДОТИ, чийто компютър и софтуер при запис да забива при опит да разпознае звънящия и поради това

- Приемам шегата! :-) Но сериозно, дори при Skype<->ОКТМ* разговор това е доста трудно осъществимо. Освен наистина по стандартните "задни врати" на ДОТИ. :-)
* ОКТМ - обществени комутируеми телефонни мрежи. Това е правилният български превод на "Public switched telephone network (PSTN)". В тези мрежи се включват всички старомодни оператори като Орбител, бТк, Емтел, Глобул, Вивател и др., които използват наземни и мобилни трасета за пренос на глас и данни.
QUOTE(miro20)
във всички случаи МТел да си оправи техниката smile.png

- Или по-скоро да се придържа стриктно към стандартите.
miro20_
не споря, на някого може да е полезно скайпиПТТ през блутута.. но за мен се обезсмисля на такова разтояние, та било то и 20м.
лично аз предпочитам и бих препоръчал чисто и просто да се ползва блутут хендсфри заедно с комп-а, отколкото да качвам отделно симбиан приложение на ГСМ-а.
резултатът на практика е същия- пак се разхождаш из стаята и говориш през скайпи плюс това със свободни ръце smile.png

моделите нокия и сониериксон разбира се се различават и просто за симбиан 60 серия няма за сега излязла програмка.
това което го има, поради спецификата на софтуера, няма как да се подкара на различна платформа
zmeYpc
ПИБ за Skype™ 2.5.0.130
В списъка с изменения (на английски) са оправени няколко неприятно грешки. Английските версии на .126 и .130 нямат разлики, но тъй като се готви услилено следващата бета на клиента за Windows си позволихме да ви предложим един доста попроменен вариант на същите низове за .130.

Skype™ за Mac OS X 1.4.0.49
Списъкът с изменения на .49 е достоен за адмирации. Свършена е невероятно качествена работа. Бетата за първи път публично въвежда видеовъзможности за Mac OS X. С това комай ще се запомни 2006 година в цялостното развитие на продукта за тази платформа.
Трудът на екипа разработчици за Макинтош е толкова колосален и зашеметяващ като краен резултат, че най-вероятно ще доведе до преосмисляне на някои концепти за ползваемост и при другите две основни платформи - Windows и Linux.
Ето ви статия с доста нагледни материали (на английски) за новата БЕТА 1,5 за Mac OS X.

...малко за бъдещата бета за Linux
Напредва с пълна пара и ще представлява пробив в много отношения що се отнася до грешки и ГПИ. Има дори варианти с видео, но картината ще дойде по-нататък. За нас като българи най-вълнуващото е, че комай това ще е първата реализация с официална българска поддръжка. Засега е рано да се каже кога ще се появи публично, но се надяваме, че ще е скоро.

Skype™ всички версии
Изтеглете и Хронология на чата в. 1.1 -- българска версия | Chat Chronology v. 1.1 -- Bulgarian version
ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЗИКОВ ФАЙЛ И ШАБЛОН НА ЧАТА
CODE
А. Изтеглете езиковия файл и шаблона на чата:
1. bulgarian_skype_win_2.5.0.113_zmeypc_3.7S.lang -- български езиков файл.
2. im.tpl -- Хронология на чата в. 1.1 -- български шаблон.
Б. Копирайте и/или преместете двата файла в: C:\Program Files\Skype\Phone <или там, където сте инсталирали Skype™>.
В. Стартирайте Skype™ и заредете езиковия файл: Tools->Change Language->Load Skype Language File…
Готово!

Забележка: Шаблонът ще се активира автоматично. Не e необходимо да правите нищо. Ако искате да върнете Хронологията на чата на английски, просто преместете im.tpl в друга папка.

на Skype Limited.
=
Авторски права върху превода на български
© ArsLet typographers, 2004-2006. Всички права запазени!
Превод и поддръжка © Николина Филипова, Николай Филипов
zhvk19_
Имам един проблем, аз съм с последната версия на SKYPE(този проблем ми се появи от преди няколко версии) , но иконката с камерата не ми излиза, въпреки, че имам такава, а настройката тестване на устройството ми е замръзена,показва устройство по подразбиране, а преди ми изписваше камерата и видеото работеше. С WinXP съм! С други подобни програми видеото работи! zhvk19
zmeYpc
QUOTE(zhvk19)
от преди няколко версии)...
- Не пишете номера, но нищо. Последните две публични версии за Windows имат проблем и е той най-общо казано е свързан с подобряване (подмяна с ново поколение) на видеокодеците. В новите вътрешни бетаверсии има напредък...
QUOTE(zhvk19)
...но иконката с камерата не ми излиза, въпреки, че имам такава, а настройката тестване на устройството ми е замръзена,показва устройство по подразбиране, а преди ми изписваше камерата и видеото работеше. С WinXP съм! С други подобни програми видеото работи! zhvk19

- Опитайте следното: върнете с 3 вересии преди сегашната и проверете. Ако работи - тогава инсталирайте най-новата (.130).
- Ако пак не работи: внимателно прегледайте драйверите на камерата и кодеците в системата с някой инструмент за анализ. Опитайте да обновите кодеците и по-горната схема пробвайте: първо с по-старата, после с най-новата.
- Като краен вариант: премахване на софтуера и драйверите на камерата. Инсталиране на най-новата версия на Skype. Рестартиране. Инсталиране на драйверите и софтуера на видеоустройството и тяхното обновяване по интернет. Ако пак не работи: вероятно има някъкъв фърмуерен проблем на несъвместимост.
- Напишете ми точният модел на камерата, производител и версия на фърмуера, за да мога да проверя допълнително.
Все пак смятам, че проблемът е по-скоро в нестабилността на видеомодула в Skype (ново поколение кодеци) и може би състоянието на кодеците в системата.
zhvk19_
Използвам Skype 2.5.0.130. . Според мен нещата с видеото се объркаха след версия 2.5....
Камерата ми е Mustek GSmart mini3
zmeYpc
QUOTE(zhvk19)
Използвам Skype 2.5.0.130... Камерата ми е Mustek GSmart mini3

- има проблеми с видеото под 2,5 - това не съм отричал, напротив.
- проверката ми за този модел не откри нищо смущаващо.
Ето все пак някои препратки с дискусии на английски:
-- списък с работещи видеоустройства, пробвани със Skype 2.0 бета. Поддържа се от Адам Харис [GLADIATOR].
-- тук един потребител е изказал мнение за новите модели на Mustek. Не е много ласкаво, но аз не мисля, че е прав.
-- много важен материал за въпросите около видеото в 2,5. Моите отговорите се базираха главно на информация от него и на лични тестове на някои затворени версии и лични впечатления от публичните 2,5.
Съветвам ви да ги погледнете. Особено последният материал.
Успех и пишете!
П.П. Щях да забравя нещо важно: за проба на картината можете да използвате услугата за Тест-видео по Skype - [b]videoecho123.
zhvk19_
Както се казва "намерих ключа за палатката" за Skype видео - създал проблеми на много потребители.(според форумите)
Проблема е с DirectX 9.0c изтегля се dxwebsetup.exe - малък файл, който да инсталира необходимите само за вашата OS файлове.
файла може да изтеглите от тук http://top.download.calshop.biz/dxwebsetup.html След кратко изтегляне на компонентите, инсталация и рестарт всичко с видеото на Skype се оправи.
zmeYpc
QUOTE(zhvk19)
След кратко изтегляне на компонентите, инсталация и рестарт всичко с видеото на Skype се оправи.
Радвам се, че сте разрешил проблема. И както и при други случаи проблемът е свързан по-скоро с подготвеността на системата. Това не означава, че няма проблеми с видеото във версия 2,5 - напротив бележките ми по-горе важат с пълна сила. Затова преди някой да заяви, че нещо с видеото не е наред първо да обнови DirectX поне до версия 9.0c! После да обнови графичните драйвери, кодеците и да прегледа видеоподсистемата за зависимости на Skype и на приложения, съвместно използващи видеоустройството. Надявам се горните препратки да са от полза на повечето от вас.
А на теб "zhvk19" специални благодарности! Радвам се разреши случая и помогна на други да разберат, "къде е заровен ключа от бараката (палатката)"! ;-)
n0rdisk_
Здравейте

В момента използвам програмата voipstunt.com за разговори до стационарни и мобилни телефони.

Та тази програма има функцията Direct Callback - т.е. въвеждам моя стационарен телефон като Direct Callback и като направя разговор първи звъни моя телефон а след това отсрещния. Излиза малко по скъпо /щото плащам разговор все едно до 2 абоната/ но се чува по доста по-добре

Та има ли Скайп такава функция?
zmeYpc
QUOTE(n0rdisk)
voipstunt
Това се обсъжда другаде предполагам. Тук обсъждаме българският превод, услугите и използването на Skype.
QUOTE(n0rdisk)
...има ли...

Не съм запознат с програмата, която използвате. Не мога да я коментирам. Ако имате Skype и Skype кредит (купува се в лева от с/ка в българска банка) бихте могъл да изберете който поискате мобилен и наземен номер по света по съответната тарифа. Как се купува кредит сме описали на с. 2.
Skype има много услуги и функции. А освен това има стотици разширения (плъгини), които могат да правят чудеса. Буквално. Ето ви една стандартна функция: "препращане на разговори". Някой ви избира по скайпиме, а вие препращате разговора до вашия мобилен или служебен номер. Разбира се заплащате прехвърлянето по тарифата в сила. Има да речем услуга SkypeIn номер. Достъпен е за определени страни. Можете да се информирате тук. Стува 30 €/годишно и идва с безплатен абонамент за гласова поща в Skype (трета услуга). Представлява обикновен стационарен номер, който позволява да се свързвате със Sкype със/без компютър. А в зависимост от комуникационния хардуер, с който разполагате можете да го използвате всякак. От Skype също може да бъде избиран. Предимството е, че ако имате бизнес или познати във Франция да речем хората там могат да наберат местен номер и да говорят с вас все едно, че сте там (а вие да сте в Япония по това време). Те не ползват компютър (защото нямат или не са свикнали да използват), а вие говорите по устройство или от Skype. С един профил можете да имате до 3 SkypIn номера.
Това е, което мога да ви кажа!
miro20_
ами не виждам нищо лошо да се дискутира конкуренцията малко по-откровенно.
затова са форумите за да се изчиства информацията, както и да се стимулира намаляне на цените и повече функции.
лично аз също мога да споделя че за външни разговори (за ъжаление) не ползвам скайпи, а воипбъстър, воипчийп... и подобни...
просто никой не трябва да плаща повече само защото харесва скайпи например.

наистина функцията директкаллбак е доста добра, когато трябва да свържа 2 телефона за хора които не са на "ти" с компютрите.
с цена примерно 1 цент за БТК и безплатни разговори с доста чужди страни, просто не виждам смисъл да ползвам скайпи, чиито цени не са мръдвали от както са пуснали услугата май....

често ползвам и следното - когато не съм вкъщи или нямам интернет на комп-а, влизам през ГСМ-а си в страницата на "воипбъстъра" примерно , и активирам този тип обаждане - към 2 (БТК или други) телефона. т.е. без клиент-програмка, правя динамично обаждане между които си искам 2 телефона.
това е страшно удобно , а трафика който генерира гсм-а ми за да ги активирам , използвайки опрера мини е нищожен , освен това то и си кешира повечето неща от страниците.
между другото, пробвал съм различни мобилни браузъри, опера-мини е най доброто което ми върши работа smile.png
скайпи колкото и десетки плъгини да има, за съжаление си остава заковано за клиент-програмата инсталирана и работеща на комп-а ми.
без нея - за съжаление , нищо не можеш направи.
скайп-ин услугата пак те заковава да си седиш на комп-а.
единствено препращането може би върши работа, но .. споделих в предните пост-ове какви проблеми имах....
между другото, при конкуренцията разбира се също има това препращане, и май си работи нормално, без описаните проблеми които имах със скайпи.

другото е че и смс-ите към гсм-и са по евтини и са по 5 евроцента, което е доста добре, и редовно си пращам от там. получаването е безотказно за сега за нашите мобилни оператори.

и къде е скайпи в тази ситуация ? "...спиш евгени, спиш..." - перефразирано от едно ТВ шоу smile.png

това е което исках да споделя, и което искам да коригират в скайпи.
предполагам повечето хора/клиенти/ които си дават парите, биха искали същото да видят в скайпи.
иначе.. ще си остане клиент-програмка само за ползване м/у компютрите и за видео обаждания.

пп:
разбира се, далеч съм от мисълта да рекламирам или обсъждам програмите-конкуренти. акцентирам на това което искам да видя в скайпи, както и корекция в цените и функциите.
zmeYpc
Мисля, че съм повече от откровен. Но не мисля, че точно нашата секция във форума за преводи на Skype е най-удачното място за дискутиране на други приложения, сравнения на цени и прочее.

Неведнъж съм заявявал, че всеки е свободен да използва това, което намери за добре. И това, което го устройва финансово.

За твоите проблеми с препращането знам, но не приемам твърдението "и май си работи нормално (при другите), докато при Skype - не".
Няма реални доказателства, че Skype ти надвзема, след като и в двата случая твоите кредити бяха възстановени.
Приемам твоят случай като частен, а не като такъв, отразяващ общото състояние на услугата "препращане на разговори".

Иначе оплакванията биха довели до премахване на функцията в сегашния й вид. Нали?

С това не искам да кажа, че няма проблеми - напротив: има с отчитането, с терминирането, с поддръжката за България и т.н., но нека не изпадаме и в някакво черногледство. Не желаеш - не ползваш Skype. Желаеш - ползваш.

Колкото до Евгени не го познавам, но приемам, че си прав да мислиш, че не поглеждам към другите продукти. Признавам като официален преводач и бетатестер моята цел е да допринеса за развитието на български именно на Skype (произнася се "скайп"). И честно казано отделям свободното си време в полза на България и българите. Както прави и другият преводач, а мисля, и повече от хората, които пряко ни помагат. Никой от нас не получава пари, т.е. няма финансова изгода да твърди нещо невярно с цел печалба. Идеята ни винаги е била да поддържаме българският интерфейс на Skype и да се опитаме да разширим официалната поддръжка на български език.

Разширяването и поддръжката на български на услугите на Skype в България и на български ВЕЧЕ изисква да се включат и хора, които да партнират със Skype Limited на бизнесоснова.
Това някак излиза извън моите възможности, но какво пък готов съм да съдействам на всеки, който има конкретен план как да се подобрят нещата.

Благодаря!
zmeYpc
QUOTE(miro20)
скайпи колкото и десетки плъгини да има, за съжаление си остава заковано за клиент-програмата инсталирана и работеща на комп-а ми.
без нея - за съжаление , нищо не можеш направи.
скайп-ин услугата пак те заковава да си седиш на комп-а.
Това, че ти, аз или друг ВСЕ ОЩЕ нямаме хардуера, чрез който да се използва Skype без компютър не означава, че:
1. Няма такъв и че не може да бъде закупен/използван;
2. Няма хардуер като WiFi и хибиридни GSM/WiMAX телефони,
които позволяват това, за което говориш.

И ако се чувстваш "закован", моля, купи си ето това.

С това искам да кажа, че е нужно време преди да се появят масови апарати с вграден Skype на достъпни цени. И смятам, че това е позитивно. И тепърва ще има какво да се прави, за да имаме доволни потребители на Skype в България. :-)
miro20_
ами всичко което исках да кажа го направих с уговорката която добавих в послеписа края на предния си пост, и на кое акцентирам, умишлено БЕЗ да коментирам, и БЕЗ да рекламирам конкретни приложения. говорех за конкуренцията и функциите които ги имат те в момента и как най оптимално да се ползват.
и най вече - какво БИХ ИСКАЛ да видя във скайпи, което конкурентите ВЕЧЕ го имат, и което и СЕГА без допълнителни хардуери и т.н.. да не влизаме в подробности, МОЖЕ да се ползва в изгода на клиента.

Отнасям се с пълно уважение към теб и труда който влагаш във скайпи, в това няма спор и те адмирирам и подкрепям в пълна степен.
може би няма друга програма с толкова добра поддръжка на езиковия интерфейс благодарение на теб.
но не ме разбирай погрешно. това НЕ е спор за кой по-по-най.
Всички програми си имат предимства и недостатъци, дори много повече от скайп. но както се уговорихме, това не е тема за дискутиране ТУК.
всеки може да погледне форумите за другите програми какви проблеми имат и колко доволни/недоволни хора има.
в това няма спор.
просто се оптивам да гледам ОБЕКТИВНО на нещата и да ползвам това което ми върши работа.
мисля със съветите, които дори не са в пълна степен, и със скромната си практика в ползването на войс програми, съм помогнал на хората да се ориентират по добре.
аз също съм фен на скайп,и го ползвам, но винаги се оглеждам напред и наоколо.
а констатациите които направих за скайп и върху какво трябва да работят , мисля че съм прав.

edit
за да съм по-ясен че говорим за скайп все пак , ще акцентирам отново :
- реализация на каллбак функция (активиране м/у 2 номера)
- намаляване на отдавна неактуализирани цени , както и тези за смс
- по гъвкаво използване и нови функции (както при конкурентите) без изпозлване на клиентската програмка.
- приложение за смарт телефони и по точно за по масовите - симбиан сериа 60 вер.7.0 /8.1 та дори и само чат функции (отдавна търся, но това което намерих не става)
Това което ми предлагаш да закупя като хардуер- E-TEN M600+ Pocket PC е прекалено скъпо (400лири) и не се знае до колко приложимо в БГ.
дори скайпи да лансират използване масово вай-фай технологията, в наши условия до колкото знам почти няма свободни за ползване точки както е в Европа и на др. места по кафенета и ресторанти, където интернета е фрии.
Да, има вече в доста градове покритие, но те са точки на достъп на определени фирми на които естествено трябва да си абонат, и достъпа се дава с VPN или PPPoE връзка, която от своя страна не се знае дали успешно ще се настрои и сработи със иначе така скъпия апарат-ГСМ или китайски апарат, произведен за скайпи.
(а това за което говорех да не съм "закован" за програмката-клиент въобще не означава да ползвам отделен хардуер.имам предвид директкаллбак функциите където не е необходим никакъв хардуер)
с удоволствие и благодарност бих очаквал някой с подобен хардуер и технология да сподели свои лични впечатления в използването било в София, било другаде в БГ.
zmeYpc
Мисля, че бях достатъчно ясен, че тук обсъждаме ПИБ и поддръжката на български в клиентите на Skype за Windows, Mac OS X, Linux и Windows Mobile (Pocket PC). Често предмет са и свързани новини за други продукти имащи пряко отношение към Skype.
Във форума си има раздел "обща дискусия", където съгласни/несъгласни дават препоръки и сравняват Skype с продукти на трети страни. Отделно има и раздел "предложения", където всеки може да се изяви в ролята на рационализатор и генератор на интересни предложения...
QUOTE(miro20)
...какво БИХ ИСКАЛ да видя във скайпи, което конкурентите ВЕЧЕ го имат, и което и СЕГА без допълнителни хардуери и т.н.. да не влизаме в подробности, МОЖЕ да се ползва в изгода на клиента.
1. Много от "конкурентите" всъщност не се разглеждат като "конкуренти" от самата Skype Limited.
2. Пътната карта на Skype до края на 2006 (доколкото аз съм запознат) не предвижда внедряване/доразвиване на подобна функционалност. Засега.
3. Екосистемата на Skype се развива точно по начина, който ти смяташ за неправилен. От една страна се насърчават софтуерни разработчици, които се подпомагат от ред партньорски програми и инструменти. От друга са хардуените инженери, които са насърчени от партньорска и сертифицираща програми. На трето място са директните търговци, които се интегрират в екосистемата на Skype по ред начини и програми. На четвърто са продавачите на съдържание в интернет. На пето собствениците на други технологии, които имат допирни точки с клиента, и т.н. Подреждането е произволно, но дава някаква представа. Много от нещата, които се реализират са дело на трети страни, които правят бизнес от това. В това няма нищо лошо. Дори се говори за отваряне на част от кода и лицензирането му.
4. Не виждам как Skype Limited ще зарежат иновациите и ще поискат да седнат и сами да разработват всичко "от-до". Това ще означава смърт в прекия смисъл.
... БЕЗ ДА ЦИТИРАМ, давам нататък...
а). Благодаря за доверието ти. Приемам, че благодарността ти се отнася до всички, които ни помагат. Мисля, че мога да ти благодаря и от тяхно име. И не те разбирам погрешно.
б). Просто знам, че Skype няма точно тези функции, знам какво предстои в общи линии и затова съм реалист в очакванията си. Не познавам детайлно много от продуктите, за които стана дума, и не смятам, че точно тези функции са жизненоважни за съществуването на Skype.
г). Съгласен и с трите следващи съждения.
д). Никога не съм твърдял, че не си прав.
е). Както казах пътната карта до края на годината не предвижда развитие на подобна функционалност. Какво пък ще се радвам бъдещето да ме опровергае. През 2007 е по-възможно да стане, защото сега най-важната промяна е свързана с вграждане на браузър в клиента и възможност за включване на съдържание от трети страни в клиента.
ж). За цените с две ръце съм "за". Дори преди време излях огорчението си тук, че на никой май не му пука.
Точните ми думи бяха: "Учудвам се как е възможно да има толкова потребители, които могат да бъдат толкова апатични.". България има нужда от стратегически партньор. Имаме нужда от по-голяма активност от страна на потребителите. Помислете, ако всеки втори българин, използващ Sкype се сети да им изпрати следното писмо:
=====
Здравейте,
аз съм един щастлив български потребител на Skype.
За да бъде щастието ми по-пълно обаче тук в България, искам от вас следното:
1. Включване на София, България към единната тарифа за разговори от 0,17 €.
2. Намаление на цената за избиране на обикновени номера в София и страната (уеднаквяване на цената за страната с тази за София и общо намаляване на получената цена).
3. Намаляване на цената за избиране на мобилни номера (цената за Гърция (мобилни) е един добър ориентир).
4. Включване на България в програмата за придобиване на SKypeIn номера.
5. Разширяване на поддръжката на български език в сайта на Skype.
6. Документация и помощ на български.
7. Добавяне на българския лев (BGN) към официално поддържаните валути.
8. Избор на един или няколко стратегически търговски партньори на Skype за България.
9. Поддръжка на български за други услуги и съдържание в интернет (Skype бутони; интернет присъствие; излъчвания по Skype (Skypecasts); пазаруване на хардуер и софтуер).
... (тук всеки може да допълни нещо свое)
С уважение,
/име, подпис/

====
... Няма ли да почнат да се променят нещата? Дори и на чист български да е след 100-то му получаване смятам, че ще си дадат труд да разберат какво точно се иска. И нещата ще тръгнат към промяна в насоката, която всички искаме...
На мен непрекъснато ми повтарят, че сме пред Естония (на 26-то място) по приоритети. Когато двама искат нещо е едно (аз и сестра ми като преводачи), когато 200 000 поискат същото е съвсем друго... :-)
з) За смарттелефоните се готви "тиха революция". Идат нови версии на "вграден Skype" (без използване на клиентската програмка). Моделите, които споменаваш едва ли ще могат да се поддържат обратно. Техническите неща сме обсъждали двамата. Не мисля да се спирам на тези неща сега. Порт за UIQ (Symbian) има и ще стане публично достъпен. Но няма да е скоро.
и). Исках да ти покажа форма от бъдещето, което е тук. Разбира се, че е скъпо, но не това ми бе целта. Исках да видиш техническите характеристики, за да си дадеш представа, за какво иде реч.
й). Засега има един лицензиран играч (безжичен достъп) в България (и не е Емтел), който току-що стартира. Съгласен съм, че това тук ще дойде малко по-късно. Въпрос на време е обаче. Ако си спомняш обсъждахме защо точно GPRS не става...
к). Погледни оптимистично. Преди време SAMSUNG T100 струваше над 1000 лв. Днес едва ли може да го продадеш и за 100 лв. Това имах предвид.
л). И аз бих се радвал друг да сподели, но докато това не се реализира в Skype фабрично или чрез софтуер на трета страна едва ли тук е уместно да провеждаме подобен род дискусия.
zmeYpc
Днес гледам, че имаме 2-ри недоволен от ПИБ на Skype.
Нека обясня за какво все пак е тази анкета.
Is this language file ready to be published? | Готов ли е езиковият файл да бъде публикуван?
1. Yes, it is perfect! | Да, напълно!
2. No, needs more work! | Не, иска още работа!
Първоначално и а и сега тя е за изразяване на съгласие/несъгласие с качеството на превода. Не служи за съгласие/несъгласие с клиента Skype и/или политиката на Skype Limited. Не е и оценка за актуалното състояние на поддръжката на български потребители. Та, отнася се ЕДИНСТВЕНО до качеството/несъвършенството на превода на потребителския интерфейс на български (ПИБ).
Мен лично ме интересуват ОТРИЦАТЕЛНИТЕ гласове. Единият знам на кого е. Ще си позволя да кажа, че това бе човек пристрастен, който недоволстваше, че някой друг публикува превод на Skype. Предложението ни за сътрудничество той не прие и какво е станало с него не зная. Не посочи и конкретни причини за отрицателния си глас.
Сега гледам, че има втори. В горния контекст искам да помоля собственика на гласа да опита да се свърже с мен по Skype, или тук във форума да изложи това, което го дразни. Идеята е с негова помощ да отстраним недостатъците и така ПИБ да стане по-добър. Разчитам да се обади човекът...

П.П. Благодаря много и на гласувалите ПОЛОЖИТЕЛНО! Приятели, без вашата категорична подкрепа българския език не би могъл да влезе в кръга на официално поддържаните езици!
the whore_
Hei ZDR vsi4ki! smile.png Nezn kakvo to4no se pi6e v podobni forumi, no kato turseh v google info za skype i izleze tozi! I taka mn trqbva da popitam nqkoi kak da si vurna iztritiq skype - iskah da si go preinstaliram za6toto stariq ne6to spi4a6e i go napravih uspeshno, no reshih da iztriq stariq i se ikaza 4e sum si iztrila potrebitelq i name-a v skype kakto i vsi4kite si abonati! sadsmile.png AI sega nezn kakvo da pravq! crying.png HELP!
miro20_
с коя версия си и на какъв компютър ?
никога не е проблем да изтеглиш и сложиш последната версия от доунлоад секцията на скайпи.ком
при зареждане то те пита - нов потребител или съществуващ. - даваш на таба където попълваш име/парола и се логваш.
zmeYpc
QUOTE(the whore)
Hei
Моля да пишете на български! Тук на "чатерицата" не гледаме с добро око, а е и признак на неуважение към другите, които ще ви четат. Моля, редактирайте си материала и го пренаберете на чист български.
- Ако при премахване на програмата сте посочила да бъдат изтрити хронологията и списъка с абонати - нищо не може да се направи. Те се изтриват.
- Вашето скайпиме не е премахнато. Постъпете точно както miro20 ви съветва. Има и някаква вероятност вашият списък с абонати да е записан централизирано и след вписване да е възможно да получите ЧАСТ от него. Друга възможност е да помислите, и ако при приятел сте се вписвала и там са запазени вашият списък и вашата хронология, тогава идете при него, впишете се за известно време и да се надяваме, че списъкът поне ще бъде съхранен централно. После този списък би трябвало да се появи и във вашия компютър. За да запазите всичко от този друг компютър обаче най-добре е да се копира цялата папка с вашият списък и с хронологията от него. По-нагоре в българската секция сме описали къде точно се намира потребителската папка...

Успех!
the whore_
Хей ЗДР всички! Незн какво точно се пише в подобни форуми, но като търсех в google инфо за скайп и излезе този! И така трябва да попитам някои как да си върна изтрития скайп - исках да си го прейнсталирам защото стария нещо спичаше и го направих успешно, но реших да изтрия стария и се оказа че съм си изтрила потребителя и name-а в скъпе както и всичките си абонати! сега незн какво да правя!

Да съжалявам много, но както казах не знаех как точно се пише в подобен вид форуми! Благодаря много за помощта и ще ви пиша ако оправя нещата!

:wink:
the whore_
[quote=miro20]с коя версия си и на какъв компютър ?
никога не е проблем да изтеглиш и сложиш последната версия от доунлоад секцията на скайпи.ком
при зареждане то те пита - нов потребител или съществуващ. - даваш на таба където попълваш име/парола и се логваш.[/quote]

С windows XP съм, но аз пробвах вече това със свалянето на скайп отново и не стана! Появява се пак новия скайп! crying.png
zmeYpc
С windows XP съм, но аз пробвах вече това със свалянето на скайп отново и не стана! Появява се пак новия скайп!
Сега разбирам, че вие имате предвид определена стара версия на SKype?
Ако правилно ви разбирам, ето какво:
Можете да изтеглите /стари_версии на клиента Skype за всички ОС -- но преди това трябва да се впишете с вашето скайпиме и парола, за да получите достъп.
Специално за Windows най-старата версия е 0.92.0.4 :-) Няма начин да я няма вашата.

Обаче не мисля, че това ще ви помогне да си възстановите изтритите списък и хронология. Какво пък, опитайте!

Желая успех
miro20_
малка забележка.. - линка за стари версии на скайпи дава следното:
You are not allowed to view this page.
Make sure you are logged in to access this page. Also check out our access policy.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.