QUOTE(dimd)
От вчера не мога да влезна в SKYPE !Исках нова парола на имейла,но нито ми изпращат парола,нито мога да влезна в Skype !
Паролата не съм я забравил,но въпреки това ми изписва грешно име или парола !
Не съм преинсталирал нищо !
Здравейте, dimd!
От това, което пишете съм склонен да заключа следното:
1. Въвели сте парола, която вие сте променяли и впоследствие не можете да възпроизведете.
2. Не сте сменяли сам паролата си. Skype Technologies S.A. са ви предупредили и по време на работа на приложението ви е било съобщено, че паролата ви се сменя по еди-какви си съображения за сигурност. (Нищо не споменавате, а аз мога да гадая само).
3. По някаква тривиална причина сте оставили компютъра и приложението и паролата ви е била сменена от зложелатели/шегаджии.
и пр.
Мога да ви кажа само за т. 2.
Да, действително има един раздел в skype.com и той е share.skype.com. Ако сте го посещавали и сте се вписвали в страницата с лични данни ПРЕЗ него, тогава Skype Technologies S.A. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ви назначава служебна парола още докато приложението работи.
Причината е, че съществува засега хипотетичен, но напълно правдоподобен сценарий за присвояване на чужди самоличности като се изследват кеширани записи от вписванията в този портал.
Това е на теория, разбира се, иначе той е напълно безопасен за разглеждане и посещения. Но тъй като потребителите често забравят да сменят своите пароли през определен период от време и предпочитат с месеци, години даже да са с една парола, от компанията са предприели тази мярка, за да могат да гарантират, че хората, които го посещават са наистина (чрез предоставения адрес за е-поща) тези, за които се представят...
=> И тук е най-важното: ако сте били недоверчив и не сте си дал труда да посочите в ЛП е-поща ПРЕДВАРИТЕЛНО е почти неъзможно да си върнете правата в/у профила. Това мисля, че и тук (някъде по-назад) го бяхме писали преди доста време.
Затова се обръщам към всички: ако държите на своето Skype име, не подминавайте с лека ръка възможността да предоставите сигурен адрес за е-поща, до който достъп имате лично вие. Този адрес не се използва в процесите на упълномощаване и никъде не се предоставя.
А вие ми напишете ЛС с малко повече подробности, ако желаете.
С каквото мога/знам ще съдействам