Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Albanian Translation
Skype Community > English > Skype for Windows > Skype Translations
Rozafat
handshake.png Çdo përdorus me Skype skype.png mund të japi ndihmesën personale në testimin e programit në shqip yes.png .
Vetëm në këtë mënyrë çdo difekt që gjindet ose mendohet do të diskutohet dhe riparohet.
Mirpresim vërejtjet sido që të jenë ato.
Le ta ndërtojmë këtë program në gjuhën letrare standarte shqipe cool.png . Kështu japim mundësinë që Skype të përdoret edhe më shumë nga shqiptarët bigsmile.png . Me anë të saj do të kemi shpenzimet më të vogla në ndërlidhje me të afërmit dhe shokët.
Rozafat
Pak Histori
Skype sot ka zënë një vend të mirë në përdorim për arsyen e shërbimeve të shumta që afron. Cilësia e lidhjeve është përsosur edhe më shumë dhe për ne shqiptarët është bërë një shprehje dite. hi.png Tung! Takohemi në Skype.
Mbylle telefonin se u harxhove dhe shihemi në Skype! etj...etj.
Skype në një farë mase është rradhitur ose dhe ka kaluar mbi programet si MSN, Instant Yahoo, ICQ apo dhe AOL.
Përkthimi në gjuhë të ndryshme lehtëson përdorimin e saj. Më e rëndësishmja është se këto gjuhë mund ti ndryshojmë shumë lehtë gjatë të njëjtit përdorim. Nëse dikush e ndjen vehten më të aftë në gjuhë të huaj, mund ta ndërrojë menjëherë.
Udhëzime.
Përpara se të shkarkoni dijeninë (file) në kompjuterin tuaj (PC) duhet të veproni kështu:
1- Ata që kanë përdorur Skype në gjuhën anglisht
[/indent] Kliko mbi 'Tools' dhe zgjidh 'Change language' dhe më pas 'Load Skype Language File'
Do të hapet përmbajtja me dijenitë brënda nëndosjes 'Phone' që gjindet në dosjen 'Skype'
Pikërisht këtë dosje do ta lokalizoni se në çfarë direktorije gjindet dhe si mund të arrini aty, më lehtë sipas PC tuaj, pamvarsisht nga Windows-i që ju përdorni.
Kur të jeni të sigurtë se arrini aty pa ndonjë komplikacion atëhere shkarkoni dijen që ne kemi përgatitur dhe që do ta vendosim shumë së shpejti në këtë forum.
Shkarkimi të ruhet (save) pikërisht në nëndosjen 'Phone'
Shfrytëzoni (log on) programin Skype dhe klikoni mbi dijen albanian.lang sipas udhëzimit të mësipërm.
Pra 'Tools' 'Change language' 'Load Skype Language File' dhe albanian.lang dhe OK
Për rikthim në gjuhën angleze ose ndonjë tjetër do të veproni në të njëjtën mënyrë por do të përzgjidhni dijen e gjuhës nga kollona e gjuhëve.
2- Ata që nuk e njohin ende programin Skype.
Shkarkoni Skype në PC tuaj dhe bëni instalimin e programit po ashtu si edhe programet e tjera. Regjistrohuni sipas udhëzimeve dhe kur të keni vënë në përdorim atë kaloni në pikën 1- të përshkruar më lartë.
smile.png yes.png
Rozafat
Më poshtë do të gjeni të bashkangjitur me njoftimin përkatës mail.png dijeninë Skype 2.5.2.130 në gjuhën shqip dhe në përtëritjen më të fundit të gjuhës (me ndryshime dhe korigjime).
Veproni sipas udhëzimeve të postës para ardhëse për ta vënë në përdorim.
Ju kujtojmë se ky version nuk është aprovuar në rrugën zyrtare.
Vetëm të interesuarit që janë dhe të antarsuar në këtë forum mund të shkarkojnë dijen vetëm për arsye bashkpunimi.
Kur të bindemi që versioni në shqip është i plotë dhe pa të meta do ta rekomandojmë për përdorim të gjërë në marveshje me Skype.
Atëhere gjuha shqipe ju vjen automatikisht gjatë ripërtëritjes (upload)
[attachmentid=6301]
Rozafat
Filloi shkarkimi i dijenisë!
Pa kaluar ende 24 orë ka filluar shkarkimi i gjuhës shqip për Skype.
Ju falenderoj përzemërsisht dhe jam në pritje të ndryshimeve, modifikimeve apo përmirsimeve të propozuara nga ju.
Mos ngurroni dhe jepni mendimin tuaj!
Rozafat
Vini Re!
Që të mos përplasemi me përmirsimin e versionit, bëni vërejtjen para se të shkarkoni dhe të ripërtërini dijen e fundit.
Çarë është dijenia e fundit?
Unë punoj thuaj çdo ditë me përmirsimin e dijenisë. Njëherë në javë mund të nxjerr për shkarkim dijeninë më të fundit, pra të përmirsuar dhe vërejtjet tuaja do ti zbatoj ndërkohë me korrektësi.
Ekziston edhe mundësia e dërgimit të mesazhit në privat. Nëse dikush ka dëshirë mund të më dërgojë në PM ose të më thërrasi direkt kur jam në linjë (kliko ikonen I'm online). Edhe ashtu jeni të mirpritur.
Rozafat
Gjithnjë, për antarët e forumit që janë të interesuar të ndihmojnë në përkthimin e Skype mund të shkarkojnë versionin e mëposhtëm me disa ndryshime të reja.
Vini re që fqinjët tanë kanë bërë shumë përpjekje dhe në një kohë shumë të gjatë dhe ende nuk kanë arritur suksesin. giggle.png
A mundemi ne ta shtojmë përkthimin tonë në programin Skype sa më parë?
Përshëndetje shqiptarëve kudo që ndodhen! yes.png

Jam i detyruar të heq nga shkarkimi versionin e mëparshëm që lokalizohej pikërisht në këtë njoftim.
Arsyja është se antarët nuk po lexojnë se çfarë shkruhet dhe shkarkojnë versionin e konsumuar.
Ju lutem shkoni më poshtë dhe gjeni Dijen e gjuhës në versionin më të ri!
Rozafat
Kalimtar të nderuar! hi.png
Brenda 10 ditëve që është vendosur përkthimi më i fundit i Skype-it në forum, kanë kaluar 111 vizitorë.
Nga këta, vetëm 4 vetë kanë shkarkuar për testim versionin 2.5.2.130 në shqip.
nga këta 4 vetë asnjëri ende nuk ka bërë ndonjë supozim, vërejtje apo nuk ka dhënë idenë e tij.
Ky ritëm nuk është shpresëdhënës.
Ju ftoj, si kalimtar që jeni, keni ardhur deri këtu që do të thotë ju keni Skype-in skype.png në përdorim dhe jeni i interesuar biles edhe në përkthimin e saj.
'Sing in' me Emrin në Skype dhe ndihmo në testimin e programit në shqip! smile.png
Sa më shumë të testoni aq më të sigurtë do të jemi për tja dhënë Skype-it. Në këtë mënyrë ja mbyllim rrugët edhe atyre që duan të përfitojnë nga ju.
Programi Skype jepet falas, që ju e dini. Po ashtu edhe përkthimi, nëse e merrni direkt nga shkarkimi i përtëritjes (update).
Përshëndetje të sinqerta!
Rozafat
Ja dhe versionin 2.5.2.130 në shqip më i vonshëm, që korespondon me datën 06.09
Versioni i mësipërm është i pavlefshëm për ndryshimet që kemi bërë.

(përkthimi i këtushëm është hequr, për arsyen e versionit më të ri që do ta gjeni më poshtë)
Rozafat
Të nderuar bashkatdhetar!
Numri i shkarkusave të Dijenisë në shqip për Skype ka arritur në 22 vetë.
Kjo është një shifër e konsiderushme dhe shpresojmë që do të vazhdohet me këtë ritëm.
Kanë filluar dërgesat e vërejtjeve dhe propozimeve por ato janë në privat.
Më vjen shumë mirë për idetë që më dërgohen. I falenderoj të gjithë dërgusit në emër të të gjithë shqiptarëve.
yes.png
Uroj që dërgesat të jenë në këtë forum publik për arsyen e thjeshtë që edhe äntarët e tjerë kanë mundësinë të marrin eksperiencën e më të përparuarve.
Çdonjërit unë i kam kthyer përgjigjen dhe i kam falenderuar. Nëse ndonjëri nuk e ka marrë përgjigjen ende, i lutem të më njoftojë. (nuk dua të më shpëtojë as edhe një dërgesë pa e verifikuar)
Kam vërejtje në mungesën e votimeve.
Votimi në temën tjetër po brenda forumit të përkthimeve ka qëllimin e mirfilltë të marrjes së të dhënave se a na duhet të vazhdojmë apo ta ndërpresim punën.
Përkthimi nuk përfundon me aprovimin e Skype-it të dijenisë sonë.
Vetë Skype përsoset vazhdimisht duke sjellë shërbime të reja si edhe ripërtëritje të softit. Kjo do të thotë që edhe ne duhet të ripërtërijmë përkthimin.
Nëse vlersohet drejtë ky përkthim atëhere duhet të merrni kurajon dhe të votoni.
Emri juaj nuk shënohet në votim. Por ju keni mundësi të shikoni se sa kanë votuar dhe se si është votuar.
Kështu kanë vepruar edhe për përkthimet në gjuhët e tjera.
Fqinjët tanë kanë votuar në numër të konsiderushëm.
Besoj se edhe ky votim është i qartë tani për të gjithë.
Ju falenderoj përzemërsisht për mirkuptimin.
Rozafat
Keni mundësinë të shkarkoni versionin më të fundit të përkthimit në shqip për Skype 2.5.2.130
Deri më tani kanë shkarkuar versionet e mëparshme 40 persona.
Mirpres vërejtjet tuaja në forum publik ose në postën private.
Ju kujtoj se funksionimi i sakt i versionit shqip shihet vetëm atëhere kur testoni atë në përdorim.
Gjatë ditëve të fundit kam bërë një sërë ndryshimesh të reja.
Shkarkime të mbara! yes.png

Shkarkimi në fjalë nuk ekziston më pasi në shkrimin e fundit do të gjeni versionin më të saktë.
Rozafat
Siç e dini, është përgatitur versioni 2.6 beta për Skype skype.png .
Ndryshime në funksionim, ndryshime edhe në përkthimin shqip.
Megjithatë versioni në shqip 2.5 që ndryshoi më datën 25 tetor në 2.6 është shkarkuar nga 57 vetë.
Falenderoj përzemërsisht të gjithë ata që ishin të interesuar për përkthimin shqip dhe sidomos ata që dhanë ndihmesën e tyre për ta përkryer atë. handshake.png
Ju premtoj se edhe versionin 2.6 do ta kemi shumë së shpejti gati edhe pse është në beta. yes.png
Në një pritje shumë të mundshme do ju jap edhe një njoftim tjetër të gëzuar, por le ta lëmë tani për të qënë befasija jonë. Pra surpriza e ardhëshme ka lidhje me përedorimin e përditshëm në internet.
Ju premtoj që do të ngeleni tejet të kënaqur.
Më poshtë keni versionin 2.5 të plotë dhe në formën më të përsosur.
Elshani
A jeni duke pregaditur per pekhimin e versionit SKYPE 3.1. Faqja Faqja __http://www.gjuha-shqipe.com/permbajtja/softuere/fti.html do te ju ndihmonte shum
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.