Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Skype on Macedonian language !
Skype Community > English > Windows > Translations
DIMITROV
Finally, we summoned to translate Skype on Macedonian. Here in attach is the .lang file whit Macedonian language for Skupe. Тried to fix all bugs, but maybe there is still a mistake. Will ask if you can insert the Macedonian language in Skype ?

Thank you,

and expecting a positive response !

DIMITROV
MACEDONIA-МАКЕДОНИЈА
Sanja P
Димитров, јас веќе имам превод на Skype.
Еве ти го линкот:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic...20&start=20

p.s. Не гледам никаква промена, освен наместо ДОБРОДОЈДЕ НА SKYPE имаш ставено ДОБРОДОЈДОВТЕ НА SKYPE и тоа е сè! Ова е мојот превод, немој да го присвојуваш!
DIMITROV
Сања , не го присвојувам, нека го пишува твоето име во скајпот. Бидејќи твоја е заслугата. Мене целта ми беше да го вметнат и македонскиот јазик во Скајп апликациајта, а не ние потоа сами да си го додаваме македонскиот јазик. Без разлика кој го превел, битно е да е македонско. Доколку мислиш дека некој ти го превземал ИЗВИНИ !

Само едноставно сакав да допринесам со нешто за македонската нација, вие одма , ова е мое, ова е твое, бла бла...

Нема значи ништо наше...

Подобро да се откажам од побарувањево !
Sanja P
ОК, да си биде јасно. Мене исто ми е тоа целта, ама тешко дека Skype ќе го стави и нашиов јазик, демек имало „мали“ и „големи“ јазици... сфаќаш. Во претходните верзии имаше јазици (на пример Грчки) што воопшто не беа ни преведени, а сепак ставени во програмот од што се многу „големи“, сега веќе сè е преведено. Што сакаат нека прават, нам никој нема да ни забрани да имаме Skype на Македонски, никогаш нема да се откажеме wink.png. Поздрав!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.