DIMITROV
Mon Aug 31 2009, 13:20
Finally, we summoned to translate Skype on Macedonian. Here in attach is the .lang file whit Macedonian language for Skupe. Тried to fix all bugs, but maybe there is still a mistake. Will ask if you can insert the Macedonian language in Skype ?
Thank you,
and expecting a positive response !
DIMITROV
MACEDONIA-МАКЕДОНИЈА
Sanja P
Tue Sep 1 2009, 19:34
Димитров, јас веќе имам превод на Skype.
Еве ти го линкот:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic...20&start=20p.s. Не гледам никаква промена, освен наместо ДОБРОДОЈДЕ НА SKYPE имаш ставено ДОБРОДОЈДОВТЕ НА SKYPE и тоа е сè! Ова е мојот превод, немој да го присвојуваш!
DIMITROV
Thu Sep 3 2009, 09:52
Сања , не го присвојувам, нека го пишува твоето име во скајпот. Бидејќи твоја е заслугата. Мене целта ми беше да го вметнат и македонскиот јазик во Скајп апликациајта, а не ние потоа сами да си го додаваме македонскиот јазик. Без разлика кој го превел, битно е да е македонско. Доколку мислиш дека некој ти го превземал ИЗВИНИ !
Само едноставно сакав да допринесам со нешто за македонската нација, вие одма , ова е мое, ова е твое, бла бла...
Нема значи ништо наше...
Подобро да се откажам од побарувањево !
Sanja P
Thu Sep 3 2009, 13:32
ОК, да си биде јасно. Мене исто ми е тоа целта, ама тешко дека Skype ќе го стави и нашиов јазик, демек имало „мали“ и „големи“ јазици... сфаќаш. Во претходните верзии имаше јазици (на пример Грчки) што воопшто не беа ни преведени, а сепак ставени во програмот од што се многу „големи“, сега веќе сè е преведено. Што сакаат нека прават, нам никој нема да ни забрани да имаме Skype на Македонски, никогаш нема да се откажеме

. Поздрав!