Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Croatian language file / hrvatski prijevod (v.1.2.0.48)
Skype Community > English > Windows > Translations
j.ilic_
HR:
----
Ovo je jezična datoteka za Skype na hrvatskom jeziku.

Snimite ovu datoteku u mapu(direktorij) gdje je instaliran Skype;
Ako ste napravili standardnu instalaciju tražena mapa je 'X:Program FilesSkypePhone'
gdje je X: ime diska na kojem se nalazi, najčešće C:.

Kako bi ste uključili hrvatski prijevod u glavnom izborniku odaberite
'Tools'->'Select language'->'Load Skype Language File' te otvorite snimljenu datoteku.

Ovaj prijevod je kao i svako ljudsko djelo podložan greškama.
Bit ću zahvalan svima na prijedlozima i ispravkama.

EN:
----
This is Croatian language file for Skype.

Copy this file into Skype folder (‘drive:Program FilesSkypePhone’) and load it by selecting
‘Tools’->’Select Language’->’Load Skype Language File’.

Errors and misspells are inevitable.
Suggestions and corrections are welcome.

Josip
Dalibor Dolezal_
Bok.
Prijevod je super. Mozda samo umjesto "otkini" pod "cut" treba staviti "izreži" kao u Wordu. Inače, ostalo je dobro

Pozdrav

Dalibor
j.ilic_
Hvala na prijedlogu!

Rečeno - učinjeno. Nisam korisnik navedenog programa (MS Word);
mogao sam ga plagirati wink.png .
Zapažanje je na mjestu, 'kidanje' je malo gruba riječ smile.png.
moremo_
Bok skypovci,

Puno hvala za ovaj prijevod. Odlican je! Ali mi je smisno da se engleski 'icon' na hrvatskom 'ikon' zove. 'Sličice' ne bi valjalo, jeli :?: bigsmile.png

Pozdrav
j.ilic_
Hvala moremo,

Info terminologija u hrvatskom jeziku je još uvijek u procesu standardizacije (AFAIK).
Ikone, sličice ili piktogrami, nije se lako odlučiti, a kako je 'ikona' kao naziv u stalnoj upotrebi - izbor je pao na nju smile.png .

Problema nema samo tu, kod 'prozaičnih' termina; glavobolju zadaju i termini poput proxy servera, emoticon (emotikon?), firewall (vatrozid) kod kojih bi trebalo biti 'spretan' a opet ne zbuniti krajnjeg korisnika.

Pretpostavka koje se držim je kako tehnički 'doraslima' termini nisu problem dok onima manje iskusnima, koji možda i ne 'vladaju' engleskim
jezikom ipak treba ići u susret.

J.
moremo_
Ikone, sličice ili piktogrami, nije se lako odlučiti, a kako je 'ikona' kao naziv u stalnoj upotrebi - izbor je pao na nju smile.png .

Ma u pravu si stvarno nije lako se odluciti. I mislim da bi tribalo upotrebljavati sto vise hrvatske rijeci nego engleske. Ali to se nemore uvijek, pogotovo ako se neke rijeci vec upotrebljavaju. Sto se mene tice bi se moglo zadrzati trenutacni prijevod. Ako se ja kao "hrvatski svabo" mogu snaci, onda ce valjda i domacini moci. A ako ne onda neka se javu tongueout.png
j.ilic_
Evo i nova datoteka je tu. U verziji ...79 ništa novoga, samo par ispravaka. Skraćeni su i neki 'problematični' izrazi.

J.
j.ilic_
Dragi Skype korisnici,

U novoj verziji (1.2.0.37-48) jezične datoteke ima mnogo "novih stvari".
Bio bih zahvalan svima na preporukama i komentarima, uočenim problemima te nedostatcima.

Kako ne koristim Skype-ov "Voicemail" (Glasovnu poštu :) ), bilo kakva povratna informacija o prikladnosti prijevoda u tom segmentu je više nego dobrodošla.

(Za "sekretaricu" trenutno "koristim" Pamelu, koja u osnovnoj, besplatnoj inačici ima sasvim pristojnu funkcionalnost, ukratko, moje preporuke)

Hvala,

J.
the_black_beast1
QUOTE(j.ilic @ Thu Jan 13 2005, 00:54) [snapback]67775[/snapback]

HR:
----
Ovo je jezična datoteka za Skype na hrvatskom jeziku.
Snimite ovu datoteku u mapu(direktorij) gdje je instaliran Skype;
Ako ste napravili standardnu instalaciju tražena mapa je 'X:Program FilesSkypePhone'
gdje je X: ime diska na kojem se nalazi, najčešće C:.
Kako bi ste uključili hrvatski prijevod u glavnom izborniku odaberite
'Tools'->'Select language'->'Load Skype Language File' te otvorite snimljenu datoteku.
Ovaj prijevod je kao i svako ljudsko djelo podložan greškama.
Bit ću zahvalan svima na prijedlozima i ispravkama.
EN:
----
This is Croatian language file for Skype.
Copy this file into Skype folder (‘drive:Program FilesSkypePhone’) and load it by selecting
‘Tools’->’Select Language’->’Load Skype Language File’.
Errors and misspells are inevitable.
Suggestions and corrections are welcome.
Josip

kako se to skine ??
dinomario10
QUOTE(the_black_beast1 @ Thu Jan 25 2007, 09:45) [snapback]349907[/snapback]

kako se to skine ??

Da, stvarno... I mene to zanima! wondering.png

Replayajte mi kada zelite nesto rec u vezi toga!
zac_9a5fm
Pozdrav svima !
A gdje se moze i kako skinuti HR prijevod ??
Hvala
g_simic
QUOTE (zac_9a5fm @ Fri Nov 28 2008, 20:04)
Go to the original post
Pozdrav svima !
A gdje se moze i kako skinuti HR prijevod ??
Hvala

http://forum.skype.com/index.php?showtopic...60&start=60
ivan t
bok svima,kak se taj prijevod spremi da ga mogu otvorit u skype-u???
ivan t
pomagajte,nece mi otvorit hr jezik...

ja odem na otvorit jezik i odabarem taj hr,stisnem otvori i nista,sve je na engleskom...
g_simic
QUOTE (ivan t @ Mon Dec 8 2008, 20:38)
Go to the original post
pomagajte,nece mi otvorit hr jezik...

ja odem na otvorit jezik i odabarem taj hr,stisnem otvori i nista,sve je na engleskom...

Prije svega, potrebno je preuzeti prijevod koji se nalazi ovdje i spremiti ga na racunar (najzgodnije u mapu: C:\Program files\Skype)

Pod pretpostavkom da je instalirana verzija Skype-a na engleskom jeziku, potrebno je uraditi slijedece:

Odabrati Tools\Change language\Load Skype Language File.
Nakon toga će se pojaviti dijalog za odabir datoteke.
U dijalogu jednostavno odabrati prijevod i nakon toga Open.

Nakon toga, svaki put kada se pokrene Skype, prijevod ce se sam ucitavati.

samo mala napomena:

obratite paznju na verziju programa, jer se prijevod od verzije 4.0.x.x
razlikuje od onih do verzije 3.8.x.x tako da je moguce da postoje odredjene nekompatibilnosti.
Terra Croatica
jel mi može neko dat link da nabavim ovo
bill from croatia
Nakon što sam skinuo Skype, skinuo sam si i jezičnu datoteku za hrvatski jezik na računalo. No, nakon što sam odabrao Tools/Change Language/Load Skype Language File, te nakon što sam odabrao tu datoteku, ama baš ništa se nije dogodilo! Sve mi je ostalo na engleskom jeziku kao što je bilo i do tada! Taj sam korak pokušavao nekoliko puta, ali se ništa nije promijenilo!

Molim vas, pomozite mi! Što sam krivo napravio? Što moram točno napraviti kako bi mi Skype bio na hrvatskom jeziku?

Hvala svima, unaprijed, na pomoći!
g_simic
QUOTE (Terra Croatica @ Mon Feb 16 2009, 20:46)
Go to the original post
jel mi može neko dat link da nabavim ovo

evo link:

http://forum.skype.com/index.php?showtopic...80&start=80

QUOTE (bill from croatia @ Sat Sep 5 2009, 16:21)
Go to the original post
Nakon što sam skinuo Skype, skinuo sam si i jezičnu datoteku za hrvatski jezik na računalo. No, nakon što sam odabrao Tools/Change Language/Load Skype Language File, te nakon što sam odabrao tu datoteku, ama baš ništa se nije dogodilo! Sve mi je ostalo na engleskom jeziku kao što je bilo i do tada! Taj sam korak pokušavao nekoliko puta, ali se ništa nije promijenilo!

Molim vas, pomozite mi! Što sam krivo napravio? Što moram točno napraviti kako bi mi Skype bio na hrvatskom jeziku?

Hvala svima, unaprijed, na pomoći!

pretpostavljam da si skinuo prijevod za verziju 3.xx, jer je od verzije 4.xx doslo do promjene u samoj datoteci prijevoda.
na ovom linku imas prijevod:

http://forum.skype.com/index.php?showtopic...80&start=80

a tu imas prijevode i za starije verzije.
bill from croatia
Jučer sam i bio skinuo jezičnu datoteku s te iste stranice koju ste sada vi naveli, i to za verziju 4.1.0.166, jer mi je i ta verzija instalirana na računalu!

Samo, možda je problem u tome što, kada stisnem vezu za ta prevod, onda mi otvori novu stranicu, pa sam onda ja tu stranicu spremio na računalo pod nazivom Hrvatski (Croatian).lang

Je li moguće kako je možda to razlog zašto mi ne radi! Ali drugog načina nema za skinut tu datoteku!
g_simic
QUOTE (bill from croatia @ Sun Sep 6 2009, 16:55)
Go to the original post
Jučer sam i bio skinuo jezičnu datoteku s te iste stranice koju ste sada vi naveli, i to za verziju 4.1.0.166, jer mi je i ta verzija instalirana na računalu!

Samo, možda je problem u tome što, kada stisnem vezu za ta prevod, onda mi otvori novu stranicu, pa sam onda ja tu stranicu spremio na računalo pod nazivom Hrvatski (Croatian).lang

Je li moguće kako je možda to razlog zašto mi ne radi! Ali drugog načina nema za skinut tu datoteku!

malo mi je nejasno, jer kada kliknete na ovaj prijevod, otvori vam se dijalog za spremanje datoteke (prijevoda) na vas racunar.
ostalo je kako ste rekli, u skype-u pronadjete promjenu jezika i ucitate tu datoteku koju ste spremili.
ako nista, napisite mail adresu, ja cu vam poslati na mail taj prijevod.
bill from croatia
Kada stisnem vezu za tu verziju prijevoda, ne otvori mi se prozorčić u kome me pida hoću li to spremiti, nego mi otvori novu stranicu u kojoj se otvori taj dokument kao web-stranica.

Volio bih kada bi mi mogli poslati na mail tu datoteku na hrvatskom!

E-mail adresa mi je: bill@net.hr

Zahvaljujem vam na pomoći unaprijed!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.