predrag.cvetkovski_
Thu Dec 30 2004, 01:19
This is the full version of translation of Skype on Macedonian Language.
It was build on the Version: 1.1.0.47. Release date: Dec 22, 2004 File name: SkypeSetup-Beta.exe | ]http://www.skype.com/go/getskype-1.1
Macedonia, a beautiful country located in South East Europe, on the Balkan Peninsula, the land of Phillip II his son Alexander the Great and all Macedonians in the World. Land of Nature, Cradle of Culture.
Often Visit this Forum because here you will found any further updates and corrections for the translations on Macedonian Language.
Please do not hesitate to contact me for any kind of suggestion.
With Respect,
Cvetkovski Predrag
Ова е целосната верзија на преводот на Skype на Македонски Јазик.
Изработен е врз база на Верзијата: 1.1.0.47. Дата на издавање: Дек 22, 2004 Име на датотеката: SkypeSetup-Beta.exe | ]http://www.skype.com/go/getskype-1.1
Македонија, прекрасна земја која се наоѓа во Југо-Источна Европа, на Балканскиот Полуостров, земја на Филип Втори и неговиот син Александар Македонски и на сите Македонци насекаде низ Светот. Земја на Природата, Лулка на Културата.
Посетувајте го често овој Форум бидејќи тука ќе ги најдете сите дополнителни обнови и исправки на преводот на Македонски јазик.
Ве молам контактирајте ме за било какви предлози.
[i]Со почит,
Цветковски Предраг
predrag.cvetkovski_
Wed Mar 16 2005, 01:37
Стабилна верзија на Македонски Јазик за Skype Верзија 1.1.0.79
Ова е целосниот превод на Македонски јазик за Skype Верзија 1.1.0.79. Доколку ја имате истата верзија може слободно да го вградите овој превод, доколку би сакале да ја превземете Skype Верзијата 1.1.0.79 може да го искористите следниов линк:
за Windows Оперативен Систем:
http://www.skype.com/go/getskype
Доколку имате постара верзија можете да го побарате преводот на овој Форум за Вашата верзија на Skype.
За секоја нова верзија ќе бидете навремено информирани и ќе ви биде достапна стабилна верзија на преводот на Македонски Јазик.
Сите верзии на превод се предмет на тестирање пред да бидат објавени официјално на овој Форум, затоа би сакале да Ве охрабриме слободно да го врадите на Вашиот Skype.
predrag.cvetkovski_
Thu Mar 17 2005, 19:46
1. Потребно е да го превземете официјалниот превод (Skype Language File) на Македонски јазик за верзијата на Skype која ја имате инсталирано кај вас, истиот се наоѓа на овој Форум.
2. Ќе го отворите главниот прозорец на Skype, влегувате во менито Tools > Select Language > Load Skype Language File, во прозорецот кој ќе Ви се отвори ја наоѓате локацијата на официјалниот превод (Skype Language File) на Македонски јазик, на Вашиот компјутер.
3. Вашиот Skype е веќе на Македонски Јазик!
*За било какви забелешки слободно може да ни се обратите.
predrag.cvetkovski_
Mon Mar 21 2005, 22:23
Skype™ 1.2.0.32(БЕТА)
Македонски Јазик за Skype | Macedonian Language for Skype
на Skype Technologies S.A.
Авторски права за преводот на македонски
© ArsLet typographers, 2004-2005. Сите права се задржани!
Превод и поддршка © Предраг Цветковски
predrag.cvetkovski_
Wed Mar 30 2005, 22:57
Поедноставен Skype за Новите Корисници
Windows Верзија 1.2 ја Донесува на Корисникот-Бараната Прилагодливост и Подобрувања во Персонализацијата
Луксембург 23 Март 2005 -
Skype, the Global Internet Telephony Company™, денеска го претстави Skype за Windows верзија 1.2 (v 1.2) со подобрени кориснички бенефити вклучувајќи и централизирана Контакт листа, која овозможува на корисниците да пристапат до нивната листа на контакти од различни работни станици од било каде и да се приклучат на Skype, и нов 'Волшебник за Започнување со Користење' кој го прави наоѓањето на пријатели, импортирањето на контакти и воспоставувањето на тест повици полесно од било кога.
Skype за Windows в 1.2
е веќе достапен за превземање од www.skype.com и од избраните Skype партнери. Skype за Windows в 1.2 ги овозможува SkypeIn и Skype Говорна Пошта сервисите – во вид на бета за тестирање. Skype за Windows в 1.2 работи на било кој Windows 2000/XP PC со 400 MHz процесор, и има потреба од слушалки со микрофон, Skype компатибилен телефон или микрофон и звучници.
Официјалната верзија на преводот на Македонски јазик за Skype за Windows в 1.2 може
да ја превземете веднаш.
mance_n_
Tue Apr 5 2005, 17:15
Браос бе машко шо за прв пат на некој му текнало да направи македонски превод на некоја поквалитетна програма како Skype-от.(не дека е тоа тешка работа ама никој не се нафаќа).
Браос!!! Поздрав!!! И само така продолжи.
predrag.cvetkovski_
Sat Jun 11 2005, 19:06
Здраво. Ние сме Skype и имаме нешто што би сакале да го споделиме со Вас.
Она што имаме е едноставна програма која би сакале да Ви ја дадеме. Таа ќе Ви овозможи бесплатно да се јавувате на Вашите пријатели околу светот. И ние нема да Ви побараме пари за тоа. Беспари е.
Вие би можеле да не замислите како голема компанија, за бесплатна Интернет телефонија. Ние преферираме да мислиме за нас како голема групна прегратка, дури и подарок. Да... тоа е тоа... ние сме подарок... но без панделка.
Превземете го Skype: Windows |
Mac OS X |
Linux |
Pocket PC
Превземете го преводот на: Македонски јазик за Skype 1.2.0.48
логото и знакот "S" се заштитени трговски марки
predrag.cvetkovski_
Sun Jun 19 2005, 02:24
Skype Windows Верзија 1.3 Овозможува на Корисникот Подобрувања во Искористувањето на Погодностите од Останатите Апликации
Луксембург 13 Јуни 2005 -
Skype, the Global Internet Telephony Company™, денеска го претстави Skype за Windows верзија 1.3 надополнет со многу погодности за повеќе од 42 милиони Skype корисници низ светот.
Mac OS X |
Linux |
Pocket PC
Превземете го преводот на: Македонски јазик за Skype 1.3.0.48
alexmalex_
Sun Jan 29 2006, 09:12
Здраво другар, браво за работата со преводот, одличен е. Ни треба up-date а гледам дека не си тука на форумот долго време, се надевам дека се е во ред со тебе
поздрав, Драган
predrag.cvetkovski_
Mon Jun 12 2006, 00:56
Skype Windows БЕТА Верзија 2.5
интересни новини -
како одговор на Вашите барања ја подготвивме новата Skype 2.5 верзија, поедноставна за инсталација, поврзување, користење и плаќање на екстра услугите како SkypeOut.

Јавувајте се на обични телефонски броеви полесно преку Skype со нашата нова услуга -
SkypeOut Лесно Избирање и новите начини за плаќање.

Лесен начин да останете во контакт со пријателите и фамилијата со користење на
Споделени Групи за да ги споделите деталите за контакт и да се запознаете со пријателите.

Направете јавно место за Вашата група, бесплатно со можност за конференции и групни разговори.

Јавувајте се на Вашите контакти од
Outlook® директно од Skype.

Испратете
SMS пораки на Вашите пријатели од Skype.
Mac OS X |
Linux |
Pocket PC
Превземете го преводот на: Македонски јазик за Skype BETA верзија: 2.5.0.91
© ArsLet typographers, 2004-2006. Сите права се задржани!
predrag.cvetkovski_
Mon Jun 12 2006, 19:21
четири едноставни чекори за употреба на Македонски јазик во Skype:
[size=18]1. Превземете ја најновата јазична датотека (внимавајте да се совпаѓаат верзиите на датотеката и верзијата на Skype)
2. Ставете ја во папката каде што Ви е инсталиран Skype.
3. Отворете го главниот прозорец на Skype, притиснете врз Tools>Change Language>Load Skype Language File, изберете ја папката на Skype и означете го името на јазичната датотека и притиснете OK.
4. Вашиот Skype е подготвен за употреба на Македонски јазик.
Strumicanec
Sat Oct 21 2006, 12:02
kako sto moze veke da se vidi skype ja podnovi negovata platforma i izleze so nova verzija. Bravo za prevodite dosega. Dali ke dobieme i najnov prevod za najnovata verzija?
pozdrav
zlatkoristeski
Tue Apr 17 2007, 23:59
ej ama ova slabo nesto raboti.ako moze nekoj da mi kaze kako da go uklucam ova na makedonski zasto nesto ne se pusta.daj ke ve molam.
fala na site sto ke mi pomognat
GjokoMk
Mon May 7 2007, 00:23
QUOTE(zlatkoristeski @ Tue Apr 17 2007, 23:59) [snapback]384499[/snapback]
ej ama ova slabo nesto raboti.ako moze nekoj da mi kaze kako da go uklucam ova na makedonski zasto nesto ne se pusta.daj ke ve molam.
fala na site sto ke mi pomognat
И јас пробав да го ставам фајлот ама не работи изгледа ногу нови верзии имаме.
jocoska
Mon Jul 2 2007, 20:13
Linkovive ne funkcioniraat:
http://forum.skype.com/download.php?id=2952, ve molam stavete go fajlot kako attachment na nekoj od post-ovite, belki taka ce moze da go downloadirame. Zalno e da postoi prevod, a da nemame pristap do nego!
Pozdrav.
Sanja P
Wed Oct 15 2008, 01:39
Има ли превод за Skype 4.0 BETA?
deSPoTo
Fri Dec 12 2008, 23:23
Македонски превод за Бета 4 имате на
http://despoto.blog.com.mk/Кога веќе несакаат да го стават на листата таму ќе има
веројатно и други или ќе има информација каде ќе биде.........de$PoTo
Sanja P
Thu Jan 15 2009, 06:14
А зошто не го ставаат преводот во самиот програм?
Sanja P
Sun Jan 18 2009, 17:51
Sanja P
Sat Jan 24 2009, 10:56
Превод за Skype Beta 4.0.61.181
deSPoTo
Wed Jan 28 2009, 18:56
znaci se ceka nekoj da pomine preku 3000 linii za dzabe prevod pa posle nesto kako avtori se pojavuvaat ne deka slava ke im donese tuku od posta zelba avtori da bidat pa ako e plagijat i nemaat obzir za srbizmite sto sekojdnevno gi koristat skopjanive ili slicni.NEMA KAR OD SKAJPOVCI< NE PLAKAAT ZA PREVOD pa sega za slava rabotete na tugja maka
Sanja P
Wed Jan 28 2009, 21:20
darkotime
Sat Jan 31 2009, 04:10
Nema potreba da se raspravate mislam. Za srbski zborovi do utre moze da si naogate, ama zatoa sme site tuka da se popravime ako sme zgresile, a ne da se raspravame za istoto.
Sepak preveduvanjeto odzema prilicno vreme i zatoa ste i dvajcata nervozni zosto ne se zdruzivte na vreme pa da go prevedovte istoto zaedno.
Znaci zatoa da nema problemi ke si razmenite korisnicki iminja na skype i koga sakate ke se dogovorite za prevodot.
Iako imame dva prevodi za beta verzijata sepak smetam deka im treba edna funkcionalna obrabotka za da bide celosno prifaten od site.
Na Sanja veke i kazav i znae. Despoto mozam da ti go dadam tvojot prevod obraboten od moja strana pa da poglednes kade moze treba korekcii na prevodot. Sepak ne najdov vreme da ja obrabotam verzijata na Sanja i prilicno sum zafaten vo poslednive nekolku dena.
Ama mislam deka vie dvajca bi zavrsile odlicna rabota dokolku se zdruzite i ja doobrabotite verzijata so svoi predlozi. Jas sum sekogas otvoren za sorabotka i pomos. Vo smisla da koregiram nesto ili da ja testiram prevedenata verzija.
Pozdrav i se nadevam ke imame super preveden Skype na makedonski.
zmeYpc
Wed Feb 4 2009, 22:43
Здравейте, братя и сестри!
Доколкото знам Предраг Цветковски е далеч от Македония и не се занимава. Преди поддържахме връзка и всякога съм му оказвал помощ. Много се радвам, че нови хора се заемат с превода. Ще се радвам ако мога да ви помогна с нещо. Ако има нещо неясно, или ви трябва помощ, пишете.
И успех!
Sanja P
Wed Feb 18 2009, 00:02
Skype Version 4.1.0.141
Sanja P
Mon Sep 14 2009, 13:07
Skype Version 4.1.0.166
Sanja P
Wed Oct 28 2009, 11:05
Skype Version 4.1.0.179
kire_koste
Sun Nov 8 2009, 22:11
Bravo sekoja cest zaova. Dolgo vreme barav vakvo nesto.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.