Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bosanski prevod/Bosnian translation
Skype Community > English > Windows > Translations
Amicus
English

Hello.

Here is SKYPE translation in Bosnian, for version 3.6.0248.
I use English versions of all software, but I keep translating everything I can for people who don't speak English.
Or, maybe I want to promote Bosnia and Herzegovina, who knows?

P.S.

Translation is almost done (there are some lines left, but I will finish that to in some time)

Bosanski

Pozdrav.

Evo SKYPE prevod na Bosanski jezik za verziju 3.6.0248.
Ja licno koristim Engleske verzije programa, ali stalno prevodim sve što stignem za ljude koji ne govore Engleski.
Ili, mozda zeleim da promovisem Bosnu i Hercegovinu, ko zna?

P.S.

Prevod je gotovo zavrsen (ima jos nesto malo linija za prevesti, ali zavrsicu to uskoro)
Amicus
Pozdrav.

Evo update prevoda.
Ima jos da se prevede, ali napredujem smile.png
Amicus
Završen prevod na Bosanski jezik za Skype verziju 3.6.0248.

Zamolio bih sve koji download-uju prevod za povratnu informaciju vezanu za eventualno preskočene riječi ili rečenice i štamparske ili gramatičke greške u prevodu.

Trebalo mi je malo više vremena da završim nego što sam planirao, ali sada je gotovo.

Uživajte.
Amicus
Evo, pronašao sam jednu rečenicu koju nisam bio preveo.

Pri slanju dokumenta, u dnu proizora pojavljuje se informacija o veličini dokumenta koji se šalje i koliko je vremena ostalo do završetka prenosa.
E to je bilo na Engleskom, a sad je na Bosanskom smile.png

Ako još neko ima neku sugestiji - dobrodošao.

P.S.

Napominjem, ovo je prevod na Bosanski jezik za Skype verziju 3.6.0248.
Amicus
Jel' to sve potaman u prevodu pa nema nikakvih sugestija i primejdbi? bigsmile.png

Ja sam svoj Skype davno podesio pa više ništa ne čačkam, tako da nemogu otkriti
greške u prevodu.

Ako je neko otkrio neku grešku ili ima sugestiju - evo pravog mjesta da se oglasi.
Amicus
Pozdrav.

kako učitati SKYPE jezički dokument (prevod)?

Prije svega, skinuti prevod koji je u attachment-u na ovom postu i iskopirati ga na putanju
C:\Program files\Skype\Phone

Nakon toga je potrebno je uraditi sljedeće:

Prvo izabrati Tools\Change language\Load Skype Language File

Nakon toga će se pojaviti dijalog za izbor file-a

Tu izabrati prevod koji ste skinuli i iskopirali i to je to.
Nakon toga, svaki put kada se ulogirate u SKYPE Bosanski jezik će biti učitan.
Amicus
Evo, nakon što sam uradio update SKYPE-a na verziju 3.8.0.115 pronađoh tri linije na Engleskom pa sam i njih preveo.

Nije nešto značajno, ali volim biti temeljit.

duska.josipovic
svaka ti čast druže na tome sto si uradio, skidam kapu za takve stvari smile.png ali ja sam ti pravi duduk za takve stvari i bila bih ti zahvalna kada bi mi pomogao jer mi je stvarno hitno!!!
zanima me da li znaš kako mi iz Bosne da uplatimo račun za skype, gdje, preko koje banke? a nisam uspjela nida skinem prevod. crying.png sadsmile.png stvarno me srmota ali takva je situacija blush.png rekao si da voliš da budeš temeljit, pa se potrudi i u odgovoru ako ti nije frka wink.png možeš mi odgovoriti i na mail josipovicd@teol.net
hvala, hvala, hvala, hvala hi.png
Amicus
Hvala za komplimente.

Izvini što nisam dugo vremena provjeravao ovaj forum, ali nije bilo nekih većih izmijena u SKYPE-u pa nisam imao šta dodati.

Sad se pojavila verzija 4 pa sma nešto na brzinu ispravio i sad ću da postiram.

Što se tiče uplate za SKYPE, najbolje je kreditnom karticom ali mora biti MASTER ili VISA. Može i PayPal account.

Ja sam nedavno uplatio putem banke, ali je uplata zalutala pa sam kontaktirao SKYPE support. Upravo su mi odgovorili da će to biti riješeno za tri dana.

Sad nemam vremena da ti u detalje objanim način uplate, ali sutra ću probati da ti pošaljem mail sa slikama i detaljnim uputstvom.

P.S.
Javi koju verziju SKYPE-a imaš.

Amicus
Pozdrav.

Long time no see bigsmile.png

Evo djelimični prevod za SKYPE verziju 4.

Ima još da se prevede, ali biće i to smile.png
Amicus
Dorađen prevod za Skype V4.

Nije još sve gotovo, ali sve tipke, meniji i poruke koje se javljaju u standardnom korištenju su prevedene (bar mislim smile.png

Ostalo - kasnije
Azur
Evo prevoda na Bosanski za verziju 4.0.0.206

Nemojte na čemu da zajerite ali to je to otprilike bar kod mene funkcioniše smile.png
Amicus
Evo update-ovan prevod na Bosanski.

Ostalo je još pri kraju da prevedem.
Amicus
Pozdrav.

Evo napokon finalna verzija prevoda na Bosanski za Skype V 4.0.0.206

Kako se pojavljuju nove verzije Skype-a, sve više teksta ima za prevesti angry.png .

Evo sad sam završio kompletan prevod.
Ako neko pronađe neki string koji nije preveden, pogrešno je preveden ili nemože da bude cijeli prikazan u prozoru Skype-a neka bude slobodan da primjedbu iznese ovdje.

Uživajte u Skype-u.
Amicus
Upravo sam dobio NEGATIVAN odgovor na molbu da se Bosanski jezik uključi među default jezike za Skype.

To je već treći put da biva odbijen.

Tražio sam dodavanje Bosanskog jezika još u prvim verzijama Skype-a koje sam prevodio (prije više godina) i nije prihvaćeno.

Prije godinu dana sam ponudio prevod na Bosanski da bude uključen među default jezike i ponovo sam bio odbijen.

Ovo je treće odbijanje.

Razlog je, po zvaničnom stavu SKYPE-a, citiram:"Neki mali jezici stoga imaju vrlo ograničene šanse da stignu do default jezika" ("Some smaller languages have therefore pretty limited chances to make it to the default.")(ovo možete pročitati OVDJE)

Ako ste zainteresovani da naš "mali" Bosanski jezik uđe u društvo "velikih", pošaljite mail sa zahtjevom na adresu support@skype.net

Vrlo su ljubazni i nadam se da će ovaj put odgovor biti pozitivan.

U suprotnom, nemam više volju da se bavim Sizifovim poslom.
Amicus
Pozdrav.

OVDJE možete glasati na anketi o dodavanju Bosanskog jezika u SKYPE.

Da vidim ima li stvarno interesovanja za takvo nešto ili ja prevode radim bez veze?

Bujrum.
Amicus
Dodatak prevoda za najnoviju verziju.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.