Slovenčina pre Skype v. 4
Slovak translation for Skype v. 4
|
Rado
Advanced Member Posts: 76 ![]() ![]() ![]() |
Pokiaľ v preklade nájdete gramatické alebo logické chyby, dajte mi vedieť, či už priamo cez toto fórum, cez PM alebo mailom.
Tesne pred Vianocami som sa stretol s prekladom, ktorý bol "zabalený" ako inštalačný program a pripravený na pohodlné nasadenie. Rozhodol som sa vtedy, že vám uľahčím život a pripravím podobný inštalátor. Keďže toto fórum neumožňuje uverejňovanie exe súborov, tak je inštalátor zazipovaný. Inštalátor po stiahnutí, rozbalení a spustení nakopíruje do priečinka %AppData%\Skype súbor slovak.lang a ak si to vyberiete, nastaví v Skype slovenčinu. Budem rád, keď vyjadríte svoj názor na túto zmenu hlasovaním. Zároveň ďakujem (zatiaľ) neznámemu autorovi spomínaného prekladu za inšpiráciu. Ak si chcete pridať túto stránku medzi obľúbené/záložky, tak v nasledovných prehliadačoch stlačte zodpovedajúce klávesové skratky:
Možno ste si všimli, že počnúc poslednou 4.0 BETA verziou má inštalačný program Skype jednu desatinu pôvodnej veľkosti a zvyšok sa sťahuje v priebehu inštalácie. Skype však uverejňuje aj kompletný inštalačný program a môžete si ho stiahnuť tuto a pre BETA verzie zasa tuto. Postup vývoja Skype 4:
Niekoľko maličkostí, ktorými sa Skype 4.0 hrdí: Zatiaľ najlepšia kvalita video hovorov Prehľadávanie histórie podľa typu udalosti a kontaktov Prepínanie spôsobu zobrazenia a možnosť upraviť štýl SkypeNa jednotlivých odkazoch nájdete slovenský preklad pre ostatné verzie Skype:
This post has been edited by Rado: Wed Oct 14 2009, 19:33
Attached File(s)
slovak_4.0.0.176_2008.12.17_radorl.lang ( 378.44K )
Number of downloads: 801
slovak_4.0.0.181_2008.01.08_radorl.lang ( 386.97K )
Number of downloads: 508 |
| Tue Dec 16 2008, 21:49 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Inštalačný program v.0.5.
V tejto verzii inštalátora je zapracované:
Zostáva dopracovať:
Snažil som sa urobiť inštalátor maximálne blbovzdorný, ale čert nikdy nespí, takže keď narazíte na nejakú chybu, dajte mi hneď vedieť. To samozrejme platí aj v prípade, že Vás napadne nejaké vylepšenie. This post has been edited by Rado: Sun Dec 28 2008, 00:41
Attached File(s)
|
| Sat Dec 27 2008, 23:56 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Inštalačný program v.0.6.
Inštalácia obsahuje najnovšiu verziu prekladu pre 4.0.0.181 a dopracoval som:
This post has been edited by Rado: Thu Jan 8 2009, 17:20
Attached File(s)
|
| Thu Jan 8 2009, 17:17 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
FefeCe
New member Posts: 1 ![]() |
Tieto preklady sú naozaj záslužná činnosť... Ďakujem.
K tej automatickej inštalácii.... Bolo by fajn, keby tam pribudla voľba: pre "Všetkých užívateľov" / "Tohto užívateľa" a jazykový súbor by sa inštaloval do: "%AllUsersProfile%\Application Data\Skype\Language" resp. "%AppData%\Skype\Language" aspoň to "...\Language" by ma potešilo... zdá sa mi to poriadnejšie :-) Peter |
| Mon Mar 9 2009, 16:18 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Rozhodol som sa pre umiestnenie do používateľovho profilu len preto, aby sa pri kopírovaní predišlo problémom s nedostatočnými právami pre používateľov, ktorí nie sú Admins/Power Users. Štandardní používatelia totiž nemôžu zapisovať do %ProgramFiles% (a ani do navrhovaného profilu %AllUsersProfile%).
Rozmýšľam však, že napriek tomu to zmením na priečinok Skype v %ProgramFiles%, pretože by mohli vzniknúť zmätky u menej skúsenejších používateľov. Problém totiž je, že Skype by mal hľadať jazykové súbory na ceste, ktorá je zadaná v "config.xml" v uzle "LanguageLoadPath". Skype však toto nastavenie absolútne ignoruje. Reportoval som to ako chybu, dostalo sa mi však tejto odpovede: "Language flies should be in Skype folder." (Tuto je celý bug report.). Výsledkom je, že keď sa niekto pokúsi otvoriť jazykový súbor, tak hľadanie vždy začne v %ProgramFiles%\Skype\Phone a keďže jazykový súbor je v %AppData% a %AppData% je skrytý priečinok, tak priemerný používateľ sa na môj jazykový súbor nikdy nedostane. Stále však váham (však čo by priemerný používateľ mohol chcieť s jazykovým súborom, no nie? Čo sa týka podpriečinka "Language": je pravda, že je dobrým zvykom dávať všetky preklady do jedného priečinka a aj ja mám rád poriadok na disku, len som si nie istý, či je potrebné vytvárať podpriečinok pre jeden súbor. Ale ako som napísal v predchádzajúcom odstavci - som prístupný všetkým rozumným argumentom, takže sa o tom môžeme kľudne pobaviť. |
| Mon Mar 9 2009, 23:10 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Tento jazykový súbor je platný pre Skype 4.0 až po verziu 4.0.0.216.
Súbor SlovencinaPreSkype.zip je zazipovaný inštalátor slovenčiny. Keď sa Vám nechce inštalovať si slovenčinu ručne, stiahnite si tento súbor, rozbaľte ho a spustite. Poznámka: ospravedlňujem sa, ale až teraz (31.3.09) som si všimol, že som neupravil čísle verzie, takže pri verzii 4.0.0.216 inštalátor papuľuje. Pokojne ho ignorujte a inštalujte ďalej, slovenčina je rovnaká pre verzie 215 aj 216. Go to the original post Späť na začiatok témy This post has been edited by Rado: Tue Mar 31 2009, 18:14
Attached File(s)
slovak_4.0.0.215_2008.03.11_radorl.lang ( 397.75K )
Number of downloads: 265
SlovencinaPreSkype.zip ( 181.89K )
Number of downloads: 252 |
| Wed Mar 11 2009, 22:45 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Tento jazykový súbor je platný pre Skype 4.0 až po verziu 4.0.0.224.
Súbor SlovencinaPreSkype.zip je zazipovaný inštalátor slovenčiny. Keď sa Vám nechce inštalovať si slovenčinu ručne, stiahnite si tento súbor, rozbaľte ho a spustite. Go to the original post Späť na začiatok témy This post has been edited by Rado: Thu Apr 23 2009, 11:00
Attached File(s)
slovak_4.0.0.224_2009.03.31_radorl.lang ( 399.6K )
Number of downloads: 325
SlovencinaPreSkype.zip ( 180.85K )
Number of downloads: 222 |
| Tue Mar 31 2009, 18:07 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Tento jazykový súbor je platný pre všetky verzie Skype 4.0.
Súbor SlovencinaPreSkype.zip je zazipovaný inštalátor slovenčiny. Keď sa Vám nechce inštalovať si slovenčinu ručne, stiahnite si tento súbor, rozbaľte ho a spustite. Go to the original post Späť na začiatok témy This post has been edited by Rado: Wed Jun 3 2009, 20:38
Attached File(s)
slovak_4.0.0.226_2009.04.23_radorl.lang ( 401.8K )
Number of downloads: 389
SlovencinaPreSkype.zip ( 181K )
Number of downloads: 178 |
| Thu Apr 23 2009, 10:56 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Tento jazykový súbor je platný pre všetky verzie Skype 4.1 až po verziu 4.1.0.136 - ale odporúčam vám stiahnuť si aj pre tieto verzie novší jazykový súbor, ktorý je obsahovo rovnaký ako tento, len je bez gramatických chýb.
Súbor SlovencinaPreSkype.zip je zazipovaný inštalátor slovenčiny. Keď sa Vám nechce inštalovať si slovenčinu ručne, stiahnite si tento súbor, rozbaľte ho a spustite. Go to the original post Späť na začiatok témy This post has been edited by Rado: Sun Aug 23 2009, 22:11
Attached File(s)
slovak_4.1.0.136_2009.07.06_radorl.lang ( 419.79K )
Number of downloads: 192
SlovencinaPreSkype.zip ( 183.22K )
Number of downloads: 148 |
| Mon Jul 6 2009, 10:49 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Tento jazykový súbor je platný pre všetky verzie Skype 4.1 až po verziu 4.1.0.141.
Súbor SlovencinaPreSkype.zip je zazipovaný inštalátor slovenčiny. Keď sa Vám nechce inštalovať si slovenčinu ručne, stiahnite si tento súbor, rozbaľte ho a spustite. Go to the original post Späť na začiatok témy This post has been edited by Rado: Thu Sep 3 2009, 21:15
Attached File(s)
slovak_4.1.0.141_2009.08.23_radorl.lang ( 419.85K )
Number of downloads: 95
SlovencinaPreSkype.zip ( 182.94K )
Number of downloads: 92 |
| Sun Aug 23 2009, 22:06 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
|
Rado
Tento jazykový súbor je platný pre všetky verzie Skype 4.1.
Súbor SlovencinaPreSkype.zip je zazipovaný inštalátor slovenčiny. Keď sa Vám nechce inštalovať si slovenčinu ručne, stiahnite si tento súbor, rozbaľte ho a spustite. Go to the original post Späť na začiatok témy This post has been edited by Rado: Thu Sep 3 2009, 21:21
Attached File(s)
slovak_4.1.0.166_2009.09.03_radorl.lang ( 422.54K )
Number of downloads: 269
SlovencinaPreSkype.zip ( 183.33K )
Number of downloads: 272 |
| Thu Sep 3 2009, 21:17 · Reply · Quote and reply · Permalink · Top · | |
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Zatiaľ najlepšia kvalita video hovorov
Prehľadávanie histórie podľa typu udalosti a kontaktov
Prepínanie spôsobu zobrazenia a možnosť upraviť štýl Skype

See how our products are performing on the